marii51 20.04.10, 12:45 Rozmowa z aktorką -Ewą Błaszczyk,matką dziecka od kilku lat w śpiączce gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,64206,7729798,Sztuka_lagodzi_bol_zycia.html a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Wspieranie fundacjii 20.04.10, 16:04 Zastanawiam sie, czy to niesamowite zaangazowanie sie w sztuke nie odbywa sie kosztem drugiej corki tej pani... Dla mnie wszystko musi mieć barwę, smak, temperaturę, dlatego obce są mi wnętrza pełne szkła, metalu. Muszę być otulona czymś miękkim, ciepłą barwą. W taki sposób próbuję się "doświetlić, dogrzać". Myślę, że bez aktorstwa - sztuki byłoby trudno, to obszar, gdzie najbardziej lubię być. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wspieranie fundacjii 20.04.10, 22:09 EWY Błaszczyk fundacja- tworzy się , klinika . Ewa- jest dzielną kobietą -mąż zostawił ją - gdy stało się nieszczęście z jedną z dziewczynek (ona tylko poprostu zachłysnęła się- tylko!) Opiekuję się chorą częściowo opiekunka jej należna- oraz opłacana przez EWĘ - nic mi nie jest wiadome n/t ,że wykorzystuję zdrową córkę do koniecznego pielęgnowania siostry. ~~~~ Ąle wczoraj przeczytałam o FUNDACJII HUMANITARNEJ Na czele której jest Janina Ochojska. Niestety - znależli się przeciwnicy - ponieważ zarzucają jej-że pomaga ,ale nie w kraju -gdzie cały czas mamy dookoła biedy wszędzie pełno . Odpowiedz Link
marii51 Re: Wspieranie fundacjii 20.04.10, 22:17 Sztuka ,łagodzi ból życia tak to prawda- dzięki temu, że zorganizowała wszystko tak, by móc grać - ratuje siebie w bardzo trudnym trwaniu - jej fundacja ma cel - nie żyjemy wiecznie- kto ma opiekować się tak schorowanymi ludżmi? -tym samym nie zoobowiązuje , nie obarcza drugiej córki . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wspieranie fundacjii 20.04.10, 23:23 A kto pisal o wykorzystywaniu siostry do pielegnowania swej blizniaczki? Mnie chodzilo wylacznie o to, ze aktorka ma tyle zajecia aby sie spelnic, ze nie ma czasu dla drugiej corki, ktora ja przeciez takze potrzebuje ... marii51 napisała: ...nic mi nie jest wiadome n/t ,że wykorzystuję zdrową > córkę do koniecznego pielęgnowania siostry. > > Odpowiedz Link