mattos 26.05.13, 22:51 Białe noce........................... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzech_o_1 Re: Białe noce 26.05.13, 23:01 Nie trzeba aż tak daleko. W pierwszej połowie czerwca w Petersburgu [Leningrad]. I ciepło jak diabli. www.youtube.com/watch?v=W9MfCcZfpuU Odpowiedz Link
marii51 Re: Białe noce 26.05.13, 23:13 chłopaki waszą ścieżką powędrowałam.... z MURMAŃSKA MAM BRATOWĄ , A poznali się akurat w Leingradzie obecnym PETESBURGU -- Odpowiedz Link
skuter44 Re: Białe noce 28.05.13, 08:19 Zaszpanuję. Gdzieś przed 30 laty byłem w (ówczesnym) Leningradzie jako guide z wycieczką. Na przełomie czerwca/lipca balowaliśmy w białe noce w gronie turystów ze świata, od 0 - 3 h nad Newą (most zwodzony) i na Newskim Prospekcie. Piło się szampana wprost z butelki. sipodroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,2481317.html Odpowiedz Link
mattos Re: Białe noce 28.05.13, 09:27 Znalazłem link do kamerek Sankt Petersburga. Sankt Petersburg.................... Odpowiedz Link
marii51 Re: Białe noce 28.05.13, 18:12 o fajnie ... a widzicie, widzicie jak można od was troszkę wiecej się dowiedzieć- Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Białe noce 28.05.13, 20:58 "Web-kamera online. Newski prospekt. Z dźwiękiem". Dobrze, że znam dobrze rosyjski. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Białe noce 28.05.13, 21:04 I hotele nawet niedrogie. Średnia klasa [wysoki standard] 3 do 4 tysiące rubli za pokój dwuosobowy ze śniadaniem w szczycie sezonu. Odpowiedz Link
mattos Re: Białe noce 28.05.13, 22:10 W Murmańsku są bardziej białe noce niż w Sankt Petersburgu. Sankt Petersburg jest miastem bardzo ładnym. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Białe noce 28.05.13, 22:35 Bo Murmańsk chyba z tysiąc kilometrów na północ. I tam jużchyba nie tylko białe noce, ale dzień polarny kilka miesięcy i noce. Byłem kiedyś w styczniu w Helsinkach. Niby był dzień, ala jakiś taki dziwny. Pani przewodniczka mówiła, żeby nie robic zdjęć [filmy fotograficzne], bo za ciemno i nie powychodzą. I rzeczywiście. Kompletnie niedoświetlone. A przecież i u nas. 24 czerwca, najdłuższy dzień, najkrótsza noc, bo Słońce zachodzi za horyzont tylko na 13 stopni. Odpowiedz Link
marii51 Re: Białe noce 29.05.13, 12:59 jeśli opowiadacie że tak tanio to zbierzmy w skarbonce i gromadką forumową wraz z towarzyszącymi fikniemy na ten most zwodzony na tego szmpania .... c o Wy na to?????? jeśli chcesz chociąż raz ... zobaczyć[[[ leningradzkie}} białe noce to skuś się i dołącz do naszych planów... JeST PIOSENKA- WIEM,ŻE JEST .. hmmm , zapytam moją prof od śpiewu ze średniej szkoły Odpowiedz Link