marii51 Re: Aktorka Anna Przybylska[*] 06.10.14, 17:57 filmy w których zagrała tu można zobaczyć Odpowiedz Link
pia.ed Re: Aktorka Anna Przybylska[*] 06.10.14, 19:47 Zmarla na raka trzustki, najbardziej nieuleczalna formę raka, bo ciężko wykrywalna. Moje 50-letnia kolezanka z pracy, Polka, nauczycielka w Malmö o tym ze ma raka trzustki dowiedziala sie miesiąc przed śmiercią ... Byłyśmy tym zaszokowane, bo wszystkie byłyśmy w jej wieku i mysl ze może coś się tai w naszym ciele żeby nagle wybuchnąć niemal nas sparaliżowało. Odpowiedz Link
pia.ed Rak trzustki ... niestety ... 07.10.14, 23:15 wyborcza.pl/1,75400,16757151,Rak_trzustki_wciaz_z_nami_wygrywa.html#MT Koleżanka która zmarła na raka trzustki, podobno od roku narzekała "na żołądek" ... pila rożne ziółka, nie miała apetytu ... i temu przypisywała spadek wagi ... Pewnej nocy zabrało ja Pogotowie, bo dostała silnych boleści brzucha, a temperatura przekroczyła 40 stopni C. Parę tygodni potem nie jej już na świecie. Odpowiedz Link
marii51 Re: Rak trzustki ... niestety ... 07.10.14, 23:44 --Niech spoczywają w spokoju ..śp. Ania i Twoja Koleżanka Zapraszam:"a gdyby tak nieba przybliżyć..." Odpowiedz Link
marii51 Re: Rak trzustki ... niestety ... 08.10.14, 00:17 Pogrzeb Anny Przybylskiej odbędzie się w czwartek 9 października. Nabożeństwo żałobne zostanie odprawione o godz. 13 w kościele Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski przy Świętojańskiej w Gdyni. Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się o godz. 15 na cmentarzu parafialnym na Oksywiu przy ul. Płk. Dąbka. Ciało aktorki ma spocząć w rodzinnym grobowcu. "Będziemy wdzięczni za uszanowanie naszej prośby i niewykonywanie zdjęć w tych niezwykle trudnych dla nas chwilach. Prosimy o nieskładanie kondolencji. Prosimy również o nieprzynoszenie kwiatów. Podczas uroczystości pogrzebowych odbędzie się kwesta na Hospicjum im. Świętego Wawrzyńca w Gdyni, poświęcona pamięci Zmarłej, która przez wiele lat angażowała się w pomoc na rzecz potrzebujących i chorych. Działalność bliskiego sercu Anny Hospicjum można wspomóc, kierując datki na konto: Stowarzyszenie Hospicjum im. Św. Wawrzyńca Dom Hospicyjny dla Dzieci "Bursztynowa Przystań", 7512403510111100043182794, Bank PEKAO SA II O/Gdynia" - to treść komunikatu, jaki w nocy z poniedziałku na wtorek rodzina aktorki zamieściła na jej stronie internetowej. Od wtorku w Gdyni można wpisywać się do Księgi Kondolencyjnej, która do piątku w godz. 10-19 będzie wystawiona w InfoBoxie przy ul. Świętojańskiej. Kondolencje dla Jarosława Bieniuka na swojej stronie zamieścił jego klub Lechia Gdańsk. "Z wielkim smutkiem w niedzielę wieczorem przyjęliśmy informację o śmierci Anny Przybylskiej. W związku z tą tragiczną informacją zarząd, pracownicy, piłkarze i sztab szkoleniowy Lechii Gdańsk składają Jarosławowi Bieniukowi i jego najbliższym szczere wyrazy współczucia i łączą się z nimi w żałobie. Jarku, jesteśmy z Tobą w tych trudnych chwilach". Odpowiedz Link
pia.ed Artykuly ... ... ... 09.10.14, 00:35 www.plotek.pl/plotek/0,78882,398208420.html?tag=anna+przybylska Odpowiedz Link
pia.ed Dlaczego ... 09.10.14, 02:50 wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,16762754,Dlaczego_zmarla_Anna_Przybylska.html Odpowiedz Link
pia.ed Ulice udekorowane kwiatami 09.10.14, 12:25 Miasto powinno przeznaczyć te pieniądze na hospicjum wg życzenia rodziny ... choćby zaopatrzec w morfinę ... aby ludzie godnie umierali, a nie jak wyjące z bólu zwierzęta. www.plotek.pl/plotek/1,138986,16774509,Tysiace_bialych_roz_w_okolicach_kosciola__w_ktorym.html#BoxSlotIMT Odpowiedz Link
marii51 Re: Ulice udekorowane kwiatami 09.10.14, 18:32 Tak to jest , nie słuchać głosu rodziny .. Spodziewałam się że przybywający na ostatnie pożegnanie wezmą jedną białą rózę.. i to tylko- a władze tysiące pieniędzy ...tak w hospicjum bardzo potrzebne rozumiem,że chcieli wyjątkowo pożegnać- ale to już celebracja , któręj Anna nie uległa za życia. Odpowiedz Link
marii51 Re: pożegnanie od Mamy Anny 09.10.14, 19:10 W ostatnich miesiącach przyszło mi zmierzyć się z wrogiem, który dzień po dniu odbierała mi dziecko. Do samego końca żyłam niezłomną wiarą na jej cudowne ocalenie. Dziś nie ma już wśród nas tej żywiołowej trzpiotki tryskającej energią i zarażającej uśmiechem wszystkich wokół. Dziś mym sercem targają uczucia dla wielu z was niewyobrażalne. Nie istnieją ludzkie słowa, które są w stanie wiernie oddać to, co przeżywa matka, której przychodzi pogrzebać własne dziecko. Na ten ból i na to cierpienie nawet czas nie jest lekarstwem. Tocząc bój z chorobą, Ania nie była osamotniona. Liczne grono osób w ferworze życia jego część poświęciło mojej córeczce. Dług wdzięczności, jaki mam wobec tych osób jest niemożliwy do spłacenia. Szczególne podziękowania mama aktorki skierowała do Jarosława Bieniuka: - Największe podziękowania kieruję do Jarka, który towarzyszył Ani do samego końca. Wiem, że był godny mojej córki. Dałam ci, Aniu dar życia, lecz niespodziewanie zabrał go los. Razem z sobą zabierasz cząstkę każdego z nas. Cały tekst: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,16777332,Ostatnia_droga_Anny_Przybylskiej___Jej_zycie_to_byl.html#ixzz3FfVnFzdd Odpowiedz Link
marii51 Re: Tomasz Lis n/t aktorki 10.10.14, 14:10 poprostu czlowieka-tak to wszystko ujmuje.... tomaszlis.natemat.pl/119639,do-ani-i-o-ani Odpowiedz Link
pia.ed Re: Tomasz Lis n/t aktorki 10.10.14, 16:21 Więc na czym polega ten fenomen Anny sprawiający, że dziś płaczą albo ocierają ukradkiem łzy ludzie, którzy ani jej nie znali, ani jej filmów nie oglądali, ani namiętnymi oglądaczami seriali nie byli. No właśnie nie na tym, że była ona nadzwyczajna i niezwykła. Ale dlatego, że była w swej zwyczajności zwykła, aż niezwykła. I właśnie dlatego jakimś cudem albo mocą owej zwykłości nie padła ofiarą hejterstwa. Owszem, nawet dziś można o niej znaleźć w internecie jakieś wpisy negatywne, ale to jest naprawdę, w każdym sensie, margines. Bo moc zwykłości i normalności Anny była właśnie taka, że nie uległa jakimś cudem hejterstwu, które każe wziąć pod obcasy każdego, gdy udziałem jego jest sukces albo szczęście. Odpowiedz Link
marii51 Re: Tomasz Lis n/t aktorki 10.10.14, 17:23 Gdynianie poszli w ostatniej drodzę z nią, bo ich Gdynianka: matka małych dzieci, współczucie jej matce , męższczyznie jej życia i ojca trojga dzieci .. czy nadal grałaby,czy pozostawałaby tylko dla dzieci ..to byłoby najważniejsze- nie aktorstwo- bo ona grała- a była przede wszystkim matką i jej rodzina dla niej była najważniejsza Ludzie kochali ją za zwyczajność ,WIĘC NAWET NIE WIDZAĆ WSZYSTKICH FILMOW media ? coś tak mniej więcej jak opisuje Lis Odpowiedz Link