Dodaj do ulubionych

Ręce czy zmywarka

26.02.15, 11:39
Ręczne mycie naczyń kuchennych może być bardziej korzystne dla zdrowia niż używanie zmywarki, przynajmniej, jeśli chodzi ryzyko alergii u dzieci – twierdzą szwedzcy specjaliści na łamach pisma „Pediatrics”.
dzieci.pl/kat,1024251,title,Reczne-mycie-naczyn-zmniejsza-ryzyko-alergii-u-dzieci,wid,17285741,wiadomosc.html?smgputicaid=614694
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Ręce czy zmywarka 26.02.15, 11:53
      Można w to wierzyć. Nie mam w domu małych dzieci.
      • marii51 Re: Ręce czy zmywarka 26.02.15, 17:02
        Takie przeprowadzone badanie w Szwecji ,
        które miało miejsce, to zapewne otrzymany na to fundusz .
        Nie inne wnioski wyliczyliby nasi badający.
        Wiele lat nie miałam zmywarki , teraz mam ,

Zmywać uczyć wnuczęta ręcznie chyba mi się nie chcewink
        • amityr Re: Ręce czy zmywarka 26.02.15, 19:33
          Nie mamy i raczej nie będziemy mieć.Uważamy z żoną , że dla nas dwojga jest to rzecz zbędna. Najlepiej mi się myje od ręki pod gorącym strumieniem wody.
          Przyznaję się bez bicia, że tłuściutki talerzyk czasem Maksio i Reksio wymyją , że przeglądać by się można.
          Maksio ma jeszcze dwa imiona tj Brzoskwinka i Męduś.
          Natomiast Reksio zwany jest Rychem albo Boruchem po przedniku pułkowniku Pucusiu wel Drzecimski,który zmarł uśpiony w wieku bardzo słusznym jak na psa bo miał 20,5 roku. Koty też lubię .Jak byłem mały -młody hodowałem zające, szczury, myszy,chomiki, jaszczurki i pytona, dzikie i prawdziwe pszczoły.
          Były bezpańskie.
          • amityr Re: Ręce czy zmywarka 26.02.15, 19:34
            czuk, czy ty miałeś jakiś uraz po prawej stronie nad brwią koło skroni?
            • czuk1 Re: Ręce czy zmywarka 26.02.15, 21:39
              A dlaczego pytasz ?
              • marii51 Re: Ręce czy zmywarka 27.02.15, 11:41
                amityr ja i czuk mamy wspólną datę urodzin smile
                może pomyliłeś mnie z czukiem?smile
                Mój brat zabrał mnie ze sobą na wycinkę chrustu .. gdy tak wyrąbywał siekierką ja wlazłam za blisko mimo wielu jego prośb
          • marii51 Re: Ręce czy zmywarka 27.02.15, 11:52
            amityr napisął:
            Przyznaję się bez bicia, że tłuściutki talerzyk czasem Maksio i Reksio wymyją , że przeglądać by się można.
            Maksio ma jeszcze dwa imiona tj Brzoskwinka i Męduś.
            Natomiast Reksio zwany jest Rychem albo Boruchem po przedniku pułkowniku Pucusiu wel Drzecimski,który zmarł uśpiony w wieku bardzo słusznym jak na psa bo miał 20,5 roku. Koty też lubię .Jak byłem mały -młody hodowałem zające, szczury, myszy,chomiki, jaszczurki i pytona, dzikie i prawdziwe pszczoły.
            Były bezpańskie.

~~~~~~~~~~~~~~~
            duzo imion posiadają psy --wesołowink
            tak to bywalo w naszej mlodości mieliśmy zainteresowania np przyrodnicze
            a teraz ....taki mój wnusio 3 latek siada i gapi się w komputersmilemowi ""babcio ja [atzrę w grę " ogien i woda"wszystko jest pod kontrolą- ja tak dla kontrastu dawniej i dziś
            • amityr Re: Ręce czy zmywarka 27.02.15, 12:43
              Mój najmłodszy wnusio Igorek , rano przed wyjazdem do przedszkola(4,5 goda) mówi mi ,że czerwoni przegrali z niebieskimi w jakiejś grze ,którą prowadził jego przyrodni brat 17 letni Dorian. A co mama robiła, aaaaaaaaacos tam w kompie.Taka rozmowa. Dzisiaj m nie rozróżnia brzozy od osiki.
              • marii51 Re: Ręce czy zmywarka 27.02.15, 13:25
                Amityr - nauczy się ... z dziadkiem wyprawy do lasu i już...
                (a jak dzień dziadka odbywał się, to nawet nie przyznałeś się żeś dziadek?smile
                ~~~~~~~~~~~~~~
                Wracając do zmywania: ile razy przyjdę to zapominam napisać.
                Moii synowie pomagali od wczesnych lat w zmywaniu naczyń,może dlatego żadnej alergii u nich nie zauważyłam mąż ustalał im dyżury- u babci też , gdy ją odwiedzali , bo była po mini wylewie ,ale sprawność słaba sporo czasu trwała.
                Teraz obserwuję wnuczęta , że cały czas synowe walczą z ich alergią
                ale ileż tam jest już zakazów ...ograniczeń wszelakich i wiem,że to jest słuszne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka