czuk1 17.07.17, 18:17 www.facebook.com/pg/pikiopl/videos/?ref=page_internal Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 18.07.17, 08:32 Nic nie napisałeś. od siebie Czuk1 i nie wiadomo co tam jest pod tym linkiem? . Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 18.07.17, 21:45 mobic ty dobrze wiesz!!!! po co ten lańcuch świetlny jak i wyżej już niemozliwe do zobaczenia !!! Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 18.07.17, 22:17 Karma wroci ... www.wprost.pl/kraj/10065852/Prof-Letowska-wyszla-ze-studia-Good-night-and-good-luck-panstwo-z-mediow.html Odpowiedz Link
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 19.07.17, 09:40 Reforma musi być w sądach. Mnie się w głowie nie mieści jak do tej pory potrafią sędziować ludzie z wyższym wykształceniem prawniczym? Dziecko ze szkoły podstawowej potrafi lepiej odróżnić przewinienie od sędziego z wyższym wykształceniem. Ziobro i cały PiS ma rację na 100%. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 19.07.17, 18:58 mobic napisał: Reforma musi być w sądach. Mnie się w głowie nie mieści jak do tej pory potrafią sędziować ludzie z wyższym wykształceniem prawniczym? Dziecko ze szkoły podstawowej potrafi lepiej odróżnić przewinienie od sędziego z wyższym wykształceniem. Ziobro i cały PiS ma rację na 100%. Zgadzam się, że tak zabagnione podwórko resortu sprawiedliwości.... trzeba gruntownie zreformować. Ale też widzę, że można by tę reformę spokojnie przeprowadzić. Jest ona wręcz pilna i konieczna. Na lokalnym podwórku , od 6 lat obserwuję z boku nierówną walkę (w prokuraturach, sądach , UKS, KRS,)prowadzoną przez dużego wspólnika spółki ze złodziejskim kierownictwem firmy i radą nadzorczą ,działającymi w zmowie - na szkodę spółki, państwa i tegoż wspólnika. Dotychczas nie otrzymał on żadnej pomocy służb państwowych w tej swojej samotnej walce z przestępcami. Przeciwnie, prowadzone są próby umorzenia dużej afery gospodarczej.... ale chyba dlatego, że ani sąd ani prokurator nie wie jak tę sprawę poprowadzić. Nie mają bowiem odpowiednich narzędzi i wiedzy specjalistycznej. W sumie nie potrafią obiektywnie ocenić doniesienia, sytuacji finansowej spółki, stosowanych metod wyprowadzania środków z firmy. A co teraz widzimy ? Zamiast porządkowania prawa gospodarczego, podjęcia skoordynowanej walki z przestępcami, uproszczenia procedur i struktur resortu, specjalizacji sędziów i prokuratorów w zakresie prawa gospodarczego/finansowego, zwielokrotnienia liczby gospodarczego i finansowego; zaczęto od czystek kadrowych i przejmowania (przez partię rządzącą) władzy w wymiarze sprawiedliwości. Podczas gdy trzeba nasilić walkę z przestępczością gospodarczą. Tam państwo traci miliardy złotych z powodu unikania podatków. Tak prowadzona reforma może skończyć się źle dla Polski. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 20.07.17, 08:27 weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22115385,olga-krzyzanowska-pis-niszczy-niezalezne-sady-a-kosciol-nie.html#MT aktualny skład Sądu Najwyższego, kto wybierze następny? Nie grono sędziów, ale jeden człowiek z partii. To jest niesłychanie groźne. Tak właśnie było za komuny. To jest powtórka tych najgorszych lat. Ale wtedy mówiło się, że my, Polacy, musimy słuchać Sowietów, że się ich boimy. Teraz nie ma tej wymówki. W tym wszystkim jest jeszcze Jarosław Kaczyński, człowiek dla mnie trudny do zrozumienia. Ma chorą ambicję, że zmieni kraj na inny. Nie licząc się z żadnym prawem, i z tym, co myśli spora część społeczeństwa. A kim on jest? Posłem i szefem rządzące Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 20.07.17, 13:48 qwypowiedzi prawników www.gazetaprawna.pl/artykuly/1057780,reforma-na-stulecie-sadu-najwyzszego.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 21.07.17, 00:41 ów pan jest taki uczciwy, taki lojalny i z mównicy mocno może krzyczeć stosując wyzwiska...ale odważna mocno wykrzykująca Premier..co ja tak upoważnia do wrzasków? ale teraz ta sprawa ::: crowdmedia.pl/posel-brejza-znow-w-natarciu-ta-afera-moze-pogrzebac-sny-kaczynskiego-o-wladzy-absolutnej/ Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 21.07.17, 00:48 białe róże....www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kaczynski-biale-roze-to-symbol-nienawisci-co-na-to-psycholog/z0zky52 Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 15:21 mobic napisał: Dziecko ze szkoły podstawowej potrafi lepiej odróżnić przewinienie od sędziego z wyższym wykształceniem . Sam jesteś dzieckiem bo piszesz na jego poziomie. Twierdzisz, że dziecko porównuje wykroczenie do sędziego. Gdzie tu sens i logika . Przecież przewinienie(wykroczenie) jest czynem zabronionym a sędzia specjalistą od rozstrzygania spraw/sporów o charakterze prawnym. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 19.07.17, 16:19 mobic napisał: Nic nie napisałeś. od siebie Czuk1 i nie wiadomo co tam jest pod tym linkiem? Uwaga słuszna. Nie mogłem nic napisać.... bo zauważyłem tylko ciekawą relację z demonstracji i podzieliłem się tym z forumowiczami. Nie miałem możliwości przejrzeć tego filmu. Przekazując, miałem na myśli .... przeczytają kol.kol., ja też i potem poprowadzimy polemikę. Póki co zaszokowany jestem wydarzeniami : nocnymi obradami Sejmu, samowolą Prezesa PiS w Sejmie i jego bezpodstawnymi zarzutami o morderstwo brata oraz przepychankami. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 19.07.17, 16:33 to wszystko jest nie do zaakceptowania .. dokąd prowadzi większość sejmowa- martwi mnie bardzo,że cały kraj obywateli rozsądnie myśląć o tym co wyprawiają pomysłodawcy zmian wg nich słusznych Odpowiedz Link
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 21.07.17, 11:49 Niech żyje Kaczyński, niech żyje Ziobro, niech żyje pani premier niech żyje Piotrowicz, niech żyje o. Rydzyk, niech żyje Misiewicz, niech żyje prezydent Duda. Tak trzymać i nie poddawać się, nie słuchać opozycji Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 21.07.17, 13:24 nawet Wałęsa wiadomosci.wp.pl/walesa-tlumaczy-kaczynskiego-jeszcze-bedziemy-dziekowac-za-te-dyskusje-6146206300752001a Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 21.07.17, 14:00 mobic napisał: Niech żyje Kaczyński, niech żyje Ziobro, niech żyje pani premier niech żyje Pio > trowicz, niech żyje o. Rydzyk, niech żyje Misiewicz, niech żyje prezydent Duda > . Tak trzymać i nie poddawać się, nie słuchać opozycji Na tym polega wolność słowa. Szanuję zdanie mobic. Moje jest inne.... ale nie tak ostre. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 21.07.17, 15:50 „taka jest logika wymiaru sprawiedliwości”. – Taka jest logika wymiaru sprawiedliwości: jeżeli ktoś ukarany nie naprawia krzywdy, jaką wyrządził, tylko popełnia jeszcze raz ten sam czyn, to naraża się na surowszą odpowiedzialność karną. Ale o tym decydują sądy, nie ja – skwitował szef MSWiA. ~~~~~~~~~~~~~~~~pYCHA, O KTOREJ napisala SUPER222 Już wszyscy posłowie pis -za chwile ,za moment będą mogli oskarżać-wszyskich o wszystko , więc min BŁASZCZAK ----> już się oznajmia jako: ""specsądy spec..spec mówi Senator bardzo mądrze i spokojnie ,ależ pięknie wyjaśnia bezzasadną absolutnie reformę sądownictwa w wykonaniu pis pikio.pl/a-wiec-jednak-blaszczak-zdradzil-co-stanie-sie-z-protestujacymi-pod-sejmem/# Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 21.07.17, 23:22 Tak , to fakt polityka to przecież jak z gustem // nie ma co oceniać ,,, mobic wypisał swoich idoli i cóż .. takie ma zdanie o nich tylko dziwne,że 55 % nie ufa im.. coś nie tak? Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 10:03 a takie zdanie ma o demonstrujących senator--celowo z malej litery! powiedział """– Tam chodzą stare upiory bolszewickie, ubeckie wdowy chodzą, oczadzeni chodzą i chodzą jeszcze pożyteczni idioci – tak o protestujących Polakach wypowiedział się senator Prawa i Sprawiedliwości Waldemar Bonkowski. Słowa te padły z jego ust podczas senackiej debaty o ustawie pozwalającej PiS przejąć kontrolę nad Sądem Najwyższym.""" Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 10:11 wcześniej o demonstracujacych min ADMINISTRACJII::: """"" Rzeczywiście manifestacja w porównaniu chociażby z niedzielną była większa, ale pamiętajmy o tym, że mamy wakacje, środek wakacji, bardzo wielu spacerowiczów, piękna pogoda, ciepło - powiedział o czwartkowych demonstracjach szef MSWiA Mariusz Błaszczak. "Zawsze spaceruję ze świeczką w ręku, na wszelki wypadek gdyby latarnie wysiadły" - odniosła się do tych słów Katarzyna Lubnauer z Nowoczesnej.""" Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 10:22 wczoraj wieczorem Gdańszczanie a raczej trojmiasto wraz Z RODZINAMI I MAŁYMI DZIECMI Odpowiedz Link
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 10:35 Po co nam te sądy przestarzałe które prawo widzą po swojemu tak widzą jak kiedyś komuna to widziała. Uczył się całe życie po to żeby być dobrym prawnikiem a tymczasem dziecko 7 czy 10 letnie potrafi sprawiedliwiej osączyć niż prawnik. Kto nic nie widział i nie słyszał to mu się wydaje że trzeba ich bronić. Odpowiedz Link
super.222 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 11:20 >Kto nic nie widział i nie słyszał to wydaje mu się że trzeba ich bronić< napisał Mobic. Gdybyś Ty w końcu zrozumiał, że w tym sporze chodzi o KONSTYTUCJE, a wraz z Tobą inni PiS-owcy, życie mogłoby być śliczne jak ten dzisiejszy dzień lipcowy. Też mi kładli do głowy, ale przestałam ich słuchać, nawet w kościele podczas kazania - nie słucham. Ja się tylko modlę, bo po to jest kościół, więc chodzę i proszę Boga żeby nie było wojny, jak w tej opowiastce: Siedzi żebrak pod kościołem i żebrze. Podchodzi babinka, wrzuca do puszki jakieś grosze i mówi: zmów zdrowaśkę dobry człowieku i proś żeby wojny nie było. Żebrak klepie Zdrowaśkę, a słyszy to przechodzący sanacki poseł, wrzuca jakiś grosze do puszki i mówi zmów zdrowaśkę dobry człowieku żeby była wojna. Po chwili zastanowienia wybrał wariant trzeci (wszak pieniądze nie śmierdzą) i prosi: O! Panie Boże! A dejże! żeby nie była wojna i żeby była tylko tako tyrpanina. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 12:37 mobic ""Kto nic nie widział i nie słyszał to mu się wydaje że trzeba ich bronić. ''' tu nie chodzi o ich obronę postaraj się zrozumieć----nie powołuj się kolejny raz na dzieci... , to ma być dobra porządnie przedyskutowana reforma o sądownictwie--spokojnie przez najmądrzejszych naprawdę wykształconych konstytucjonalistów i wysokiej rangi prawników ... A może mam brać za wzór tych którzy z pis? podpisali tę zmianę --46 posłów!!!!!!- Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 13:09 [b]mobic napisał: >Po co nam te sądy przestarzałe które prawo widzą po swojemu tak widzą jak kiedyś komuna to widziała. .... że z tobą polemizujemy... to dziwne. Jesteś jakiś dziwny, jak z innego świata? Co znaczy sądy przestarzałe ? Co znaczy widzą prawo po swojemu ? Jakie prawo widzą jak komuna ? >Uczył się całe życie po to żeby być dobrym prawnikiem a tymczasem dziecko 7 czy 10 letnie potrafi sprawiedliwiej osączyć niż prawnik. Kto nic nie widział i nie słyszał to mu się wydaje że trzeba ich bronić. To u ciebie już dzieci osączają .....(może sok piją) ? Jak porównać dziecko do prawnika... po wynikach ich pracy ? Jeśli tu piszemy; jeśli jesteśmy dorośli; jeśli piszemy jasno, konkretnie i rzeczowo; - a tak jest. To nic nam się nie wydaje. Nie bronimy sędziów ..... na jakiej podstawie tak piszesz. Nie rozumiesz w ogóle o co chodzi ?! Bronimy demokratyczną Polskę, państwo prawne. Bronimy konstytucji która określa ustrój Polski . Bronimy demokracji która opiera się na trzech filarach władzy; na władzach niezależnych całkowicie od siebie. Na władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej. I aktualnie dopełnia się obalany jest trzeci filar - władza sądownicza. Przejmuje ją władza wykonawcza + ustawodawcza. W rezultacie PiS podejmuje zmianę ustroju na autarkiczny , zmierzający do dyktatury. Nazywając tę wizję "dobrą zmianą" lub "IV RP". Przepraszam.... rozumiesz coś z tego ? Daj głos. Odpowiedz Link
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 14:04 Czuk albo Maria odwoływaliście się kiedy do prokuratury generalnej? Ja tak i wiem dlaczego, wszędzie mnie zbywano że to nie moja sprawa w nie swojej sprawie się odwołuję. Całe szczęście że to nie moja sprawa bo gdyby była moja to bym był w Strasburgu. Więc chyba widziałem albo słyszałem coś o naszym prawożądnym, niezawisłym sędziowaniu i do grobowej deski nie zmienię zdania że dziecko 10 letnie by sprawiedliwiej wyrok dało. Mariusz kto jak kto ale ty powinieneś się kapnąć że słowo które użyłem osączają to znaczy osądzają, porostu komórka z której piszę zmieniła a ja nie zauważyłem, nie widzę w tym nic śmiesznego. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 15:49 apostacjusz wczoraj (08:15) Jest to akt terrorystyczny dokonany na polskim wymiarze sprawiedliwosci rekami katolickich a nie muzulmanskich terrorystow. Atak ten trwa w dalszym ciagu bo policja rowniez jest w rekach terrorystow. i doczekaliśmy się aż takich ocen partii rzążąćej Odpowiedz Link
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:04 swoj Dlaczego 50 tysięcy słyszałem że było 2 milionów a może nawet wiecej ---------------------------------------- A ja bym podał że było 10 milionów. Ha,ha,ha Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 17:22 mobic napisał: swoj Dlaczego 50 tysięcy słyszałem że było 2 milionów a może nawet wiecej > A ja bym podał że było 10 milionów. Ha,ha,ha Tu nie ma co się śmiać. To jest temat wstydliwy, bo potwierdza jak państwo jest słabe. Powinna być w państwie ustalona jednolita metoda liczenia liczby manifestantów. I instytucja która podaje szacunkową (jedną) liczbę manifestantów. A tak to....ośmieszamy się jako państwo , tymi tak rozbieżnymi liczbami podawanymi przez samorząd, policje i media. Szczególnie wkurzają mnie liczby podawane przez Policję. Na oko widać tłum 10 tysięczny (mam miernik bo u nas na Rynku tyle się mieści osób) a tu mi podają, że było 2 tysiące. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 15:58 Przepraszam. Nic też obraźliwego, że się uśmiałem. Ja cały czas mam coś takiego, bo korzystam z automatycznego korektora tekstów. I bardzo często puszczam tekst z błędami. ale nie takie , jak ten - "porostu komórka" czy "prawożądnym". To tak na marginesie. Często widzę i piszę odwołania do prokuratury wyższego stopnia ale teraz piszemy do prokuratury krajowej. Nie sposób popuszczać fuszerkę niedouczonym prokuratorom. Ich błędy dużo nasze państwo kosztują i nie może tak być nadal. I znowu coś mylisz. Błędami prokuratorów obciążasz sądy. To sąd ma nadzorować prokuratorów ? To sąd ma ukierunkować prokuratorów - przysięgłych urzędników państwowych, oskarżających w imieniu państwa i jego interesie ? Przecież sąd ma inne niż prokurator zadania. Teraz sąd ma przed sobą niedouczonego (nie z jego winy) prokuratora który robi wszystko by umorzyć trudne doniesienia w sprawach gospodarczych (na których się nie zna); udaje, że nie ma/nie widzi sygnałów o aferach , o okradaniu spółek poza oficjalną rachunkowością (w wyniku księgowości kreatywnej). Zleca przesłuchania policjantom, którzy nie mają pojęcia o funkcjonowaniu firm i możliwościach wyprowadzania z nich pieniędzy porostu komórka, bez opodatkowania i do rąk właścicieli.. Proponuje umorzenia sądowi i tu natrafiamy na podobną sytuację. Sędziowie nie mają wiedzy praktycznej do prowadzenia i osądzania spraw gospodarczych, nie mają środków na opłacenie biegłych, biegli (nisko płatni a wysoko kwalifikowani) nie garną się do współpracy z sądami. W efekcie na rzecz sądów i prokuratur pracują miernoty. Jaki może być wynik dochodzenia kiedy miernota opiera się na opiniach, wnioskach miernoty ? A no... rozwijająca się korupcja, szara strefa, zamknięte układy mafijne (prawnicze i gospodarcze). Dla dopełnienia stwierdzić trzeba, że podobna sytuacja - poziom wiedzy o biznesie i przestępstwach tam powstających mają urzedy kontroli skarbowej. Kontrole przez uks firmach (procedury , ich powierzchowność i nieskuteczność) nie zmieniły sie od czasów PRL. Dalej utrzymuje się na dennym poziomie funksjonowania Krajowy Rejestr Sądowy i ( o zgrozo) Sąd KRS, który nie dziala obiektywnie tylko... w interesie KRS. Aby zablokować przestępcze wpisy do KRS trzeba przejść sądową (niepotrzebną bo nieskuteczna ) mękę przed Sądem KRS. Widzisz mobic ile przez dwa lata można było zrobić w resorcie sprawiedliwości dla porządkowania tego bagna ? A przecież należało zacząć od reformy organizacyjnej , w tym uproszczenia i unowocześnienia procedur, zawartych w KPK, KPA, KPC i prokuratorskich kodeksach wykonawczych. A co zrobiono ? ....ferment kadrowy wśród najbardziej oddanych sprawom wymiaru sprawiedliwości sędziów, zamieszanie wśród prokuratorów (poprzez przeniesienia, degradacje, zastraszania) a teraz wprowadzenie politycznego nadzoru nad całością resortu. I co , mam to chwalić ? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:03 Przepraszam . Proszę o czytanie zdania, w poprzednim wpisie - " Zleca przesłuchania policjantom, którzy nie mają pojęcia o funkcjonowaniu firm i możliwościach wyprowadzania z nich pieniędzy porostu komórka, bez opodatkowania i do rąk właścicieli.".... bez słów "porostu komórka". Winno być: Zleca przesłuchania policjantom, którzy nie mają pojęcia o funkcjonowaniu firm i możliwościach wyprowadzania z nich pieniędzy, bez opodatkowania i do rąk właścicieli. Odpowiedz Link
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:18 W skrócie napiszę. Dziecko np 10 letnie wie co to jest złodziej i wie co to jest dłużnik. Jeśli należność 250 zł została spłacona 15 dni po terminie to należą się tylko odsetki za zwłokę. A jakim prawem sąd niezawisły orzekł że to złodziej? Odpowiedz Mariusz jak wiesz. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:15 Mariusz posiadasz ogromną wiedzę czytam z wielkim zainteresowaniem Twoje posty Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:25 Nawet nie wyobrażacie sobie jak chciałabym dożyć... co to z tego wyniknie... ps nieubłagalnie nie trzeba również odkładać na lata reformy Konstytucjii!!! czuk napisal--"" A co zrobiono ? ....ferment kadrowy wśród najbardziej oddanych sprawom wymiaru sprawiedliwości sędziów, zamieszanie wśród prokuratorów (poprzez przeniesienia, degradacje, zastraszania) a teraz wprowadzenie politycznego nadzoru nad całością resortu. I co , mam to chwalić ? ps mobic masz wzrok sokoli, jeśli z komórki potrafisz pisać.. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:29 o 14.15 otrzymałam zdjęcie z demonstracjii w Gdańsku i o tym,że jest Wałęsa Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 17:21 pycha -... www.se.pl/wiadomosci/opinie/Hubert-Biskupski-wielka-pycha-pis_1009792.html Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 17:27 marii51 napisała: pycha -... > www.se.pl/wiadomosci/opinie/Hubert-Biskupski-wielka-pycha-pis_1009792.html Słusznie napisał ten redaktor Hubert Biskupski z Super Expressu "Czy potrzebna nam jest reforma wymiaru sprawiedliwości? Oczywiście tak, podobnie jak naprawienie wielu innych dziedzin życia. Wie to każdy, kto choćby raz zetknął się z naszymi sądami. Ale czy przepchnięte przez PiS ustawy o KRS i Sądzie Najwyższym stanowią taką reformę? Czy dzięki nim sądy zaczną działać sprawniej? Czy skróci się czas oczekiwania na rozprawę? Czy ich funkcjonowanie będzie tańsze? Czy sędziowie przestaną wzajemnie się chronić? Oczywiście, że nie, bo celem tych ustaw nie jest żadna naprawa. Ich celem, jak ujął to Rafał Ziemkiewicz, nie jest rozbicie mafii, ale podporządkowanie jej sobie. Do tego ten obrzydliwy styl. Na rympał. Na chama. Nocą. Bez społecznych konsultacji. Ignorując uwagi biura legislacyjnego. I pomiatając opozycją." Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja solo w Sierpcu 22.07.17, 18:06 liczy sie.. jak najbardziej ważna natemat.pl/213191,male-miasta-wielka-odwaga-tak-wygladal-jednoosobowy-protest-w-sierpcu-przeciw-upartyjnieniu-sadow Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:36 Przesada. Jak pożyjesz tyle co ja będziesz miała wiekszą. Emerytowani nauczyciele mają większą pamięć operacyjną mózgu. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 16:12 Czuk albo Maria odwoływaliście się kiedy do prokuratury generalnej? Ja tak i wiem dlaczego, wszędzie mnie zbywano że to nie moja sprawa w nie swojej sprawie się odwołuję. Całe szczęście że to nie moja sprawa bo gdyby była moja to bym był w Strasburgu. Więc chyba widziałem albo słyszałem coś o naszym prawożądnym, niezawisłym sędziowaniu mobic nareszcie napisałeś.. o co ci chodzi.... Dobrze,bardzo dobrze,że akurat nie twoja to była sprawa,, a chciałeś komuś bardzo pomóc-ok ale Odpowiedz Link
mobic Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 17:40 W skrócie napiszę. Dziecko np 10 letnie wie co to jest złodziej i wie co to jest dłużnik. Jeśli należność 250 zł została spłacona 15 dni po terminie to należą się tylko odsetki za zwłokę. A jakim prawem sąd niezawisły orzekł że to złodziej? Odpowiedz Mariusz jak wiesz. ____________________________________ Widzę że Mariusz tego nie zauważył to jeszcze raz tu wklejam. Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 17:50 WIECIE CO WAM POWIEM/ NIE WIECIE... to wam powiem zaniemówiłam bo moje forum było tylko z nagłówkiem ,, wszystko znikło ...co to było/ przymiarka .. ha ha..to następne założe.. a co mi tam..pomyślałam///a widzicie jaka ze mnie ostoja spokojności dalej chwalę się Gdańskiem i demonstracjami ... i co chwila myslę ..idz wstań ..po zakupy marsz... trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,22133655,tysiace-ludzi-na-placu-solidarnosci-w-obronie-sadow-bedzie.html ps juz czytałam mobiczku czytałam- Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 22.07.17, 19:21 mobic napisał: W skrócie napiszę. Dziecko np 10 letnie wie co to jest złodziej i wie co to jes > t dłużnik. Jeśli należność 250 zł została spłacona 15 dni po terminie to należą > się tylko odsetki za zwłokę. A jakim prawem sąd niezawisły orzekł że to złodzi > ej? Odpowiedz Mariusz jak wiesz. > Widzę że Mariusz tego nie zauważył to jeszcze raz tu wklejam. Odpowiedziałem. Ale dodam.... To typowy spór cywilny. Powinien być rozstrzygany szybko (w ciągu kilku dni) ,po mediacji stron, przy udziale sędziego pokoju. Może/powinien kończyć się ugodą lub symbolicznymi upomnieniami . To nie jest sprawa dla machiny sądowej. Takie sprawy niepotrzebnie zapychają sądy. Nawet w PRL były kolegia orzekające. Można też ożywić sądy grodzkie. Ale jakoś nie widać reformy w tym zakresie. Odpowiedz Link
iskierka2929 Re: Demonstracja przed Sejmem 23.07.17, 09:21 Brońmy sądów... Powiedzcie to temu człowiekowi - Stefanowi Pachulczakowi fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/deweloper-upadl-a-sad-odebral-panu-stefanowi-mieszkanie,759051.html " I to sąd przez rok odwlekał moją sprawę, a upadłość (dewelopera - red.) ogłosił w dwa miesiące " Niech ktoś namówi Stefana na protest w obronie sądów . Odpowiedz Link
czuk1 Re: Demonstracja przed Sejmem 23.07.17, 11:39 iskierka2929 napisał: > Brońmy sądów... Powiedzcie to temu człowiekowi - Stefanowi Pachulczakowi Takich sędziów i tak funkcjonujących sądów nikt nie broni. Broniony jest warsztat pracy sędziego, każdego sędziego. Konkretnie tego by .....pracodawcy sędziego, minister sprawiedliwości, kacykowie jedynej rządzącej partii ... nikt nie wpływał, nie narzucał sędziemu jaki wyrok ma ogłosić. Nowe przepisy, reformujące obszar wymiaru sprawiedliwości, wprowadzają możliwość sterowania sędziami ... z tylnego siedzenia. > " I to sąd przez rok odwlekał moją sprawę, a upadłość (dewelopera - red.) ogłosił w dwa miesiące " Niech ktoś namówi Stefana na protest w obronie sądów." Ten pan Pachulczak powinien właśnie demonstrować w swoim interesie. Na jego miejscu wywiesił bym hasła mobilizujące PiS (min.sprawiedliwości) przyspieszenie reformy sądownictwa. A więc o : uproszczenie procedur sądowych i prokuratorskich (kodeksów wykonawczych), uproszczenia struktury sądownictwa (likwidację niektórych rodzajów sądów, w tym specjalistycznych: administracyjnego, KRS...) , powołanie sędziów pokoju, Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracje w całym kraju i 23.07.17, 12:12 za granicami jeszcze raz wypowiedż czuka1 bo jestem identycznego zdania do iskier Takich sędziów i tak funkcjonujących sądów nikt nie broni. Broniony jest warsztat pracy sędziego, każdego sędziego. Konkretnie tego by .....pracodawcy sędziego, minister sprawiedliwości, kacykowie jedynej rządzącej partii ... nikt nie wpływał, nie narzucał sędziemu jaki wyrok ma ogłosić. Nowe przepisy, reformujące obszar wymiaru sprawiedliwości, wprowadzają możliwość sterowania sędziami ... z tylnego siedzenia. pamietajmy ze zemsta JK CZY ONI BUDUJĄ PO CICHU WIĘZIENIA NA 70 PROCENT społeczeństwa Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracje w całym kraju i 23.07.17, 12:45 rasta-mw 2 godziny temu Oceniono 4 razy 0 Poznajcie prawdę o "reformie" sądów! Ziobro zmienia ustrój Polski z powodu prywatnej vendetty na sędziach! W maju sąd uniewinnił lekarzy z zarzutu błędu medycznego podczas leczenia ojca Ziobry. Ziobro rok temu zmienił przepisy tak by obciążyć kosztami procesu Skarb Państwa (ponad 370 tyś zł, ziobra zapłacił jedynie 300zł !! Teraz "komisja dyscyplinarna" Ziobry ukarze sędzinę, która dopuściła się wydania "niesprawiedliwego wyroku". Ziobro zmienia Polskę w totalitarną dyktaturę, jedynie z powodu prywatnej zemsty! Od Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracje młodych 23.07.17, 13:49 i jak przewidział Wałęsa.... [ niedawbo niałam tu o tym artyk] nie przewidzieli tego obecnie rządżący--oto skutki odezwu ////na och pychę wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22130517,pis-jest-przekonany-ze-mlodzi-nie-wiedza-o-dokonaniach.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 23.07.17, 11:54 ciekawe...byli posłowie pis fakty.tvn24.pl/fakty-po-faktach,57/zbigniew-girzynski-i-pawel-kowal-faktach-po-faktach,758667.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Demonstracja przed Sejmem 23.07.17, 12:02 21.07 | Tusk: Na ulice w Polsce wyszło samo dobro. I dobro zwycięży Jeśli ludzie dobrej woli wychodzą na ulice, nie agresywnie, jeśli są bezinteresowni, to prędzej czy później coś dobrego się stanie - mówił w specjalnym wydaniu "Faktów po Faktach" przewodniczący Rady Europejskiej Donald Tusk. - Ludzie wyszli po to, żeby bronić wolności i niezawisłości sądów. To jest rzecz piękna - dodał. czytaj więcej » (www.tvn24.pl) -------malenka iskra nadziejii oby Odpowiedz Link