cezary2712 21.01.12, 15:16 Zapraszam wszystkich mieszkańców do nowootwartej pizzerii. Mamy też w ofercie kebaba, pizzę rożek, mega zapiekanki(70cm), hamburgery itp. W czasie najbliższych dni od naszych cen (niewygórowanych) - dodatkowe rabaty. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr56-3 Re: Pizzeria Biesiadowo 22.01.12, 12:04 Popieram wszelkie inicjatywy, które wnoszą coś dla mieszkańców osiedla. Pizzeria może być taką inicjatywą pod warunkiem przestrzegania zasad obowiązujących na terenie osiedla. Urządzenie parkingu na chodniku, przed wejściem do pizzerii to przesada. W dniu wczorajszym parkował tam jeden pojazd, dzisiaj parkują dwa. Chodnik nie jest miejscem parkingowym - proszę zapoznać się z regulaminem osiedla i artykułami kodeksu drogowego na temat parkowania ne terenie objętym strefą zamieszkania. Do czasu otwarcia pizzerii, parkingu w tym miejscu nie było. Myślę, że właściciel lokalu powinien kategorycznie reagować na niszczenie chodnika w tym rejonie, podobnie Zarząd Osiedla HG. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 22.01.12, 16:40 Chciałbym odpowiedzieć na Pana uwagę. Problem naszego osiedla, a zwłaszcza lokali użytkowych jest taki, że ponumerowane miejsca parkingowe zostały przyznane losowo. Mam dwa miejsca oddalone od lokalu, które nie są mi do niczego potrzebne. Dostawcy pizzy nie mogą pokonywać kilkuset metrów piechotą, najczęściej działają pod presją czasu. Zapytałem osoby mające miejsca obok mojego lokalu o możliwość zamiany lub wynajęcia(proponowałem podwójną stawkę obowiązującą na osiedlu), ale nie dogadaliśmy się. Nie wiem czy nie rozsądniej byłoby zrezygnować z numerowanych miejsc, wtedy można by stworzyć np. 10 -15 miejsc dla gości mieszkańców (wiązałoby się to z wypisaniem przepustki na portierni). Ostatecznie nie wszyscy zawsze jesteśmy w domu i zajmujemy swoje miejsce postojowe. Ale to już pozostawiam do rozważań mieszkańców, bo mój głos to tylko ok. 2% na walnym. Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość. Odpowiedz Link
maciejkr Re: Pizzeria Biesiadowo 22.01.12, 20:20 Szanowny Panie! Skoro znajduje się Pan na terenie osiedla, gdzie obowiązują pewne zasady i regulaminy to również i Pan jest zobligowany do ich przestrzegania, a tłumaczenie presji czasu to tylko głupia wymówka, a nie konkretny powód do łamania przepisów. Jak ma Pan presję czasu to niech Pan przesadzi dostawców na rowery, aby mogli szybciej dojechać do samochodów na wyznaczonych miejscach parkingowych, i ustawi im stojak przed swoim lokalem. Osiedle to nie prywatny folwark, a sam jako osoba prowadząca działalność informuję swoich klientów i gości, że parkować należy przed osiedlem. Odpowiedz Link
beryllus Re: Pizzeria Biesiadowo 22.01.12, 22:58 Bylem , widzialem , jadlem. 1. Pizza jest ok. i smaczna -widac staraja sie. Ja bym jeszcze chciał miec mozliwosc kupienia nawet drozszej ale na lepszych skladnikach ( szynka, ser, oliwki). 2. parkowanie na chodniku napewno nie bedzie akceptowane- mysle ze przed osiedlem bedzie najsprawniej. 3. i na koniec najważniejsze- pizze lepi sie na blacie kamiennym ( ostatecznie stalowym ) ale napewno nie na blacie PCV. Chce Pan potruc ludzi , przeciez po miesiacu to bedzie siedlisko bakterii. Jak sanepid to Panu odebrał? TO PROSZE ZMIENIĆ. 4. PRODUKTY DO PIZZY TEZ NIE MOGĄ LEZEĆ W MISKACH W TEMP. 20-30 "C BO PO GODZINIE TO JEST TYFUS PLAMISTY. KUP PAN SOBIE PROFESJONALNY chłodniczy STÓŁ ROBOCZY DO PIZZY I BEDZIE OK. 5. Jak Pan to poprawi to naprawde bedzie fajna pizza na osiedlu. I jeszcze jak Pan zarobi troche kasy( rozumiem ze zabraklo i stad te ordynarne darmowki) to zmien Pan te obciachowe meble na jakies delikatniejsze z miekkimi obiciami sprzyjajacymi biesiadowaniu. Zycze powodzenia w biznesie !!! Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 23.01.12, 22:16 1. Postaram się być jak najmniej kłopotliwym sąsiadem, dzisiaj spotkałem się z Panami z zarządu i omówiliśmy kwestie możliwości wynajmu od zarządu dodatkowych miejsc i ich wyznaczenie. 2. Na blaty mam stosowne atesty. 3. Pizzer ma lodówkę podblatową, gdzie są przechowywane półprodukty wrażliwe na ciepło. 4. Poza sanepidem, mam też kontrole od franczyzodawcy i spełniam standardy wymagane przez sieć, w innych pizzeriach odbywa się to podobnie. Dziękuję za wszystkie uwagi. CP Odpowiedz Link
mikka13 Re: Pizzeria Biesiadowo 24.01.12, 08:21 BARDZO SERDECZNIE PANA WITAM W TYM NASZYM OSIEDLOWYM PIEKIELKIE TYMI WPISAMI RADZĘ SIĘ NIE PRZEJMOWAĆ I JE OLEWAĆ. TYLKO JĘCZENIE I JĘCZENIE. ALE TO JUŻ TAKA OSIEDLOWA TRADYCJA. PIZZZA JEST ZAJE...BISTA. TYLKO TAK DALEJ. POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI Odpowiedz Link
smokofiec Re: Pizzeria Biesiadowo 24.01.12, 22:34 Życzę Panu powodzenia, choć moim skromnym zdaniem pizza z lokalu na zewnątrz jest jeszcze lepsza - piszę jeszcze, bo możliwe, że młodzi panowie szybko się podszkolą. Niepokoi mnie natomiast Pana info o rzekomej rozmowie z zarządem - czyżby chcieli odstąpić Panu swoje miejsca prywatne, namalować nowe miejsca parkingowe pod lokalem (sic!) czy może wyprosili u innych oczekujących na wolne miejsce, że Panu ustąpią w kolejce? Szanowny Panie nie jest argumentem, że pracownicy nie mogą chodzić przez pół osiedla do wyznaczonych miejsc. Całe szczęście, że nie prowadzi Pan firmy spedycyjne, bo ACTROS mógłby porysować balkony mieszkających nad lokalem - przecież kierowca nie będzie leciał na koniec osiedla bo kataru dostanie. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 25.01.12, 00:18 Nie wiem czy mogę zdradzać szczegóły rozmów, proszę zatem skierować to pytanie do Panów z zarządu. Zgodzi się Pan chyba ze mną, że lokal użytkowy bez miejsc dla klientów nie ma sensu. Większość naszych rodaków jedzie autem do kiosku po papierosy, a co ma powiedzieć rodzina z małymi dziećmi, która chce kupić pizzę i musi w deszczu przejść 300m stojąc dodatkowo pod furtką i prosząc ochronę o wpuszczenie. Znalezienie miejsca pod osiedlem w okolicy bramy wjazdowej graniczy z cudem. Z tego co wiem to do każdego mieszkania przypisane jest co najmniej jedno miejsce postojowe, jeśli ma Pan dwa auta to ma Pan problem i ja to rozumiem. Więc niech Pan też spróbuje zrozumieć właścicieli lokali użytkowych znajdujących się na osiedlu, bo te lokale stanowią ok 10% ogółu na walnym, bo te lokale partycypują też w kosztach remontów balkonów (których nie mają), bo te lokale płacą też za prąd na klatkach schodowych (z których nie korzystają). A podobnie jak Pan każdy z nas zapłacił za nieruchomość i chce z niej korzystać zgodnie z przeznaczeniem. Jeśli Pan chce to mogę Panu wynająć swoje miejsce za nieduże pieniądze, bo jest mi zwyczajnie do niczego nie potrzebne ma numer 317 i jest gdzieś w okolicy szkoły(nawet nie wiem gdzie, bo dowiedziałem się o tym wczoraj). Dziękuję Panu za dobre słowo na temat pizzy. Z czasem chcę też sprzedawać dobrą kawę i ciastka z jakiejś dobrej cukierni, tak aby mieszkańcy mogli się spotkać i poplotkować o tym i owym. Chociaż zaraz pewnie ktoś napisze, że robię to dla kasy, więc pewnie przestanę pisać na naszym forum, bo jak to się mówi "jeszcze się taki nie urodził..." Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszystkie uwagi. CP Odpowiedz Link
piotr56-3 Re: Pizzeria Biesiadowo 25.01.12, 10:26 Nie ma to znaczenia w sprawie, ale co do udziałów Pańskich we Wspólnocie to są one w granicach 0,5 %. Ogólny udział wynosi: 276 618, a lokal użytkow posiada w granicach: 1400 udziałów. Liczę w tym przypadku 140 m2. Ale to nawiasem. Pozdrawiam i życzę biznesowych sukcesów. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 25.01.12, 13:49 Wyliczyłem to na podstawie informacji od osoby z poprzedniego zarządu. Powiedziano mi, że mój lokal to ok 2% ogółu udziałów. Lokali użytkowych jest 5 (część podzielono na 2 części) więc wyliczyłem że wspólnie mamy 10%. Pozwoliłem sobie napisać w imieniu wszystkich właścicieli lokali użytkowych, bo do Pani Stomatolog, czy też do Delikatesów też chętnie wjechałby klient autem. Zwłaszcza, że miejsc do parkowania za ogrodzeniem jest jak na lekarstwo. Pomijam już kwestię ryzyka pozostawienia auta na nie najlepiej oświetlonej ulicy. Pozdrawiam CP Odpowiedz Link
smokofiec Re: Pizzeria Biesiadowo 25.01.12, 22:20 Staram się Pana zrozumieć... ale niestety zbyt dużo daje mi Pan argumentów burzących te starania. Lokale z racji swojego umiejscowienia na osiedlu zastrzeżonym nie nadają się na prowadzenie każdej działaności gospodarczej. Jeśli Pan wykupił lokal proszę nie wymagać od wspólnoty, że to ona będzie się dostosowywać do Pana pomysłów - powinno być odwrotnie. Czy dobrze zrozumiałem, że życzy Pan sobie, aby ochrona wpuszczała pojazdy każdego Pana klienta na teren osiedla - CHYBA JAKIEŚ NIEPOROZUMIENIE! Proszę mi uwierzyć - bardzo Panu kibicuję, ale to Pana lokal jest dodatkiem do osiedla a nie odwrotnie! Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 26.01.12, 02:14 Ma Pan prawo mieć swoje zdanie. Ja otworzyłem pizzerię, bo dużo zamówień jest na telefon. Ciekawe co może powstać w pozostałych wolnych lokalach? Apteka, bank, siłownia, poczta, mini przedszkole raczej odpadają. Ja na miejscu właściciela wynajął bym chyba robotnikom na hotel bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Pewnie wiec ich witryny będą nadal zaklejone szarym papierem, a kartka z napisem do wynajęcia lub sprzedaży pożółknie ze starości. A to wszystko przez to, że ktoś kiedyś nie pomyślał i przyznał miejsca parkingowe pod lokalami użytkowymi właścicielom mieszkań. Na innych osiedlach tego typu jest wyznaczonych kilka miejsc postojowych dla klientów lokali, kierowca na wjeździe dostaje przepustkę, którą to ostemplowaną w lokalu musi zwrócić przy wyjeździe. W regulaminie osiedla można zapisać, że pierwsza godzina (lub np. 3 godziny) parkowania (na przepustkę) jest bezpłatna, zaś każda następna kosztuje 20zł. Zapewniam Pana, że niewielu zdecydowałoby się na dłuższy postój. W podobny, lub nieco zmieniony sposób mogliby wjeżdżać goście do mieszkańców, bo pewnie też nie czują się komfortowo zostawiając swoje auto z dala od budki ochrony w ciemnej uliczce. Myślę, że warto o tym rozmawiać, bo może ktoś wymyśli jakiś złoty środek. Dorysowanie 5-10 kopert na wewn. uliczkach jednokierunkowych nie powinno stanowić problemu i na tych to miejscach mogliby parkować goście. Ja chętnie zapłacę za wyznaczenie takich dwóch kopert obok mojego lokalu(od strony ściany szczytowej), w zamian mogę się zrzec swoich miejsc postojowych, które jak już pisałem nie są mi potrzebne. Pozdrawiam CP Odpowiedz Link
dragon20024 Re: Pizzeria Biesiadowo 26.01.12, 11:20 Wydaje mi się,że aby zrobić zakupy czy skorzystać z usług stomatologa/fryzjera nie potrzeba wjeżdżać na osiedle. Poza tym korzystając z tych usług nie parkuje się samochodu na cały dzień i noc "w ciemnej uliczce". To wydaje mi się spora przesadą i dramatyzmem. Ja również jestem zadowolona z powstałej pizzerii- rzeczywiście bardzo smaczna, ale uważam że przejście tak krótkiego odcinka drogi z ulicy do lokalu, nikomu nie zaszkodzi. Nawet przejście w deszczu. Myślę, że każdy normalny człowiek nieraz musiał zmierzyć się z tak trudnymi warunkami pogodowymii nadal ma się świetnie. Pizzeria tak, parkowanie na chodniku nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.01.12, 00:15 Wszystko byłoby dobrze gdyby te miejsca dla klientów (gości) były w okolicy bramy. Ale konia z rzędem temu kto w godzinach późno popołudniowych zaparkuje w promieniu 100 metrów od wjazdu. W sprawie bezpieczeństwa poza naszym osiedlem też bym dyskutował, tak jak w powiedzeniu "syty głodnego nie zrozumie". Domyślam się, że Państwo pisząc to, macie swoje bezpieczne miejsce na terenie osiedla. W dniu dzisiejszym ok godz. 21 zdemolowano kilka samochodów poza bramą osiedla w jednym wybito wszystkie szyby, czy nadal Państwo uważacie, że jest bezpiecznie? Jeden z klientów pokazał mi zdjęcia tych aut - zapewniam nie był to ciekawy widok. Bardzo dziękuję za opinię o naszej pizzy, przekażę pizzerom - będzie im miło. Pozdrawiam CP Odpowiedz Link
kaju1234 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.01.12, 15:41 bardzo dobra pizza. a jeśli specjalna cena dla mieszkańców niezależnie od godziny się utrzyma to w ogóle będzie super. Odpowiedz Link
5791k Re: Pizzeria Biesiadowo 27.01.12, 18:12 Smaczna pizza i obsługa ok. Dobry pomysł na osiedle, a ci którzy piszą te bzdury najwyraźniej zazdroszczą. Trzymamy rodzinnie i koleżeńsko kciuki za powodzenie. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 28.01.12, 00:22 Witam, Bardzo dziękuję za miłe słowa. Przepraszam tych Państwa, którzy musieli czekać na zamówienie dłużej niż zwykle, popyt przerósł moje oczekiwania i muszę zatrudnić dodatkowe osoby. Oczywiście bardzo się z tego cieszę. Pozdrawiam CP Odpowiedz Link
domariusza Re: Pizzeria Biesiadowo 30.01.12, 14:57 Pizza całkiem smaczna. Życzę sukcesów! Odpowiedz Link
mirek1955 Re: Pizzeria Biesiadowo 08.02.12, 18:21 nigdy nie przepadałem za pizzą,ale wasze Cztery Pory są super.Dziękuje i pozdrawiam życząc powodzenia. Odpowiedz Link
paulisia1128 Re: Pizzeria Biesiadowo 01.02.12, 15:35 Witam właściciela Mam pytanie dowóz na terenie Marek 2,5, a jak z dostarczeniem pizzy na osiedlu? Czy też trzeba płacić 2,5 ? Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 01.02.12, 17:08 Witam, Na osiedlu dostarczamy bezpłatnie. Pozdrawiam CP Odpowiedz Link
ania_dawid Re: Pizzeria Biesiadowo 01.02.12, 21:30 Witajcie, właśnie zamówiliśmy pizzę, muszę przyznać, że jest wyśmienita, cieplutka i wszystkie sosiki gratis Oby tak dalej i powodzenia w interesie!!! Pozdrawiamy Ania i Dawid Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 03.02.12, 11:11 Witam, Jeszcze raz dziękuję za komplementy, ale jeśli ktoś ma jakieś uwagi to też proszę pisać. Na co dzień mnie tutaj nie ma i nie wiem co jest nie tak. Poza tym może powinienem coś usprawnić, wprowadzić nowe produkty itp. Mamy już krzesełka do karmienia maluchów, kilka książeczek i trochę Lego Duplo. Dla dorosłych zaś, kilka kolorowych gazet. Pozdrawiam CP Odpowiedz Link
allure10 Re: Pizzeria Biesiadowo 03.02.12, 11:32 Witam, zgadzam sie z wczesniejszymi wypowiedziami pizza smaczna, a co do usprawnienia do przydałby sie terminal do płatności kartą. Pozdrawiam Odpowiedz Link
misaki10 Re: Pizzeria Biesiadowo 03.02.12, 11:54 Ja mam jedną uwagę co do obsługi - troszeczkę zakręcona, zapomina o elementach zamówienia - np napoje powinny być przyniesione od razu po przyjęciu zamówienia a nie klient musi się dopominac jak juz jest w połowie posiłku Ale to są szczegóły które napewno da sie naprawić, bo jesli chodzi o podejscie do klienta jest super, uśmiech na twarzy, towarzyskie nastawienie. Atmosfera jest bardzo przyjemna, jedzonko bardzo smaczne, właściciel przemiły, i to na co ja zawsze zwracam uwagę - czyste łazienki Życzę powodzenia i napewno nie raz jeszcze przyjdziemy tam całą rodziną Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 08.02.12, 00:09 Witam, Złożyłem ofertę jednemu z banków nie tylko na terminal do kart płatniczych, ale na transakcję wiązaną. Zaproponowałem aby w jednej z witryn wstawili bankomat i dali terminal. Taka kombinacja nie narazi mnie na dodatkowe koszty. Miesięczny koszt utrzymania terminala to ok. 200zł, a tak to bank dołoży mi jeszcze ze 300zł. Na początku działalności muszę ostrożnie kalkulować koszty. Pozdrawiam sąsiadów. cp Odpowiedz Link
kaju1234 Re: Pizzeria Biesiadowo 08.02.12, 18:48 można wiedzieć jakiego ? moim zdaniem przydał by się PKO BP bo najbliższy jest najbardziej oddalony od naszego osiedla Odpowiedz Link
boing1 Re: Pizzeria Biesiadowo 11.02.12, 08:56 kaju1234 napisał: > można wiedzieć jakiego ? moim zdaniem przydał by się PKO BP bo najbliższy jest > najbardziej oddalony od naszego osiedla Oby nie. Zlodziejski bank. Odpowiedz Link
kaju1234 Re: Pizzeria Biesiadowo 11.02.12, 17:52 To twój problem że dajesz się okradac Odpowiedz Link
boing1 Re: Pizzeria Biesiadowo 12.02.12, 16:42 kaju1234 napisał: > To twój problem że dajesz się okradac No wlasnie nie daje bo nie mam tam konta. Zeby tylko ludzie wiedzieli co tam sie od wewnatrz wyrabia... Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 11.02.12, 17:57 Witam, Wysłałem do banku spółdzielczego w Wołominie i do Euronetu. Na razie nie mam odpowiedzi. Być może nie spodobało się bankom to, że są szlabany i osoby spoza osiedla mają ograniczony dostęp. Może też zwyczajnie nie chcą mieć więcej bankomatów. Poczekam jeszcze kilka dni i wyślę maila do innych instytucji tego typu. Pozdrawiam CP Odpowiedz Link
mapola Re: Pizzeria Biesiadowo 03.02.12, 12:00 Gratuluję i kibicuję z całego serca Mieszkam na osiedlu i właśnie takiego miejsca tutaj brakowało. Pizza pyszna, obsługa przemiła. Póki co zamawialiśmy do domu ale z pewnością wybierzemy się całą rodziną do lokalu. pozdrawiam mapola Odpowiedz Link
wirb Re: Pizzeria Biesiadowo 14.02.12, 23:53 wtrącę swoje 3 grosze, dziś .. tzn 14.02.2012 chciałem zamówić pizzę, dzwonię więc ... 1 ... 3 ... 6 razy i nic, no to na nr komórkowy .. 1 ... 3 razy nikt nie odbiera, familia głodna a tu taki zonk, podreptałem do lokalu bo pewnie w walentynki ruch jak 150 i nie ma kiedy taczek załadować, dotarłem na miejsce ... a tu pustki [???]. Pytam szpenia za kontuarem czy może telefon macie popsuty bo nikt nie odbiera. odpowiedź była dość zaskakująca: - A co? - odpowiada szpenio zza kontuaru - dzwoniłem i nikt nie odbierał, chciałem zamówić pizzę, wiec przyszedłem osobiście. - mówię - Jakoś nie mamy kiedy odbierać bo jest duży ruch. - odpiera pracownik Rozejrzałem się dookoła ... a tu dwie osoby na sali, koleś od miętoszenia ciasta zmaga się z dużym plackiem, i doszedłem do wniosku, że chyba istnieję w nie tym świecie równoległym, ale nic, składam zamówienie mimo wszystko i oto odpowiedź - Czas oczekiwania do 2 godzin. - powiada pracownik Zatkało mnie nieco, podziękowałem grzecznie, z pomocą przyszedł mi pracownik zmagający się z plackiem za szybą, który poinformował mnie, że powód jest prosty ... NIE MA SOSU !! po nocach mi się będzie śniło Jak w piosence o kebabie BO ZABRAKŁO BARANINY Czy taki był problem aby odebrać telefon i łaskawie poinformować o awarii żeby sobie klient śliny nie toczył niepotrzebnie ? Zatem kroki do pizzerni koło całodobowego ... zamówiona, za 20 minut przyniosą. Przynieśli. Mieliśmy porównanie smakowo jakościowe i niestety słabo wypadacie niestety, Waszą pizzę jedliśmy 2 razy, tamtej jeszcze nie, ale to co miła Pani przyniosła było palce lizać. składników mnóstwo i widać peperoni, pieczarki, cebulę i inne takie dodatki, Wasza pizza ma ser (przynajmniej 2x taką jedliśmy) na szczycie przez co nie widać było składników. Pizza konkurencji wyszła nas taniej i smaczniej. Nie mam żadnego interesu w promowaniu tamtej pizzy ani wylewaniu żalu w waszym kierunku. Jak mówiłem wcześniej, poprzednio obsługa rewelacja, tym razem lekkie przegięcie, stąd mój komentarz i przy okazji subiektywna ocena smakowa. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 15.02.12, 18:25 Witam, Znam sprawę i chciałem przeprosić Pana i innych klientów za to, że obsługa w dniu wczorajszym była na niskim poziomie. Najwięcej jest tu mojej winy, bo pozwoliłem na urlop kierownikowi lokalu, jak też był tylko jeden pizzer (w soboty i niedziele jest ich dwóch). Zwyczajnie nie przewidziałem tak dużej ilości zamówień w Walentynki. Mam nauczkę na przyszłość i postaram się, aby taka sytuacja już się nie powtórzyła. cp Odpowiedz Link
radkuw35 Re: Pizzeria Biesiadowo 16.02.12, 18:07 Ja byłem w zeszły piątek w lokalu, wystrój i obsługa jest ok. Chciałbym jednak skupić się na pizzy i niestety nie mam dobrego zdania, nie ukrywam, że bylem bardzo ciekawy jak smakuje, kilka postów było pozytywnych a i ciekawość duża-zwyciężyła-wszak jesteśmy sąsiadami. Sama koncepcja franczyzy biesiadowa jest ciekawa: swojsko brzmiąca nazwa, zabawne menu przy którym można się odprężyć czekając na zamówienie, coraz wieksza ilość lokali, nagrody branżowe itp, itd... Po zamówieniu dwóch dużych pizz, pomyślałem - samobójstwo gdy zobaczyłem jak ogromne są pizze - wzieliśmy się z rodziną do nie ukrywam wyżerki, byłem pewny, że dzieciaki dadzą radę zjeść taki ogrom towaru, nie raz widziałem jak zjadają tyle co dorosły. Średnio zjedliśmy po dwa kawałki, druga poszła na wynos do kartonu-naprawdę jedna na cztery osoby wystarcza-i tak naprawdę tu powinienem zakończyć opis naszego spotkania z Biesiadowem. Ciasto na w pół surowe, co mnie w sumie nie dziwi, ilość ciasta do użycia musi być imponująca, ale to bym sobie darował gdyby nie fakt, że pizza wydaje się być bezsmakowa, brakuje wyraźnego smaku, ciasto niedoprawione, sos na podkładzie tak samo ! Dodatki do pizzy też nie wyróżniają się a szynka to chyba jakaś pomyłka, prostokątne małe kawałki przypominają raczej mielonkę ze sklepu obok lub co najwyżej ala szynke konserwową. Nie piszę tego aby być typkiem cholerykiem co to parę złotych ma i się stawia... Zwyczajnie wiem co to biznes a właściciel lokalu musiał trochę wywalić środków na ten interes. I byłbym ostrożny w dalszym prowadzeniu lokalu bo jak szybko się otworzył tak szybko może się zamknąć, bo opinie na razie nie są budujące, przynajmniej z mojej strony. Gliniasta pizza nie ma przyszłośći, trzeba popracować nad tym aby była chrupiąca z dobrą jakością skadników, a tak mamy kolejny barek typu telepizza, dominos i coś tam jeszcze. Smaczna pizza zza szlabanu to nie przypadek, ona naprawdę jest dobra, kilka razy tam byłem i nie zawiodłem się ani razu. Drogi właścicielu z góry przepraszam jeśli obraziłem Pana, ale naprawdę mam nadzieję, że interes będzie strzałem w dziesiątkę, na razie się kręci, bo wszyscy kierujemy sie ciekawością ale potencjał jakim jest okoliczny klient może być za krótki na dłuższą metę i proszę zrobić wszystko abym już niedługo mógł usłyszeć że jest tak jak być powinno, SMACZNIE. Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 17.02.12, 16:09 Witam, Rozumiem Pana subiektywne odczucia, ale muszę posługiwać się przepisami i półproduktami pozyskanymi od franczyzodawcy. Ilość soli i innych przypraw też jest z góry ustalona. Używamy szynki konserwowej z zakładów Sokołów S.A. , wszystkie inne mięsne półprodukty też pochodzą od tego samego producenta. Podobnie jak w przypadku stacji radiowej - nie da się grać muzyki dla wszystkich. Pozdrawiam cp Odpowiedz Link
ecr81 Re: Pizzeria Biesiadowo 26.02.12, 12:14 Mam nadzieje, ze biznes bedzie sie rozwijal. Prosze nie zwracac uwagi na niektóre opinie ( jak powiadał Piłsudski "Naród wspaniały tylko ludzie ... ) A może by tak do lokalu wstawic plazme i Canal + ? Odpowiedz Link
kaju1234 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.02.12, 11:35 właściciel właśnie powinien zwracać uwagę na opinie klientów przecież nikt nie robi wszystkiego od razu doskonale. tak jak pisałem wcześniej uważam, że pizza jest dobra natomiast niedawno zamówiłem kebaby i już nigdy tego więcej nie zrobię. są po prostu okropne. mięsa nawet w tym największym trzeba szukać w ogromnej, zimnej, suchej bułce, która zwykle powinna by chociaż podpieczona. sosy te samy co do pizzy a ostrym sosie można tylko pomarzyć. często wcześniej zamawiałem w markach w kebabowni "IMBIR" (to nie jest reklama) proponuję właścicielowi się tam wybrać. zamówić kebaba z baraniną XXL (o złotówkę tańszy niż u was) i pomyśleć nad zmianą przepisu. w linku załączam piosenkę która może być dla Pana inspiracją. pozdrawiam www.youtube.com/watch?v=PJTOF3xMvts Odpowiedz Link
ecr81 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.02.12, 11:48 @kaju1234 Człowieku to idz do pizzeri i to powiedz to Włascicielowi albo pracownikom a nie tu siejesz jakąs ''propagande'' i kryptoreklame. To nie koncert zyczen zebys tu jakies piosenki zamieszczał. Odpowiedz Link
kaju1234 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.02.12, 12:05 nie denerwuj się tak złość piękności szkodzi Odpowiedz Link
ecr81 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.02.12, 13:41 To przestańcie takie głupoty wypisywać na forach, że miałeś zimnego kebaba, ze sąsiad sobie zamontował antene satelitarną, że Ci jakieś dziecko zostawia rower po balkonem. Czy Wam się aż tak nudzi, żeby takie kretyństwa wypisywać czy po prostu jesteście aż tak bardzo zazdrośni i zawistni ? Byle tylko kogoś ''obsmarować'' , zrobić na złość, i ''podstawić nogę''. Odpowiedz Link
kaju1234 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.02.12, 14:44 TAK. jestem zazdrosny, że sąsiad ma antenę na balkonie. też chciałbym mieć i nie wiem jak sobie z tym poradzić dlatego wypisuje głupoty na forum... pozdrawiam nerwusa Odpowiedz Link
cezary2712 Re: Pizzeria Biesiadowo 27.02.12, 22:49 Witam, Myślę o TV, ale bez piwa TV nie ma sensu. W pierwszej kolejności muszę więc załatwić koncesję na piwo. Muszę też zainwestować w kilka dodatkowych sprzętów kuchennych. Długi też muszę spłacać, a zaczął się post i szału nie ma. Jeśli chodzi o kebaba, to sosy mam też z sieci i mogę tylko przeprosić, że nie był gorący. Pozdrawiam cp Odpowiedz Link