Dodaj do ulubionych

wybrano kandydatke na eurowizję

27.02.23, 13:33
BLANKA
OD WCZORAJ BRZMI JEJ IMIĘ

MOJ KANDYDAT NIESTETY NIE DOSTAŁ OPINII NA WYSTĘP W Liwerpulu

WERPULU ludzie.fakt.pl/eurowizja-2023-blanka-przyjazni-sie-allanem-krupa-widzowie-mowia-o-ustawce/9g8s6t3#slide-1
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: wybrano kandydatke na eurowizję 27.02.23, 13:36
      JAAN https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/wD2k9kuTURBXy9lZDZkODk4OS05NmY5LTRiODAtYTFkOS00YTdhOWJkOTY4YjIuanBlZ5KVAwAAzQj2zQUKkwXNA0jNAfreAAKhMAWhMQEPo wynikach presekcji do konkursu Eurowizji 2023 w Liverpoolu, Polska zawrzała
      A wszystko dlatego, że nie będzie nas reprezentować faworyt publiczności, czyli Jann ze swoim przebojem "Gladiator", a Blanka z utworem "Solo". Gdy ogłoszono werdykt, w internecie rozpętała się wielka burza. A co o wynikach konkursu sądzi 23-latek, który wywołał wśród widzów takie emocje? I co mówi o swojej wielkiej rywalce Blance?
      ODNAJDĘ ICH UTWORY TO WKLEJĘ ludzie.fakt.pl/jann-o-wyniku-preselekcji-do-eurowizji-slowa-o-bolu-i-blance-zaskakuja/gtrrvkg
      • marii51 Re: wybrano kandydatke na eurowizję 28.02.23, 08:52
        co za galimatias ... jest już wybrana .Blanka . ale trwa wrzawa...
        bo jest dziewczyną syna jedynego Edyty Gorniak.. SZEFOWEJ jury?www.se.pl/wiadomosci/exclusive/internauci-masakruja-blanke-aa-qzPC-ath1-oSMo.html
        • pia.ed Wybrano kandydatke na Eurowizję 02.03.23, 00:13
          Podejrzewa sie, ze jest dziewczyna syna Edyty... W kazdym razie ma poparie Edyty Görniak big_grin

Nie slyszalam zadnego z tych utworow, ale poniewaz chlopak ma szkolony glos
          i utwor pasujacy mlodziezy, wiec tez uwazam, ze mialby w Eurowizji
          troche wieksze szanse niz Blanca...

marii51 napisała:

> co za galimatias ... jest już wybrana .Blanka . ale trwa wrzawa...
          > bo jest dziewczyną syna jedynego Edyty Gorniak.. SZEFOWEJ jury?www.se.pl/wiadomosci/exclusive/internauci-masakruja-blanke-aa-qzPC-ath1-oSMo.html
          >
          • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 02.03.23, 09:51

BLANKA BĘDZIE REPREZENTOWAĆ POLSKĘ NA EUROWIZJI 2023. TO DOBRY WYBÓR?
            Wyniki głosowania
            Tak18%
            Nie38%
            Powinien to być Jann37%
            Trudno powiedzieć7%
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 03.03.23, 12:21
              Powiem tak - zapewne finał sobie będziemy podglądać. Te emocje głosowania smile
              Ale dziwi mnie, że wciąż po tylu latach w Polsce ten konkurs budzi takie emocje - oczywiście nie mówię tego tylko o Was.
              Początkowo to była żelazno-kurtynna impreza "ale się świetnie bawimy". Było sporo przebojów, a nawet odkrycie na miarę ABBY.
              Jak nas dołączyli no to wiadomo, od razu Edytka 2 chyba miejsce. I to by było na tyle, jak mawiał profesor mniemanologii stosowanej.
              Już od wielu lat to jest jakaś zdziwaczała impreza, pełna promocji tego i owego - nic związanego z jakością muzyczną nawet w sensie hej, fajny przebój.
              • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 03.03.23, 13:25
                witam w wątku zbiórliter=sdzxcvfsrggxdfsd smile
                EDYTA Górniak w edycjii dla doroslych 2 miejsce
                i dlugo nic ,aż Szpak dobry utwór ale akurat zminili sposob
                obliczania i nie mial pierwszego miejsca dlatego.....
                tv publiczna'''.. dba o młodzież''''
                == owszem odkryto ostatnio jakie miliony wplacono na
                rozwój i to bardzo szeroki , nie tylko muzyczny---
                wg dokumentów zpisy projektów jak najbardziej są ..
                ale realizacjii -ani be ani me ani kukuryku:
                wczoraj w tv obdarowany od min eduk Czarnka
                n/t opowiadał dlaczego willa+ mu się należysmile==
                prawie ic nie wtdukał co tam będzie organizował...
                ps obecnie na temat niewłąsciwie wybranej Blanki ...
                młodzierz najbardzie walczy ,że Jury niesprawiedliwie
                postąpiło, ale chyba to juz nic nie pomoze...
                przypadkiem zupełnie trafilam na wysręp Blanki..
                =koszmar w blasku wyswietlanych kolorów
                i jej raczej nie śpiew a pokrzykiwanie wśrod tancerzy Agurolli
                ALE MOŻE W lIWERPUL SPODOBA SIĘ?...
                • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 03.03.23, 13:33
                  mniemanologii stosowanej. powiadasz

AHA ..ale coś coś
                  Satyryk. Profesor mniemanologii stosowanej,
                  którą sam wymyślił. Wykładając ją w radiu w latach 70.,
                  wprowadził do potocznej polszczyzny zwroty -
                  "o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia"
                  oraz "i to by było na tyle".
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 03.03.23, 14:16
                    Musiał ją też wykładać w latach 80 - aż tak stary nie jestem smile
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 03.03.23, 14:14
                  marii51 napisała:

> witam w wątku zbiórliter=sdzxcvfsrggxdfsd smile

Już gdzieś pisałem, że to był taki bieg przez klawiaturę, by trafić wolny login.
                  Może sobie wreszcie zmienię?...

> EDYTA Górniak w edycjii dla doroslych 2 miejsce
                  > i dlugo nic ,aż Szpak

No ale on to chyba był jakiś "mam talent" - gdzie to porównywać do pozycji Górniak?
                  I gdzie on jest teraz? - bo aż tak nie śledzę.

> == owszem odkryto ostatnio jakie miliony wplacono na
                  > rozwój i to bardzo szeroki , nie tylko muzyczny---

A to nie wiem, ale jakoś tak podejrzewam, że "muzyczny" to w ogóle nie miał znaczenia.

> ps obecnie na temat niewłąsciwie wybranej Blanki ...
                  > młodzierz najbardzie walczy ,że Jury niesprawiedliwie
                  > postąpiło, ale chyba to juz nic nie pomoze...

A ja nie wiem, co kto walczy, przecież te awantury o eurowizję to słyszę co roku.
                  Mnie to spływa i tyle.

> i jej raczej nie śpiew a pokrzykiwanie wśrod tancerzy Agurolli

Parę awantur o całe/pół playbacki też już było.
                  Zupełnie, jakbyśmy żyli z pół wieku temu, jak wybuchnęła awantura o Milli Vanilli. Kojarzysz? smile
                  Wtedy to było coś, a dziś wydawało by się, że już każdy ma na to wywalone...
                  • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 03.03.23, 17:08

> witam w wątku zbiórliter=sdzxcvfsrggxdfsd smile

Już gdzieś pisałem, że to był taki bieg przez klawiaturę, by trafić wolny login.
                    Może sobie wreszcie zmienię?..

ależ po co?
                    absolutine nie zmieniaj
                    bo to taka Twoja indywidualaność i ok się prezentuje jako niespotykany smile
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 04.03.23, 10:11
                      A może to objaw, że mam już dość bycia oryginalnym? Może pora na małego, głupiego Jasia = przytul Kropka?...
                      • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 04.03.23, 12:33
                        witam w każdym przebraniu..... smile
                        a tylko, a jeśli , nie ropoznam... ? sama nie wiem.....smile
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 06.03.23, 16:41
                          A tak mi przyszło do głowy... Może zamiast zarzucać swoja oryginalnością różne fora o ustalonym składzie/nastroju - zrobię swoje?... Nie, że przestanę się gdzie indziej udzielać... Sądzisz, że jest jeszcze miejsce na kolejne forum? ktoś się zainteresuje?
                          • pia.ed Eurowizja 2023 06.03.23, 21:07
                            asdzxcvfsrggxdfsd napisał(a):

> A tak mi przyszło do głowy... Może zamiast zarzucać swoja oryginalnością różne
                            > fora o ustalonym składzie/nastroju - zrobię swoje?... Nie, że przestanę się gdz
                            > ie indziej udzielać... Sądzisz, że jest jeszcze miejsce na kolejne forum? ktoś
                            > się zainteresuje?

Kolejne Forum kazdy moze zalozyc, ale poniewaz osobiscie nie potrafie zglebic Twojej "oryginalnosci", wiec nie potrafie odowiedziec na drugie pytanie.

Pare godzin temu bylam na 60 - latkach i wysluchalam zamieszczony przez Ciebie utwor, ktory mi sie bardzo spodobal... Wiem tez, ze probowales przetlumaczyc ( i zrozumiec!) pewien fragment utworu,
                            czyli potrzebujesz kogos, kto zna swietnie angielski, a do tego ma zdolnosci literackie... Gdzie
                            znajdziesz kogos takiego, nie wiem... ale raczej nie wsrod emerytow...
                            Wejdz na spis roznych Forow i zobacz, czy jest jakies zwiazane z muzyka, moze tam znajdziesz dla siebie miejsce, albo chocby jakas informacje?
                            Pozdrawiam
                            Pia
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 2023 08.03.23, 11:55
                              pia.ed napisała:

> Kolejne Forum kazdy moze zalozyc, ale poniewaz osobiscie nie potrafie zglebic
                              > Twojej "oryginalnosci"

Zacznijmy więc poznawać moja oryginalność - adres powinien byś w stopce.
                          • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 06.03.23, 21:08
                            Miejsc na forum zawsze jest
                            BEZ OGRANICZEŃ, NIKT NIE SKRESLI CIEBIE..
                            LUB PRZEZ CIEBIE DOPISANY WSPOŁWŁĄŚCICIEL t/zw moderator
                            BO FORA PRYWATNE TYLKO WŁĄSCICIEL MOŻE ZAMKNĄĆ możesz sprobować
                            czy sam dla siebie będziesz wklejał utwory..

Czy zaczną pojawiać się zainteresowanii .
                            . bo wcale nie malo jest lubiących rap posluchać...
                            Nie wiem,czy są już załozone o tematyce muzycznej i jak funkcjonują ...co do obecności?
                            .
                            Sama zalożyłam o muzyce wątek i ujęłam go nad zaproszeniem na forum.
                            ... i sama tam sobie wklejam co lubie posluchać--
                            czasami od rana chodzi mi coś po glowie..
                            -----
                            • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 06.03.23, 21:18
                              zbiorek liter aż dwie sugestie na zadane pytanie otrzymalsmile
                              • marii51 Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 06.03.23, 21:25
                                Blanka nie ma zamiaru rezygnować
                                Blanka nawet nie myśli o tym, by zrezygnować z wyjazdu do Liverpoolu. Wokalistka deklaruje, że zadba o sumienne przygotowania"Jestem całym sercem z innymi uczestnikami. Zabrano mi piękny moment radowania się sukcesem, na który ciężko pracowałam. Czeka mnie sporo pracy. Po powrocie z Finlandii, gdzie nagrałam kolejny singiel, przygotowuję się z pełnym zaangażowaniem do Eurowizji, tak aby was nie zawieść. Znam presję i wagę reprezentowania kraju. Nie poddam się! Mało tego, obiecuję dać z siebie wszystko!" - zapewniła.

www.o2.pl/plotki/blanka-stajkow-wydala-oswiadczenie-smutne-slowa-6873489359944416a
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 08.03.23, 09:26
                                  marii51 napisała:

> Blanka

I tak będą bić pianę do finałów, niech płacą za premium sms - a potem zapomną. Gdzie jest ten zespól co wygrał w zaszłym roku? To był super utwór - zwłaszcza w połączeniu z wideo, które mogli pokazać tylko na jutube.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 08.03.23, 09:28
                                    Stefanio mamo, mamo Stefanio Pole kwitnie, a ona siwieje Zaśpiewaj mi mamo kołysankę Chcę znów usłyszeć twoje najdroższe słowa Kołysała mnie, podarowała mi rytm I nikt mi pewnie nie odbierze woli, bo ona mi ją dała Może wiedziała więcej i od Salomona Połamanymi drogami przyjdę zawsze do ciebie Ona nie zbudziłaby mnie podczas silnej burzy Zabierze dwie "figi" babci, jakby były kulami Zawsze znała mnie na wylot, nie dała się oszukać A gdy była zmęczona, nuciła mi tak: Luli, luli, luli, o... Stefanio mamo, mamo Stefanio Pole kwitnie, a ona siwieje Zaśpiewaj mi mamo kołysankę Chcę znów usłyszeć twoje najdroższe słowa Wyrosłem już z pieluch, ale mamo, mamo, dosyć! Jakkolwiek nie urosnę, ona kupuje mi kolejne ciuchy Już nie jestem dzieckiem, ale ona ciągle się o mnie martwi Kiedyś imprezowałem, niech cię szlag! Jesteś młoda, mamo, jesteś w pełni sił Jeśli nie docenię twojej troski u szczytu chwały W ślepym zaułku niech mnie trafi dzida Ona i tak spłonęłaby od mojej miłości Luli, luli, luli, o... Stefanio mamo, mamo Stefanio Pole kwitnie, a ona siwieje Zaśpiewaj mi mamo kołysankę Chcę znów usłyszeć twoje najdroższe słowa Stefanio mamo, mamo Stefanio Pole kwitnie, a ona siwieje Zaśpiewaj mi mamo kołysankę Chcę znów usłyszeć twoje najdroższe słowa

Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,kalush_orchestra,stefania.html
                                  • pia.ed Eurowizja 08.03.23, 10:25

> Gdzie jest ten zespól co wygrał w zaszłym
                                    roku? To był super utwór - zwłaszcza w połączeniu
                                    z wideo, które mogli pokazać tylko na jutube.

Zapomnialam, ze ta piosenka wygrala!!! Byla ladna...
                                    ale gdyby Ukraina nie byla na ustach calej Europy,
                                    to raczej nie zajelaby pierwszego miejsca...
                                    To byl uklon w strone walczacej Ukrainy smile

Szczerze mowiac, to "Euerovision Song Contest"
                                    co raz mniej mnie interesuje, bo co raz rzadziej
                                    sa melodie, ktore sie rok potem pamieta ...

A przypomnijcie sobie piosenki sprzed 40 - 50 laty,
                                    ktore dotad chwytaja za serce...
                                    czy nogi same podrywaja sie do tanca!

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 08.03.23, 10:33
                                      A Conchitę Wurst to się pamięta z piosenki czy raczej czegoś innego? smile
                                      Ja nawet nie pamiętam - ale wiem, że od eurowizji zaczęła się międzynarodowa kariera ABBY, byłe te Celina Dion (bo reprezentant nie musi pochodzić z Europy), chyba jeszcze Herreys zrobił jakąś karierę. Teraz to jest tylko towarzysko-polityczne bicie piany.

• pia.ed Eurowizja 2023 08.03.23, 13:21
                                        Jestem "troche" starsza od Ciebie big_grin wiec Abba (1974) i Herreys (1988)
                                        to jeszcze wspolczesni piosenkarze... Kiedy bede miala czas, napisze
                                        o tych, ktorzy moze juz nie zyja, ale ich piosenki sa dalej szalenie popularne!

Conchitę Wurst oczywiscie pamietam, choc juz wielokrotnie zmieniala swoj wyglad...

Teraz to jest tylko towarzysko-polityczne bicie piany...

To sie zgadza, kraje na wschodzie Europy glosuja na swoje, czesto folklorowe,
                                        piosenki, ktorych osobiscie nie znosze, a jeszcze bardziej irytuje mnie
                                        brak melodyjnosci, to o czym pisalam na poczatku...

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 2023 08.03.23, 13:35
                                          pia.ed napisała:

> Jestem "troche" starsza od Ciebie big_grin

I teraz co, mam pytać kobietę o wiek? big_grin Jak Waterloo wygrywało eurowizję to ja miałem kilka latek smile
                                          Zresztą moi rodzice akurat Abby specjalnie nie poważali. To już wiem tyko z historii ogólnej.
                                          Ten "konkurs" od początku miał silne podłoże polityczne - no paczcie państwo jak na bogatym zachodzie się świetnie bawimy, ale jeszcze dbano o poziom. Tak samo jak na wschodzie.
                                          Więc tak samo i na wschodzi dbano o niezły poziom muzyczny - gdzie dzisiaj papce popowej do Jantar, Majewskiej, Sośnickiej itd; dalej Pugaczowa czy nawet Karol Gott.
                                          Dlatego właśnie w ogóle nie rozumiem podniecania się eurowizją, gdy jest tyle kanałów, w których można znaleźć różne inne rzeczy.
                                      • marii51 Re: Eurowizja 08.03.23, 21:33

> A Conchitę Wurst to się pamięta z piosenki czy raczej czegoś innego? smile
                                        > Ja nawet nie pamiętam - ale wiem, że od eurowizji zaczęła się międzynarodowa ka
                                        > riera ABBY, byłe te Celina Dion (bo reprezentant nie musi pochodzić z Europy),
                                        > chyba jeszcze Herreys zrobił jakąś karierę. Teraz to jest tylko towarzysko-poli
                                        > tyczne bicie piany.
                                        >

słowo daję nie pamiętam dawniejszych czasów
                                        owszem juz tak,,,,,,,,
                                        A Conchitę Wurst to się pamięta z piosenki czy raczej czegoś innego? smile

--hmmm ...piosenkikę i stroój wąsy broda?

zastanawiam się.. ale nie jestem aż takim obserwatorem EUROWIZJII
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 09.03.23, 08:19
                                          Z tego, że nazywa się Thomas Neuwirth, aktywista społeczny, działacz na rzecz społeczności LGBT. (za wikipedią)
                                          • pia.ed Re: Eurowizja 10.03.23, 12:39

nazywa się Thomas Neuwirth, aktywista społeczny,
                                            działacz na rzecz społeczności LGBT. (za wikipedią)

Nie wiem, co miales na mysli...
                                            czyzby jury go nie wybralo
                                            z powodu jego "aktywnosci"? wink

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 10.03.23, 13:02
                                              A ja tam nie mam dostępu do zakulisowych ustaleń.
                                              Pytałem tak:

A Conchitę Wurst to się pamięta z piosenki czy raczej czegoś innego?

Wikipedia podaje 3 albumy - znasz jakiś? Albo jakąś piosenkę? Bo ja nie. Abba czy Dion to co innego.
                                              • marii51 Re: Eurowizja 11.03.23, 10:57
                                                Conchita Wurst, także Conchita (ur. 6 listopada 1988 w Gmunden) – austriacka drag queen i zwyciężczyni 59. Konkursu Piosenki Eurowizji (2014), w którą wciela się Thomas Neuwirth (ur. 6 listopada 1988 w Gmunden), piosenkarz wykonujący muzykę pop, jazzową, soulową, R&B i elektroniczną[1], aktywista społeczny, działacz na rzecz społeczności LGBT.

Jak zaznacza w wywiadach, kiedy występuje jako Conchita Wurst, posługuje się żeńską formą czasowników, natomiast prywatnie używa męskiej formy. Nie jest też, wbrew niektórym opiniom, transkobietą[2].

nie zwracałam większej uwagi .. wygrana eurovizja i zostało mi taksmile a dziś juz
                                                wiem o wiele więcej ... aha ......... istnieje czasem np śpiewając jako kobieta
                                                ale to tylko taki wymyslony ..sens bycią...
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 11.03.23, 12:54
                                                  marii51 napisała:

> nie zwracałam większej uwagi .. wygrana eurovizja i zostało mi taksmile

No widzisz, ludzie którzy jak Wy interesują się konkursami od poziomu eliminacji krajowych - zapamiętują mnóstwo informacji o kolejnych edycjach, skupiają się na konkretnych utworach itp itd - a akurat nie koniecznie na tym w sumie teoretycznie nieistotnym fakcie bycia tym czy tamtym...
                                                  Natomiast ludzie jak ja - oglądający z doskoku same finały; albo i tacy, co po fakcie posłuchali zwycięskiej piosenki: co zapamiętują? Takie wyrywki jak zeszłoroczna ukraińska, takie "lewackie" jak to szumiała wtedy połowa internetu .) występy...
                                                  O pamiętam jeszcze jakąś z Izraela - paradoksalnie przez utwór, bo człowiek oglądał, słuchał i myślał JAK? DLACZEGO? Nie no wiadomo - bo to już dawno nie jest konkurs piosenki...

Tak wiem, kobiety nie są zabawkami. Mogę sypnąć lepszymi piosenkami na ten temat smile
                                          • pia.ed Re: Eurowizja 11.03.23, 00:15

... nazywa się Thomas Neuwirth, aktywista społeczny, działacz
                                            na rzecz społeczności LGBT. (za wikipedią)

Po prostu nie rozumiem, po co te informacje podales,
                                            bo absolutnie nie maja najmniejszego zwiazku
                                            z wykonywanym przez niego utworem!!!

• pia.ed Re: Eurowizja 11.03.23, 00:16
                                              pia.ed napisała:

> asdzxcvfsrggxdfsd napisał(a):
                                              >
                                              > ... nazywa się Thomas Neuwirth, aktywista społeczny, działacz
                                              > na rzecz społeczności LGBT. (za wikipedią)

>
                                              >
                                              > Po prostu nie rozumiem, po co te informacje podales,
                                              > bo absolutnie nie maja najmniejszego zwiazku
                                              > z wykonywanym przez niego utworem!!!
                                              >
                                              • pia.ed Eurovision Song Contest 2023 11.03.23, 00:35
                                                Jednym z tych, ktorzy stali sie slawni dzieki wygranej w ESC
                                                jest Tom Jones z piosenka "Delilah...
                                                Druga z kolei piosenka "Green Green Grass Of Home"
                                                tez byla szalenie popularna i spiewana m.i. przez
                                                Elvisa Presleya.
                                                To sa wlasnie melodie, ktorych nigdy sie nie zapomina...sad
                                                Pozostalych z tej plyty nie znam.

www.youtube.com/watch?v=Ia0qXoU-S-U
                                                • pia.ed Eurovision Song Contest 11.03.23, 13:46
                                                  Engelbert Hamperdink (posluchaj dwie pierwsze piosenki!) tez byl szalene slawny..
                                                  ale kiedy byl duzo mlodszy, spiewal te piosenki wg mnie w ciekawsze wersji...
                                                  teraz sa nieco udziwnione, brzmia jak cover wink i ledwo je poznaje... no ale
                                                  melodyjne bez watpienia...

www.youtube.com/watch?v=7bWVsfdAjqU

.Piosenka "Green Green Grass Of Home" byla szalenie popularna i spiewana takze przez Elvisa Presleya.
                                                  > To sa wlasnie melodie, ktorych nigdy sie nie zapomina... smile

> www.youtube.com/watch?v=Ia0qXoU-S-U
                                                  • pia.ed Eurovision Song Contest... Skandal? 11.03.23, 14:17
                                                    Youtuberzy i bukmacherzy wskazali zwycięzcę selekcji

eurowizja.org/eurowizja-2023-kto-z-polski-selekcje-youtuberzy/

Piosenek nigdy nie slyszalam, ale gdyby ktos znalazl nagrania, to prosze tu wkleic...

No i znlazlam przy okazji artykul o tym o rzekomej korupcji
                                                    przy wyborze piosenki w Polsce sad

eurowizja.org/eurowizja-2023-zagraniczne-media-o-skandalu-w-polsce/
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurovision Song Contest... Skandal? 11.03.23, 21:36
                                                    To pierwsze kończy się komunikatem: nie ma takiej strony,
                                                    a w tym drugim jak dla mnie najważniejsze jest przypomnienie o zeszłorocznym anulowaniu głosów naszego jury.
                                                    Kabaret...
                                                  • marii51 Re: Eurovision Song Contest... Skandal? 11.03.23, 21:49

> To pierwsze kończy się komunikatem: nie ma takiej strony,
                                                    acóż to za dziwy??? mi gra wsiosmile

> a w tym drugim jak dla mnie najważniejsze jest przypomnienie o zeszłorocznym an
                                                    > ulowaniu głosów naszego jury.
                                                    > Kabaret...
                                                    to prawda wszystko było beznadziejne ale to KURSKI TVP WYSŁĄŁ bRZOZOWSKIEGO..
                                                  • marii51 Re:Szpak TEKST j polski 11.03.23, 21:52
                                                    www.youtube.com/watch?v=d7koNJw5oRU
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re:Szpak TEKST j polski 11.03.23, 21:55
                                                    Hm, to chyba coś u mnie. Restartuje lapka i potem wrócę.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurovision Song Contest 11.03.23, 14:24
                                                    Znam człowieka! Ze słyszenia hehe. Spanish Eyes - w wykonaniu Presleya to jedna z ulubienych mojej mamy.
                                                    Tom Jones - no ba!

> kiedy byl duzo mlodszy, spiewal te piosenki wg mnie w ciekawsze wersji...
                                                    teraz sa nieco udziwnione, brzmia jak cover

A to jest akurat moim zdaniem bardzo proste. Lata lecą, skórę można ponaciągać; ze strunami głosowymi to już gorzej. Głos siada więc trzeba to i owo uprościć. I powstaje taki auto-cover. Bo tak właśnie wygląda większość coverów - gdy promuje się kogoś nowego, co to nie ma ani głosu ani niczego oryginalnego do zaproponowania - dawaj jakiś stary hicior nagramy. Może ktoś się nabierze.

Już nie pamiętam gdzie co grałem - zaraz wrzucę na swoje forum przykład jak powinien cover wyglądać, żeby tu nie śmiecić; nie ma nic wspólnego z Eurowizją.
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 11.03.23, 08:31
                                              Za to w odróżnieniu od utworu o którym nikt nie pamięta - mają związek z tym, że o nim się pamięta.
                                              • marii51 Re: Eurowizja 11.03.23, 10:46
                                                i tu sobie tak dyskusję uprawiaciesmile
                                                ---fajnie
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurowizja 11.03.23, 12:35
                                                  I co? Są jakieś pożytki z Eurowizji? No są smile
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wybrano kandydatke na Eurowizję 08.03.23, 11:56
                                marii51 napisała:

> zbiorek liter aż dwie sugestie na zadane pytanie otrzymalsmile
                                >

Skorzystałem - adres w stopce.
    • camella Re: wybrano kandydatke na eurowizję 10.03.23, 12:15
      Gdyby Jann wygrał miałabym komu kibicować. Występ Blanki obejrzałam tylko raz a Jana mogę słuchać na okrągło smile. Wyruszył w trasę koncertową ,może wybiorę się na jego koncert. Podoba mi sie jego postawa i wypowiedzi.
      • marii51 Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 11:26
        camella napisała:
        > Gdyby Jann wygrał miałabym komu kibicować. Występ Blanki obejrzałam tylko raz
        > a Jana mogę słuchać na okrągło smile. Wyruszył w trasę koncertową ,może wybiorę
        > się na jego koncert. Podoba mi sie jego postawa i wypowiedzi.

to że mi też bardziej podoba się Jann,
        ale uwaga.. to nie powod żeby aż tak reagować

dzis są takie wiadomości .. zagrażąją Blance
        Eurowizji? To co przeczytała, ją przeraziło. "Pojawia się we mnie lęk"

Katarzyna Albrycht
        11.03.2023 11:1
        Blanka zwyciężyła z piosenką "Solo"
        w preselekcjach do Eurowizji,
        jednak jej wygrana wywołała ogromne kontrowersje,
        a wokalistka musi mierzyć się z falą hejtu.
        W wywiadzie dla serwisu Wprost przyznała,
        że dostaje nawet groźby śmiercTekst linku

a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.--marii51
        • camella Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 11:55
          To jest wina jury ,że są jakieś podejrzenia o zafałszowaniach glosów .Blanka nie powinna dostawać propozycji, że ma zrezygnować z konkursu.Przykre to co się wydarzyło.Sluchałam wypowiedzi Jana,że jej gratuluje i mówi, że zapracowała sobie ten wynik.Każdy jest inny i inna muzykę prezentuje.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 12:36
            Daj coś pliz tego Jana bo w ogóle nie wiem o czym mowa smile
            • marii51 Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 13:09
              JANN wywiad

www.youtube.com/watch?v=Eo9Tl3X006A
              mam Blankę też
              www.youtube.com/watch?v=2bNGrk2cWqk&t=25s
              ale JANN .. POŻNIEJ JESLI SAM NIE ZNAJDZIESZ
              -
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 13:55
                  Kurdę, jak tu się odpowiada do 2 osób na raz? Powielę:

Kolejny dowód, że to nie jest konkurs piosenki. Z takim tekstem:
                  Nigdy nie zdejmuj maski
                  Noś ją dopóki nie stanie się to naturalne

do sutego establishmentu? No że kobieta nie zabawka, że matka ukochana (bo przecież oficjalnie nie było wolno pokazać teledysku o wojnie) to można. Coś tam się komuś wydawało i dostał po łapkach.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 13:55
                  Kurdę, jak tu się odpowiada do 2 osób na raz?
                  Powielę:

Kolejny dowód, że to nie jest konkurs piosenki. Z takim tekstem:
                  Nigdy nie zdejmuj maski
                  Noś ją dopóki nie stanie się to naturalne

do sutego establishmentu? No że kobieta nie zabawka, że matka ukochana (bo przecież oficjalnie nie było wolno pokazać teledysku o wojnie) to można. Coś tam się komuś wydawało i dostał po łapkach.
                  • camella Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 14:25
                    Tak się złożyło że z Marii równocześnie wysłałysmy odpowiedź.Jann nie pisał tej piosenki na Eurowizjię,pisał ja o biznesie jakiś. rok temu .Trafił w sedno moim zdaniem
                    • marii51 Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 14:34
                      camella napisała:
                      GLADIATORA.. OWSZEM

> Tak się złożyło że z Marii

równocześnie wysłałysmy odpowiedź.Jann nie pisał te
                      > j piosenki na Eurowizjię,

pisał ja o biznesie jakiś. rok temu .Trafił w sedno m
                      > oim zdaniem

camella wszystko oki

a >>>zbiorek liter >>wszystko rozpracuje jak należysmile
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 14:55
                        Słuchajcie, to nie chodzi o to, że pisałyście równocześnie - tylko w innych "gałęziach drzewka". A nie chciałem, żeby której odpowiedź umknęła.

Na innym portalu na którym jestem jest tak, że klikam "odpowiedz" w wiadomości użytkownika A, pojawia mi się okienko odpowiedzi - ale jak potem znowu kliknę "odpowiedz" w okienku wiadomości użytkownika B

to na początku szkicu mojego posta pojawia się coś w stylu

@A; @B:

tu wpisuję odpowiedź i po wysyłce oni OBAJ dostają powiadomienie o odpowiedzi (konkretnie do nich).

A tutaj jest tak, że jak mam info o odpowiedzi w wątku - to cokolwiek ktokolwiek w którejkolwiek gałęzi...
                        • marii51 Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 20:28
                          @A; @B:
                          -------
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 20:34
                            Ta, sławetna małpa w czerwonym, he he. No nic, jakoś damy radę.
                            • marii51 Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 21:45

> Ta, sławetna małpa w czerwonym, he he. smile))
                              No nic, jakoś damy radę
                              =o c z y w i ś c i e
                              -
                              a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.--marii51
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: wybrano kandydatke na eurowizję 11.03.23, 21:49
                                Tja, albo serwery gw albo coś u mnie - nie da się otworzyć żadnego video....
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Edyta i Szpaczek 11.03.23, 22:04
                    No i wszystko jasne. Leżały w kolejce jakieś aktualizacje systemu i nie pierwszy raz się okazał, że MS sobie znalazł "subtelny" sposób na ich wymuszanie przez rozwalanie różnych funkcjonalności tu i ówdzie...

Ale co do tego wątku ma Szpak, bo się pogubiłem?
                    • marii51 Re: Edyta i Szpaczek 11.03.23, 22:17
                      Ale co do tego wątku ma Szpak, bo się pogubiłem?
                      NIE pamietalam tresci SZPAKA PIOSENKI NA EUROWIZJII

TO TYLKO TO .. JUŻ ARCHIWALNE .. STAŁO SIĘsmile
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Edyta i Szpaczek 11.03.23, 22:23
                        Prosz:

Kiedy samotność puka do twych drzwi Wszystko, co kochałeś po prostu znika I kiedy czujesz, że wszystko jest stracone Powinieneś wiedzieć Że nie ma życia bez łez O - o - o - o Powiedz mi czarne czy białe Jakiego koloru jest twoje życie? O - o - o - o Spróbuj zapytać swojego serca Kim naprawdę jesteś? Nikt nie jest wiecznie piękny i młody Wszystko, co znasz po prostu znika Sława i złoto są niczym, możesz być pewien Kiedy nie ma miłości w twoim sercu Wybór należy do ciebie, kim naprawdę chcesz być Nie bój się swojego przeznaczenia Więc kiedy czujesz, że wszystko jest stracone Powinieneś wiedzieć, że nie ma życia bez strachu O - o - o - o Powiedz mi czarne czy białe Jakiego koloru jest twoje życie? O - o - o - o Spróbuj zapytać swojego serca Kim naprawdę jesteś? Każdego dnia musimy walczyć z wiatrem Musimy żyć Wszystko to jest zaledwie pustym pożądaniem Bo nie ma dymu bez ognia O - o - o - o Powiedz mi czarne czy białe Jakiego koloru jest twoje życie? O - o - o - o Spróbuj zapytać swojego serca Kim naprawdę jesteś? O - o - o - o Spróbuj zapytać swojego serca Jakiego koloru jest twoje życie?

Porażające big_grin
                        • marii51 Re: Edyta i Szpaczek 12.03.23, 21:26
                          /No i wszystko jasne. napisał asdzxcvfsrggxdfsd

w kolejce jakieś aktualizacje systemu i nie pierwszy raz się okazał,
                          że MS sobie znalazł "subtelny"
                          sposób na ich wymuszanie przez rozwalanie różnych funkcjonalności tu i ówdzie.
                          ..

dziś zonów zażądał ode mnie swoich wymagań,
                          a że firefoksa nie używam,,
                          musialam zalogować chrom nie zrobiłam do końca poleceń .
                          . zostawiłam i dalej klikalam bez nowości MS
                          AŻ JUŻ odpocząc chciałam od komputera
                          i DZIWO.. ....pozwolili !!!
                          ---ŻE MOGĘ ZAAKCEPTOWAĆ BEZ LOGOWANIA I MAM NOWSZY MS
                          sobie i nam utrudnienia wymyslają ...tło strony trzeba bylo też wybrać...
                    • marii51 komp coś coś i okazalo się.. 12.03.23, 10:11

> No i wszystko jasne.
                      Leżały w kolejce jakieś aktualizacje systemu i nie pierwsz
                      > y raz się okazał,
                      że MS sobie znalazł "subtelny" sposób na ich wymuszanie przez
                      > rozwalanie różnych funkcjonalności tu i ówdzie...
                      ...............a co to MS?zarządzanie komórką?

Chyba nie miewam takich incydentów
                      na Biurku laptop ,a do owego podłączony zwykły ekran wiekszy i klawiatura tez
                      starego typu...
                      -
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: komp coś coś i okazalo się.. 12.03.23, 10:21
                        MicroSoft smile
                        • marii51 Re: komp coś coś i okazalo się.. 12.03.23, 13:09
                          korzystam MS .. przecież kurkawpdna sama siebie mylnie pojmujęsmile
                          dziś rano włąsnie MS ZAŻYCZYŁ zaktulizować się
                          i nie zrobiłam logowania .. nawet syn odwiedził
                          i zagadalismy się więc .. ale jakoś jak widać nadal mam go MS SPRAWNYsmile
                          ps
                          z tego watku skreslę niektore posty bo na temat EUROWIZJII tylko zostawię
                          A zima stulecia pół metra sniegu mam na tarsiesmile
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: komp coś coś i okazalo się.. 12.03.23, 16:11
                            A skreślaj, nie mam sentymentu do postów smile
                            • marii51 Re: komp coś coś i okazalo się.. 12.03.23, 16:39
                              ==nic nie będe usuwac,,,
                              niech zostanie cośmy naklikalismile
                              Wątek nowy ,,,,

**Eurowizja Liverpool 2023**

mamy dopiero dwóch uczestnikóe oj dwie uczestniczki .. zgroadzimy wszystkich
                              • pia.ed Ja jednak tu kontynuuje... 12.03.23, 19:34

bo chodzi o stare piosenki z Eurowizji... Wlasnie znalazlam moja ukochana piosenke,
                                ktora powinnam zamiescic jako pierwsza! Zostala ona przetlumaczona i spiewana
                                tak w Polsce jak i w Szwecji big_grin
                                Piosenka zajela drugie miejsce w finale w Londynie,
                                ale chyba tej z pierwszego miejsca nikt juz nie pamieta...

www.youtube.com/watch?v=_xJcE9tnY6E

Cliff performing 'Congratulations' live at the Eurovision Song Contest held in the Royal Albert Hall, London in April 1968. Cliff took second place with 28 points. 'Congratulations' went on to peak at no. 1 in the UK single charts that year.

• camella Re: Ja jednak tu kontynuuje... 12.03.23, 21:17
                                  Pierwsze miejsce w 1968 zajęła Massiel, reprezentantka Hiszpanii z piosenką „la, la, la”.Nie znam tego a Congratulationns to znam bardzo i lubię.Bylo i u nas śpiewane i słuchane na imprezach.
                                    • pia.ed Ja jednak tu kontynuuje... 12.03.23, 22:14

Nie moge przestac wyszukiwac jego piosenek,
                                      mimo ze co wkleje, to mi znikaja... sad

Piosenka Cliffa " That's What Friends Are For " jest dotad popularna w Szwecji,
                                      przelozona na jezyk szwedzki... a jej tytul po polsku brzmi: "Po to są przyjaciele..."

www.youtube.com/watch?v=9ExJpyGPG5w

A czy wiesz, ze Cliff Richard jest urodzony w 1940 roku?
                                        • pia.ed Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 12:48

Cliff Richard z grupa z ktora przez wiele lat wystepowal ... Oni sie postarzeli, a on nie!
                                          Nagranie nazywa sie "Reunion, co po szwedzku znaczy dokladne tak jak på angielsku
                                          Återförening,
                                          ale kiedy prze Google przetlumaczylam na jezyk polski, to wyszlo mi nieciekawe
                                          • pia.ed Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 13:05
                                            WYSLALO MI SIE...

Nagranie nazywa sie "Reunion, co po szwedzku znaczy dokladnie
                                            to samo co po angielsku Återförening.... Kiedy jednak przez
                                            Google przetlumaczylam na jezyk polski, to wyszlo mniej ciekawe
                                            Zjazd ... a "zjazd moze byc "partyjny" albo "motocyklowy... big_grin

Nie jestem specem od jezykow, ha ha ha, ale wydaje mi sie
                                            ze gdyby Wielka Brytania powrocila do Unii Europejskiej,
                                            to wtedy nazywaloby to sie "reunion"...

• marii51 Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 13:14
                                              Zjazd ... a "zjazd moze byc "partyjny" albo "motocyklowy... big_grin
                                              zzjazd na nartach ,albo z gorki na pazurki

nie wiem o wokaliście nic ,, to że śpiewa..a CV ZEROsmile
                                              • pia.ed Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 16:52
                                                marii51 napisała:
                                                > nie wiem o wokaliście nic ,, to że śpiewa"..

To przeciez to ten sliczny chlopaczek,
                                                w roku 1968 ruszajacy sie jak marionetka,
                                                do piosenki ktorego tanczylas na prywatkach big_grin
                                                Tu masz informacje o nim... Okazuje sie, ze
                                                w pazdzierniku tego roku skonczy 83 lata!

Mialam wkleic w polskim jezyku, bo tez jest....
                                                ale boje sie ruszyc, bo mi wszystko ucieknie
                                                jak zwykle wink

www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tLP1TcwLKuqMkw2YPTiTc7JTEtTKMpMzkgsSgEAcykIyA&q=cliff+richard&rlz=1C1GGRV_enSE751SE751&oq=Cliff+Richard&aqs=chrome.0.46i433i512j69i57j0i512l2j46i512l3j0i512l3.11031j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 17:00
                                                  Ej no, ale w 68 Cliff to nie był jakieś chłopaczek

" 5 maja 1961 odebrał złotą płytę za singel „The Young Ones”. "

a mówimy o czasach, gdy trzeba było sporo nakładu sprzedać by zasłużyć na taka nagrodę.
                                                  • pia.ed Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 17:40
                                                    > Ej no, ale w 68 Cliff to nie był jakieś chłopaczek

Wiem, mial juz 28 lat... ale wygladal jak 18-latek wink

" 5 maja 1961 odebrał złotą płytę za singel „The Young Ones”. "a mówimy o czasach,
                                                    gdy trzeba było sporo nakładu sprzedać by zasłużyć na taka nagrodę.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 17:45
                                                    Oj tam, wyglądał smile
                                                    Już nawet raz musiałem koleżankom z pracy rzucić na stół dowód osobisty bo nie chciały uwierzyć na słowo big_grin
                                                  • marii51 Re: Ja jednak tu kontynuuje... 14.03.23, 11:12
                                                    pia.ed napisała:

> asdzxcvfsrggxdfsd napisał(a):
                                                    > > Ej no, ale w 68 Cliff to nie był jakieś chłopaczek

>
                                                    > Wiem, mial juz 28 lat... ale wygladal jak 18-latek wink https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f7/Cliff_Richard_Allan_Warren_cropped.jpg/270px-Cliff_Richard_Allan_Warren_cropped.jpg
                                                    >
                                                    >
                                                    > " 5 maja 1961 odebrał złotą płytę za singel „The Young Ones”. "a mówimy o czasa
                                                    > ch,
                                                    > gdy trzeba było sporo nakładu sprzedać by zasłużyć na taka nagrodę.
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ja jednak tu kontynuuje... 14.03.23, 11:16
                                                    marii51 napisała:

> > [b]Wiem, mial juz 28 lat... ale wygladal jak 18-latek wink

Znowu też nie przesadzajmy, tak to wyglądały "18 latki" w filmach dawnych czasów, gdzie jakimś cudem nie myślano o zatrudnianiu do wiodących ról prawdziwych 18.
                                                • marii51 Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 17:03
                                                  pia ..Twoj kursor taki aktywnyaż zanadtosmile
                                                  dziękuje wolnej czyli czasi zapoznam się

chłopcy z mojego LP BYLI TAK MUZYCZNIE ZDOLNI ,
                                                  ŻE WSZYSTKO NAM NA WIECZORKACH GRALI I ŚPIEWALI... NAWET NIE WIEDZIELI JAK MY ICH UIELBIALYSMY ZDOLNIACHOW.. NA ZJAZDACH KLSOWYCH WSZYSTKO SIĘ WYFAŁO
                                                  • pia.ed Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 18:01
                                                    marii51 napisała:

> pia ..Twoj kursor taki aktywnyaż zanadto
                                                    > dziękuje wolnej czyli czas i zapoznam się.
                                                    >
                                                    chłopcy z mojego LP BYLI TAK MUZYCZNIE ZDOLNI ,
                                                    ŻE WSZYSTKO NAM NA WIECZORKACH GRALI I ŚPIEWALI
                                                    NAWET NIE WIEDZIELI JAK MY ICH UIELBIALYSMY ZDOLNIACHOW..
                                                    NA ZJAZDACH KLASOWYCH WSZYSTKO SIĘ WYDAŁO.

Ja juz w miedzyczasie napisalam dluga odpowiedz na Forum emerytow...
                                                    ale wysylajac kliknelam nie tam gdzie trzeba i wszystko ulecialo gdzies
                                                    w kosmos...Odpowiedzialam tez Tobie wklejajac polska wersje
                                                    z Wikopedii z komentarzami... i tez po napisaniu mi zniknelo sad

Koncze, bo za chwile amerykanska opera mydlana, "Moda na sukces". Bede siedziala jak przyklejona do telewizora, bo nareszcie nabrali tempa i bardzo duzo sie dzieje nieprawdopodobnych rzeczy i to jednoczesnie,
                                                    wiec nie moge stracic ani minuty!

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 18:06
                                                    pia.ed napisała:

> Koncze, bo za chwile amerykanska opera mydlana, "Moda na sukces". Bede siedzia
                                                    > la jak przyklejona do telewizora, bo nareszcie nabrali tempa i bardzo duzo
                                                    > sie dzieje nieprawdopodobnych rzeczy i to jednoczesnie,
                                                    > wiec nie moge stracic ani minuty!

Jeszcze to kręcą?!
                                                    A gdzie pokazują - to powiem mamie!

Przebili już Santa Barbara, gdzie i ufo się przewinęło? smile

Eh wspomnienia z dzieciństwa jak mama i babcia zawsze takie seriale oglądały. A jak już dojechała ciocia to po prostu było rozkminianie wątków że hoho big_grin
                                                  • pia.ed Jsdnak tu kontynuuje... 13.03.23, 21:57

> pia.ed napisała:
                                                    Koncze, bo za chwile amerykanska opera mydlana, "Moda na sukces".
                                                    Bede sledzila jak przyklejona do telewizora, bo nareszcie nabrali tempa...

Pokazuja "Glamour" w 150 krajach swiata... w Polsce na platnych kanalach...
                                                    powinienes sie zapytac znajomych z wieloms kanalami...albo z antena
                                                    satelitarna...
                                                    >
                                                    > Jeszcze to kręcą?! A gdzie pokazują - to powiem mamie!
                                                    >Eh wspomnienia z dzieciństwa jak mama i babcia zawsze takie seriale
                                                    oglądały. A jak już dojechała ciocia to po prostu było rozkminianie wątków
                                                    że hoho big_grin
                                                  • marii51 Re: Jsdnak tu kontynuuje... 14.03.23, 10:05
                                                    pia klikaj klikaj
                                                    wszędzie gdzie tylko CI pasuje ... i gdzie Wam pasujesmile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jsdnak tu kontynuuje... 14.03.23, 10:08
                                                    pia.ed napisała:

> Pokazuja "Glamour" w 150 krajach swiata... w Polsce na platnych kanalach...
                                                    > powinienes sie zapytac znajomych z wieloms kanalami...albo z antena
                                                    > satelitarna...

Dzięki pomocy Marii w osobnym wątku - zlokalizowaliśmy gdzie to w Polsce można!
                                                  • marii51 Re: Jsdnak tu kontynuuje... 14.03.23, 11:15
                                                    Dzięki pomocy Marii w osobnym wątku - zlokalizowaliśmy gdzie to w Polsce można!
                                                    o rany ..asdzxcvfsrggxdfsd a gdzie w POLSCE NIE MOŻNA? hę?;winkwinkwink---->korci mnie na zarcikismile
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jsdnak tu kontynuuje... 14.03.23, 11:21
                                                    marii51 napisała:

> Dzięki pomocy Marii w osobnym wątku - zlokalizowaliśmy gdzie to w Polsce moż
                                                    > na!

> o rany ..asdzxcvfsrggxdfsd a gdzie w POLSCE NIE MOŻNA? hę?;winkwinkwink---->
                                                    > korci mnie na zarcikismile
                                                    >

Skoro żarciki to powiem tak:
                                                    Oburzające! Nie można w TVP! To jest skandal, który zniszczy tę telewizję!

A nie, czekaj...
                                                  • pia.ed Eurovision Song Contest 16.03.23, 01:14
                                                    Johnny Logan - jedyny dwukrotny zwyciezca...

www.youtube.com/watch?v=AJ2jDdOfRwM

www.youtube.com/watch?v=gYRaIyFbbhY

All Winners of the Eurovision Song Contest (1956-2022)

www.youtube.com/watch?v=fJ-i8qCD5Ck
                                                  • marii51 Re: Eurovision Song Contest 16.03.23, 08:59
                                                    Johnny Logan

Co to jest kolejny rok Lyrics
                                                    Czekam tak długo
                                                    Szukam ciebie
                                                    Ale ciebie tu nie ma
                                                    Jaki jest kolejny rok?

Budziłem się tak długo
                                                    Dotarcie do Ciebie
                                                    Ale nie jesteś w pobliżu
                                                    Jaki jest kolejny rok?

Co to jest kolejny rok
                                                    Do kogoś, kto stracił wszystko, co posiada?
                                                    Co to jest kolejny rok
                                                    Do kogoś, kto przyzwyczaił się do samotności?

Modlę się tak długo
                                                    To jedyny sposób, aby ukryć strach
                                                    Jaki jest kolejny rok?

Co to jest kolejny rok
                                                    Do kogoś, kto stracił wszystko, co posiada?
                                                    Co to jest kolejny rok
                                                    Do kogoś, kto przyzwyczaił się do samotności?

Płakałam tak długo
                                                    Z takim bólem w każdej łzie

Jaki jest kolejny rok?
                                                    Do kogoś, kto przyzwyczaja się do samotności
                                                    Jaki jest kolejny rok?
                                                    Dla kogoś, kto przyzwyczaił się do samotności
                                                    Jaki jest kolejny rok?
                                                    Do kogoś, kto przyzwyczaja się do samotności
                                                  • pia.ed Eurovision Song Contest 16.03.23, 12:36
                                                    Wklejalam szybko, patrzac jedynie na to, aby mi linki nie ginely... Ale wsrod dawnych zyciezcow
                                                    znalazlam wiele piosenek. ktore do dzis pamietam...Nagrania byly czesto do kitu, ale postaram sie
                                                    poszukac lepsze wersje!
                                                    Szczegolnie zalezy mi na pewnej niemieckiej piosence.... spiewana przez mloda dziwewczyne, Widocznie
                                                    byly to niespokojne czasy, bo zyczy sobie pokoju...
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Eurovision Song Contest 16.03.23, 12:40
                                                    Kurdę, znów w imieniu mamy bym poszukiwał niemieckiego "Tango fuer der Kommisar", to raczej jakiś facet śpiewał, czy eurowizja to nie wiem. Już wiele razy szukałem - i nic...
                                                  • marii51 Re: Eurovision Song Contest 16.03.23, 15:09
                                                    jest jest
                                                    ta dziewczyna Wiem ..
                                                    pia.......
                                                    ależ dziś słowo daję ucieszyłam się rano na ten miks piosenek od 1956 r
                                                  • marii51 Szpak został doceniony 24.03.23, 11:55
                                                    Wygrana w preselekcjach na Eurowizję dla Michała Szpaka (26 l.) https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/0mlk9kpTURBXy8wZWJkZWI3Y2M1NzIzOGYzNzI3MjdjMGJlOTI2MTE0ZS5qcGeSlQMCAM0LEs0GOpMFzQNIzQH63gACoTAFoTEB

może się okazać furtką do telewizyjnej kariery.

AUTOR ARTYK NIEKUMATY JAKIŚ Szpak już był jurorem A JEGO PODOPIECZNA WYGRALA
                                                    ale nie pamiętam w ktorej tv?
                                                    Jak dowiedział się Fakt, młody wokalista
                                                    ma szansę zostać jurorem w nowej edycji programu „The Voice of Poland".

www.fakt.pl/plotki/szpak-jurorem-w-show-tvp2/4t8eftc
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Szpak został doceniony 24.03.23, 12:07
                                                    Przecież to "artykuł" z 2016 roku smile
                                                    Losowe świeższe info.

www.rmf.fm/magazyn/news,39026,michal-szpak-nie-bedzie-juz-jurorem-the-voice-of-poland-wiemy-kto-go-zastapi.html
                                                  • pia.ed Wygrała Eurowizję 1982 z „Ein Bißchen Frieden" 13.05.23, 15:48

Poniewaz tutaj duzo pisalismy o poprzednich miedzynarodowych konkursach piosenki, wiec przypominam o mojej faworytce sprzed 40 lat... Byla ona tez faworytka mojego syna, kiedy byl jeszcze dzieckiem...
                                                    Aby zobaczyc wystep Nicoli, nalezy otworzyc link.

Konkurs Piosenki Eurowizji » Nicole wygrała Eurowizję z „Ein Bißchen Frieden”

W długiej historii Konkursu Piosenki Eurowizji jest wiele niezapomnianych momentów. Jednym z najbardziej magicznych występów, który wciąż ma duże miejsce w sercach ludzi na całym świecie, był występ 17-letniej Niemki Nicole Hohloch na scenie w 1982 roku.

Młoda wschodząca gwiazda podbiła całą Europę swoją piosenką o wolności zatytułowaną
                                                    „Ein Bißchen Frieden”.Teraz minęło ponad 40 lat od jej zwycięstwa w konkursie.

W 1956 roku zawody odbyły się po raz pierwszy i od tego czasu widzieliśmy już prawie wszystko.
                                                    Romantyczne ballady, dziwne stroje, pompatyczne numery, tańce, nagie szoki i mnóstwo momentów,
                                                    w których dostaliśmy gęsiej skórki.
                                                    Tak, każdy ma coś do powiedzenia na temat tego konkursu, niezależnie od tego, czy lubisz Eurowizję, czy nie.

nojeslivet.newsner.com/eurovision-song-contest/nicole-vann-eurovision-med-ein-bischen-frieden-och-forsvann-40-ar-senare-lever-hon-med-smartsam-diagnos/
                                                  • marii51 Re: Wygrała Eurowizję 1982 z „Ein Bißchen Frieden 13.05.23, 17:08
                                                    pia melodia mi znana z repertuaru Grcczynki mieszkającej w POLSCE
                                                    tytuł ? zaraz poszukam..... BARDZO LUBIĘ I PODSPIEWUJĘ CZĘŚTO ---

"" TROSZECZKĘ NIEBA TROSZĘCZKĘ SLOŃCA TROSZKĘ NADZIEII I WIĘCEJ NIC.>>...

a tłumaczenie ww piosenkarki z Eurowizji r 1982

Jak kwiat na początku zimy
                                                    i jak ogień na lodowatym wietrze
                                                    Jak lalka, której nikt już nie lubi, tak się czuję niejeden
                                                    dzień Wtedy widzę chmury, które są nad nami i słucham
                                                    krzyków ptaków na wietrze Śpiewam
                                                    ze strachu przed ciemnością moją pieśń i mam nadzieję,
                                                    że nic się nie dzieje Trochę spokoju, trochę słońca
                                                    Dla tej Ziemi, na której mieszkamy Trochę spokoju,
                                                    trochę radości Trochę ciepła, którego sobie życzę
                                                    Jak kwiat na początku zimy i jak ogień na lodowatym wietrze
                                                    Jak lalka, której nikt już nie lubi, tak się czuję niejeden dzień
                                                    Wtedy widzę chmury, które są nad nami i słucham krzyków ptaków na wietrze
                                                    Śpiewam ze strachu przed ciemnością moją pieśń i mam nadzieję, że nic się nie dzieje Trochę spokoju, trochę słońca Dla tej Ziemi, na której mieszkamy
                                                    Trochę spokoju, trochę radości Trochę ciepła, którego sobie życzę
                                                    ```````Śpiewaj ze mną małą piosenkę (Trochę spokoju, trochę słońca) (Dla tej Ziemi, na której mieszkamy) By świat w spokoju żył (Trochę spokoju, trochę radości) (Trochę ciepła, którego sobie życzę) Śpiewaj ze mną małą piosenkę (Trochę spokoju, trochę marzeń) (I aby ludzie nie płakali tak często) By świat w spokoju żył (Trochę spokoju, trochę miłości) (Żebym już nigdy nie traciła nadziei)

Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,nicole,ein_bisschen_frieden.htm
                                                  • marii51 Re: Wygrała Eurowizję 1982 z „Ein Bißchen Frieden 13.05.23, 17:14
                                                    teraz mam moją spiewającą ELENI ising.pl/eleni-troszeczke-ziemi-troszeczke-slonca-tekst
                                                    Oczywiście ..sporo pózniej zaczęła te piosenkę śpiewac

czy ELENI podebrała z EUROWIZJII ???
                                                  • marii51 Re: Wygrała Eurowizję 1982 z „Ein Bißchen Frieden 13.05.23, 17:19
                                                    LINIA MELODYCZNA LECI A JA ŚPIEWAMsmileising.pl/eleni-troszeczke-ziemi-troszeczke-slonca-piosenka
                                                  • pia.ed Wygrała Eurowizję 1982 z „Ein Bißchen Frieden 14.05.23, 00:19
                                                    marii51 napisała:
                                                    teraz mam moją spiewającą ELENI ising.pl/eleni-troszeczke-ziemi-troszeczke-slonca-tekst
                                                    Oczywiście ..sporo pózniej zaczęła te piosenkę śpiewac
                                                    czy ELENI podebrała z EUROWIZJII ???

Piosenka spiewana przez 17-letnia Nicole zrobila taka furore, ze przetlumaczono ja
                                                    na kilka jezykow, nawet na jezyk szwedzki, co sie chyba nie zdarzylo z zadna piosenka
                                                    z Eurowizji!
                                                    Byla tak popularna, ze juz duzo starsza Nicole wystepowala z nia w wielu krajach...
                                                    ostatnio widzialam jej nagranie z wystepow w 2016 roku! wink

• marii51 ależ moja gafa ,,fakt:) 13.05.23, 16:54

> Przecież to "artykuł" z 2016 roku smile
                                                    > Losowe świeższe info.
                                                    >
                                                    > www.rmf.fm/magazyn/news,39026,michal-szpak-nie-bedzie-juz-jurorem-the-voice-of-poland-wiemy-kto-go-zastapi.html
                                                  • marii51 Re: Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 20:17
                                                    pia
                                                    Ja juz w miedzyczasie napisalam dluga odpowiedz na Forum emerytow...
                                                    ale wysylajac kliknelam nie tam gdzie trzeba i wszystko ulecialo gdzies
                                                    w kosmos...Odpowiedzialam tez Tobie wklejajac polska wersje
                                                    z Wikopedii z komentarzami... i tez po napisaniu mi zniknelo sad

szkoda czasu tracić jeśli nie zaczniesz jakimś miejscu wpisywać..a nie na forum....
                                                    tylko
                                                    tyle razy juz o tym rozmawialtsmy ---
                                                  • pia.ed Ja jednak tu kontynuuje... 13.03.23, 21:38
                                                    "Euphoria" , spiewa Looren... 2012 rok

www.youtube.com/watch?v=GqYtlpZ-9N4
                                • pia.ed Ja jednak tu kontynuuje... 12.03.23, 21:35
                                  www.youtube.com/watch?v=E6FLek5i0q0

www.youtube.com/watch?v=9ExJpyGPG5w
                                  • marii51 Re: Ja jednak tu kontynuuje... 12.03.23, 21:55
                                    pia.ed napisała:

> www.youtube.com/watch?v=E6FLek5i0q0

> www.youtube.com/watch?v=9ExJpyGPG5w

i tu piękne utwory

pia nie poznaję ciebie .. nareszcie więcej zajęłąś się muzyką... smilei fajnie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka