Dodaj do ulubionych

Urlop to luksus

13.05.09, 20:54
Tak czy inaczej, nawet krótki weekendowy wypad to prawdziwe wydarzenie.
Obmyślamy program, chcemy zrealizować fantastyczne marzenia i nadrobić zaległości, także małżeńskie. Na co dzień przecież nie mamy dla siebie zbyt wiele czasu, więc nareszcie pobędziemy razem, szczęśliwi.
Tymczasem nadchodzi upragniony moment i wszystko bierze w łeb. Potrafimy kłócić się już na wstępie, a nawet gdy przetrwamy dzień lub dwa, mozolnie realizując plan, czujemy zniechęcenie i rozczarowanie, awantura wisi w powietrzu. Często wystarczy byle pretekst, by skoczyć sobie do oczu. Czemu tak się dzieje?
Przecież urlop to przyjemność.
A może nie potrafimy wypoczywać? stale pracując? goniąc za dobrami materialnymi?
Obserwuj wątek
    • koniczynka777 Re: Urlop to luksus 14.05.09, 09:21
      Kocham urlopy i weekendy!W moim "drugim" zyciu sa one fantastycznesmile
      wszystkie bez wyjatku
      • jaga_22 Re: Urlop to luksus 14.05.09, 09:54
        Poszukałam artykuł,bo nie wydaje mi się,aby było tak źle z nami.
        Podoba mi się też podpowiedź co należy robić.

"A przepis na udany urlop jest jeden, nieskomplikowany: robić to, na co ma się
        rzeczywiście ochotę. Bierzmy przykład z dzieci. Bo one, gdy znudzą się zabawą,
        porzucają ją bez żalu dla innego zajęcia. Spontaniczność i pewna doza zdrowego
        egoizmu to najlepsi wakacyjni doradcy. Jeżeli marzy ci się spacer po lesie, a
        ukochana osoba woli akurat obejrzeć film w telewizji
        , nie szukajmy na siłę kompromisu. Lepiej spotkać się wieczorem i poopowiadać,
        co robiliśmy."
        www.agnieszka.com.pl/wolne_dni_malzenskie.htm
        • dede43 Re: Urlop to luksus 14.05.09, 15:07
          W czasie gdy córcia miała 9-15 lat kompromis urlopowy polegał na tym, że ja
          jechałam z nia na 2 tygodniem nad morze, a mąż na 2 tygodnie nad jeziora lub na
          jakis spływ kajakowy. Potem tydzień w górach - juz wszyscy. Tydzień zostawał na
          narty. Drugi miesiąc wakacji córcia spędzała na koloniach lub obozie harcerskim.
          • marii51 Re: Urlop to luksus 14.05.09, 17:54
            ha ha- o urlopik?
            dlaczego? nie dogadujemy się?
            bo........
            czasem super urlopik spędzić...
            bez drugiej połówki.. mówię wam-----
            fantastasmile
            • marii51 Re: Urlop to luksus 14.05.09, 18:12
              Natka napisała..""A może nie potrafimy wypoczywać? stale pracując?
              goniąc za dobrami materialnymi? ""
              nie gonię- bo z emeryturek nie da się gonić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka