Dodaj do ulubionych

37 odc.M Czubaszek

29.05.09, 21:37
kultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek-37,wid,11173018,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: 37 odc.M Czubaszek 30.05.09, 15:34
      Oczywiście że panna J.Rutowicz ma pieniędzy wystarczająco dużo by za nie
      pobudować autostradę , albo chcieć wejść do układu polityczno-biznesowego. Bez
      kłopotu to tu by się nie obyło . Trzeba by się pożegnać z kolorem różowym . Czy
      ktoś widział różową autostradę?
      Zanadto rzucała by się w oczy organom skarbowym . A tego najmniej chcą
      biznesmeni . Może też trzeba by przestać bywać na okładkach i wewnątrz
      kolorowych tygodników, co dla panny J R byłoby największym ciosem . Zastrzyk
      monet szeleszczących swojsko przestałby działać i plany autostradowe mogłyby się
      załamać .
      Zdziwienie dotyczące koloru wybranego jak i niektórych decyzji niekoniecznie
      biznesowych zapewne minie w momencie podjęcia tak ważkiej decyzji , jaką jest
      zdecydowanie się na dziecko .
      Prawda i ja nic nie czułem do dziecka, choć nasłuchałem się przystawiając ucho
      do brzucha ( ciągle rosnącego) mojej żony .
      Uczucia niczym lawina z wulkanu, uwidoczniły się w momencie wzięcia dziecka na
      ręce . Nie powiem ,że było lekko uprać pierwszego dnia 75 ( skąd ta liczba
      nieparzysta ? widocznie jedną gdzieś zgubiłem )pieluch tetrowych , obracając
      nimi w rękach , wygotować je i powiesić na balkonie . To było coś . Pamiętam
      doskonale jak wyszedłem na balkon wieczorem , spojrzałem przed siebie i na
      innych balkonach widziałem tylko pieluchy . Biało i powiewająco smile
      Wciągałem zachłannie papierosa i już tęskniłem za pracą . Jednak dziecko jakby
      zlitowało się nad tatusiem i od tego dnia zaczęło zużywać znacznie mniej pieluch
      dając odpocząć rękom .
      Dlatego zupełnie swojsko przyjmuję te wszystkie wieści z czubaszkowego magla .
      Każdy ma prawo być mamą i ojcem . I dobrze . Niech im się wiedzie a dzieci
      chowają się zdrowo , nawet gdyby codziennie mieli przesyłać pozdrowienie na
      antenie tv .
      Powstałaby landrynkowa tv . A co ? Słodyczy nigdy nie za wiele .smile
      • jaga_22 Re: 37 odc.M Czubaszek 30.05.09, 16:16
        Wszystko pięknie ładnie,ale nie skomentowałeś woli Joli big_grin
        że jest zakochana w Obamie i będzie chciała go odbić żonie.
        Ach.... próżna ta nasza Jola,ale sama nic by nie zdziałała,aż wierzyć się nie
        chce.Po prostu powiedziała,że jest sławna i słowo ciałem się stało.big_grin
        Co do pieluch,to teraźniejsi nie mają takiej uciechy co my mieliśmy.
        Jak policzyłam średnio na dziecko 2.5 roku,to jest 10 lat samego
        mojego gotowania pieluch.Do płukania miałam pomocnika i tak myślę,
        że pomocnik nieźle się rozwinął w wykręcaniu.Teraz już wiem dlaczego sobie tak
        łatwo radzi z odkręcaniem wieczka od ogórków.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka