jaga_22 29.05.09, 21:37 kultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek-37,wid,11173018,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: 37 odc.M Czubaszek 30.05.09, 15:34 Oczywiście że panna J.Rutowicz ma pieniędzy wystarczająco dużo by za nie pobudować autostradę , albo chcieć wejść do układu polityczno-biznesowego. Bez kłopotu to tu by się nie obyło . Trzeba by się pożegnać z kolorem różowym . Czy ktoś widział różową autostradę? Zanadto rzucała by się w oczy organom skarbowym . A tego najmniej chcą biznesmeni . Może też trzeba by przestać bywać na okładkach i wewnątrz kolorowych tygodników, co dla panny J R byłoby największym ciosem . Zastrzyk monet szeleszczących swojsko przestałby działać i plany autostradowe mogłyby się załamać . Zdziwienie dotyczące koloru wybranego jak i niektórych decyzji niekoniecznie biznesowych zapewne minie w momencie podjęcia tak ważkiej decyzji , jaką jest zdecydowanie się na dziecko . Prawda i ja nic nie czułem do dziecka, choć nasłuchałem się przystawiając ucho do brzucha ( ciągle rosnącego) mojej żony . Uczucia niczym lawina z wulkanu, uwidoczniły się w momencie wzięcia dziecka na ręce . Nie powiem ,że było lekko uprać pierwszego dnia 75 ( skąd ta liczba nieparzysta ? widocznie jedną gdzieś zgubiłem )pieluch tetrowych , obracając nimi w rękach , wygotować je i powiesić na balkonie . To było coś . Pamiętam doskonale jak wyszedłem na balkon wieczorem , spojrzałem przed siebie i na innych balkonach widziałem tylko pieluchy . Biało i powiewająco Wciągałem zachłannie papierosa i już tęskniłem za pracą . Jednak dziecko jakby zlitowało się nad tatusiem i od tego dnia zaczęło zużywać znacznie mniej pieluch dając odpocząć rękom . Dlatego zupełnie swojsko przyjmuję te wszystkie wieści z czubaszkowego magla . Każdy ma prawo być mamą i ojcem . I dobrze . Niech im się wiedzie a dzieci chowają się zdrowo , nawet gdyby codziennie mieli przesyłać pozdrowienie na antenie tv . Powstałaby landrynkowa tv . A co ? Słodyczy nigdy nie za wiele . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 37 odc.M Czubaszek 30.05.09, 16:16 Wszystko pięknie ładnie,ale nie skomentowałeś woli Joli że jest zakochana w Obamie i będzie chciała go odbić żonie. Ach.... próżna ta nasza Jola,ale sama nic by nie zdziałała,aż wierzyć się nie chce.Po prostu powiedziała,że jest sławna i słowo ciałem się stało. Co do pieluch,to teraźniejsi nie mają takiej uciechy co my mieliśmy. Jak policzyłam średnio na dziecko 2.5 roku,to jest 10 lat samego mojego gotowania pieluch.Do płukania miałam pomocnika i tak myślę, że pomocnik nieźle się rozwinął w wykręcaniu.Teraz już wiem dlaczego sobie tak łatwo radzi z odkręcaniem wieczka od ogórków. Odpowiedz Link