Dodaj do ulubionych

Lato w mieście

08.08.09, 13:43
http://i30.tinypic.com/swve6s.jpg

Wstaliśmy raniutko, zapakowaliśmy leżaki, parasol, torbę-lodówkę i w drogę, nad wodę.
Odwiedziliśmy trzy kąpieliska w pobliżu Wrocławia. Pomimo wczesnej pory, nie udało nam się znaleźć miejsca do leżenia, a auto musielibyśmy postawić na ostrym słońcu, bo pod drzewami wszystkie zajęte.
Kiedyś były to dzikie stawy, teraz ogrodzone i pobierają opłaty. Szkoda, że nikt nie zadbał o warunki higieniczne. Brak wc, kosze stoją, lecz na maxa przepełnione. Każdy sobie grilluje, więc nie muszę pisać jaki swąd panuje. Zamiast opalania-wędzarnia.
W wodzie dużo odważnych, kąpiacych w tym dzieci. A dlaczego odważnych? Tafla jakaś tłusta i kąpiel z psami, a po drugiej stronie stawu do wody weszły brudne krowy?!! To nawet nie podlega dyskusji, poprostu w tył zwrot i powrót do miasta!
Sam Wrocław ma wiele kąpielisk, ale na głucho zamkniętych, a te które działają, to ludzie jak "stłamszone śledzie". Jedyny aqapark, też przeludniony.
Pozostało tylko szukać ochłody przy licznych fontannach i własna łazienka.
Obserwuj wątek
    • malwina52 Re: Lato w mieście 08.08.09, 20:50
      nie dbają o jeziora Ci co powinni
      a i zwolennicy lata za miastem dokładają swojesmile
      wybierając sie do Wrocławia wyczytałam w necie
      zw w pobliżu jest piękne jezioro Mietkowskie,
      jakie było moje rozczarowanie jak zobaczyłam
      wodę, śnięte ryby i brudna plażę,
      wróciłam do Wrocławia poszwędałam się po starówce,
      bardzo mi się podoba, ale ileż można w upał
      łazić i lody zażeraćsmile
      pozdrawiam Wrocławiankę!!!!
      • agat-a52 Re: Lato w mieście 08.08.09, 21:25
        No widzisz Malwinko, że nie przesadziłam, tak to niestety wygląda. Do Mietkowa mamy ok 30 km, ale dziś obraliśmy inny kierunek i rozczarowanie tak jak w Twoim przypadku. Odwzajemniam pozdrowienia i miłego wieczoru.
        • dorka_1962 Re: Lato w mieście 09.08.09, 08:34
          Widzę, że mieszkańcy Wrocławia mają ten sam problem, co mieszkańcy Zielonej
          Góry. Ziemia Lubuska niby jeziorami stoi, ale wszędzie jest coś nie tak. (O
          połączeniach komunikacyjnych nie wspomnę)
          • jaga_22 Re: Lato w mieście 09.08.09, 09:21
            Najlepiej mieszkać nad samym jeziorem.http://i30.tinypic.com/n3qn93.gifKiedyś wakacje spędzałam tylko u moich ciotek,
            bo mieszkały nad samym jeziorem w Wieleniu,ale tym koło Wolsztyna.
            Woda była czyściutka,teraz to naokoło są wczasowiska.Dawno już
            tam nie byłam.Ciocie też przeniosły się dawno do krainy szczęsliwosci.wink
            • agat-a52 Re: Lato w mieście 10.08.09, 13:19
              miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,84967,6909448,Letni_spacer__Gazety__po_Zgorzelcu_i_Görlitz.html
              Fajne są takie zorganizowane wycieczki. Mnie się marzy zorganizowany wyjazd do Pragi. Wstyd się przyznać, że choć jest wiele ofert i odległość niewielka, nigdy nie skorzystaliśmy. Trzeba to nadrobić, bo warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka