gazeta_mi_placi 05.05.10, 22:06 Polecono mi to forum to jestem. Pytanie techniczne : czy doktorat można zrobić po licencjacie czy niezbędny jest magister? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adept44_ltd Re: Witam. 05.05.10, 22:16 za witam ochrzani cię Dalatata, co do reszty - obecnie potrzebny jest magister, nowa ustawa zdaje się przewiduje możliwość po licencjacie Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Witam. 05.05.10, 22:25 A kiedy będzie ta nowa ustawa? Bo doktorem bym chętnie została,ale nie mam magisterki :-( Odpowiedz Link
tocqueville Re: Witam. 06.05.10, 00:03 a po co ci ten doktorat? tylko dlatego, że "doktorem chętnie byś została"? Odpowiedz Link
dala.tata Re: Witam. 06.05.10, 00:19 moze w doktoracie jej do twarzy? tocqueville napisał: > > a po co ci ten doktorat? tylko dlatego, że "doktorem chętnie byś została"? Odpowiedz Link
flamengista dobrze radzę 06.05.10, 06:52 zrób najpierw magisterkę. Ustawa ma niby wejść od października 2010, ale wszystko może się teraz opóźnić (po katastrofie Smoleńskiej prace nad ustawami spowolniono). W dodatku dopiero w praktyce zobaczymy, na czym polegać będzie ów "diamentowy grant" (specjalne rozwiązania preferencyjne dla zdolnych studentów). Nie wiadomo też, czy z tego rozwiązania będą mogli skorzystać obecni absolwenci z licencjatem, czy dopiero przyszli. No i musiałabyś mieć "wybitne osiągnięcia naukowe" podczas studiów. Jakie - tego do końca nie wiadomo;) Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: dobrze radzę 06.05.10, 15:50 >No i musiałabyś mieć "wybitne osiągnięcia naukowe" podczas studiów. To chyba odpada :-( I to całkiem :-( Chyba poszukam innych dróg kariery :-( Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: dobrze radzę 06.05.10, 15:59 zdaje się już realizujesz taką drogę na forach... Odpowiedz Link
pfg Re: Witam. 05.05.10, 22:38 adept44_ltd napisał: > nowa ustawa zdaje się przewiduje możliwość po licencjacie Chyba nie. I Bogu dzięki. Odpowiedz Link
charioteer1 Re: Witam. 05.05.10, 22:46 Jednak tak, ale tylko w wyjatkowych przypadkach. To jest tzw. diamentowy grant minister Kudryckiej. Odpowiedz Link
pr0fes0r Re: Witam. 05.05.10, 23:26 pfg napisał: > adept44_ltd napisał: > > > nowa ustawa zdaje się przewiduje możliwość po licencjacie > > Chyba nie. I Bogu dzięki. Amen, bracie pfg. Przy obecnym poziomie (a) liceum, (b) studiów pierwszego stopnia nie odważyłbym się prowadzić doktoranta będącego po trzech latach studiów licencjackich (z tego pewnie z pół roku marynowania wątroby na Erasmusie w jakimś ciepłym kraju). Kijem mnie do czegoś takiego nie zapędzą. Odpowiedz Link
eeela Re: Witam. 06.05.10, 20:39 Wydaj szereg mądrych książek pt. "Obserwacje trolla forumowego", "Reakcje społeczności internetowych na głupie prowokacje", "Jak nisko trzeba zejść, by przyciągnąć uwagę ludu" w wielu językach, rozsław swój nick na całym świecie, może ci ktoś honoris causa da ;-) Odpowiedz Link