Dodaj do ulubionych

Lakierowanie - w praktyce

22.09.10, 11:18
Słuchajcie, jak rozwiązujecie kwestię lakierowania?
Mam dwa lakiery - jeden w spreju, drugi w puszce. Lepiej maluje mi się pędzlem tym lakierem z puszki. Tylko problem jest z organizacją :) Efekt gładkości jest po około 15-20 warstwach, lakierem można malowac co 12 godzin. MAlowałam skrzyneczki na dworze. Pędzel wkladałam do kubka z rozpuszczalniniek, bo inaczej robił się twardy. Teraz gdy jest zimno, nie chce mi się robić tego na dworze, a trzymanie w domu przez ponad 2 tygodnie kubka z rozpuszalnikiem nie jest dobrym pomyslem ;) co zrobić (przecież nie będe kupować 15 pędzli - po jednym do każdego malowania)?
Obserwuj wątek
    • jadwiszka Re: Lakierowanie - w praktyce 22.09.10, 13:38
      zamiast pędzla używaj gąbek do mycia naczyn - kup najtansze,potnij na kawałki, uzyj i wyzuc
      albo zmien lakier na wodny i bez problemu doczyscisz pedzle w wodzie z mydlem
      • Gość: kitek01 Re: Lakierowanie - w praktyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 19:41
        Tak jak pisala juz jadwiszka i ja polecam lakier wodny , ja najwięcej uzywam domaluxa do boazerii i fluggera , jestem bardzo zadowolona.Fluggera mozna nakładać grubsza warstwą bo nie zółknie.Domalux nakładam srednio co 2 godziny a przed szlifowaniem na całą noc i zawsze jest ok :)

• kwiat-pustyni Re: Lakierowanie - w praktyce 02.12.10, 16:24
          Ja chce zrobic pierwsza w moim życiu rzecz metoda decoupade. kupiłam surowa skrzynke na klucze, farby, cracle, klej. i mam lakier domalux bezpodkładowy do parkietów, półmat.
          czy polecacie mi ten lakier? szafeczke chce zrobić w jakimś brudnobiałym odcieniu, i nie chciałabym aby sie błyszczała.
          Czy ten półmat, i do parkietów, to dobry wybór?
          pozdrawiam
    • Gość: ag@ Re: Lakierowanie - w praktyce IP: *.router7.tygrys.net 04.10.10, 21:59
      A jakiego lakieru używasz?? Akrylowego czy poli??
      • tijgertje Re: Lakierowanie - w praktyce 05.10.10, 09:10
        Gość portalu: ag@ napisał(a):

> A jakiego lakieru używasz?? Akrylowego czy poli??

Wystarczy pierwszy post przeczytac. Spraye sa tylko poli czy aklydowe, jak moczy pedzel w rozpuszczalniku, to chyba jasne, ze lakier nie jest wodny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka