Dodaj do ulubionych

farba do decoupage

04.02.11, 21:30
dopiero zaczynam i nie wiem czy do decoupage może się nadać zwykła farba taka jak do malowania scian??
z góry dziękuje ;)
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: farba do decoupage 11.02.11, 12:54
      nada się. zwykłe plakatówki też się nadają.
      na początek nie ma co inwestować w preparaty, poza klejem, bo początku trudne są i nie zawsze udane.
      powodzenia :)
    • sylwek1010 Re: farba do decoupage 15.02.11, 18:29
      Ja z braku kasy kupowałam nawet lakier akrylowy za 10 zł w Castoramie ,był o wiele wydajniejszy niż farba z plastyka.
      • Gość: SYNCHROMIA.net Re: farba do decoupage IP: *.182.150.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.02.11, 13:36
        No tak farby można by użyć każdej, ale pamiętać trzeba, że nie na każdą nałożymy później werniks, lakier ochronny, krakelury itp. Najlepiej używać farb akrylowych(duże prawdopodobieństwo, że takimi malujesz ściany:) o ile nie są to jakieś emulsje czy farby lateksowe).
        A jeśli chodzi o efekt to nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że na początku nie opłaca się inwestować we właściwe środki. Farby akrylowe(dla plastyków) można nabyć już za kilka złotych, a i paleta barw jest znacznie obfitsza niż w przypadku farb ściennych. Poza tym główną cechą decoupage jest wygląd oraz stworzenie iluzji, że np. coś zostało namalowane a w rzeczywistości jest to fragment serwetki, który wycięliśmy i ozdobiliśmy dodatkowymi elementami. Po co więc bawić się w półśrodki, których efekt końcowy może odbiegać od naszych wyobrażeń?
        Po więcej informacji zapraszamy na stronę naszego sklepu internetowego dla plastyków i hobbystów www.synchromia.net
        Chętnie udzielimy dalszych wskazówek, doradzimy czym, jak i za ile najlepiej pracować. Sklep jest w ciągłej rozbudowie, codziennie pojawiają się nowe i ciekawe produkty dlatego warto nas często odwiedzać.

SYNCHROMIA.net

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka