Gość: kalaruszek IP: *.net.pl 24.10.04, 20:43 Moje 108. W tamtym roku miałam 105 więc chyba robię postępy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caprice83 108 24.10.04, 21:19 Chyba niexle jak na to że po raz pierwszy w życiu rozwiązywałam taki test:) Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Jak Wasze IQ?????? 24.10.04, 21:23 Ja nie rozwiazywalem, bo nie chce sie rozczarowac... ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL Re: Jak Wasze IQ?????? IP: 212.165.158.* 24.10.04, 22:21 113, w ubiegłym roku 115. Ale ten test był jakiś dziwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eni Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 22:22 126 Odpowiedz Link Zgłoś
camelia1 Re: Jak Wasze IQ?????? 24.10.04, 22:25 koszmar hehe w tamtym roku miałam o wiele wyższy w tym masakra! dziwny ten test, skupialam sie na czyms i iinnym a pytania dotyczyły jakis bzdur. Miałam wrażenie ,ze to test da szkoł podstawowych. Zrobie jeszcze raz, na spokojnie. Jak sie okaże ,ze wynik podobny, to jestem BETONEM;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:25 w zeszłym roku 130, teraz nie robiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:45 389 albo 38,9 juz nie pamietam z emocji Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Jak Wasze IQ?????? 24.10.04, 22:53 131,po profesjonalnym badaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Jak Wasze IQ?????? IP: 195.117.90.* 24.10.04, 23:20 69, tez po profesjonalnym badaniu. to byl wybitny specjalista w tej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 15:47 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > 69, tez po profesjonalnym badaniu. to byl wybitny specjalista w tej dziedzinie nie ma specjalistów w dziedzinie IQ,badania robi się w ramach ogolnych badań psychologicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 25.10.04, 16:04 Eeee, hm, powiedziałabym, że na przykład prof. Matczak jest specjalistką. Wybitną! A badania IQ można robić w ramach różnych badań :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 11:58 możesz zdradzić, co masz na myśli, mówiąć profesjonalne badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
sunday Re: Jak Wasze IQ?????? 24.10.04, 23:59 -15 punktów. Albo 40%, nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 07:39 ostatnio niecałe 50 :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 09:42 118 :). Jestem zadowolona. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: nie robię 25.10.04, 09:43 bo i tak jestem wybitnym intelektem.Więc po co tracić czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:27 nie robisz postępów tylko testy były w tym roku łatwiejsze:)) na szczęście wynik IQ nie świadczy o tym, czy człowiek jest mądry czy nie. ludzie robią testy żeby się dowartościować. życie weryfikuje IQ każdego z nas:) Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 10:37 Nie wiem, moze z 50? Nigdy mnie nie interesowalo przeprowadzanie testow na wlasnym ciele, choc podobno niezle w glowie dodaje i mnoze a i z logika tez jest calkiem nie najgorzej. Moja zona kiedy byla mloda i piekna (teraz jest dojrzala i jeszcze piekniejsza) nalezala do organizacji, ktora podobna mowi, ze jestes w elicie swiata. Wyszlo jej 138 lub 142 (nie pamietam juz), ale i ona nie przywiazuje zadnej wagi a wszelkie dyskusje kto jest inteligentniejszy zbywa smiechem. Faktem jest, ze zdolnosc szybkiego kojarzenia oraz szybkosc w przyswajaniu wiedzy pomaga jej w pracy, czasami szkodzi i meczy. Jeden z uniwersytetow, ktory skonczyla to humanistyczny. Pieknie mowi, pieknie pisze i w ogole jest the best dla mnie. M.S. to moja historia a nie wyprodukowana na poczet forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obierzyna Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:42 mając 50IQ chyba najlepiej dogadujesz sie z zona w łóżku? sorry, ale sie chyba troche krygujesz. jest niemożliwe, aby dwoje ludzi, ktorych poziom intelektualny jest tak rożny potrafili sie dogadac. o ile mi wiadomo 50 to poziom czlowieka z zespolem Downa. Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 11:19 Hm.. noo.. poniżej 70 (ale w skali gdzie maximum wykracza ponad 160) zaczyna się upośledzenie umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 11:30 Gość portalu: obierzyna napisał(a): > mając 50IQ chyba najlepiej dogadujesz sie z zona w łóżku? > sorry, ale sie chyba troche krygujesz. jest niemożliwe, aby dwoje ludzi, > ktorych poziom intelektualny jest tak rożny potrafili sie dogadac. > o ile mi wiadomo 50 to poziom czlowieka z zespolem Downa. Moze i mam zespol Downa, mam tez w swojej muzycznej bibliotece jeszcze kilka zespolow, ale czy to oznacza, ze stac mnie na plyty CD? Mam tez longplaye i ostatnio popadlem w zakochanie do Randy Newman. Wybacz, ze pozegnam sie juz w watku. Wszelkie dyskusje na temat inteligencji uwazam za nieciekawe i swiadczace o niczym. Strata czasu. Down, malutki- wychodzimy! :o) M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta uparta Re: Jak Wasze IQ?????? IP: 217.153.168.* 26.10.04, 13:07 uwiodles mnie:))))) inteligencja oczywiscie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 25.10.04, 12:46 W zasadzie IQ nie powinno ulegać zmianie... Tu sa nasze forumowe wrażenia po ubiegłorocznej edycji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=8596088&a=8596088 Ja mam gdzieś chyba ok. 145 - w zależności od testu. Musiałabym pogrzebać w papierach, żeby podac dokładniej. Wzoraj nie robiłam - jakoś nie wierzę w standaryzację i normalizację tego testu. Jak może wyjść średnia 92, skoro powinna 100 i do tej liczby powinno się odnosić? Jak może być reprezentatywna próba, skoro każdy mógl wysłac bądź nie wysłać sms? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 20:50 wypełniałam test na stronach onetu: iq.onet.pl/ ciekawe... bo w pytaniu 11 nie ma poprawnej odpowiedzi (numeracja obrazków im się pomieszała :-/) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 12:46 a 11 to to z piłką i rozwalonym oknem? Była poprawna kolejność w punkcie c. Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 12:59 mówisz o tym z tvn czy ze strony onetu? bo na onecie z pewnością był błąd :-/ pomieszała im się numeracja Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 13:03 tu jest skan tego pytania: owca.blox.pl/resource/iq.jpg umiesz wybrać poprawną? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 13:10 ale numer, a ja robiłam test na gazeta.pl i tam w c jest prawidłowa 2413 :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 13:11 zresztą oba portale są do kitu: onet drukuje błędne odpowiedzi a gazeta nie podaje przelicznika procentów na IQ wiec postanowiłam ten na onecie wypelnic odpowiedziami z gazety, no ale jak tam jakieś błędy są, to ja już nie wiem co mi tak naprawdę wychodzi (gazeta 80%, onet: 118) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Jak Wasze IQ?????? 28.10.04, 11:34 czemu większosć (wszystkie?) odłamki szkła leżą na zewnątrz? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jak Wasze IQ?????? 28.10.04, 19:04 Bo jakby były w środku (tam gdzie w zasadzie powinny być), to byś mógł nie skojarzyć, że szybę wybito. W ogóle do tego testu to lupę powinni dać. Rekordem był dla mnie ciąg z kreseczką i koralikami oraz historyjka z przewalonym drzewem - tak ciemna, że ledwo było widać, co tam jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Jak Wasze IQ?????? 29.10.04, 09:03 six_a napisała: > Bo jakby były w środku (tam gdzie w zasadzie powinny być), to byś mógł nie > skojarzyć, że szybę wybito. tak mnie to zastanowiło :) > W ogóle do tego testu to lupę powinni dać. > Rekordem był dla mnie ciąg z kreseczką i koralikami oraz historyjka z > przewalonym drzewem - tak ciemna, że ledwo było widać, co tam jest. :) nawet sie za takie testy nie biorę. Za trudne dla mnie :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 12:01 dlaczego średnia powinna wyjść 100?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 26.10.04, 12:37 Średnia populacji jest równa 100 - tak wychodzi z teorii testów. Jak robisz nowy test inteligencji, to najpierw nie wiesz, jaki będzie wynik i jakie te osoby mają IQ - bo to jest relatywne i zalezy od tego, jaki wynik dostała kazda osoba na tle próby. Więc jak juz masz wyniki duzej grupy osób, to one powinny się rozkładać jak rozkład normalny - najwięcej osób ma wynik "średni", a mniej "wybitnie" nisko lub wysoko, nie? I w środku ustala się, że będzie 100. Wynik 92 cośtam IQ jest jedynie wynikiem osób, które wysłały smsy. Nie wiem, na jakiej próbie był robiony ten test z TVN, nie znalazłam w internecie żadnych informacji psychometrycznych - jaką test ma rzetelność, trafność, jak był normalizowany i standaryzowany. Przeciez najpierw musiał byc tworzony i standaryzowany na jakiejś reprezentatywnej próbie Polaków, inaczej można sobie ten test o kant dupy rozbić. Nie może test powstać ot tak sobie i pare osób usiądzie i powie, że jak ktoś miał tyle a tyle punktów, to ma takie i takie IQ. Aha, i w zasadzie jak ktoś ma wynik 85-115, to sie mieści w średniej. Aha, i nie ma statystycznie istotnej róznicy między 103 a 104 IQ na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 12:49 średnia IQ=100 dotyczy wyłącznie testu wechslera, którego rozpiętość punktowa to 0-150. przy czym nigdy nie podaje się dokładnie tej liczby, ale tak jak zauważyłaś: 85-115 czyli +/- jedno odchylenie standardowe (15 pkt.) jeśli test zawiera np. 352 punkty lub 131 to średnia wypadnie w innym miejsu - właśnie na zasadzie rozkładu normalnego ale zgadzam się z tobą, że trafność i rzetelność tego testu z tvn jest enigmatyczna, czyli niska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 26.10.04, 14:40 niedzwiedzica_sousie napisała: > średnia IQ=100 dotyczy wyłącznie testu wechslera, którego rozpiętość punktowa > to 0-150. przy czym nigdy nie podaje się dokładnie tej liczby, ale tak jak > zauważyłaś: 85-115 czyli +/- jedno odchylenie standardowe (15 pkt.) > jeśli test zawiera np. 352 punkty lub 131 to średnia wypadnie w innym miejsu - Średnia tak. I wtedy "dla ludzi" uznaje się, że te 117 czy 89 punktów surowych = 100 IQ - na tym chyba polega standaryzowanie wyników, nie? Przecież wyników Ravena, APIS-Z czy Cattella nie podaje się badanym w centylach, stenach czy odchyleniach (nie pamiętam, jakie tam są jednostki). A że przedziałowo - to na pewno. Coś mi się też roi, że średnią 100 to sie testy nie różniły, najwyżej odchyleniem - że Wechsler miał 15, a jakiś innych 16... Ale to musiałabym w notatkach pogrzebać, dawno się "diagnozą intelektu" nie zajmowałam. Ludzie mają zakodowane, że 100 jest średnie i jak robią test, nie wystarczy im odpowiedź, że maja wynik "taki jak 66% społeczeństwa" - stąd wystandaryzowane jednostki - jak IQ. Teraz co mozna powiedzieć osobie, która w tym teście dostała 77 punktów, podczas gdy średnia innych osób biorących udział wynosiła 92 (i to nie są wyniki surowe, tylko ponoć IQ!)? Nawet odchylenia nie ma. Że już nie wspomnę, że nie da się tego porównać z wynikiem testu ubiegłorocznym. Że już nie wspomnę, że inteligencja nie powinna się od tego czasu zmienić :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 14:53 mnie się po prostu nie wydaje takie oczywiste, że średnia IQ to 100. ale może tak jest, nie spieram się. ja mam w głowie dane ze studiów, że tylko wechsler i owszem, 100, ale jak czytam galę to tam podają, że szaron stołn ma 170 a madonna 190. to w jakiej one to skali osiągają? :))) i jaka w tych skalach jest średnia? (może 220? he he) masz rację, że powinno być tak to wystandaryzowane, żeby średnia wypadała na 100, ale czy jest to ja już nie wiem zmienić się minimalnie mogła. pewne zdolności się jednak rozwijają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 26.10.04, 15:45 Ja też ze studiów :) Wechsler miał do 150, to prawda, ale taki na przykład Cattell (test podobny do Ravena) - też miał średnią 100 i jakieś przedziały wynków surowych - w stylu: jak masz 88 punktów surowych, to twoje IQ=130, a jak 96 p.s. to powyżej 148 (dokładnych danych brak), moze tak samo jest z Wechslerem - że jak ktoś ma ileśtam punktów, to ma IQ=150 lub więcej. Najszybciej to sprawdzić na stronie Mensy - no proszę: (...)Iloraz inteligencji (IQ - Inteligence Quotient) jest pojęciem wprowadzonym przez W.Sterna w roku 1912. Wyraża on pomnożony przez 100 iloraz wieku umysłowego do wieku życia. (...)Ze względu na trudno?ci w interpretacji terminu "wiek umysłowy" wprowadzono nową koncepcję ilorazu inteligencji. Wykazano, że statystyczny rozkład IQ jest w danej grupie wieku rozkładem normalnym, z wartością 100 i odchyleniem standardowym równym 15. Według tej nowej koncepcji IQ wyraża pozycję zajmowaną przez wynik danej osoby w statystycznym rozkładzie wyników. "Co to jest inteligencja i jak ją mierzymy?", prof. Czesław Nosal i dalej: W Stanach Zjednoczonych wyniki kandydatów do Mensy podaje się zazwyczaj w jednej z trzech skal o odchyleniach standardowych równych 15 (skala Wechslera), 16 (skala Stanforda-Bineta) lub 24 (skala Cattella), w których do górnych 2% populacji kwalifikują się osoby o IQ równym lub wyższym odpowiednio 130, 132 lub 148. Mensa Polska używa skali Cattella o odchyleniu standardowym równym 24, dla której granica wynosi 148. (ze strony www.mensa.org.pl ) Tak więc średnia ta sama - różne odchylenia. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 15:54 mensa mensą, w psychologii używa się wechslera (który wyparł standforda- bineta), nieistotne, nie znam się na tyle, żeby porównywać. wiem natomiast, że w wechslerze na 100%, a z tego co mi podałaś w swoim poście w innych testach również, nie istnieją wyniki powyżej 150... odchylenie 24 to lekka przesada, bo wychodzi na to, że ten co ma 124 jest porównywalny z tym, co ma 76, jak dla mnie trochę za duży rozrzut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 26.10.04, 16:21 W Cattellu to pamiętam, sprawdzę APIS-Z i Ravena dla zaawansowanych. 24 w skali Cattella to przeciez 15 w skali Wechslera :) przeciez odchylenie to odchylenie, a w jakich jednostkach - to już szczegół. A jeżeli ktos ma 170, to biorac pod uwagę, że może być to skala Cattella, to czemu nie - trzecie odchylenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 26.10.04, 15:54 Wiem, że powoływanie się na Mensę jest może dość kontrowersyjnym argumentem :) ale pod ręka nie mam akurat nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Nie mam pojęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 20:36 Jak to się liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
uubawiona Re: Jak Wasze IQ?????? 25.10.04, 20:46 Gość portalu: kalaruszek napisał(a): > Moje 108. W tamtym roku miałam 105 więc chyba robię postępy :) Moje w porzadku, dziekuje, troszke chorowalo ale juz dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 07:59 W tym roku 106 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: Jak Wasze IQ?????? IP: 212.51.203.* 27.10.04, 11:58 W zeszłym roku miałam IQ = 121 w tym 130. W tym roku był jakiś dziwnie prosty. Rozwiązałam też test Mensy i miałam IQ = 88 (jest różnica co, choś podobno nie jest źle) Spróbujcie rozwiązać test Mensy to dopiero prawdziwy sprawdzian inteligencji i logicznego myślenia. Narodowe Testy inteligencji to w porównaniu z testem Mensy "bułka z masłem" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DagnyJuel Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:06 Ja w zasadzie mam IQ bardzo niskie...dobrze że biust mam duży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta uparta Re: Jak Wasze IQ?????? IP: 217.153.168.* 26.10.04, 13:04 93 - 63 - 96 ( od góry liczac oczywiscie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Jak Wasze IQ?????? 26.10.04, 13:26 w ogóle np. ta część z rozpoznawaniem twarzy była źle zrobiona, bo nie chodzi o to żeby dopasować nazwisko tylko rozpoznać mimo zniekształcenia, więc zamiast nazwisk powinny być zdjęcia, wykonane w tych samych warunkach i wtedy można się zastanawiać, która osoba jest na zniekształconym zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
regata7 ??? 26.10.04, 15:54 macie jakąś tabelkę do przeliczenia? 100% to ile wg TVN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: ??? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 27.10.04, 12:17 110 za pierwszym razem 145 za drugim tzn po przeczytaniu odpowiedzi. Miałbym lepiej ale nie znałem 2 twarzy bo bardzo rzadko oglądam TV. Poza tym w jednym pytaniu jest błąd, jednej historii nie rozwiązałem bo gazeta była mało czytelna. Najbardziej posrane były koraliki na drucie a ja nie robię na drutach. Słyszałem o babce co robiła i jak przejechał tramwaj to spadła więc się boję. Poza tym pytania były tendencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 07:44 124 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: Jak Wasze IQ?????? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 28.10.04, 10:03 najgorsze sa te limity wiekowe. Jak jesteś młody i głupi to ciągna cię za uszy jak w szkole i dostajesz 130 za półdarmo. A potem coraz bardziej pod górkę. Wy kobiety to macie jeszcze gorzej bo czytacie te pisma kolorowe, oglądacie seriale, BB, Idola i co tam jeszcze. Więc z wiekiem tym bardziej pod górkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 28.10.04, 11:53 W tam tym roku, miałam 112, teraz 102. A jak kiedyś robiłam taki prawdziwy test u psychologa (który trwał kilka godzin a nie kilkanaście minut) to miałam 110. No i gdzie tu prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak Wasze IQ?????? IP: *.crowley.pl 28.10.04, 12:22 Prawda jest taka, że Twój wynik może się mieścić w przedziale 100-115 na przykład. Bo inną rzecza jest wynik prawdziwy, a inną otrzymany. Możesz robić dwa razy ten sam test i wynik wyjdzie Ci inny - wpływają na to różne rzeczy. Najbardziej bym na Twoim miejscu wierzyła w ten robiony u psychologa - choć oczywiście "profesjonalne" podawanie IQ powinno być w jakimś przedziale. Nie PKP :). Odpowiedz Link Zgłoś
kamileczka4 znacie strone testu na IQ>?? 28.10.04, 15:20 podajcie mi stronę na której można rozwiązać test na IQ?z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: znacie strone testu na IQ>?? 28.10.04, 15:33 Ten z Tevauenu? Na Onecie jest odnośnik. Odpowiedz Link Zgłoś
diablo1987 Re: Jak Wasze IQ?????? 28.10.04, 13:35 Gdybym byl wredny to bym powiedzial ze 165 ale mam tylko 125 IQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Jak Wasze IQ?????? IP: 212.160.172.* 28.10.04, 13:38 gdybyś miał 165 to byś nie powiedział. Ludzie z takim IQ w większości są skromni i się nie ujawniają ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś