akurat 22.06.07, 16:01 Podobno nie ma głupich pytań, więc: Czy lakierujecie chusteczniki w środku? Pytam, bo i mnie zapytano, a doświadczenia nie mam - moje chusteczniki dopiero czekają na ozdabianie :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
athropos Re: Chusteczniki - lakierowanie 22.06.07, 16:52 Ja należę do tych, które chusteczników wewnątrz ani nie malują, ani tym bardziej nie lakierują - szczerze mówiąc, nie słyszałam, żeby ktoś lakierował wewnątrz chusteczniki - nie ma chyba takiej potrzeby :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoon1 Re: Chusteczniki - lakierowanie 22.06.07, 19:39 a ja lakieruję - wolę kiedy jest gładki i dodatkowo wygląda na porządniej wykończony :) Ale przecież to jak go wykonasz zależy tylko od Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
akurat Re: Chusteczniki - lakierowanie 26.06.07, 16:41 Osobiście bym chyba polakierowała choć trochę, ale spotkałam się ze stwierdzeniem, że to niehigieniczne... Odpowiedz Link Zgłoś
mamoon1 Re: Chusteczniki - lakierowanie 28.06.07, 10:16 niehigieniczne? - bo co? przecież chusteczki są w tekturowym pudełku, a powierzchnię lakierowaną łatwiej utrzymać w czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
greglis Re: Chusteczniki - lakierowanie 28.06.07, 19:47 Porządne lakierowanie tylko od góry.Spód tylko maluję farbą. Chusteczniki są praktycznie robione na styk, im więcej warstw czegokolwiek utrudni wkładanie pudełka. A z tym utrzymaniem w czystości to nie przesadzajmy, mnie wystarczy przetarcie pudelka z zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Chusteczniki - lakierowanie 28.06.07, 19:51 A z tym utrzymaniem w czystości to nie przesadzajmy, mnie wystarczy > przetarcie pudelka z zewnątrz Chodzilo chyba o stycznosc lakierow z chusteczkami? Ja robie roznie, raz maluje i lakieruje, innym razem tylko mazne farba, jeszcze innym wcale. Jak lakier jest dokladnie wyschniety, to nie jest szkodliwy i chusteczkom nic sienie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
akurat Re: Chusteczniki - lakierowanie 05.07.07, 15:32 :) dzięki :) Widzę, że to kwestia indywidualna :) Aż z samej ciekawości wzięłam się za chustecznik. Tym razem polakierowałam od środka :) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś