damakier1 19.10.15, 16:19 Cz. 11: forum.gazeta.pl/forum/w,89075,157088941,157088941,Dama_blogujaca_sprawozdawczosc_Cz_11.html ******** W żółtych płomieniach liści... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 19.10.15, 17:06 Nadal czytam Wronkę (i inne Zwierzaki) z wielką przyjemnością i stwierdzam, że mimo poważnych zmian technicznych, do jakich, Damo, zostałaś niedawno zmuszona, poziom i jakość wpisów nie ucierpiały wcale a wcale. Rozumiem, że widmo (tfu! tfu!) zamknięcia/przeprowadzki Bloga zostało zażegnane? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 19.10.15, 18:55 Się cieszę nadzwyczaj, Trusieńkoo, że czytasz i że Ci się podoba. Ach, jakbym przeszczęśliwa była, gdybyś czasem choć małe słówko w komentarzach skrobnęła dając znak, że zajrzałaś... :) Widmo, jak było, tak trwa nadal. Piszę cały czas w starej wersji bloxa i póki go nie znikną, to problemu nie mam. A jak znikną, to nie wiem, czy potrafię się przestawić na nową wersję. Na razie nic nie piszą, czy i kiedy starą wersję zlikwidują. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 19.10.15, 19:20 Ja też notorycznie czytam Wronkę, i nadal jestem ich fanem. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 19.10.15, 19:38 Bardzo mnie cieszy Twa notoryczność ;) Odpowiedz Link
smutas13 Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 21.10.15, 12:46 Damo Zerknęłam na Twojego bloga. Podoba mi się. Muszę nadrobić i przeczytać od początku. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 21.10.15, 14:24 Bardzo jestem ciekawa, czy zdołasz zmóc całość i jakie będą wrażenia. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 21.10.15, 18:41 Jestem uparta ;) Odpowiedz Link
smutas13 Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 30.10.15, 19:16 damakier1 napisała: Bardzo jestem ciekawa, czy zdołasz zmóc całość i jakie będą wrażenia. Właśnie ukończyłam czytanie. Pochłonęłam całość. Teraz będę na bieżąco. Czyta się jak powieść. Wielkie Serce ma Twoja rodzina dla zwierząt. Wszyscy, bez wyjątku. To piękne, że istnieją tacy ludzie jak Wy. Spodobały mi się nazwy: zrybki, suczek, zlewozmywarka, Ustawa...:) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dama blogująca - sprawozdawczość. Cz. 12. 30.10.15, 19:46 Takich ludzi, jak my to jest bardzo dużo. Dla naprzykładu wszyscy Ci, którzy ten blog czytają i go polubili. Co do nazw, to cały słownik naszej rodziny można by ułożyć, a największym wymyślaczem jest mój mąż. Bardzo mnie ucieszyło, że zmogłaś całość, a zwłaszcza, że do książki porównałaś. Jak zaczęłam pisać, wiele osób mnie namawiało, żeby to jako książkę wydać. Nie powiem, nawet mnie korciło, ale nie potrafiłam się za to zabrać. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Taki piesek 30.10.15, 07:02 Pan Czesio jest super! (nadal czytam - już jestem w 2015 :) ) Odpowiedz Link
smutas13 Re: Taki piesek 30.10.15, 08:44 ave.duce napisała: > Cudny jest ... Pan Szopek! :) :) Też. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Taki piesek 30.10.15, 10:23 No, Wronka fszak jest pieską, a nie pieskiem. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Taki piesek 30.10.15, 14:10 damakier1 napisała: > No, a Wronka???? :) > No wiadomo przecież...Wronka jest gwiazdą, niezaprzeczalnie :) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Mańka, ty cholero! 04.12.15, 17:53 Nie wydawa się Damie, ze czas byłby np. na Pana Czesiulka jako męczyznę na niepogodę,a? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Mańka, ty cholero! 04.12.15, 18:43 Nie wiem, czy to aura jesienna, czy co raz bardziej osaczająca nas rzeczywistość, ale coś nie mogę do beztroskiego blogowania się zabrać... Ale miło mi się zrobiło, że się upomniałaś, bardzo dziękuję i o wyrozumiałość proszę :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mańka, ty cholero! 05.12.15, 08:05 Ach, kochany Augustynie, Wszystko minie, minie, minie! Odpowiedz Link
eulalija Re: Mańka, ty cholero! 05.12.15, 11:11 Ja też bardzo się upominam! Tylko mi już było wstyd na blogu. Dla mnie to takie światełko. Dobrze, że choć dziś za oknem ładnie. Damo a może ciut? A w ogóle to na tym forum dzień dobry. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Mańka, ty cholero! 05.12.15, 13:41 Eulalijo, jakże mi miło, że Cię do Dworu przywiodłam :) Ja się będę zbierać w sobie, a Ty tymczasem sobie tu pospaceruj i przysiądź w miłym towarzystwie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Mańka, ty cholero! 05.12.15, 19:48 Pare sztuk tu przywiodlas jesli mozna nas nadal sztuki liczyc, hmm - na kopy niedlugo..z liczydlem, czy cus.. Fajne miejsce do zagladania :D Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mańka, ty cholero! 05.12.15, 22:38 No przecież za mundurem - sorki! - za Damą wszyscy sznurem :) ps. a z tego, co na piersi się unosi, niech się sama Dama tłumaczy ;) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Mańka, ty cholero! 05.12.15, 23:35 Ordery moje, poznaję. Ale się nie spodziewałam, że mi tak broda urosła. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 02:27 Damo, jeszcze kilka dostaniesz i zobacz co robic w razie jak ci piersi zabraknie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 10:33 Asiu, a w życiu! Nigdy bym nie pozwoliła, żeby mój order choć na chwilę na cudzej piersi zawisł, prędzej bym sobie w klinice dr Lubicza biusta powiększyła. Na szczęście mój biust nader jest pojemny i póki co się Kapituła nie musi ograniczać Fcale. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 11:31 Pozwolę sobie zauważyć, że Asia nie tyle cudze piersi Ci oferowała, Damo, ale pomysł z importu co by orderami nie tylko pierś umajać, ale człowieka po całości - rąsie i nózie (ciekawość, czy i plecki po całości aż do szlachetnej nazwy utraty?). Mogła jednakowoż nie wiedzieć, że Biust Twój Nieskończonym jest. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 13:25 Tak tak, sam pomysl oferowalam, bo przeciez kazdy zasluzony biust moze sie wreszcie kiedys zasluzenie przezagescic...czy jakos tak. I wtedy spodnie na mocnych szelkach lub dluga suknia z gabardyny rozwiazuja problem. Nizej plecow niech bedzie obszar bezmedalowy bo nijak wygodnie nie bedzie. Dama jak kazdy inny czlowiek musi czasem przysiasc Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 13:33 O, z tym pomysłem byłam pierwsza już chyba w zeszłym roku ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 13:36 asia.sthm napisała: >Dama jak kazdy inny czlowiek musi czasem przysiasc ... fałdów, bo święta tusz, tusz! Damo, czy SDGDGB dobrze przetrwał od ostatniej aktywności? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 17:48 Medal???? Dla garnka??? Gdy moje piersi z tęsknoty schną??? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 13:40 Kochane moje Pomysłodawczynie, Wy lepiej Kapitułę szturchnijcie, bo coś się Wasze rady, choć zacne i słuszne, wobec opieszałości Jedynej Trójosobowej stają bezprzedmiotowe... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mańka, ty cholero! 06.12.15, 07:57 A ja myślałam, że się przebrałaś za św. Mikołaja ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Prezent! 08.12.15, 07:37 Ja piórkuję... TAKI prezent? Teraz to choćby przyszło tysiąc atletów i każdy zjadłby, co by tam miał, to Innej pomysłu i wspaniałych efektów Jej benedyktyńskiej pracy nie przebije. Którędy do zabicia się? Aha. No to pa! Odpowiedz Link
inna57 Re: Prezent! 08.12.15, 11:39 Kochana Trusiuuu bardzo proszę nie szukać drogi do zabicia. Naprawdę wystarczy jedno słówko i ja gotowa jestem kolejne prezenty prokurować. W kolejce już się szykują "Żyrafiki" dla Magdolota ale o tym chwilowo cicho sza. Odpowiedz Link
magdolot Re: Prezent! 08.12.15, 23:26 Nic nie fidziałam, nic nie słyszałam, tylko tak sobie cichutko przebieram kopytkami i depra mi od razu przechodzi w Małego Księcia, który powoli idzie w kierunku studni smakując każdą chwilę. Piękne, są Twoje Dzieła, Inko. :-))))) Cicho sza! Truu, Kocicę gdzieś wessało [:(] , fięc zabijna nieczynna. No i chyba obiecane masz, fięc ić f kierunku studni powolutku... jak Mały Księć. Odpowiedz Link
ave.duce Damo, wybacz - 23.12.15, 19:43 nie włączam się w wiadomy wątek na FK z powodu założyciela. Próbowałam niedawno "dyskutować" z tw_wielgusem i musiałam uznać, że to nie ma sensu. Od tamtej wymiany postów - ani nie biorę udziału w wątkach ww., ani nie odpowiadam na jego posty. forum.gazeta.pl/forum/w,28,159535133,159537891,Re_Zakaria_napisal_nieprawde_o_Dobrej_Zmianie_.html Odpowiedz Link
damakier1 Re: Damo, wybacz - 23.12.15, 20:36 Ani Ci nie mam za złe, ani się nie dziwię. Sama zresztą też nie za bardzo się w ten wątek włączyłam... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Damo, czekamy 30.12.15, 16:26 na noworoczne dobre słowo. Noisamawiesznakogojeszcze ;) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Damo, czekamy 30.12.15, 19:45 Damo, wpadlo mi w lapki takie cus - jak ozdobic cala sciane spiacymi kotami, albo jednym ruchliwym. No ale to twego domu nie dotyczy. Dysponujesz kocia brygada, do ozdabienia paru scian ci starczy. A poniewaz dzielo jest wlasnej roboty, to wklejam przepis. grotakota.pl/dzieje-sie/ Zastrzegam sie, to nie jest platna reklama, czy cus. Autorka wkleila to na Kobiecej Polonii a ja zdecydowalam ze sliczne, zaden spam. I zostalo, i podoba sie. Odpowiedz Link
1agfa Re: 2016 02.01.16, 00:08 Damo - jak najlepszego Nowego Roku, aby przebiegł szczęśliwie i spokojnie, w zdrowiu zachowując Ciebie i wszystkich dwu- i czworonożnych (wspaniałych) :) Obywateli z Twego otoczenia. Niejedną przyszarzoną godzinę rozjaśnił mi/nam Twój blog. Także FzD "jako takie". Toteż pozwól proszę, aby wolno mi było złożyć życzenia udanego nowego roku 2016 dla FZD na Twoje ręce, z wyrazami uszanowania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
inna57 Re: "Na całej połaci śnieg... " 10.01.16, 19:19 Melduję że wróciłam i wszystkie zaległości z najwspanialszego blogu świata przeczytałam solennie. Strasznie tu zimno, ale pomimo to wyruszyliśmy dziś na duży objazd stolicy żeby jak największą ilość puszek zasilić. Nie damy się ani mrozowi ani kaczorowi. Odpowiedz Link
damakier1 Re: "Na całej połaci śnieg... " 10.01.16, 20:58 Meldunek przyjęty z najwyższym ukontentowaniem :) Nie damy się! Odpowiedz Link
magdolot Re: "Na całej połaci śnieg... " 10.01.16, 22:32 Z pozdrowieniami dla Frania: Why chihuahuas don't run on the snow? Odpowiedz Link