18.10.17, 20:43
Gdzie bym nie zaglądnął, zaniedbany grób Kopiczyńskiego. Wszystkie strony grzmią i za wzór tapety bez najmniejszych skrupułów. Grzmią też wpisywacze,- ale jak to? Nie może być! Przecież wielkim aktorem był! Ba, premier Gliński też swoje trzy grosze raczył dorzucić. Grób jak grób, no i co z tego że skromny, bez ławeczki wyciosanej z marmuru, bez pomnika przyozdobionego aniołem z granitu, krzyża z pozłacaną koroną też brak. Coś mi się wydaje, wpierdalamy się całkiem niepotrzebnie, sorki za wulgaryzm, zamierzony zresztą.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Grób 19.10.17, 07:57
      Zgadzam się z tym (nie z tym, że wpadasz, ale z tym nt. grobu).

ps. najważniejsza jest pamięć, tylko ona się liczy.
      • inna57 Re: Grób 19.10.17, 14:49
        W punkt. Tylko pamięć jest ważna, bez niej tracimy cząstkę siebie.
        Niestety dla większości istotą pamięci jest okazały nagrobek o którym przypominają sobie 1 listopada stojąc w korku na cmentarz.
        • behemot17-13 Re: Grób 19.10.17, 17:21
          Wiele lat temu, wpadałem w amok i obciążony do granic możliwości targałem znicze i stawiałem jeden przy drugim, bo co pomyślą inni, że sknera jestem, że zawalony grób zniczami jest dowodem pamięci. Na szczęście poszedłem po rozum do głowy, bądź głowa całkiem przez nieuwagę spotkała się z rozumem. Teraz i spokojnie bez wyrzutów sumienia zakupuję kilka zniczy, tak by na każdym grobie zapalić jeden i wystarczy.
    • smutas13 Re: Grób 19.10.17, 07:57
      Bardzo zniesmaczył mnie artykuł o tym temacie.. Niektórzy nie potrafią wyzbyć się tej naszej narodowej cechy, aby nie - wpie...ać się tam, gdzie nie powinniśmy.
    • daria88 Re: Grób 02.09.24, 14:51
      chciałabym wam polecić kwiaty sztuczne na cmentarz kupuje od dłuższego czasu na groby bliskich i jestem zadowolona
      • ave.duce Bliscy też? 02.09.24, 20:03
        daria88 napisał(a):

> kwiaty sztuczne kupuje od dłuższego czasu na groby bliskich i jestem zadowolona
        • trusiaa Re: Bliscy też? 03.09.24, 10:20
          Naturalnie! Taki np. Posejdon deklaruje:

Śtucne zęby, śtucny świat,
          Lecz tyś moja, tyś mój kwiat.
          wychodzi z trumny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka