Dodaj do ulubionych

taksa notarialna

14.02.14, 18:13
Dzień dobry. Proszę o informację dotyczącą opłaty za czynności notarialne. Sprzedaję razem z bratem nieruchomość na którą składają się 2 działki ewidencyjne. Każde z nas ma udział 1/2 w każdej z nieruchomości. Wartość cąłej transakcji będzie wynosić np. 90 tysięcy (po 45 tys na osobę). Notariusz sporządzi jeden akt notarialny. Ale czy maksymalna stawka notarialna będzie liczona od całości 90 tys, czy jako dwie transakcje po 45 tys?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • martorka Re: taksa notarialna 03.04.14, 08:33
      Witam. Ja znalazłam coś takiego www.katowicenotariusz.pl/taksa-notarialna.html. Tu jest szczegółowy wykaz ile i za co, razem z tabelkami. Mam nadzieje, że sie przyda, pozdrawiam.
      • irmaopa Re: taksa notarialna 19.05.14, 13:27
        Kwestia taksy notarialnej jest sensownie opisana na tej stronie. Część opłaty jest kompletnie niezależna od notariusza, tak by wynikało.
    • sellasje Re: taksa notarialna 21.05.14, 16:31
      wszystkie informacje można uzyskać od notariusza bezpłatnie
      • tata_a_marcin_powiedzial Re: taksa notarialna 22.05.14, 13:38
        Nie wiem skąd jesteś, ale widze że ktos pisze o katwicach. Ja bylam u notariusza Tomasza Balasa notariusz-balas.pl/, kolega mi polecil i byl mi pomocny
        • turnety Re: taksa notarialna 09.09.14, 11:42
          Dla porównania mogę Ci dać cennik kancelarii z której kiedyś korzystałam www.notariuszkarczewska.pl/ pamiętam, że byłam bardzo z nich zadowolona a ceny nie były bardzo wysokie….
    • kol.3 Re: taksa notarialna 10.09.14, 07:50
      Nie wiem jak jest przy działkach ale w przypadku sprzedaży-zakupu mieszkania, oplatę notarialną płaci tylko kupujący.
      • janossek Re: taksa notarialna 11.01.16, 22:52
        Tutaj masz to fajnie rozpisane <a href"www.kancelarianotarialna.eu/wymaganedokumenty">wymagane dokumenty u notariusza</a> .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka