taziuta 11.11.09, 12:39 LechKacz zaczął od pozdrowień/przywitań, i najpierw wymienił biskupów i arcybiskupów, a dopiero potem marszałków... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veglie Re: Biskupi przed marszałkami... 11.11.09, 12:47 taziuta napisał: > LechKacz zaczął od pozdrowień/przywitań, i najpierw wymienił > biskupów i arcybiskupów, a dopiero potem marszałków... ....może chce być pochowany na Wawelu? Odpowiedz Link
taziuta Re: Biskupi przed marszałkami... 11.11.09, 12:49 veglie napisał: > ....może chce być pochowany na Wawelu? Dalej było jeszcze ciekawiej... Za krzyże w szkołach oddamy naszi krew! Odpowiedz Link
veglie Re: Biskupi przed marszałkami... 11.11.09, 14:25 taziuta napisał: > veglie napisał: > > > ....może chce być pochowany na Wawelu? > > Dalej było jeszcze ciekawiej... > Za krzyże w szkołach oddamy naszi krew! > Niech oddaje/ą.Tylko w stacji krwiodawstwa aby jakiś pożytek z tego był. Odpowiedz Link
taziuta A zauważyliście? 11.11.09, 12:52 Zauważyliście, że prezydentka Litwy lepiej po polsku mówi od prezydenta Polski? Odpowiedz Link
bikej5 Re: A zauważyliście? 11.11.09, 12:54 taziuta napisał: > Zauważyliście, że prezydentka Litwy lepiej po polsku mówi od > prezydenta Polski? nie zauważyłam Odpowiedz Link
taziuta Re: A zauważyliście? 11.11.09, 12:58 bikej5 napisała: > nie zauważyłam No dobra, może ciut gorzej, ale jej wolno! Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Prezyco? 11.11.09, 13:05 taziuta napisał: > Zauważyliście, że prezydentka Litwy lepiej po polsku mówi od > prezydenta Polski? Myślałem, że w przypadku kobiet mówi się po prostu prezydent albo pani prezydent. Ale ten potworek w postaci prezydentki to mnie natchnął do pytania czy w takim razie ten nasz to prezydentek? Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Prezyco? 11.11.09, 13:17 bikej5 napisała: > "potworek"???? > > Nieładnie.... Potworek językowy. Odpowiedz Link
bikej5 Re: Prezyco? 11.11.09, 13:26 wylogowany.pielegniarz napisał: > bikej5 napisała: > > > "potworek"???? > > > > Nieładnie.... > > > Potworek językowy. słuchałam jej przemówienia,było niezłe.Dostała nędzne oklaski w podzięce. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Prezyco? 11.11.09, 13:28 bikej5 napisała: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > bikej5 napisała: > > > > > "potworek"???? > > > > > > Nieładnie.... > > > > > > Potworek językowy. > > słuchałam jej przemówienia,było niezłe.Dostała nędzne oklaski w podzięce. Nie słuchałem. Nie wiem czy się rozumiemy. Mówiąc 'potworek językowy', mam na myśli ziutkowe sformułowanie 'prezydentka'. Odpowiedz Link
bikej5 Acha!Teraz rozumiem:) 11.11.09, 13:35 wylogowany.pielegniarz napis > e. > > > Nie słuchałem. Nie wiem czy się rozumiemy. Mówiąc 'potworek językowy', mam na > myśli ziutkowe sformułowanie 'prezydentka'. Odpowiedz Link
taziuta Prezydencina... 11.11.09, 13:08 wylogowany.pielegniarz napisał: > /.../ ten potworek w postaci prezydentki to mnie natchnął do pytania czy w takim razie ten nasz to prezydentek? Ten nasz to prezydencina... Odpowiedz Link
bikej5 Re: Prezydencina... 11.11.09, 13:10 taziuta napisał: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > /.../ ten potworek w postaci prezydentki to mnie natchnął do > pytania czy w takim razie ten nasz to prezydentek? > > Ten nasz to prezydencina... > dajcie mu już spokój,to jest nasz prezydent,czy się komuś podoba,czy nie- Odpowiedz Link
taziuta Re: Prezydencina... 11.11.09, 13:17 bikej5 napisała: > dajcie mu już spokój,to jest nasz prezydent,czy się komuś podoba,czy nie- Ale już niezadługo, na szczęście. Odpowiedz Link
bikej5 Oj niewiadomo!;))) 11.11.09, 13:24 taziuta napisał: > bikej5 napisała: > > > dajcie mu już spokój,to jest nasz prezydent,czy się komuś > podoba,czy nie- > > Ale jużniezadługo, na szczęście. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Prezydencina... 11.11.09, 13:30 Zobaczymy czy TVP ma siłę przywrócić poparcie dla Kaczyńskiego. Jakby co, to będziemy dziękować SLD A tak swoją drogą, to Ziemkiewicz miał wylecieć z SLDowskiego TVP Info. Nie było go jeden czy dwa dni i znowu wrócił. Czyje w końcu jest to TVP? Odpowiedz Link
taziuta Re: Prezydencina... 11.11.09, 13:36 wylogowany.pielegniarz napisał: /.../ > A tak swoją drogą, to Ziemkiewicz miał wylecieć z SLDowskiego TVP Info. Nie był o go jeden czy dwa dni i znowu wrócił. Czyje w końcu jest to TVP? No i masz ostateczny dowód na to, że rzekoma koalicja PiS z SLD to jeno insynuacja... Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Prezydencina... 11.11.09, 14:25 taziuta napisał: > No i masz ostateczny dowód na to, że rzekoma koalicja PiS z SLD > to jeno insynuacja... Albo dowód na to, że Grzesiu został przez PiS.... Tu sobie sam dopowiedz, bo nie chciałbym być wulgarny Odpowiedz Link
bikej5 Re: Prezydencina... 11.11.09, 13:40 wylogowany.pielegniarz napisał: > Zobaczymy czy TVP ma siłę przywrócić poparcie dla Kaczyńskiego. Jakby co, to > będziemy dziękować SLD > A tak swoją drogą, to Ziemkiewicz miał wylecieć z SLDowskiego TVP Info. Nie był > o > go jeden czy dwa dni i znowu wrócił. Czyje w końcu jest to TVP? Czasami oglądam Antysalon,i uwierz mi -tak długo jak mamy polane platformerskim lukrem TVN24,tak długo potrzebny jest i Ziemkiewicz-choćby dla zwykłej równowagi. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Prezydencina... 11.11.09, 14:29 bikej5 napisała: > Czasami oglądam Antysalon,i uwierz mi -tak długo jak mamy polane > platformerskim lukrem TVN24,tak długo potrzebny jest i Ziemkiewicz-choćby dla > zwykłej równowagi. Z takiego założenia wychodził Kurski, broniąc skoku PiSu na TVP. Problem w tym, że na TVP musimy się zrzucać wszyscy, a na durny TVN nie. Tak więc rolą TVP nie jest bycie w kontrze do mediów prywatnych dla 'równowagi', tylko rzetelność. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Prezydencina... 11.11.09, 14:30 A do Ziemkiewicza nic nie mam. Trochę mnie bawi jego obłuda od pewnego czasu, ale tak widocznie musi być, gdy zatwardziały liberał z UPRu zaczyna dostawać pensję od państwowej telewizji Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Prezydencina... 11.11.09, 13:19 taziuta napisał: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > /.../ ten potworek w postaci prezydentki to mnie natchnął do > pytania czy w takim razie ten nasz to prezydentek? > > Ten nasz to prezydencina... Chyba prezydencinek, jeśli już taki feministyczny jesteś Odpowiedz Link
veglie Re: A zauważyliście? 11.11.09, 14:28 taziuta napisał: > Zauważyliście, że prezydentka Litwy lepiej po polsku mówi od > prezydenta Polski? Bez przesady.Nie lubię go,ale nie będę naginał.... Odpowiedz Link
woda_woda Re: Biskupi przed marszałkami... 11.11.09, 12:55 Co prawda nie jestem w stanie zmusić się do słuchania któregokolwiek Kaczyńskiego, ale jeśli ma taką hierarchię, to w końcu wolno mu Odpowiedz Link
taziuta Re: Biskupi przed marszałkami... 11.11.09, 12:59 woda_woda napisała: > /.../ ale jeśli ma taką hierarchię, to w końcu wolno mu Prywatnie może, ale jeśli taką hierarchię ma prezydent RP, to cuś tu jednak nie tak... Odpowiedz Link