Gość: help! IP: 91.177.136.* 25.04.10, 22:26 Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia z leczeniem niepłodności w BE? Z góry dziękuję za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: u Re: niepłodność w BE IP: *.cec.eu.int 26.04.10, 10:19 tak, nawet znaczne - a jakie konkretnie jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: help! Re: niepłodność w BE IP: *.24-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.04.10, 20:20 np. namiary na dobrego lekarza lub klinikę leczenia niepłodności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: niepłodność w BE IP: 109.128.169.* 26.04.10, 20:32 ale chodzi o lekarza od PMA (np. FIV) czy na razie ogolna diagnostyka i badania? www.brusselsivf.be/taalkeuze.aspx www.saintluc.be/services/medicaux/gynecologie/reproduction.php www.stpierre-bru.be/fr/service/gyneco/cpma.html www.chirec.be/content/default.asp?key=0302&subitem=03&id=526 Co do lekarza - to zalezy czego konkretnie szukasz. Moze sprobuj sie skontaktowac na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: help! Re: niepłodność w BE IP: *.36-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.04.10, 21:53 na razie diagnostyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: niepłodność w BE IP: *.cec.eu.int 29.04.10, 12:53 diagnostyke wedlug zasad obowiazujacych w BE robi sie dopiero po roku bezowocnych staran - jesli trzeba bedzie ja robic, Twoj gin wtedy Cie skieruje w odpowiednie miejsce ... Generalnie do klinik nieplodnosci tak 'z ulicy' sie nie trafia, raczej oczekuja juz udokumentowanego problemu (co nie znaczy ze zdefiniowanego), a oni sie zajma znalezieniem rozwiazania problemu. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: niepłodność w BE 05.05.10, 15:22 Śmiem się nie zgodzić z przedmówcą. Nas od razu lekarz skierował na badania diagnostyczne. (w klinice na Jette) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie Re: niepłodność w BE IP: *.8-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.06.10, 21:03 a czy ktos korzystal z pomocy dr Janowskiego? Sprawdzil sie w tej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: niepłodność w BE IP: 109.128.33.* 04.06.10, 21:20 dr Janowski nie jest od PMA, moze co najwyzej zrobic doglebna diagnostyke i w tej kwestii rzekomo sie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
brux-elka Re: niepłodność w BE 09.06.10, 13:53 ja osobiscie nie polecam St Luc za brak osobistego podejscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: niepłodność w BE IP: 109.128.48.* 09.06.10, 15:06 ja podobnie :) W Jette osobistego podejscia jeszcze mniej. Najlepszy pod tym wzgledem jest Chirec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walczaca Re: niepłodność w BE IP: 80.246.106.* 10.06.10, 10:38 Tp prawda w Jette z indywidulanym podejsciem jest bardzo slabo.w LIFE Leuven jest nie najgorzej. Ja korzystalam z kilku klinik i ku mojemu zaskoczeniu w sumie najsympatyczniej bylo w Warszawie, choc zapieralam sie nogami i rekami by korzystac z tzw "zagranicznego" osrodka. Niestety wszystkie te osrodki nie szukaja przyczyny, czy rozwiazania problemu, tylko oferuja to co moga zaoferowac czyli wszystkie mozliwe procedury laboratoryjne, a jak nie wyjdzie to tak juz jest, statystycznie udaje sie to ok. 30% leczacym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . mam inne zdanie ... IP: *.ec.europa.eu 10.06.10, 11:50 Przyczyny jak najbardziej szukaja, nie robia az tylu badan co w Polsce, ale podejscie jest rozadne, bo skoro badanie nie zmieni procedury leczenia to po co je robic? Zeby wiedziec jakie ma sie szanse? Eee tam ... Nie wiem, do czego odnosisz 30%. Generalnie wsrod osob podejmujacych lecze i prowadzacych je konsekwentnie jedynie 5% nie osiaga celu. 30% to jest prawdopodobienstwo sukcesu przy pojedynczym IVF. Przy 4 podejsciach wzrasta do 85%. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś