Dodaj do ulubionych

praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z domem

02.07.04, 11:05
jest od cholery roboty, sympatycznej i dobrze platnej. jedyne problemy to
konieczna jakas znajomosc jezyka i zakwaterowanie. z tym ostatnim to jest
bardzo ciezko. legalnie mieszkanie jest trudno wynajac, gdyz trzeba
najczesciej miec gwaranta, obywatela brytyjskiego, ktory jest wiarygodny
kredytowo, a najlepiej jest wlascicielem domu. poza tym polacy maja zla
renome i czesto wlasciciele mieszkan slysac, ze to polak ma od niego wynajac
mieszkanie, wycofuje sie. ceny wahaja sie od 300 za 1 bed/ 450 za 2 bed,
zrezta roznie. na starcie jest wymagany depozyt w wysokosci miesiecznej
oplaty + jakas kwota oraz ewentualnie oplata agencyjna. to czyni np.
mieszkanie 1 double bedroom na poczatku trzeba wylozyc min 700£, przynajmniej
tu w gloucestershire.
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z 02.07.04, 13:12
      Podajesz wszystkie ceny oczywiscie w funtach?
      Tzn placisz 450 funtow za pokoj jednoosobowy miesiecznie?
      • Gość: Carnivore Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z IP: 213.78.98.* 03.07.04, 22:58
        Z opisu wynika, ze 450 za mieszkanie trzypokojowe (dwie sypialnie).
    • Gość: bea Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z IP: *.man.ats.pl 02.07.04, 13:40
      w Londynie , moja córka wynajęła pokój u Polaka za 50Ł/tydzień od osoby
      jak widzisz nie wszyscy Polacy sa jednakowi.
      powodzenia
      • Gość: Halina Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z IP: *.ip-pluggen.com 03.07.04, 00:43
        Dziewczyna nie urzadza pijatyk tak jak mezczyzni... dlatego jej latwiej znalezc
        pokoj, szczegolnie kiedy jest ladna!
      • ilquad zgadza sie 27.08.04, 17:20
        Napisalem: legalnie, przez agencje. Jezeli pokoj wynajmie ci kolega z pracy,
        ktory akurat ma wolny bedroom, i wezmie od ciebie 20 £ za tydzien to nie jest
        nic dziwnego. Tylko sprobuj zalozyc konto, nie majac potwierdzenia adresu. a
        kolega ci go nie da, bo musialby sie bawic z inland revenue, a tego mu sie
        akurat specjalnie nie chce.
    • Gość: róża Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:07
      Kochny!Zdradz tą tajemnicę,gdzie jest od cholery sympatycznej i popłatnej
      roboty??ja za tydzień jadę do Londynu-wiem wiem wiem,ze tu jest ciężko i
      zastanawiam się gzdie z Londynu uderzyć??Tylko nie na drugi koniec kraju,bo
      finanse na podróż mogą nie wystarczyć....I co to znaczy "jakaś" znajomość
      języka??
      Jeśli możesz to napisz na trojanda@wp.pl
      Z góry dziękuję!!
    • Gość: donald_duck Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z IP: 194.223.152.* 04.07.04, 19:22
      z praca stala az tak lekko nie jest jak piszesz, teoretyku. A moja rada jezeli
      nie potrafisz znalezc lokum na wyspie w miare rozsadnej cenie, to niestety
      olbrzymie prawdopodobienstwo, ze nie poradzisz sobie ze znalezieniem pracy.
      • ilquad akurat 27.08.04, 17:18
        Trzeba pochodzic i znac jezyk, bo przy typowej znajomosci angielskiego Polakow
        tu przyjezdzajacych to nawet na zmywak nie chca przyjac:^) A prace znalazlem,
        stala i legalna, za posrednictwem lokalnego Jobcentre.
    • Gość: corgan a na Drzymałę? trzeba korzystać ze sprawdzonych IP: 217.11.142.* 27.08.04, 18:00
      wzorów. Czyli wóz drabiniasty na kółkach, ew. samochód campingowy przesuwany co
      jakiś czas z miejsca na miejsce.

To chyba nie jest nielegalne?
      • ilquad Jak masz driver licence? 28.08.04, 14:06
        To szybko znajdziesz prace kierowcy.
        Ale to musi byc brytyjskie prawo jazdy z tego co wiem, bo koledze odmowili mimo
        ze mial miedzynarodowe.
    • Gość: bagarmosen Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z IP: 212.244.128.* 28.08.04, 16:09
      nie pisz bzdur na temat prawa jazdy! po drugie nie obrażaj kierowców ! to jest
      taki sam zawód jak każdy inny i ponadto należy się szacunek ,bo ci ludzie
      ciężko pracują .Widać że mało świata zwiedzileś , jeśli nie potrafisz uszanować
      żadnej pracy ani zawodu.Więcej na twój temat się nie wyraże - bo dech mi ze
      wściekłości zatyka
    • Gość: Ala Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z IP: *.customer.m-online.net 26.09.04, 16:11
      praca.polonia-muenchen.net /info/
    • gregorgrig Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z 21.09.20, 11:19
      Ja pracuje w już kilka lat w budowlance. Można dobrze zarobić i nie trzeba tylko machać łopatą. Można np. zrobić kurs na koparkę lub ładowarkę i pracować na tych maszynach. Z reguły firmy mają dobre sprzęty ( w miarę nowe i dobrze wyposażone) także pracuje się w miarę komfortowych warunkach a pieniądze niezłe płacą. Acha trzeba mieć tylko uprawnienia angielskie - tutaj można je zdobyć -empiretrainingservices.co.uk/. Polecam ich bo prowadza tez kursy po polsku
    • zoltek Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z 19.10.20, 22:20
      .Nowy Biznes na którym dobrze zarobisz ponad 22.000zł/miesiecznie - Crypto Trader Forex handel to jedna z lepszych polskich platform do zarabiania z wykorzystaniem kryptowaluty Bitcoin. W branży jestem już ponad 4 lata od blisko roku pokazuje na forach internetowych jak zarabiać z wykorzystaniem softów takich jak Crypto Handel forex nowość na Polskim rynku od 2020
      Platforma Handel forex dopiero wchodzi na Polski rynek i to jest właśnie ten moment, kiedy należy się nią zainteresować. Jeżeli właśnie czytasz mój wpis to jest to odpowiedni moment do inwestowania w Bitcoin. Wszystkie prognozy inwestycyjne mówią jedno.
      Bitcoin w 2020 będzie wart ponad 20.000$ obecnie kurs bitcoin wynosi 10.000$ masz szanse w ten sposób zarobić 100% swojego kapitału w zaledwie pare miesięcy.
      Sprawdź wszystkie opinie na stronie: traderforex.pl
      Crypto Handel Forex obecnie posiada najlepsze Opinie !
      Jak sam już pewnie zauważyłeś Crypto Handel Forex posiada w sieci najlepsze opinie! Nie ma o tej aplikacji hejtu ani złych opinii. Osoby, które inwestują po prostu robią swoje i nie potrzebują krytykować !
      Zarabianie z Crypto Handel Forex jest bardzo proste!
      Wchodzisz na stronę: traderforex.pl
      Wypełniasz szybki formularz kontaktowy a następnie czekasz na kontakt z konsultantem lub sam zaczynasz inwestowanie minimum.
      Po chwili i tak skontaktuje się z Tobą konsultant aby poprowadzić Cię krok po kroku! Nie czekaj ! Dołącz teraz na stronie: traderforex.pl
    • arek63 Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z 29.12.20, 10:44
      Jeżeli szukasz za granicą, czy na stałe, czy to sezonowej to polecam poszukać jej na tym serwisie ogłoszeniowym - Praca za granicą
    • mragowianin Re: praca w Wielkiej brytanii!!!!!!! - ale co z 29.12.20, 22:08
      czy może ktoś powiedzieć jak jest w innych miastach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka