Dodaj do ulubionych

EPSO A8 - Merit classes itp.

IP: *.customer.tvd.be 06.08.04, 14:06
Witam,

Czy ktos sie z was moze orientuje na czym polega ten caly cyrk z podzieleniem
ludzi na merit classes? Czy ci z 1st class sa w bardziej uprzywilejowanej
pozycji do pozostalych merit classes? Czy moga one jakos wplynac – realnie -
na szanse/tryb/szybkosc zatrudniania nowych funkcjonarjuszy?

Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • alfons_van_worden Re: EPSO A8 - Merit classes itp. 09.08.04, 13:01
      Z pewnością mają wpływ na kolejność zatrudnienia. Ci z 1 merit group zostaną
      zatrudnieni jako pierwsi. Mnie intryguje coś innego. Ile osób znajduje się w
      poszczególnych grupach. Początkowo myślałem, że w każdej z trzech grup jest
      mniej więcej 40 osób (mam na myśli public administration), ale może być
      inaczej. Np. z góry ustalono przedziały punkotowe dla poszczególnych groups i
      podział nie musi być proporcjonalny.
      Inna rzecz. Czy patrzą na wyniki globalnie czy narodowo. Przykładowo z Polski
      ilość punktów pozwalającą na dostanie się do 1 merit gruop (zakładając
      kryterium punktowe) mogło zdobyć 10 osób, a z Węgier 30. Czy najpierw zostaną
      zatrudnieni wszyscy z 1 merit groups ze wszystkich 10 krajów?

????
      • bloum Re: EPSO A8 - Merit classes itp. 09.08.04, 15:47
        Moge Ci tylko powiedzieć, że u nas (C)w 1. merit group sa osoby, które miały
        wynik z części pisemnej i ustnej powyżej 65% w sumie.
        pozdro.
        • Gość: lx Re: EPSO A8 - Merit classes itp. IP: 212.244.180.* 19.08.04, 10:11
          jak coś wiecie, to proszę, napiszcie coś na wyżej poruszone tematy. też mnie to
          intryguje, a ten wątek chyba poszedł w zapomnienie.
          • Gość: X Re: EPSO A8 - Merit classes itp. IP: *.europarl.eu.int 19.08.04, 11:22
            Odpowiedzi na to pytanie niestety nie mam. Moge tylko powiedziec, ze u
            prawnikow jest 4 grupy, a u administratorow publicznych tylko trzy. Spekuluje
            wiec, ze mogli przydzielac do poszczegolnych grup w zaleznosci od liczby
            otrzymanych punktow (np. od maksimum do x pierwsza grupa, miedzy x a y, druga
            itd). Zobaczymy, jak opublikuja listy we wrzesniu...

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka