Dodaj do ulubionych

Edmonton życie

18.01.07, 17:29
Mam okazję wyjechać do Kanady do pracy. Stawka godzinowa 24CAD. Czy za to
można przeżyć? Jak drogie jest codzienne życie w Kanadzie? Czy firmy są
uczciwe? Musze nadmienić ,
że mam już 40 lat i interesowałby mnie wyjazd na stałe. Dziękuję wszystkim za
odpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ???? Re: Edmonton życie IP: *.edmonton.ab.ca 19.01.07, 03:48
      Nie czytasz innych tematow na forum? Kto Ci daje 24$/h?. Slyszales o spawaczach
      polskich, ile dostaja? Poczytaj i zastanow sie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=49984209
      to tez mialo byc legalne.

Zastanow sie decyzja nalezy do Ciebie.

Jesli bedziesz pracowal na dwa etaty to moze osiagniesz 24$/h.
      • leszem Re: Edmonton życie 20.01.07, 17:47
        Na spawaczach świat się nie kończy i wcale nie znaczy ,że i ja mam być kopnięty
        w d...ę przez pracodawcę. Tematy wyrywkowo czytałem i w zasadzie one nic nie
        wnoszą w mojej materii, bo ja potrzebowałem informacji o Edmonton. Na pytnko
        kto mi da 24CAD t o zajrzyj pracuj.pl/oferty/262604.html Narazie do mnie
        dzwonili a testy mają być w lutym. Więc ktoś tu wali po rogach, tylko kto?
        Ogłoszenie czy Ty. Ale dziękuję za twój czas i odpowiedź
        • Gość: goscio Re: Edmonton życie IP: *.smgr.pl 03.07.14, 12:59
          pojechalem do Edmonton na working holiday. juz po dwoch miesiacach zarabialem 32 dolary na godzine. fakt ze mowie dobrze po angielsku I mam przepracowane 7 lat w warszawskim mokotowie, domaniewskiej. teraz mam juz staly pobyt I robota za 32 na godzine to tylko biore na przeczekanie.
          • Gość: 00stefan00 Re: Edmonton życie IP: *.cpe.teksavvy.com 19.11.14, 14:29
            Witam mam na imie Artur Jestem obecnie w kanadzie 4,5 roku I mam zamiar starac sie o pobyt ale jest to nie mozliwe w Toronto ze wzgledu na liczna emigracje ktora stara sie zyc blisko gta ale slyszalem ze jesli wyjedzie sie do innej prowincji mozna ubiegac sie o sponsorstwo prowincjonalne jesli mial bys mozliwosc skontaktowania mnie z kim kto moze pomoc mi w naswietleniu tej sprawy blizej bede bardzo wdzieczny
      • Gość: demiii Re: Edmonton życie IP: *.dsl.bell.ca 05.05.09, 06:33
        jak dostaniesz 18$/h to bedzie dobrze
    • Gość: Felix Re: Edmonton życie IP: *.ed.shawcable.net 19.01.07, 17:52
      Najpierw musisz zobaczyc koszty utrzymania. Co z tego ze daja 24$/h. Pamietaj,
      ze nigdy emigrant nie dostanie tyle, jak kanadol dostanie 14 - 16 $/h. Kto Ci
      takich bajek naopowiadal. Dowiesz sie na miejscu ile mozesz zarobic. Zycie jest
      tutaj holernie drogie. Nic tutaj nie rosnie, bo jest b. zimno. Wszystko
      sprowadzaja. Koszty wynajmu mieszkania w normalnych warunkach 1200$-1500$/m-c,
      chyba ze w piwnicy za polowe. Tych piwnic jest ciezko znalezc, bo wszystko juz
      wynajete.
      • leszem Re: Edmonton życie 20.01.07, 17:51
        Bajek nikt mi nie naopowiadał tylko je przeczytałem tu
        pracuj.pl/oferty/262604.html MOże to jest pic na wodę ,ale sprawdząłem
        firmę i jest solidna. W piątek dzwonili do mnie z propozycją testów w lutym
        przy udziele kanadyjskiego pracodawcy. Jężeli kandydat się sprawdzi to umowa
        jest podpisywana na miejscu. Dzięki bardzo za ceny mieszkań, teraz mam jakieś
        pojęcie ile kosztują. Pozdrawiam
    • Gość: zibi Re: Edmonton życie IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.01.07, 00:03
      hej ja mam tez taka samo propozycje ale do wyjazdu to pewnie jeszcze
      trudna droga ....testy i rozmowy to cos takiego jak otrzymanie wizy do USA
      haaaaaaaaaa pozdrawiam
      • leszem Re: Edmonton życie 20.01.07, 17:54
        a czy dzwonili do Ciebie? bo ja miałem od nich telefon w piątek, a ogłoszenie
        na które odpowiedziałem znalazłem tu pracuj.pl/oferty/262604.html może
        to ta sama propozycja? pozdrawiam, a testy mają być w połowie lutego, pierwsze
        wyjazdy w marcu
        • Gość: :::::::::::::::::: Re: Edmonton życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:52
          poszukaj tutaj www.pracawkandzie.com uczciwa firma sporo ofert
          • Gość: leszem Re: Edmonton życie IP: 80.54.67.* 22.01.07, 22:24
            Dzięki za link, ale to samo powiedziała mi babka z firmy
            rekrutacyjnej,czyli "testy kwalifikacyjne pod Warszawą w połowie lutego z
            udziałem pracodawców z Kanady" Cóż poczekam, pojadę i zobaczymy ile jest wart
            ten pracodawca.
            • dradam2 firmy rekrutujace : 23.01.07, 23:19
              Gość portalu: leszem napisał(a):

> Dzięki za link, ale to samo powiedziała mi babka z firmy
              > rekrutacyjnej,czyli "testy kwalifikacyjne pod Warszawą w połowie lutego z
              > udziałem pracodawców z Kanady" Cóż poczekam, pojadę i zobaczymy ile jest wart
              > ten pracodawca.

Czy ta firma znajduje sie na tym wykazie ?

superpages.yellowpages.ca/search/?stype=si&src=spca&what=Human+Resources&where=Edmonton&x=26&y=19
              Pozdrawiam

dradam 1/2
              • Gość: CREYF'S Polska CREYF'S Polska do Kanady !!! IP: 193.111.12.* 24.01.07, 11:22
                Szanowni Panowie,

cieszę się, że wymiana informacji i próba dowiedzenia się czegoś o Kanadzie i
                Edmonton jest tak żywa. Gwoli sprostowania: stawka wynosi 23 CAD i jest to
                minimum jakie pracodawca musi zapłacić. Testy w lutym pod Warszawą faktyczne się
                odbędą. Osoby zanteresowane i spełniające wymagania (
                www.pracuj.pl/OfertyPracy/WynikiProste.aspx?PageMethod=defaultSerch&KeyWords=kanada&CategoryId=-1&RegionId=-1
                ) oraz chcące zasięgnąć większej ilości inforamacji, zapraszam do kontaktu:
                22/22/ 661-58-07.

Z pozdrowieniami,AM
                • ratpole Re: CREYF'S Polska do Kanady !!! 24.01.07, 20:15
                  Gość portalu: CREYF'S Polska napisał(a):

> Szanowni Panowie,
                  >
                  > cieszę się, że wymiana informacji i próba dowiedzenia się czegoś o Kanadzie i
                  > Edmonton jest tak żywa. Gwoli sprostowania: stawka wynosi 23 CAD i jest to
                  > minimum jakie pracodawca musi zapłacić.

Mnie interesuje praca ankietera ulicznego w Polsce. Ile musi mi zaplacic
                  pracodawca? Z gory dziekuje za odpowiedz
              • Gość: asder Re: firmy rekrutujace : IP: 68.150.144.* 20.10.14, 18:08
                dla wszystkich chcących wyjechać do pracy w kanadzie. uważajcie na te firmy, w kanadzie jest problem z pracą i nie tylko dlatego, że nie ma ludzi, ale firmy kanadyjskie robią emigrantów w balona i po skończonym kontrakcie, lub jakimś projekcie, do którego zatrudnili ludzi po prostu wyrzucają takich pracowników z pracy bo robota się skończyła, i najczęściej nie mają następnej i 3/4 załogi idzie na bruk. i nic ich nie interesuje, że jesteś emigrantem. I niestety nie jest tak jak w anglii czy w irlandii nie należą się tobie żadne zasiłki.
                Apropo stawki tutaj w Albercie to nawet można dostać 34 dolce/godzine, za mniej pracują niedokształceni lub nastolatki.
          • Gość: baggi Re: Edmonton życie IP: *.129.5.112.tisdip.tiscali.de 04.02.07, 02:33
            tam tez jest to ogloszenie tylko ze za 22cad
          • Gość: aga Re: Edmonton życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:13
            proszę Cię o kontakt jak wiesz coś o tym, ze ta firma o której mówisz jest
            uczciwa GG10221092
    • ratpole Powodzenia 20.01.07, 18:38
      Powodzenia zycze w znalezieniu dobrze platnej pracy w Kanadzie dzieki poteznej,
      globalnej firmie, ktora na terenie CALEJ Polski ma oferty pracy dla okolo 40
      osob w tym rozdawaczy ulotek i ankieterow.
      Smiechu warte
      • Gość: ### Re: Powodzenia IP: *.ed.shawcable.net 22.01.07, 03:19
        Ja jestem tutaj na miejscu i nie moge znalezc pracy za 23$/h. W niejednej juz
        firmie pracowalem, co obecywali?. Gruszki na wierzbie. A to okres probny, a po
        okresie probnym to zobaczymy. Chcesz to pracuj. A jakie benefity - za ktore
        musisz sam zaplacic. Raj na ziemi. Nie moge sie doczekac, kiedy bedzie mnie
        stac na powrot do Polski.
        • ratpole Re: Powodzenia 22.01.07, 07:47
          Gość portalu: ### napisał(a):

> Ja jestem tutaj na miejscu i nie moge znalezc pracy za 23$/h. W niejednej juz
          > firmie pracowalem, co obecywali?. Gruszki na wierzbie. A to okres probny, a po
          > okresie probnym to zobaczymy. Chcesz to pracuj. A jakie benefity - za ktore
          > musisz sam zaplacic. Raj na ziemi. Nie moge sie doczekac, kiedy bedzie mnie
          > stac na powrot do Polski.

Zycze pomyslnego uskladania 400 dolarow na bilet powrotny do Polski. Sadze, ze
          ja sam dalbym rade uzebrac tyle na ulicy w pare dni (to taka podpowiedz), no ale
          nie kazdy moze byc mna, hehe
          Po powrocie zglos sie do firmy Cruyf's Polska, ktora zalatwi ci prace ankietera
          za conajmniej 24 zlote na godzine, hehe
          • soup.nazi Re: Powodzenia 24.01.07, 06:41
            ratpole napisał:

> Gość portalu: ### napisał(a):
            >
            > > Ja jestem tutaj na miejscu i nie moge znalezc pracy za 23$/h. W niejednej
            > juz
            > > firmie pracowalem, co obecywali?. Gruszki na wierzbie. A to okres probny,
            > a po
            > > okresie probnym to zobaczymy. Chcesz to pracuj. A jakie benefity - za kto
            > re
            > > musisz sam zaplacic. Raj na ziemi. Nie moge sie doczekac, kiedy bedzie mn
            > ie
            > > stac na powrot do Polski.
            >
            > Zycze pomyslnego uskladania 400 dolarow na bilet powrotny do Polski. Sadze, ze
            > ja sam dalbym rade uzebrac tyle na ulicy w pare dni (to taka podpowiedz)

No, to nie fair bo ty znasz jezyk, a on jak bedzie zebral? Pokazujac wybite zeby?
            A jak powie "O, tu panie, wybili...za wolnoszcz wybili..."
            • ratpole Re: Powodzenia 24.01.07, 09:21
              soup.nazi napisał:

> No, to nie fair bo ty znasz jezyk, a on jak bedzie zebral? Pokazujac wybite zeb
              > y? A jak powie "O, tu panie, wybili...za wolnoszcz wybili..."

Mo jak to? Przeciez pisze, ze pracowal w niejednej firmie wiec chyba cos dziamie?
              Ewentualnie moge mu podpowiedziec mantre: sper czendz, pliz?
              Albo jak ten guy co mnie bez slowa badrowal the other day pod czerwonym swiatlem.
              Machal kawalkiem tektury z napisem "Travelling & hungry" i tylko takie proszalne
              ruchy oczami wykonywal, hehe.
      • nadau Re: Powodzenia 16.05.07, 09:01
        Spadaj emigrancka szmato z polskiej witryny.

Języka się lepiej naucz i na zagranicznych forach wpyerdalaj swoje trzy grosze.
        Przekonasz się co świat myśli o takich durnych tułaczach, wiecznych niewolnikach
        i wyrobnikach.

Nie znaczysz już nic ani tu, ani tam ani teraz.

Dla przeciętnego Brita znaczysz mniej niż zero.
        Gorzej niż wog.

Zwykła emigrancka szmata do wszystkiego.
    • dradam2 Re: Edmonton życie 23.01.07, 22:28
      jezeli interesuje Ciebie wyjazd do Alberty ( a konkretnie Edmonton) to radze
      zagladnac tutaj :

www.edmonton.com/business/page.asp?page=56
      W ciagu ostatnich 6 lat do Alberty, z innych prowincji Kanady, wjechalo 477 tys.
      osob, oczywiscie za praca. Taki byl bilans netto "imigracji wewnetrznej".

Mysle, ze wiekszosc z wjazdu do Alberty jest zadowolona.

Co do warunkow zycia w Edmonton to radze sobie poczytac podane zrodlo i
      zdecydowac samemu. Jest oczywiste, ze Edmonton (i okolice) potrzebuje w ciagu
      najblizszych 8 lat okolo 100 tys. mieszkancow. Zatwierdzono budowe kolejnej
      rafinerii ropy , w okolicach Redwater, za kolejne 12 miliardow dolarow i
      wiadomo, ze trzeba ja zbudowac. W dodatku do juz budowanych trzech. No i
      budowanych w Fort Saskatchewan.

Liczy sie, ze kazde miejsce pracy bezposrednio w "produkcji" powoduje powstanie
      trzech innych, w ochronie zdrowia, szkolach, w sektorze handlowym. No i w
      budownictwie mieszkan.

www.movetoedmonton.com/hiringjobbanks/
      Pozdrawiam

dradam 1/2
      • Gość: leszem Re: Edmonton życie IP: 80.54.67.* 23.01.07, 23:11
        Dzięki bardzo, to dośc pouczająca lektura. Pozdro
    • logar Re: Edmonton życie 24.01.07, 02:50
      Zmien nick na > leszcz < , bedzie bardziej adekwatny .
    • Gość: grzes Re: Edmonton życie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.01.07, 06:02
      smialo,15%podat.wEdmonton chyba tylko 7% ,wynajem apart.2pokojowy$750-1300 m-
      c,1kg wedliny $12-18,ser zolty$14-18,chleb$2-4,komunikacja
      (metro,autobus,tramwaj)$100m-c
      • Gość: jackk3 Re: Edmonton życie IP: *.ptr.terago.ca 24.01.07, 20:49
        Podatek juz tylko 6%.
      • Gość: leszem Re: Edmonton życie IP: 80.54.67.* 31.01.07, 23:23
        Wielkie dzięki grześ
    • Gość: grzes Re: Edmonton życie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.01.07, 06:14
      jeszcze jedno co do tych osob (spawaczyw Edmonton)to nie zawinila firma ktora
      ich zatrudni lecz posrednicy ktorzy juz zostali aresztowani.Pieniadze firma
      placila posrednikowi$23 a ten wyplacal pracownikom $13 .Zostali sprowadzeni
      tutaj nie jako pracownicy wykwalifikowani a na wizy studeckie o czym
      dowiedzieli sie dopiero tutaj na miejscu.Sledze ich historie poniewaz jednym
      znich byl moj znajomy
    • Gość: Karolina Re: Edmonton życie IP: *.edmonton.ab.ca 26.01.07, 04:57
      > Gość portalu: Creyf's Polska napisał(a):
      >
      > > Proszę Pana, ta stawka jest bardzo realna, ponieważ jest ustalona przez r
      > ząd
      > > prowincjonalny Alberty, który obliguje pracodawcę do jej wypłacania.

Proszę Panstwa, Nowa wiadomosc dla Polski; stawka 5000 PLN jest bardzo realna,
      ponieważ jest ustalona przez rzad Polski, który obliguje pracodawcow do jej
      wypłacania.

Takiej abstrakcji dawno nie czytalam. Z tego co wiem, duzo tutaj polakow
      chcialoby zarabiac 23$/h.
      • Gość: Clochard Re: Edmonton życie IP: *.dsl.bell.ca 27.01.07, 12:58
        Wilk jak nie chodzi to nie je.
        > > > Proszę Pana, ta stawka jest bardzo realna, ponieważ jest ustalona przez
        rząd
        > Proszę Panstwa, Nowa wiadomosc dla Polski; stawka 5000 PLN jest bardzo
        realna,
        > ponieważ jest ustalona przez rzad Polski, który obliguje pracodawcow do jej
        > wypłacania.
        > Takiej abstrakcji dawno nie czytalam.

Stawki na konstrukcjach sa negocjowane przez unie i zatwierdzane przez rzad.
        www.euro-resource.co.uk/?x=wages
        > Z tego co wiem, duzo tutaj polakow chcialoby zarabiac 23$/h.

Nic prostrzego
        1.Savety course szukac w szkolach
        2.Trade course
        3.Ilosc aprentee hours moga byc teraz zredukowane (popyt na skilled workers)

• pikorpikor Re: Edmonton życie 23.10.14, 18:57
        Karkolina,

Chodzi tu o to, że jak nie zapłacą min stawki rynkowej to nie dostaną zgody na sprowadzenie pracownika z zagranicy. Nie ma się z czego śmiać. To cywilizowany kraj - nie chcą dumpingu płacowego.
    • Gość: myszka Re: Edmonton życie IP: *.117-57-74.mc.videotron.ca 27.01.07, 15:50
      24 na godz -nie wiem ile to jest na czysto w edmonton ,kazda prowincja ma inne
      podatki,ale na pewno sie z tego utrzymasz
      • Gość: leszem Re: Edmonton życie IP: 80.54.67.* 31.01.07, 23:22
        Dziękuję Wam wszystkim za dobre i te sceptyczne rady. Oczywiście jak bede
        wiedział coś więcej o mojej sprawie nie omieszam się podzielić na forum.
        Sceptykom również dziekuję. Wasze "rady" nic nowego nie wniosły ale
        przynajmniej sobie poczytałem.
        • ratpole Re: Edmonton życie 01.02.07, 04:19
          Gość portalu: leszem napisał(a):

> Sceptykom również dziekuję. Wasze "rady" nic nowego nie wniosły ale
          przynajmniej sobie poczytałem.

No, jesli "nic nowego" nie wniosly tosmy przynajmniej sobie popisali.
          Moim zdaniem sceptycyzm jest normalna i zdrowa postawa, zwlaszcza w przypadku
          podejmowania waznych decyzji w sprawach nie do konca jasnych i pewnych.
          Widzi mi sie, ze nalezysz do ludzi widzacych na jedno oko, to optymistyczne, hehe
          Mnie moj sceptycym juz nieraz uratowal przed kupnem zlotego pierscionka od
          Cygana na ulicy, podczas gdy moj optymizm mowil bierz!
          Zycze ci milego zycia.
          • Gość: leszem Re: Edmonton życie IP: 80.54.67.* 01.02.07, 20:17
            raptole, trudno uznać za radę sywierdzenie "powodzenia i tak nic z tego" lub
            wznawianie bzdetnego tematu spawaczy, nie jestem człowiekiem naiwnym i mam w
            miarę dobrą pracę, więc przed wyjazdem bądź podpisaniem umowy trzy razy ją
            sprawdzę, ale wybacz to co niektórzy forumowicze pisali to żenada a ja prosiłem
            tylko o wskazówki i opinie odnośnie życia w Kanadzie a nie czy firma ,która to
            załatwia jest ok i czy może to naciągacze, tylko kilka osób napisało to o co
            prosiłem a reszta..... to wywody i uśmieszki pod nosem, jak to będzie lipa to
            niepojade i nadal bedę przewracał papierki (jestem urzędnikiem od jakiegos
            czasu) pozdrawiam
            • Gość: bylem widzialem "wysokie zarobki od zaraz dla kazdego"!!!??? IP: *.dhcp.gnvl.sc.charter.com 03.02.07, 15:48
              musisz nauczyc sie czytac miedzy wierszami

jedno jest pewne
              gdyby w Edmonton czy w Kanadzie oglosili nabor do pracy za
              gwarantowane $23/$24/godzine to kolejka bylaby do Halifax.
              Naiwnych nie sieja, a najlatwiej jest ich nabrac na obietnice
              wysokich zarobkow.
              Niestety lapia sie na takie "zagrywy" zwykle ci naiwni, najbiedniejsi, prosci,
              nie znajacy jezykow i miejscowych ukladow

Ktos na tym zarobi, ale na pewno nie ci na dole tej piramidki, ale aby sie o tym
              przekonac trzeba przez to przejsc, "nauka" na wlasnych bledach kosztuje najwiecej

• ratpole Re: "wysokie zarobki od zaraz dla kazdego"!!!??? 03.02.07, 20:05
                Gość portalu: bylem widzialem napisał(a):

> jedno jest pewne gdyby w Edmonton czy w Kanadzie oglosili nabor do pracy za
                > gwarantowane $23/$24/godzine to kolejka bylaby do Halifax.

Co ty opowiadasz? W Kanadzie nikt nie chce pracowac za takie pieniadze. Malo
                tego, nawet gdyby ktos chcial to i tak pierwszenstwo maja Bulboniacy jacy-tacy
                ze sloncem z doopy swiecacym jak luk elektryczny, hehe
                Une wiedzum lepi i basta!
            • Gość: ZAK Re: Edmonton życie IP: *.gorzow.insant.pl 19.04.07, 09:51
              TAK CZYTAM TE WYPOWIEDZI I SIE ZASTANAWIAM TO DLACZEGO CI POLACY NIE WRACAJA DO
              POLSKI JAK TAM JEST TAK ZLE TO W POLSCE JEST LUKSUS Z TEGO CO CI POLACZKI WYPISUJA
              POLAKOM WSZEDZIE BYLO JEST I BEDZIE ZLE .JAK SIE NIE PODOBA TO WRACAJ A NIE
              OBGADUJ !!!A ZRESZTA POLAK POLAKA WSZEDZIE OSZUKA I WYROLUJE BO TACY SA POLACY
              NIE MAJA SWOJEGO ZDANIA . JA SZYKUJE SIE DO WYJAZDU DO KANADY I NIC NIE
              ZALATWIAM PRZEZ POLACZKOW BO TO OSZUSCI .RADZE ZROBIC TAK SAMO .POZDRAWIAM
              • Gość: aga Re: Edmonton życie IP: *.edmonton.ab.ca 19.04.07, 23:45
                A Ty kim jestes? Zapraszamy do Kanady, milo nam bedzie. Jak przyjedziesz i
                dostaniesz 10$/h zaplacisz zamieszkanie 1000-1200$/h to pogadamy, skrzydelka
                opadna. W Polsce tez brakuje ludzi do pracy, potrzebuja fachowcow za dobre
                pieniadze. Jesli jestes nieudacznikiem, to nawet i w Polsce nie znalazles
                dobrej pracy. Przyjezdzaj sprzedam Tobie dom za 500k $. Ciesze sie, ze tacy
                przyjezdzaja i napedzaja boom w budownictwie. Ile masz lat, bo nie wiem czy
                zdazysz splacic kredyt. Witamy, witamy...
                • Gość: zak Re: Edmonton życie IP: *.ipartners.pl 20.04.07, 08:51
                  zgadza sie ze w polsce brakuje rak do pracy wiec co robisz w kanadzie wracaj
                  poco tam pojechalas ? janie emigruje za praca bo w polsce jest bezrobocie tylko
                  jade z pieniedzmi bo chce zmienic miejsce zamieszkania a to roznica co ? a co do
                  braku rak do pracy w Polsce to sie niemartw ty zasilasz swoimi rekoma kanade a
                  Polske zasila np.Ukraincy i inni niema problemu
                • Gość: ZAK Re: Edmonton życie IP: *.ipartners.pl 20.04.07, 08:54
                  a tak na koniec to od ciebie domu tak nie kupie sa agencje nieruchomosci pozdrawiam
                • Gość: ZAK Re: Edmonton życie IP: *.ipartners.pl 20.04.07, 09:58
                  AGA ...Przeczytaj wypowiedz StasiP i wtedy pytaj kim jestem a jestem kobieta a
                  nie jak piszesz NIEUDACZNIKIEM a to w Polsce czeba byc kims zeby umiec sobie
                  radzic gdzie warunki zycia sa duzo trudniejsze niz w Kanadzie czy USA czy
                  UNIEUROPEJSKIEJ
                  to w polsce czeba umiec zyc a nie w Kanadzie pojechalas na gotowe gdzie ten
                  dobrobyt juz jest i nie cwaniakuj a co do mojej pracy to pracuje w Niemczech
                  znam barzo dobrze Niemiecki .A co do StasiP TO JEJ MEZA OSZUKALI POLACY CZYLI
                  POLSKI PRACODAWCA (RODAK)
                  • Gość: PSCOTT Re: Edmonton życie IP: *.ipt.aol.com 20.04.07, 11:14
                    Witam forumowiczow.
                    Tak czytam te wasze posty i troche robi sie smutno jak widze jak to sie Polak z
                    Polakiem licytuje.Oczywiscie kazdy z nas ma rozne
                    doswiadczenia,prace,wyksztalcenie.Jesli chodzi o zarobki - tak to prawda odbyl
                    sie test pod Warszawa ze 100 osob dostalo sie okolo 20 juz 2 grupy wyjechaly a
                    ja nie dlugo rowniez sie wybieram.Dostalismy pozwolenie na prace na okres 2
                    lat,stawke 24 cad na godzine i to wcale nie jest pic.Obecnie jeszcze jestem w
                    Szkocji i tutaj na forach rozmowy pomiedzy Polakami wygladaja podobnie - A MOZE
                    TO ZAZDROSC ze jakas Paniusia albo Nieudacznik nie daje sobie rady w
                    Kanadzie?Nie mozna generalizowac kazdy jest inny i inne ma oczekiwania i
                    aspiracje.Dlaczego zaraz stawiamy sie na przegranej pozycji?Do roboty do szkoly
                    a reszta sie ulozy.Troche wiary w siebie a nie patrzycie jak to inni maja - bo
                    ja mam na godzine 12 cad - proste wracaj do Polski - co boisz sie ze nie masz z
                    czym?Nie narzekaj jeden z drugim rozwijajcie sie i zawsze powtarzam tym ktorzy
                    tak narzekaja - CHCESZ MIEC LEPIEJ? TO ROB WSZYSTKO ABY TAK BYLO A NIE GADAJ I
                    NARZEKAJ.
                    Pozdrawiam i czekam na rekontre
                    • Gość: ZAK Re: Edmonton życie IP: *.gorzow.insant.pl 21.04.07, 11:55
                      POSCOTT DOKLADNIE MAM TAKIE SAMO ZDANIE WIECEJ WIARY W SIEBIE A NIE BIADOLIC BO
                      CZEBA UMIEC ZACZAC OD MALYCH PIENIEDZY I PNAC SIE DO GORY KIEDYS LUDZIOM BYLO I
                      ZYLO SIE JESZCZE GORZEJ GLOWA DO GORY A BEDZIE OKEJ POWODZENIA
              • Gość: aga Re: Edmonton życie IP: *.edmonton.ab.ca 20.04.07, 01:40
                Z ostatniej chwili. Cena wynajmu juz wacha sie w granicach 1200-1400$/m-c.
                Zapraszamy....
                • Gość: zak Re: Edmonton życie IP: *.ipartners.pl 20.04.07, 08:32
                  AGA >>>MAM PYTANIE NAPISZ COS WIECEJ CHODZI MI O WIELKOSC MIESZKANIA I
                  LOKALIZACJE CZY CENA W CENTRUM MIASTA JEST TAKA SAMA JAK NA PERYFERIACH ? I ILE
                  KOSZTUJE WYNAJECIE DOMU NIE DUZEGO OKOLO 100M2 PROSZE O ODPOWIEC
                • Gość: Stella Re: Edmonton życie IP: *.ipartners.pl 20.04.07, 08:39
                  A ja chce kupic dom w Edmonton zaraz jak przyjade jakie sa ceny taki do 150m2
                  • byt1 Re: Edmonton życie 20.04.07, 09:05
                    Gość portalu: Stella napisał(a):

> A ja chce kupic dom w Edmonton zaraz jak przyjade jakie sa ceny taki do 150m2

~~~ $500 000-$700 000 ~~~
                    • Gość: Stella Re: Edmonton życie IP: *.ipartners.pl 20.04.07, 09:41
                      Z AGENCJI WIEM ZE SA DUZO TANSZE TO CO TO ZA DOM I GDZIE SIE ZNAJDUJE W CENTRU ?
                  • Gość: pawel27 Re: Edmonton życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 13:55
                    Ja też mysle o kupnie domu taki z ogródkiem tylko musze sprzedać dotychczasowy
                    dobytek ,powinno wystarczyc!a nawet zostanie jeszcze na przyjemnosci,acha no i
                    żone musze sobie znalezc
                    • pikorpikor Re: Edmonton życie 23.10.14, 19:12
                      Żone to sobie lepiej znajdź w PL. Trust me.
              • Gość: Mark Warszawa Re: Edmonton życie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.08, 06:26
                No a najwiekszymi POLACZKAMI to sa wlasnie tacy jak Ty ktorzy
                nazywaja obywateli polskich Polaczkami. A ty ku... kim jestes jak
                nie polaczkiem buraku.
    • Gość: Kamil Re: Edmonton życie IP: *.ed.shawcable.net 06.02.07, 22:48
      Jakie jest zycie w Edmonton? Takie jakie opisuje Felix; rzeczywistosc jaka tu
      panuje. Kazdy moze przyjechac. Co z tego jak inni opisuja rzeczywistosc a Ty
      ich olewasz. Widze ze felixa juz nie ma, bo chyba dal sobie spokoj. Skoro jest
      tutaj taki bum to dlaczego najnizsza stawka w Albercie wynosi az 7$/h minus
      podatek. A w Polsce najnizsze wynagrodzenie wynosi >900pln.

www.gazetagazeta.com/artman/publish/article_16595.shtml

Poczytaj sobie o minimalnych stawkach, myslisz ze jak przyjedziesz to
      dostaniesz 24$/h, jak tu tyle zarabiaja kierownicy, ktorzy maja kwalifikacje i
      certyfikaty kanadyjskie. Owszem, moze nie doczytales dokladnie, moze pozniej
      dostaniesz 24$/h po 10 latach pracy w tej samej branzy. ktos moze zastanowil
      sie nad taka kwestia, kierownik z certyfikatami i Boze jeszcze z czym ma 24$/h,
      a taki robol przyjedzie z Polski i tez dostanie 24$/h. Bardzo smieszne.

Dziekuje wszystkim za uwage i pozdrawiam.
      • Gość: zee Re: Edmonton życie IP: *.abhsia.telus.net 07.02.07, 21:09
        Dwadziescia lat mieszkam w Edmonton i z tego co czytam to chyba mnie oszukali i
        mieszkam gdzie indziej.......
        1500 dol za apartament ???!!! gdzie ? Chyba na Sask. Drive. Bzdury. Kumpel
        spawacz ( ma doswiadczenie, to fakt ) zarabia troche ponad 40/ godzine. A co do
        miniimalnej stawki, to nie sadze zeby ktos za nia pracowal. Glupi Tim Hortons
        placi 10
      • Gość: ars Re: Edmonton życie IP: 85.134.178.* 03.03.08, 01:53
        A w Polsce najnizsze wynagrodzenie wynosi >900pln.

buahahuaehuehuahu ze niby co ? o podatku zapomniales czyli utnij sobie 40%
    • Gość: kola Re: Edmonton życie IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.07, 20:14
      www.edmontonjournal.com
      odwiedz ta strone
      • Gość: 2#6 Re: Edmonton życie IP: 65.54.154.* 19.02.07, 06:53
        www.contractortalk.com/showthread.php?t=14413
    • Gość: al25 Re: Edmonton życie IP: *.hsd1.il.comcast.net 23.02.07, 08:33
      nie wiem jak jest w edmonton ale pewnie podobnie do miejsca gdzie ja mieszkam.
      jesli chodzi o zycie nie jeste tu zle poza tym iz klimat do najcieplejszych nie
      nalezy. mieszkanie mozna znajsc za 800$ calkiem przyzwaite 2 pokoje. za 1200$
      to juz zbedny luxus. ja prace zaczynalem w tym zawodzie prywatnie a tam bywa
      roznie ze stawkami jak i tym czy zobaczy sie swoje wypracowane pieniadze. ja
      zaczynalem w ten sposob od 12$. przyszedl czas po 2 latach ze poczulem sie
      nieco pewniej i poszedlem pracowac do szanujacej sie firmy
      nie pamietam dokladnie stawki jaka dostalem na poczatek ale o ile pamietam bylo
      to 29$. obecnie pracuje tu juz 3 lata ze stawka niemal 35$. coz moge powiedziec
      nowo przybylym poza slowem "powodzenia" ponoc wszystkiego trzeba w zyciu
      zasmakowac tak twierdzil pewien dyrektor szkoly kiedy rozdawanu dyplomy z jej
      ukonczenia.
      • stasia.p Re: Edmonton życie 25.02.07, 20:21
        czytam Twól list i myslę że jetseś szczęsciazem bo mój mąż jest w Hamilton
        pracował jako kierowca u polskiego własciciela firmy transportowej i tak
        oszukał mojego męża i kolegę, że chłopakom ledwie wystarczy na mieszkanie i
        skromne życie. Teraz sa bez pracy. A przyjechali za pośrednictwem prawnika
        polskiego pochodzenia mają vizy kanadyjska i amerykańską oraz musieli zdać
        egzaminy w Kanadzie aby mieć uprawnienia Kanadyjskie. I mam prośbę jeśli ktoś
        ma namiar na pracę dla kierowcy w Kanadzie to bedę bardzo wdzięczna prace może
        podjąć od zaraz sam. ciężarowe (C+E)stprzekora@op.pl
        • Gość: zibby Re: Edmonton życie IP: 204.191.198.* 28.04.08, 22:59
          mieszkam i pracuje w edmonton od 23 lat w naszej prowincji
          brakuje ludzi do pracy szczegulnie spawaczy 25$/h to jest
          najnizsza stawka w zaleznosci od stazu oraz kwalifikacji ta
          stawka moze byc 50-60$/h potwierdzam jeszcze raz w albercie
          dla spawacza 25$/h to jest na start.czytalem inne wypowiedzi
          jak to polacy byli oszukani przez polskie firmy.sam jestem
          wlascicielem firmy zatrudnialem i polakow i canadyjczykow nigdy
          nikogo nie oszukalem w tej prowincji jest to nie mozliwe
          kombinacje sie nie oplacaja bedac w obcym kraju my polacy
          zaczynamy zmieniac sie w potworki -polak polakowi wrogiem
          niestety tacy jestesmy.co ja bym ci poradzil musisz byc bardzo
          pewny ze jestes psychicznie i fizycznie gotowy do emigracji
          badz ostrozny w kontaktach z polakami gdziekolwiek bedziesz
          poza polska pamietaj jedno JAK CI POLAK NIE ZASZKODZIL TO JUZ CI
          POMOGL zycze powodzenia glowa do gory i w swiat ZIBBY

• Gość: adam Re: Edmonton życie IP: *.users.zlotniki.pl 16.11.08, 13:45
            masz jakies namiary na robote dla slusarz-spawacz to prosze o info
            adam1222fi@o2.pl
          • Gość: marek sokolwski Re: Edmonton życie IP: *.inturbo.lt 17.11.08, 15:51
            • Gość: markszmit Re: Edmonton życie IP: *.inturbo.lt 17.11.08, 15:58
              czy ktos moze wie ile zarabia malarz dekorator .albo spray payter i
              czy potrzeba we albercie .mam 15 lat doswiadczenia we tym zawodzie
              wtym granica 10 lat .perfekt angielski wybieram sie we ciemno do
              alberty w tym roku .prosze o jakies info na markszmit@yahoo.com ze
              powarzaniem marek
              • czysty_jogurt Re: Edmonton życie 17.11.08, 16:35
                Gość portalu: markszmit napisał(a):

> czy ktos moze wie ile zarabia malarz dekorator .albo spray payter i
                > czy potrzeba we albercie .mam 15 lat doswiadczenia we tym zawodzie
                > wtym granica 10 lat .perfekt angielski wybieram sie we ciemno do
                > alberty w tym roku .prosze o jakies info na markszmit@yahoo.com ze
                > powarzaniem marek

Jesli taki "perfekt" angielski jak polski to gratuluje.
                • Gość: markszmit Re: Edmonton życie IP: *.inturbo.lt 18.11.08, 12:19
                  jogurt to zkisla smietana ze owocamico to ku... nic nie ma wspolnego
                  ze koltura odjebalo ci od siedzenia na dupie we tej kanadzie ,kolku
                  nie pytam palancie o JOGURT tylko info.
                  • czysty_jogurt Re: Edmonton życie 18.11.08, 13:21
                    Gość portalu: markszmit napisał(a):

> jogurt to zkisla smietana ze owocamico to ku... nic nie ma wspolnego
                    > ze koltura odjebalo ci od siedzenia na dupie we tej kanadzie ,kolku
                    > nie pytam palancie o JOGURT tylko info.

1. Jogurt to NIE "zkisla smietana ze owocamico"
                    2. Skad hipoteza, ze siedze "na dupie we tej kanadzie"
                    3. Odpowiadam na ten post
                    • ratpole Re: Edmonton życie 19.01.09, 17:16
                      Panie Jogurcie, prawda, ze chcielibysmy takiego rodaka za sasiada? hehe
        • Gość: jedi Re: Edmonton życie IP: *.filter.imagine.ie 19.01.09, 15:33
          podawajcie nazwy lub nazwiska firm osob kture oszukuja
    • Gość: dddd Re: Edmonton życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 16:15
      przynajmniej 30
    • Gość: Wadim Re: Edmonton życie IP: *.home.cgocable.net 31.10.09, 14:28
      $24.00 na godzine to jest dobra stawka, wiekszosc ludzi to zarabia
      od $12.00 do $15.00 na godzine. W moim przypadku zarabiam 20.00/h
      moja zona nie pracuje mam dwoje dzieci dom w burlington i dwa
      samochody na moim utrzymaniu. Stac mnie takrze zeby wyslac dzieci na
      lekcje plywania, pianina i wyskoczyc gdzies z rodzina na weekend.
      jak masz jakies pytania pisz WPK@HOTMAIL.COM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka