aleksander555 19.10.04, 22:50 Jestem pielęgniarzem i szukam poważnej pracy za granicą.Mam odbyty roczny staż w zawodzie ale nie umiem języka.Słyszałem że najlepiej jechać do Norwegii.A co Wy na to?Dziękuję za wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hhh Re: PIELĘGNIARZ - Szukam pracy za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:47 ja tez jestem pielegniarka i jade z powodu zbyt malej znajomosci jezyka- jako opiekunka osob starszych. Wyjezdzam do Anglii na kontrakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: PIELĘGNIARZ - Szukam pracy za granicą IP: *.ip-pluggen.com 20.10.04, 13:36 Zamieszcze wkrotce informacje o pracy mlodszych pielegniarek ze Szwecji w Wielkiej Brytanii. Chce jednak zaznaczyc, ze w Szwecji wszystkie osoby ktore maja wyksztalcenie srednie, mowia plynnie po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander555 Re: PIELĘGNIARZ - Szukam pracy za granicą 20.10.04, 16:23 A gdzie mógłbym załatwić taki kontrakt?? Odpowiedz Link Zgłoś
anniken Re: PIELĘGNIARZ - Szukam pracy za granicą 20.10.04, 19:17 Niestety, musze Cie zmartwic. Aby pracowac jako pielegniarz w Norwegii, musisz mowic po norwesku. Specyfika tej pracy sprawia, ze nieznajomosc jezyka w kontaktach i pielegnowaniu pacjentow, moze miec fatalne konsekwencje. W zawodzie pielegniarki/pielegniarza, wymagane jest zdanie norweskiego testu jezykowego na wyzszym poziomie, tzw. Bergenstesten. Na dodatek, jesli jestes wyksztalcony w starym systemie liceum medycznego, Twoje kwalifikacje nie zostana automatycznie uznane. Jesli masz dlugi staz pracy w zawodzie i posiadasz dodatkowe specjalizacje, mozesz starac sie o licencje na wykonywanie zawodu w Norwegii. Licencja nie daje Ci prawa tytulowania sie pielegniarzem w zawodzie, ale moze dac Ci na czas okreslony prawo do wykonywania zawodu w Norwegii. Musisz zlozyc podanie na specjalnym druku, kopie wszystkich swiadectw, potwierdzen specjalizacji, i stazu pracy, z tlumaczeniem na angielski albo norweski przez tlumacza przysieglego i uwierzytelnione u notariusza. Do podania zalaczasz potwierdzenie zdanego Bergenstest, lub planowana date podejscia do testu. Jesli bardzo chcesz pracowac jako pielegniarz w Norwegii, musisz zaczac od nauki jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budex Re: PIELĘGNIARZ - Szukam pracy za granicą IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.04, 01:35 5 miejsc "Gebäudereinigung" budex.polonia-muenchen.com Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Pielegniarki w Anglii potrzebne! 21.10.04, 02:29 Jest to artykul ze szwedzkiego dziennika i dotyczy najnizszej kategorii szwedzkiego personalu, mlodszych pielegniarek. Zawod salowej w Szwecji nie istnieje, jest tylko sprzataczka szpitalna, ktora nie ma kontaktu z pacjentami. Rekrutacja mlodszych pielegniarek zajmuje sie: Health Service BUPA Medstaff (dziala wylacznie w Szwecji) Poszukuje sie mlodszych pielegniarek z co najmniej 2-letnia praktyka w zakladach zajmujacych sie starszymi ludzmi. Dobra znajomosc jezyka angielskiego jest KONIECZNA. Placa 5,25 funtow na godzine. W sobote, niedziele i za godziny nadliczbowe placi sie 1 funt wiecej czyli 6,25 funtow/h. Pielegniarka o ktorej mowa, ma nadzieje ze pojdzie na 8-miesieczny kurs podwyzszajacy kwalifikacje, ktore BUPA finansuje. Wtedy otrzyma podwyzke. W perspektywie ma studia pielegniarskie w Londynie. Jest to sprawozdanie z tego co przeczytalam i za niescislosci dziennikarza nie odpowiadam. Mam nadzieje ze pewne informacje komus sie przydadza. Pielegniarka dostala prace nastepnego dnia po intervju, w duzym domu starcow. Narzeka jednak, ze chef kontroluje caly czas, czego nie bylo w Szwecji, bo tam ma sie calkowite zaufanie do personalu. Odpowiedz Link Zgłoś