Dodaj do ulubionych

chętni do Irlandii!

IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 13:11
Otóż jest tak: przygotowuje się na wyjazd grubo ponad miesąc, mam na dzisiaj
ponad setke mejli do wysłania potencjalnym pracodawcom, tylko z 6 osób
zdeterminowanych do wyjazdu, zostałem ja i mój dobry znajomy zdecydowany w
każdej chwili rzucić pracę we Wrocławiu i lecieć na wyspę. Resztę osób
pochłoneła emisja "Bitwy o Anglię", do tego stopnia że wykruszyli się ze
strachu.Jeśli gdzieś w Polsce są młodzi chętni do wyjazdu od zaraz, tak
naprawdę(słomiany zapał i owczy pęd zostaja w domu) to niecierpliwie czekam
na odzew.Chodzi mi tylko o zredukowanie kosztów utrzymania, milionerem nie
jestem.
Obserwuj wątek
    • Gość: dave Re: chętni do Irlandii! IP: *.foxnet.com.pl 21.10.04, 13:19
      a jakie szanse widzisz na znalezienie pracy powiedzmy do 2 tygodni czy znasz
      angielski czy masz namiary na pracodawców czy zdajesz sobie sprawę ile trzeba
      wziąść ze sobą kasy na początek i skąd jesteś
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 13:39
        kolego,po miesiącu spedzonym na szperaniu w sieci po 10 godzin na dobę mógłbym
        śmiało wydać broszurkę pt: "małe kompendium wiedzy o wyspie".Moja determinacja
        przerosła mnie wzrostem i po wzięciu pierwszego w życiu kuronia stwierdziłem,
        że to kolejne doświadczenie którego jednak nie planuję powielać.Adresy
        pracodawców? Wsamym euresie jest ich mnogośc, szukałeś? Nie mogę się pochwalić
        doświadczeniem w poszukiwaniu pracy za granicą, jednak w Polsce miałem kilka
        ciekawych przygód, np: w zeszłym roku dostałem wakat w call center firmy
        windykacyjnej, będąc po LO bijąc na głowę 9 osób, w tym prawników i gościa z 2
        letnim doświadczeniem w call center.Stawiam na kreatywność, więc w pierwszym
        etapie rekrutacji wpadłem na rozmowę w skejtkach i adasiach co nadrobiłem
        symulowana rozmową z dłużnikiem i dzięki czemu wyróżniłem sie od pozostałych.To
        nie był jedyny raz:)
        • Gość: dave Re: chętni do Irlandii! IP: *.foxnet.com.pl 21.10.04, 14:11
          no dobra i co dalej w jakiej branży chcesz pracować czy coś konkretnego czy
          obojętnie i odpowiedz na resztę moich poprzednich pytań
          • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 14:35
            angielski znam komunikatywnie, chociaż czytajac te wszystkie fora i anonse sam
            juz nie wiem co to oznacza, wiec napiszę że znam w stopniu który pozwala na
            prowadzenie konwersacji.Jestem z Wrocławia.Na początek szukam (cały czas
            poprzez sieć) najprostrzej pracy w pieczarkarniach, czy firmach sprzatających.
            Interesują mnie posady typowo fizyczne, jadę tam żeby zarobić na wyjazd do
            Nowej Zelandii.Tu pracowałbym na to kilka lat, aż system wypaliłby moje
            marzenie.A Ty? Powiedz cos o sobie.
            • Gość: piotrek Re: chętni do Irlandii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:43
              mateusz jak chcesz jechac i kiedy i ile bierzesz kasy ze soba ja jestem z
              przeciw ległego zakontka polski i tez z chencia bym pojechał do pracy w irlandi
              czy angli jak cos to pisz taf33@tlen.pl
              • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 14:51
                Witaj Piotr!
                Tak naprawdę to już dwa razy przekładałem datę wylotu, wiadomo fundusze.Ale
                teraz sprawdzam bilety na terminy w okolicach 15 listopada. Przed momentem
                dostałem ceny od touroperatora z Wro- wylot z Pragi 700 pln za dwie osoby.Sam
                mam karty płatnicze a do zabukowania bilecików potrzeba kredytówki(tej z
                wypukłymi literkami i literowym kodem:)chcę wziąć ze 2500 pln.Zdaję sobie
                sprawe że to psi grosz, dlatego potrzebujemy wiecej osób na wyjazd żeby cos
                wspólnie wynająć, wiadomo kaucja za mieszkanko to standart.No i szukam z
                Polski, właśnie wysyłam 23 mejla dzisiaj.
        • Gość: Gość Re: chętni do Irlandii! IP: 217.11.143.* 25.10.04, 13:41
          Piszesz jakieś banialuki, bo jeżeli to by była prawda to w polsce zarabiałbyś
          tyle że nie opłacałoby się ci jechać do Irlandii.
    • Gość: jacek Re: chętni do Irlandii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 21:03
      gdzie się wybierasz i jakie masz plany jestem chętny na 100
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 17:07
        Witam!

Wybieramy się 15 do Dublina mamy dwa miejsca wolne w samochodzie do Pragi skąd
        lecimy. Cały czas szukamy z kumplem roboty z Polski, być może uda się coś
        znaleźć przez Internet, jeśli nie to poszukamy na miejscu. W Dublinie raczej
        nie zabawimy, uciekamy do Galway bo ze sprawdzonych informacji wynika, że jest
        więcej miejsc. Będziemy też szperać w okolicznych miasteczkach czy wioskach:
        pieczarkarnie, szklarnie, magazyny itp. Szukamy dwóch osób zdecydowanych na
        wyjazd i zdeterminowanych tak jak my do wspólnej podróży i zamieszkania. Może
        trochę o nas:
        Jestem Mateusz mam 23 lata, dziekanka po 1 roku administracji publicznej,
        wcześniej praca w Straży Granicznej, firmie meblowej i prace
        wakacyjne .Angielski komunikatywny , nie brilliant ale intermediate. Kumpel
        Tomek, 21 też po SG. W planach mamy wyjazd na 3,4 miesiące ale jak będzie
        wyjątkowo dobrze to nie planujemy powrotu.
        Bilety kupujemy w poniedziałek u pośrednika we Wrocławiu. Będzie to
        prawdopodobnie jednak 16.XI., wtorek u nas we Wrocławiu za ok. 50 euro + 90
        pln za zakup, czyli taniej niż autokarem. Właśnie miałem telefon ,że na 15 nie
        ma miejsc. Bilety idą jak świeże bułeczki.
        Jak jesteś zainteresowany i zdecydowany na poważnie to daj znać a
        dostosujemy terminy do wspólnego wypadu, jak nie to nie:)
        Mateusz. Pozdrawiam
        • Gość: Grzesiek Re: chętni do Irlandii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 16:41
          Witam, jestem chętny na 100 % na wyjazd tylko potrzebuje troche czasu na
          skombinowanie troche kasy na podróż i na początek egzystencji na wyspach.
          Jestem z okolic Krakowa mam 24 lata. Napisz prosze kiedy poza oczywiście 15 XI
          (postaram sie zdążyć ale wiem że bilet wcześniej trzeba kupić) wyruszacie.
          Dzięki pozdrawiam.
          • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.04, 16:51
            Acha jeśli idzie o kasę, to jascze mam na sprzedaż telewizor, dvd i kolumny:)
            mam nadzieję, że wyrobię się do 16.pozdrawiam
        • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.04, 16:43
          W poniedziałek bukujemy bileciki na 16 (wtorek) listopada.
          Piszę z kafejki, jak ktoś chce lecieć z nami to na statek81@o2.pl
        • Gość: piotr Re: chętni do Irlandii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:16
          czesc ja jestem tez chetny jak chcecie to odpiszcie na maila mlody26-26@o2,pl
          pozdrawiam. ps mieszkalem w londynie 2 lata wiec znam jesyk i oki. czekam
    • Gość: gregory Re: chętni do Irlandii! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 25.10.04, 11:49
      Siema,
      Jestem z wroclawia, a moja dziewczyna z jelcza-laskowic. Mamy bilety lotnicze na
      2 grudnia do dublina. Też szukamy jeszcze mieszkania a pracy w ogóle nie mamy.
      Moze sie jakos dogadamy, bo ja mam skonczone studia, 6 lat pracy w restauracji -
      kierownik zmiany.... Moze razem bedzie raźniej, co?????
      moj mail: rycek79@tlen.pl
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 13:01
        ..no na pewno będzie raźniej, bo o to m.in.mi chodziło:)
        szybciuchem odpisuję na Twojego mejla.Mieszkanie dobrze byłoby szukać jescze
        teraz.Czy chcecie zostać w Dublinie czy planujecie inne miasto, bo ja jakoś nie
        mam przekonania do pracy w Dub, wolę Galway albo Cork.Powód jest prozaiczny a
        zarazem podstawowy- ilość miejsc pracy!
        • Gość: doris07 Re: chętni do Irlandii! IP: *.crowley.pl 25.10.04, 14:38
          Mateusz
          musze od zaraz swojego męża wyekspediować.... napisz, moge sie zrewaznowac
          jesli chodzi o pomoc... dorota... doris07@gazeta.pl, gg 3288992
          • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 15:28
            Doris za co chcesz się rewanżować? Dobrze zrozumiałem, że mam Ci pomóc w
            eksporcie Twojej połówki na zachód?:)
            • Gość: eciu@o2.pl hmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 15:33
              jezeli chodzi o koszt wyloty to z Berlina masz za 30 euro do Anglii ( gdzie
              moglbym zaaltwic tymczasowy nocleg )

Generalnie jestem w malym stopniu zainteresowany expedycja :)

a probowales kontaktów z .. farmerami ?
    • Gość: miczas Re: chętni do Irlandii! IP: *.euronet.net.pl 25.10.04, 18:21
      cze.jestem a własciwie jesteśmy młodymi gosciami zaraz po studiach ;)mieszkamy
      w Radomsku.planujemy teraz wyjazd do Irlandii ale w sumie to zabardzo nie wiemy
      gdzie uderzać.moze byś nas zlekka wprowadził w klimaty irish ;) dodam
      skonczyliśmy studia - jesteśmy mgr inż elektrykami.jesli byśmy wyjezdzali to
      tak ok 20 listopada.co ty na to?? odpisz z łaski swojej na micz79@o2.pl
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 12:24
        Do kolegi o pseudonimie Eciu: dzięki za gest, ale lecimy z Pragi prosto do Dub
        (1,5h).
        Miczs: zacznijcie od lektury forum mojairlandia.pl(są dwa, tego z fioletowym
        tłem!)i wskazówek niejakiego Martina, który siedzi w IRL ponad 4 miesiące i na
        bieżąco odpowiada na wszystkie nurujace pytania, a w razie osobnika z
        wątpliwościami potrafi dać niezłego kopniaka na rozpęd. Dlaczego mam sie
        odezwać skoro to nie ja mam pytania? statek81@o2.pl
    • Gość: Dan69 Re: chętni do Irlandii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 21:43
      Cześć.Masz jakieś konkretne namiary na pracę w Irlandii?Ja jestem gotowy
      wyjechać w każdej chwili.Jest tam już mój kumpel i brat w Londynie.Obaj mi coś
      nagrywają ale na zimę trudniej z pracą a ja nie mam zamiaru czekać w
      nieskończonośc.Mam 28 lat znam angielski na poziomie dogadania się.Biorę każdą
      robotę.Mam już dość tego polskiego syfu.No, może prawie każdą.Gdyby sprawa była
      aktualna to czekam na info.Pozdrawiam
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 12:18
        Witam. Za konkretne namiary właśnie się biorę. Jutro dowiem się czy przyjęli
        mnie do pracy w drukarni. No mam jeszcze 3 tygodnie żeby szukać cos z Polski.
        To prawda, ilość ofert zaczyna się kurczyć.Ci którzy wyjechali na początku
        października obsadzili wakaty po studentach z Europy , którzy właśnie w tym
        czasie opuszczali wyspy.Co nie oznacza , że pracy nie ma. Jest tylko trzeba
        rozglądać sie we wszystkich kierunkach.Włśnie dorwałem z euresu ofertę pracy
        przy kościele w Wexford. Zaraz będę suięz nimi kontaktował i przefaksuje
        referencje, które załatwiłem u mojego proboszcza:)
    • Gość: Kasia Re: chętni do Irlandii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:12
      kate_f@tlen.pl
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 15:26
        Kasia zgubiłaś mejla chyba...
        • Gość: ket Re: chętni do Irlandii! IP: *.xlan.pl 27.10.04, 17:33
          Witaj:-)
          Ostatnio przyjechał mój kolega Paweł ze Szkocji z miejscowości Inverness.
          Załatwiał ludziom prace i po jej załatwieniu i tylko wtedy pobierał opłaty.
          Praca polegała na odcinaniu z już posortowanych łososi części takich jak brud
          osad i takie tam. Tak nastawił moją dziewczyne i mnie ,że odrazu się
          zgodziliśmy.
          Moja dziewczyna żuciła prace a ja pracowałem u kolegi który niewiele mi płacił.
          Problem polega na tym ,że teraz kiedy jesteśmy zdecydowani na wyjazd to kolega
          się wycofał a my jesteśmy przygotowani na wyjazd. Widzxisz szukam jak ty pracy
          fizycznej a u kolegi nauczyłem się sprzatać profesjonalnymi maszynami. Jesteśmy
          z dziewczyna zdecydowani na wyjazd. Jeśli możesz się skontaktować to będę ci
          wdzięczny. wojtek.zajaczkowski@wp.pl albo na forum
    • Gość: Janek Re: chętni do Irlandii! IP: *.tele2.pl 27.10.04, 14:14
      Proszę , skontaktuj się ze mną:jan.dutka@interia.pl
    • Gość: Grzech Re: chętni do Irlandii! IP: 195.116.150.* 28.10.04, 09:38
      Witam, wyjazd aktualny?
      Właśnie padły mi plany ze szkołą, na 3-4 miesiące chciałbym wyjechać. Napisz na
      mejla: gk_@op.pl
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 10:58
        Witam! Wyjazd jak najbardziej aktualny i to jak najszybciej!!! Kto chce niech
        pisze na statek81@o2.pl tam podam resztę namiarów.
    • Gość: Jakub Re: chętni do Irlandii! IP: *.4web.pl 28.10.04, 11:11
      Oczywiście że się dołanczam mam akurat zawód poszukiwany czekam na odpowiedź?
      Jestem z Łodzi, moi znajomi pojechali do Angli ale odradzają jeżeli sie nie uda
      w Irlandii w najgorszym razie spadnie sie do przeklętej Angli, moj adress to
      jakub1311@wp.pl
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.04, 18:55
        A co to za poszukiwany zawód kolego?
    • Gość: irek kapica Re: chętni do Irlandii! IP: *.krasnik.net.pl 28.10.04, 17:23
      jestem naprawdę chentny do wyjazdu napisz mi tylko jakie warunki, gdzie, na ile, i dzwoń 602 486 268. lub pisz irek.kapica@interia.pl
      • Gość: plinka Re: chętni do Irlandii! IP: 195.117.154.* 29.10.04, 12:11
        Ja chce jechac z wami, ale kurde lece juz we Wszystkich Swietych. No to gdzie w
        koncu jedziecie, bo ja do Galway i sciaga mnie tam siostra i mam mniej lub
        bardziej pwnośc ze tam prace znajde! Powodzenia wszystkim i moze sie spotkamy
        na ms-cu!:)
        • Gość: plinka Re: chętni do Irlandii! IP: *.kopalnia.proton.net.pl / *.proton.net.pl 31.10.04, 20:38
          Jakby ktos do tego Galway trafil to niech sie odezwie. Moj mail to
          kromka11@interia.pl PIS:)
    • Gość: Marcin Re: chętni do Irlandii! IP: *.wola1.demo.net.pl / *.demo.net.pl 02.11.04, 23:54
      no bym mugł naprawde pojechac i mam znajomego co by tesz pojechał ale robota
      musi byc tam pewna i nocleg tesz
    • Gość: Marcin Re: chętni do Irlandii! IP: *.wola1.demo.net.pl / *.demo.net.pl 02.11.04, 23:55
      tu masz muj nr gg 3800079 a adres e-mail to europa@1gb.pl
    • Gość: zzz Re: chętni do Irlandii! IP: 82.141.205.* 03.11.04, 09:51
      Mateusz!!!! Zycze Ci powodzenia! Ja jestem w Irl. 3 lata i wiem ze teraz
      znalezc tu prace jest conajmniej trudno! 2500zl to grosze, a jezyk na poziomie
      komunikatywnym to jedno wielkie ZERO,. Irlandczycy maja zaje... trudny akcent.
      Ja znam jezyk b. dobrze i czasami ich cholera nie rozumiem!!!! Wyobraz sobie!!
      Takze przygotuj sie na niezle jaja!!!!!!! A jeszcze jedno bardzo istotne: TUTAJ
      JUZ NIE MA TAKIEJ PRACY JAK WYMIENILES!!! Wyobraz sobie ze przed polakami i
      innymi byli juz tu chinole i oni ta prace wzieli!!!
      Jak masz jakies pytania - wal smialo!!! Ale tak szczeze to wam wspolczuje!!
    • Gość: Ola Re: chętni do Irlandii! IP: *.demo.pl 03.11.04, 10:03
      Cześć, mam pytanie mój chłopak jest zdeterminowany wyjechac do Irlandii do
      Galoway ( nie wiem czy tak sie pisze) czy masz może jakies kontakty własnie
      tam, czy coś wiesz o tej miejscowości albo kogos znasz kto tam był. Gdzie Ty
      sie wybierasz?

Czekam na odpowiedz
      Pozdrawiam
    • Gość: michal Re: chętni do Irlandii! IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.04, 12:30
      czesc. jetsem michal
      bardzo mi zalezy na wyjezdzie.
      podejme sie kazdej pracy.
      jak mozesz podac cos dokladnego , prosze o kontakt.
      pilne !!!!
      moj adres.
      james_deen@wp.pl
    • Gość: zzz DOKLADNIE PRZECZYTAJCIE zanim wyjedziecie do IRL IP: 82.141.205.* 03.11.04, 14:11
      Mateusz!!!! Zycze Ci powodzenia! Ja jestem w Irl. 3 lata i wiem ze teraz
      znalezc tu prace jest conajmniej trudno! 2500zl to grosze, a jezyk na poziomie
      komunikatywnym to jedno wielkie ZERO,. Irlandczycy maja zaje... trudny akcent.
      Ja znam jezyk b. dobrze i czasami ich cholera nie rozumiem!!!! Wyobraz sobie!!
      Takze przygotuj sie na niezle jaja!!!!!!! A jeszcze jedno bardzo istotne: TUTAJ
      JUZ NIE MA TAKIEJ PRACY JAK WYMIENILES!!! Wyobraz sobie ze przed polakami i
      innymi byli juz tu chinole i oni ta prace wzieli!!!
      Jak masz jakies pytania - wal smialo!!! Ale tak szczeze to wam wspolczuje!!
      • Gość: Mateusz Re: DOKLADNIE PRZECZYTAJCIE zanim wyjedziecie do IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 04.11.04, 15:04
        Lubie czytac obiektywne opinie na temat pracy, ale z niektorych skrajnie
        odmiennych postow wynika ze pracy jest wbrud ale ...jej nie ma!
        Jezeli ktos z was nadal szuka jakichs konkretnych wytycznych to niech
        przestanie sie ludzic- z praca wszedzie jest tak samo! Jak jest sie obrotnym i
        ma troche szczescia to znajdzie prace i to nie jedna. I nie rzucam tu slow na
        wiatr, pisze z doswiadczenia.Liczy sie zaangazowanie! Kiedys za szefem pewnej
        firmy meblowej biegalem po placu po ktorym tamten uciekal mi rowerem(!!!)
        mowiac lamana polszczyzna ze pracy nie ma.Po dwoch tygodniach mojej
        nadgorliwosci Belg dal za wygrana i znalazlo sie miejsce dla mnie. Pracowalem
        cale wakacje i zarobilem fajne pieniazki! Nie ma mozliwosci ze nie znajdzie sie
        pracy! Ona jest, wszystko jednak w waszych rekach i waszej kreatywnosci i
        determinacji!Pozdrawiam, zycze powodzenia
        Mateusz statek81@o2.pl
    • Gość: martinez Re: chętni do Irlandii! IP: *.as1.mvw.galway.eircom.net 03.11.04, 19:31
      hej mateusz!
      ja jestem w irlandii juz miesiac i prace znalazlem od reki bez najmniejszego
      problemu w hotelu.. inna sprawa ze nie jest to praca która mnie szczególnie
      zadowala (jestem póki co kitchenem)ale mysle ze za miesac , dwa zmienie já na
      inná (jak tyko lepiej poznam jezyk)..
      pracy w irlandii jest duzo, a jak sie zna pefekt angielski to mozna naprawde
      znalezc ciekawa i dobrze platna prace. pozdrawiam i zyczecze powodzenia!
    • Gość: Baile Atha Clai Re: chętni do Irlandii! IP: *.as1.mgr.mullingar.eircom.net 03.11.04, 20:05
      przyjezdzaj jesli jestes zywiolowy nie boisz sie nowosci jezyk nie jest
      problemem to nie sluchaj innych tylko przyjezdzaj pracy jest duzo i zachowaj
      godnosc polaka!!!
      • Gość: konand Re: chętni do Irlandii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:36
        Byłem miesiąc na urlopie w Irlandi. Owszem język nie będzie problemem jeśli
        jest w miejscowości przynajmniej dwóch polaków i jeden umie się dogadać.
        Irlandczyk będzie cię słuchał jak świnia grzmotu, bo tylko Polak jest
        zobowiązany znać języki obce. Irlandczyk zawsze ma czas, i jeżeli nie
        potrzebuje cię na już to będzie się długo zastanawiał. Ale ogólnie są ludżmi ok.
    • Gość: krystian Re: chętni do Irlandii! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 04.11.04, 10:52
      Witaj
      Jestem zainteresowany wyjazdemdfo Irlandii do pracy do pracy jestem po
      studiachn humanistycznych. Kierdy chcecie wyjechac i czy macie jakies konkretne
      oferty?
      Jezeli mozesz to napis cos więcej lub zadzwoń
      e-mail: krystchian@wp.pl
      kom. 507 384 213
      Pozdrawiam
    • meggg3 Re: chętni do Irlandii! 05.11.04, 11:20
      Mój kuzyn wyjechał z firmy z Głogowa jako kucharz do ANglii i pracę sobie
      chwali. Jest cięzko ale wszystko co było w kontrakcie przed wyajzdem jest
      dotrzymane. Nie płacisz nic za pośrednictwo tylko bilet i ubezpieczenie.Więc tą
      firmę mogę polecić przynajmniej nie zdzierają kasy.
      meggg3@interia.pl
      • Gość: Mateusz Re: chętni do Irlandii! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 14:20
        Dziękuje za wszystkie opinie i dawkę optymizmu czy pesymizmu ku przestrodze.
        Moja Irlandia musi zaczekać na 3 miesiące bo przez ten czas bęę miał praktyki w
        Anglii połączone z kursem językowym. Po tym czsie przeskoczę na druga
        wyspę.Myslę ,że to słuszna strategia i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
        wszystkich.
    • Gość: Chris J. Re: chętni do Irlandii! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 22:58
      Witaj Mateusz,
      Bezposrednie polaczenia z Dublinem sa via czeska Praga i tutaj mozna wybierac
      wsrod dwoch przewoznikow: CSA (czyli czeskie linie lotnicze) www.csa.com lub
      Aer Lingus (irlandzkie linie4 lotnicze) www.aerlingus.com. OSobiscie lecialem
      dwukrotnie liniemi AerLingus z Pragi i w obu przypadkach koszt w obie strony
      wynosil ok. 800 pln. Czesto sie jednak zdarza, ze mozna znalezc oferty w cenie
      500-600 pln, co jest uzaleznione od daty wylotu i powrotu. W przypadku linii
      Aer Lingus, gdyby zaszla potrzeba zmiany daty rezerwacji to linie te naliczaja
      oplate zryczaltowana w wysokosci 50 Eur.
      Wszystkie powyzsze ceny dotycza tzw. biletow internetowych, czyli takich ktore
      sa forma kodu podawanego na lotnisku i nie wymagaja osobnych biletow. Do ich
      zakupu potrzebna jest wypukla karta kredytowa (np:Visa Classic).
      Dla wszystkich chetnych powyzszymi i innymi informacjami polecam strone
      www.irelandjobs.pl, gdzie w j.polskim sa zamieszczone informacje o tym kraju i
      warunkach. Sluze tez wlasnymi doswiadczeniemi pod nr tel.+48603460916 (Wrocław).
      Ukłony, Chris J.
      • crucero Re: chętni do Irlandii! 10.11.04, 12:19
        aer lingus lata tez z w-way, wiec mozesz probowac z tad. jesli w rachube
        wchodzi Praga to sprawdz www.smartwings.net
        ceny w koronach (wylot np w grudniu to koszt ok.200pln) nie przygladalem im sie
        zbytnio, wiec nie wiem jakie sa wachania, ale wydaje sie tanio tak czy siak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka