Dodaj do ulubionych

Kto wyjeżdza do Luxa sty-mar

IP: *.acn.waw.pl 03.01.05, 15:34
Witam!

Na przełomie stycznia i lutego przeprowadzam sie do Luxa.
Kto z was wybiera sie w tym okresie na emigracje?
Proponuję wymianę kontaktów, bedziemy mogli uzupełniać zebrane doświadczenia.

Kontakt do mnie to: rczarn11@gazeta.pl

Jakim środkiem transportu wybieracie sie za granicę? Ja osobiście jade
samochodem, kto z was sie jeszcze wybiera własnym pojazdem?

Pozdrawiam i do zobaczenia w Luxie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sofi Re: Kto wyjeżdza do Luxa sty-mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:27
      Wow!

Szybko ci poszlo :) Gratulacje !
      Ja nie do Lux, ale do Bxl, nie samochodem ale samolotem, ale okres sie zgadza.
      Wlasnie dzisiaj nabylam dzielnie w promocji bilety na samolotw cenie jedyne 170
      PLN (calkiem niezly przelicznik, skoro za przeprowadzkowa podroz zwracaja ok.
      350 EUR).
      Pytanie przy okazji: po jakim czasie dostales zwrot kosztow podrozy na
      interview (z tego co pamietam bylismy mniej wiecej w tym samym okresie - ja
      jeszcze nie mam)?
      I z ciekawosci: chcesz samochod ciagnac tam i potem przerejestrowywac ?
      Ja mam plan kupic na miejscu przez weekendem majowym.
      • Gość: G. do Sofi IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:46
        Hej Sofi,
        a skad wzielas to 350 EUR? bo z Staff Regulation zrozumialam, ze zwracaja
        poniesione koszty (str. 60 nowej wersji, art.8 pkt.1)podrozy do miejsca
        podjecia pracy, a flat rate (na podst. km) dotyczy 1 podrozy w roku, ktora
        przysluguje kazdemu urzednikowi. Mozesz dac znac, czy to info z DG Admin? bo
        tez wlasnie pracuje nad przeprowadzka, a do lux za zwykly przelot 2 tyg przed
        zaplace cos kolo tego. podr
        P.S. jakimi liniami tak tanio?
      • Gość: Carlos Re: Kto wyjeżdza do Luxa sty-mar IP: *.acn.waw.pl 03.01.05, 21:53
        Czesc Sofi,

Rzeczywiście na dzień dzisiejszy mój plan jest właśnie taki, ale na razie nie
        będe go przerejstrowywał dopóki nie poznam zalet i wad obydwu rozwiązań (tzn
        przerejestrować/sprzedać). Nie za bardzo uśmiecha mi się wizja sprzedaży
        samochodu teraz bo jest całkiem nie taki stary i na dodatek w b.dobrym stanie.
        Dodatkowo zanim sie zainstaluje na miejscu pewnie będe mieszkał na jakims
        odludziu i bez samochodu moja leniwa osobowość mogłaby dość sie wycierpieć w
        jakimś lokalnym PKS'ie.

pzdr
    • Gość: Agrest masz @ n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:29
      • sofi75 Re: masz @ n/t 03.01.05, 20:05
        Zwracam honor, rzeczywiscie stoi jak byk, ze chodzi o rzeczywiste koszty
        podrozy.

Cos mi dzwonilo, ale nie w tym kosciele - pamietalam ze ten ryczalt jest oparty
        na klasie business jesli dystans dluzszy niz 500 km - he,he i wszystko byloby
        dobrze gdyby nie takie maly wtret "on production of the ticket".

W jakich liniach ? Wizz Air - dzisiaj konczy sie promocja wg ktorej za przeloty
        do konca stycznia placisz tylko oplaty lotniskowe. Jak zdazysz jeszcze dzis
        wykupic to zawsze mozna sprobowac takiego polaczenia: WA do Charleroi a stamtad
        shuttle bus to Lux - pewnie wyjdzie taniej, a autobus te 180 km tez nie
        powinien jechac dluzej niz 2 h.
        • Gość: G. Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:15
          Dzieki za info. Chyba tradycyjnie polece Luxair, drozej, ale wygodnie.
          Z ogromnym bagazem za bardzo na pociag sie nie pisze. Dzieki & pozdrawiam
        • asiunia.lux Re: masz @ n/t 03.01.05, 21:32
          jest jeszcze Wawa - Frankfurt Hahn, troche blizej niz z Belgii tzn. cale
          103 km, dobre polaczenie busem (ok. godziny), ceny takie same.
          pzdr
          • Gość: Kasia Re: masz @ n/t IP: *.devs.futuro.pl 03.01.05, 21:46
            Asiunia.lux wynajelas juz te mieszkanka w LUX? tak z ciekawosci pytam...

a jaki jest koszt busa z Frankfurtu do LUX?
            • asiunia.lux Re: masz @ n/t 03.01.05, 22:06
              jedno tak, drugie, to wieksze, jeszcze nie na 100%...
              A z tego co pamietam bilet z Fr kosztuje 15euro
              pzdr
              • Gość: minka do asiunia.lux IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.01.05, 23:15
                widzę, że jesteś "miejscowa" ;) i masz orientację w terenie, mam pytanie, czy w
                Luxsie istnieje coś takiego jak wynajęcie pokoju (coś w rodzaju apartment-
                hotel) na krótki okres czasu? W Brukseli jest tego trochę, a tutuaj nie
                natknęłam się na coś takiego. Będę wdzięczna za podpowiedź :)) Może mają na to
                jakąś nazwę zwyczajową, bo nie znalazłam niczego podobnego w internecie :(
                • asiunia.lux Re: do asiunia.lux 04.01.05, 00:17
                  to co napisalam bylo do Ciebie minka, ale moj komp troche szwankuje i zrobil po
                  raz kolejny to czego nie chcialam:-))
                  pzdr
    • asiunia.lux Re: do asiunia.lux 04.01.05, 00:15
      tak, "miejscowa"...ale akurat w tym sie nie orientuje bo nigdy sie nie
      interesowalam. U osob prywatnych to i mozesz wynajac jakis tam katek, ale poza
      tym to naprwde nie wiem. Ale zorientuje sie, popytam i jak bede cos wiedziala
      to sie odezwie ok?
      pzdr
      • Gość: minka Re: do asiunia.lux IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.05, 00:34
        dzięki wielkie, widzę, że też jesteś nocny marek ;)) Luksemburg to dla mnie jak
        na razie pełna egzotyka... pozdrawiam, minka
        • asiunia.lux Re: do asiunia.lux 04.01.05, 00:39
          a no jestem, nic nie poradze, to taka natura, ktorej zreszta nie chce
          zmieniac...
          egzotyka??? to sie szybko zmieni...wierz mi..
          pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka