Dodaj do ulubionych

mam badania w LUXie 31. sty

IP: *.devs.futuro.pl 27.01.05, 18:57
czy ktos moze wybiera sie tez na badania w tym dniu? i moze bedzie mieszkac w
Hotelu Bella Napoli ;))
piszcie, bedzie raźniej :))
Obserwuj wątek
    • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 27.01.05, 19:00
      ja mam badania 16 lutego i chcialam zapytac,jak ta bella napoli rezerwowalas,
      bo mi polecali, ze sympatyczne i niedrogie, ale nie wiem czy dzwonic czy faxem
      • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 27.01.05, 19:12
        wlasnie napisalam ci o zaświadczeniu o niekaralnosci ;)

rezerwowalam faxem, poprosilam zeby odeslali mi na ten fax potwierdzenie
        rezerwacji. nie znam francuskiego, wiec nie chcialam dzwonic...

czy wszystko ok, okaze sie na miejscu ;)
        w kazdym razie troche obawiam sie jezyka, bo np. w brukseli uderzylo mnie jak
        malo ludzi mowi po angielsku... mam na mysli codzienne zycie, sklepy, zwykle
        urzedy, kierowcy autobusu... mam nadzieje, ze w luxie jest lepiej...
        • Gość: G. Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:05
          W Luxie wszyscy mowia tez po niemiecku na ulicach, zas w instytucjach
          angielski, jak dla mnie lux :)
          • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 27.01.05, 21:14
            G(wiem jak dalej ;) napisz mi jeszcze czy na te badania i spotkanie z
            dokumentami mam sie jakos ladniej ubrac... glupie pytanie, ale nie wiem co tam
            brac... pisalam Ci, ze nie mam interview.. tylko badania i oddanie dokumentow..
            pozdrawiam
            Kasia G.
            • Gość: G. Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:18
              Cos ty, elegancja obowiazuje na rozmowie, a jak masz tylko badania i admin,
              to radze cos wygodnego i cieplego, totalny luz, a potem na miasto!!!
              • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 27.01.05, 21:20
                a co polecasz ze swojej pierwszej wizyty?
                • Gość: G. Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:27
                  Ja biegalam po miescie bez mapy, po prostu caly dzien mi minal na spacerze z
                  hotelu na piechotke do rynku, na kawkach, obiadku, zakupach. W grudniu byl
                  akurat sliczny Weihnachtsmarkt, super pysznosci, fajna atmosfera. W niedziele
                  rano odwiedzilam targ, gdzie zaopatrzylam sie w fantastyczne sery i oliwki, bo
                  jestem maniaczka takiego jedzonka. ciesze sie, ze cos takiego jest w Lux, bo mi
                  teskno na hamburskim targowiskiem w niedziele. baw sie dobrze. och ty
                  szczesciaro, tez bym chciala poleciec sobie - bez rozmowy!!! Powodzenia i mam
                  nadzieje - zobaczenia w marcu.
                  • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 27.01.05, 21:31
                    dzieki G., super ze atmosfera przypomina niemieckie miasteczka :)) ja kocham
                    Monachium i zawsze marzylam, zeby tam sie osiedlic, wiec to jakis substytut ;)

mam nadzieje, do zobaczenia :))
                    • Gość: G. Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:35
                      Niemieckie tylko troche, tez ciut francuskie i baaardzo miedzynarodowe - jak na
                      takie male miejsce. Pozdr
                      • iskierka77 Re: mam badania w LUXie 31. sty 28.01.05, 09:49
                        Czesc Kasiu, ja zaczynam prace w Luxie od 01.02 i bede 31 na miejscu, mozemy
                        sie spotkac. Mozesz do mnie prosze napisac na iskierka77@gazeta.pl to omowimy
                        konkrety:-), albo podaj swojego maila to ja napisze, bo mam pare pytan co do
                        hotelu o ktorym pisalas. Ja podczas badan mieszkalam w schronisku i bylo
                        dobrze, teraz tez tam sie zatrzymam, przynajmniej przez pierwsze dni. Pzdr.
                        • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 28.01.05, 19:10
                          iskrieko, pisz na kath-gola@wp.pl
                          jutro rano wylatuje. podam Ci swoj numer komory.
                          pozdr kasia
        • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 28.01.05, 13:04
          dzieki za namiary na rejestr karny. dziki tlum! ale dzielnie odstalam na mrozie.
          mam jeszcze inne pytanie, skoro juz Cie mecze. czy masz moze zalaczniki na
          zwrot kosztow i jakis drugi, ktory przypuszczam jest kawalkiem staff
          regulations (zatytulowany regolconv czy cos), bo moja pani mi to przeslala
          jakos tak dziwnie, ze otworzyc sie nie da (allplayer). dzieki. pozdr
          • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 28.01.05, 19:08
            mam ten formularz, ale w wersji papierowej ;( do Parlamentu, a Ty dokad
            dostalas zaproszenie? chyba ze moze to byc ten stary formularz, ktory byl przy
            egzaminie ustnym... staff regulations aneks 7, pewnie to to o czym myslisz. w
            wersji niemieckiej mam caly, ale to Twoj jezyk?
            • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 28.01.05, 21:00
              dzieki, Kasia. mysle, ze formularze te co z ustnego, ewentualnie sciagne i
              wydrukuje. pomecze jeszcze troche smieszna pania, zeby sie upewnic, czy nie co
              innego wyslala. ja tez parlament, LA francuski wloski. moze sie tam kiedys
              zobaczymy. na razie powodzenia, daj znac jak poszlo
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> mam ten formularz, ale w wersji papierowej ;( do Parlamentu, a Ty dokad
              > dostalas zaproszenie? chyba ze moze to byc ten stary formularz, ktory byl
              przy
              > egzaminie ustnym... staff regulations aneks 7, pewnie to to o czym myslisz. w
              > wersji niemieckiej mam caly, ale to Twoj jezyk?
              • Gość: Kasia mam badania w LUXie 31. sty - juz po... IP: *.devs.futuro.pl 01.02.05, 20:45
                badania ok, wszyscy sa mili ale badaja cie 4 rozne osoby... moglyby na dobra
                sprawe dwie..
                krew, siusiu, pozniej audiogram /sluch/, EKG, pojemnosc pluc, wzrost, waga,
                potem wzrok. no i na koncu jedziesz do innego szpitala, zeby przeswietlic
                plucka... i do domciu.
                wczesniej bylam u admina, ktorej zawiozlam wszystkie dokumenty. po drodze
                wstapilam do administration office, tam dostalam caly plik informacji, co i jak
                w LUXie.
                hotel Bella Napoli, hm... troche obskurny, nie zszokuj sie jak wejdziesz do
                pokoju, ale najwazniejsze ze czysty. sprzataja go codziennie, wiec nie bylo tak
                zle. bliziutko dworca, z ktorego bezposrednim autobusem dostaniesz sie do
                parlamentu /nr 16 lub EUROBUS/. zreszta wiecej ich jezdzi w tym kierunku, ale
                tylko tym mialam okazje.
                przy hotelu jest tez ok-supermarket, Cactus, calkiem przyjemny.
                "16" jezdzi tez bezposrednio na lotnisko, wiec za tanioche mozesz sie stamtad
                wydostac.. bilet kosztuje 1,2 EUR, jest wazny godzine.
                co chcialabys jeszcze wiedziec? pisz.
                jesli chodzi o knajpki, to mialam okazje jesc we wspomnianym Beaujolais,
                smaczniej i dosc tanio, polecam. Natomiast wyrwalam sie na poszukiwania
                chinczyka przy Route d'Esch, niestety nie doszlam...
              • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 01.02.05, 22:12
                to ciesze sie, ze juz masz za soba. no ja faktycznie po bella napoli sie
                luksusu nie spodziewam, bo juz mam takie rozne podobne za soba.
                na ktora Ty badania mialas, ze zdazylas dokumenty wczesniej podrzucic i
                zaopattrzyc sie w informacje? moge wiedziec, o co Cie ciekawego pytali? wiesz
                juz, kiedy zaczynasz? i nie chce byc upierdliwa, ale mam niejasne wrazenie, ze
                mi cos umyka, co znaczy 'wszystkie dokumenty'? moglabys mi to napisac jak
                prostej kobiecie w punkcikach najlepiej? przepraszam, ale po polskiej
                biurokracji i tym bardziej wloskiej, boje sie, ze tam pojade i nagle sie
                dowiem, ze czegos tam nie mam. pytaniami Cie zarzucilam. dzieki z gory za choc
                czesc odpowiedzi. pozdrówki
                • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 07.02.05, 18:41
                  sorry, bylam na urlopie ;) o dokumentach pewnie napisali w liscie z oferta :)
                  masz przywiezc :)
                  1. zasw. o niekaralnosci, oryginal + tlumaczenie
                  2. akt urodzenia, oryginal
                  3. zasw. o miejscu zameldowania
                  4. 4. fotografie
                  5. dyplomy, uczelnia wyzsza + matura
                  6. swiadectwa pracy
                  i to wszystko, jesli masz tlumaczenia tych dokumentow, to beda sie cieszyc.
                  jesli nie bedziesz czegos miala, to doniesiesz jak zaczniesz prace.
                  co do badan, to zaczely sie o 8.30 i trwaly do ok. 11, potem poszlam do adminki
                  i odwiedzilam tez administration office, dali mi tam fajowe, przydatne
                  broszurki. jest tam gosc o imieniu Adrian Jakistam, mowi w 7 jezykach :) bomba!
                  • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 08.02.05, 18:45
                    Dzieki, mi oczywiscie w liscie o zadnych dokumentach nie napisali. i oczywiscie
                    czesci dokumentow nie mam. a gdzie sie zdobywa zaswidecznie o zameldowaniu?
                    Gość portalu: Kasia napisał(a):

> sorry, bylam na urlopie ;) o dokumentach pewnie napisali w liscie z oferta :)
                    > masz przywiezc :)
                    > 1. zasw. o niekaralnosci, oryginal + tlumaczenie
                    > 2. akt urodzenia, oryginal
                    > 3. zasw. o miejscu zameldowania
                    > 4. 4. fotografie
                    > 5. dyplomy, uczelnia wyzsza + matura
                    > 6. swiadectwa pracy
                    > i to wszystko, jesli masz tlumaczenia tych dokumentow, to beda sie cieszyc.
                    > jesli nie bedziesz czegos miala, to doniesiesz jak zaczniesz prace.
                    > co do badan, to zaczely sie o 8.30 i trwaly do ok. 11, potem poszlam do
                    adminki
                    >
                    > i odwiedzilam tez administration office, dali mi tam fajowe, przydatne
                    > broszurki. jest tam gosc o imieniu Adrian Jakistam, mowi w 7 jezykach :)
                    bomba!
                    • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 21:14
                      zaswiadczenie o zameldowaniu musisz wziac z Urzedu Miasta /Gminy/ :)
                      powodzenia. zdazysz?
                      • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 08.02.05, 21:52
                        dziekuje raz jeszcze! z zaswiadczeniem chyba zdaze, ale nie mam np. swiadectwa
                        maturalnego i wszystkich zaswiadczen z pracy, bo zostaly u rodzicow, ale mysle,
                        ze bede im mogla doslac. swoja droga, to co oni z tymi papierami robia?! maja
                        spokojnie ze dwa komplety moich dokumentow i chyba z piec cv. moze to jakis
                        test na prawdomownosc :) porownuja i sprawdzaja zmiany. pozdrówki
                        • Gość: G. Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:24
                          Nie sadze, ze ktos tam cokolwiek porownuje. Pewnie nasze dokumenty zarastaja
                          kurzem gdzies w EPSO, no a Admin potrzebuje swoje. Jakby zaczeli przesylac
                          setki dok miedzy soba, to do Gwiazdki mala szansa na zatrudnienie. Pozdr
                          • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 09.02.05, 09:54
                            oczywiscie z porownywaniem to byl dowcip. tylko mi po prostu rece opadaja przy
                            kolejnych cv, zaswiadczeniach itd. pozdrawiam
                            • Gość: G. Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:00
                              z zarasteniem kurzem to tez dowcip. dok na pewno leza w prywatnych sejfach
                              wszystkich HoU i sa przedmiotem wnikliwej analizy w sobotnie popoludnia :)
                              pozdr
                      • Gość: agneszz Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.winkhaus.com.pl 09.02.05, 10:04
                        U mnie (Komitet Ekon-Spol) za zaswiadczenie o zameldowaniu wystarczylo ksero
                        dowodu osobistego, przeciez tam jest adres stalego zamieszkania. Pozdrawiam!
                        • Gość: G. Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:07
                          u mnie tak samo (w Komisji).
                        • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 09.02.05, 10:25
                          dzieki za wskazowke z dowodem, tez tak o tym myslalam na logike, mam nadzieje,
                          ze w parlamencie obowiazuje ta sama logika. pozdr
                        • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty do G. IP: *.devs.futuro.pl 09.02.05, 19:12
                          hej G.
                          masz juz mieszkanie w Lux? ja zaczynam 4.kwi i chyba pierwszy miesiac
                          pomieszkam w Senningen (czy jakos tak). a ty?
                  • Gość: Daro Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:57
                    Przepraszam ze sie wtracam ale przeczytalem twoja liste dokumentow wymaganych,
                    Ja jade 28.02 na pierwszy egzamin ustny, ale w poczcie nie wspomnieli o tych
                    dokumnetach, czy tobie to przyslali przed pierwszym ustnym egzaminem czy moze
                    pozniej , dzieki za odpowiedz, pzdr
                    • Gość: Kasia Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.devs.futuro.pl 09.02.05, 19:10
                      hm, no i wyszlo ze nie mysle logicznie ;)) jakos nie pomyslalam ze zadowola sie
                      dowodem...

co do pytania Daro to ja swoj ustny mialam w lipcu? a ty nie? czy moze myslisz
                      o rozmowie kwalifikacyjnej? takiej nie mialam, przyslali mi od razu list z
                      warunkami zatrudnienia i pytaniem czy sie zgadzam. jesli tak, musze przedlozyc
                      takie a takie dokumenty.
                      do egz. ustnego jakies tam wymagali ale juz nie pamietam za bardzo jakie.
                      • scoiattolo Re: mam badania w LUXie 31. sty 09.02.05, 22:42
                        nie chcialam powiedziec, ze Kasia nielogicznie mysli. w biurokracji logika nie
                        zawsze jednak obowiazuje, wiec na wszelki wypadek juz sobie zaswiadczenie
                        zalatwilam. pozdr
                        • Gość: Sierotka Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: 212.87.13.* 15.02.05, 10:25
                          A ja mam pytanie o akt urodzenia. Potrzebny jest pełny czy skrócony?

Jak się go teraz załatwia bo ja się urodziłem w Szczecinie i juz tam dawno nie
                          mieszkam (w Polsce to dalej miałbym tylko do Świnoujścia). Kiedyś to przysyłali
                          wyciąg poczta ale ktos mi mówił, że coś się ostatnimi laty pozmieniało.

Wogóle nie rozumiem po co to komu. Potrzebny mi jest dowód mojego istnienia? :)
                          A to już z paszportu nie można wydedukować że się kiedys i gdzieś
                          urodziłem :)????
                          • Gość: minka Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:23
                            wyślą Ci pocztą, załącz do podania znaczek skarbowy w wysokości 20 zł i
                            dostaniesz go w ciągu 2-3 dni. Wystarczy skrócony. A po co im to, nie wiem, ale
                            nie ma sensu się nad tym zastanwiać.
                            • Gość: Sierotka Re: mam badania w LUXie 31. sty IP: 212.87.13.* 15.02.05, 12:58
                              Dzieki za informacje

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka