Dodaj do ulubionych

DG REGIO- wyniki??

IP: *.bphpbk.pl 04.02.05, 15:35
No i jak tam. Ktoś już coś dostał? Mieli dzisiaj dać znać kogo biorą, a tutaj
ciągle nic.
Czasami to ręce opadają jak sobie pomyśle jakie z nich ślamazary.
Obserwuj wątek
    • Gość: KATARZYNA Re: DG REGIO- wyniki?? IP: 213.121.151.* 04.02.05, 15:54
      Witajcie,
      oto przykladowa odp.jakich juz co naj. 30 otrzymalam:
      Many thanks for applying to a post in my unit.
      Unfortunately, my unit does not have vacancy at this moment.
      I wish you success in your search.
      Thanks for your interest in Regional Policy.
      No i co myslicie, ze przynakmniej polowe ludzi z listy (400 osob Kateg.C)w tym
      roku jeszcze przyjma?

Milego weekendu!
      Katarzyna
      • Gość: Mirek Re: DG REGIO- wyniki?? IP: *.bphpbk.pl 04.02.05, 15:58
        Na Twoje pytanie nie potrafię odpowiedzieć.

Mnie nie chodziło o odpowiedź na list, tylko efekt interwiev, jaki miałem 2 dni
        temu.
        • Gość: MartinM Re: DG REGIO- wyniki?? IP: 62.233.201.* 04.02.05, 16:05
          Muszę Cię zmartwić. Po dwóch dniach to oni nic nie wiedzą. Zwykle zajmuje im to
          2-3 tygodnie jaknie dłużej :-)
          • an_bu Re: DG REGIO- wyniki?? 04.02.05, 16:16
            tez wlasnie chcialam powiedziec, ze mnie kazali nie spodziewac sie odpowiedzi
            wczesniej niz po 3 tyg. - fakt, ze w koncu zadzwonili po tygodniu, ale 2 dni na
            podjecie decyzji to chyba przerost ambicji... zwlaszcza, ze mamy piatek po
            poludniu :)
          • Gość: Mirek Re: DG REGIO- wyniki?? IP: *.bphpbk.pl 04.02.05, 16:17
            No to mnie dobiłeś.
            Ja ich specjalnie wypytywałem o dokładny termin podania wyników oraz sposób w
            jaki zostanę poinformowany. Podano mi dzisiejsza datę, więc tego oczekuję.
            Nie rozumiem dlaczego mieliby czekać 2 tygodnie żeby ocenić, który z kandydatów
            jest najlepszy. Spotkania się odbyły, więc nie wiem jakich dodatkowych
            informacji im potrzeba ???
            Po prostu dramat.
            Chyba że te rozmowy to była zwykła ściema, a tak naprawde maja juz swojego
            kandydata, ktorego upchna, a czekają tylko żeby sie ostatecznie okreslil.
            • Gość: Sofi Re: DG REGIO- wyniki?? IP: *.cec.eu.int 04.02.05, 17:31
              Mirek

Nie denerwuj sie, was w sumie bylo 5 osob (co najmniej), wiec jest w czym
              wybierac - it takes time
    • Gość: daisy Re: DG REGIO- wyniki?? IP: *.crowley.pl 04.02.05, 16:27
      coś mi się zdaje, że ta radość ze zdanego egzaminu to nic w porównaniu z tym
      jak w końcu, po przebiciu się przez tą całą biurokratyczną machinę, dostaniemy
      jakąś posadkę ;) i tym optymistycznym akcentem życzę Wam miłego weekendu :)
    • epsotek I jak Ci poszlo? 14.02.05, 16:28
      Czesc Mirku.

Wreszcie znalazlem na forum kogos kto tez sie staral o DG Regio.

No coz. Mnie sie nie powiodlo (szkoda bo wlasciwie to tym sie zajmuje). Napisz
      jaka Ty dostales odpowiedz. Bylem pierwszym zdajacym (8 rano to tak wczesnie,
      ze autentycznie ja wpuszczalem komisje egzaminacyjna do biura :) ) i nie mialem
      okazji nikogo tam spotkac.

A odpowiedzi negatywne wysylaja malo uprzejme (skoro juz sie tu pofatygowali by
      nas przepytac i umawiali sie telefonicznie to mogli sie wysilic na telefoniczna
      odpowiedz). No coz, wlasciwie to juz dawno powinnismy sie byli przyzwyczaic do
      standardowych maili z odpowiedzia tworzona metoda copy/paste.

Pozdrawiam

Marek

• Gość: xx Re: I jak Ci poszlo? IP: *.cec.eu.int 14.02.05, 17:04
        No coz - szkoda ... Myslalam ze sie tutaj z ktoryms z was szybko spotkam.

Ale mimo ze jestem w Regio (od calych 14 dni) tez nie znam odpowiedzi.
        • epsotek Kogos spotrkasz :) 15.02.05, 09:55
          No coz.

Mnie tez szkoda. Ale kogos pewnie spotkasz bo komisja przyjechala do Polski
          specjalnie aby zatrudnic jakiegos polaka.

A ja moze jeszcze poprubuje lobbowac w jakims innym unicie bo generalnie DG
          Regio najbardziej mnie interesowala.

Pozdrawiam

Marek
          • Gość: Sofi Re: Kogos spotrkasz :) IP: *.cec.eu.int 15.02.05, 12:02
            Dobra - juz wiem kogo zatrudnili.

Przyjechali specjalnie do Polski, zeby zatrudnic Polaka (co tak na marginesie
            jest wbrew regulom gry), a final byl taki ze przeszla rozmowy lokalna stazystka
            z unitu obok.

Anyway good luck
            • Gość: Mirek trace cierpliwość IP: *.bphpbk.pl 15.02.05, 12:36
              Przekaż moje gratulacje.
              Ktoś tutaj pisał o jakichś przypisaniach. Właśnie dostałem maila że nastepne
              spotkanie jest przewidziane w marcu.
              W marcu napisza że w kwietniu, w kwietniu ze w maju..
              Moje plany zwiazane z praca w UE powoli odkładam do lamusa :(
            • epsotek Znajomosci 15.02.05, 12:42
              No coz. Czas postarac sie o znajomosci.

Ale wlasciwie to mnie pocieszylas. Od dawna wiadomo, ze w starciu ze stazystami
              i auxi nie mielismy szans wiec moge sie nie martwic, ze slabo wypadlem. A za to
              ile sie nauczylem :) Teraz juz wiem jak wyglada rozmowa i ze po angielsku tez
              moge zdawac (wczesniej egzaminy zdawalem po franc.).

Czas polobbowac.

Pozdrawiam

Marek
    • epsotek Do Mirka 16.02.05, 11:04
      Hej Mirku,

Wlasnie sie doczytalem w innym watku, ze jestes ekonomista. To ciekawe kogo oni
      szukali do DG Regio bo ja jestem EPA.

Lobbowales u nich czy sami sie do Ciebie odezwali?
      • Gość: Sofi Re: Do Mirka IP: *.cec.eu.int 16.02.05, 11:23

He, he - za to moj kolega, ktory tez bral udzial w tym interview byl z listy
        audytorow. To tak zeby wam troche utrudnic domysly - albo ulatwic: to nie ma
        wiekszego znaczenia, z ktorej jestes listy, bo i tak patrza na cefalke
        • epsotek Do Sofi 16.02.05, 11:34
          Hej Sofi,

Wlasnie Ci odpisalem w innym watku (Nowe wakaty).

Taaa. To pewnie nie ma znaczenia (bo ja sam sie zastanawialem czy startowac na
          EPA czy na Ekonomie a przeciez nie zmieniloby to moich kwalifikacji).

Pozdrawiam

Epsotek
          • Gość: daisy26 Re: Do Sofi IP: *.crowley.pl 16.02.05, 12:34
            hihihi, zabawne, bo w kat. C doświadczenie nie było konieczne, a mam wrażenie
            że na to właśnie zwracają uwagę ;)
          • Gość: Sofi Do epsotka IP: *.cec.eu.int 16.02.05, 16:26
            OK.

Przeczytalam, ale zrobil sie z tych watkow maly groch z kapusta, wiec nie wiem
            gdzie odpisywac.
            Co do DG Regio - poszperam, gdzie moga w najblizszym czasie pojawic sie wakaty,
            a czytam ostatnio w jakiejs HR-owej prognozie, ze beda potrzebowac ludzi z
            jezykiem polskim, ktorzy sa w stanie dogadac sie z polska administracja (do
            tego mysle, ze jezyk nie wystarcza, ale tez nieludzkie poklady cierpliwosci by
            sie przydaly:)).

Jak cos wyszperam, to dam znac - ale uprzedzam, ze rezerwy czasowe mam
            niewielkie, wiec to moze troche potrwac.
            • epsotek Re: Do epsotka 16.02.05, 16:47
              CO do dogadywania sie z polska administracja to sadze, ze pracownicy z Adminu
              maja wystarczajace kwalifikacje :) (A nawet mogliby polska administracje
              sprobowac wykonczyc)

Pozdrawiam
              • Gość: adm Re: Do epsotka IP: *.cec.eu.int 16.02.05, 16:54
                nieee :-)))
                gwarantuje ze nie
      • Gość: Do epsotek Re: Do Mirka IP: *.bphpbk.pl 16.02.05, 12:39
        Tak jestem ekonomistą, ale zdecydowanie bardziej z zawodu niż z wykształcenia.
        Mimo że jestem absolwentem AE w Krakowie nie miałem przez okres studiów
        większej styczności z mikro i makroekonomia. Skonczyłem tzw Studia Europejskie.

Z polityką regionalną miałem styczność przez okres ok 1 roku, gdy pisałem prace
        magisterską.
        Wysłałem maila do HR w DG Regio.

To w sumie dobrze że jest na tym forum duzo optymistów. Ja nigdy nie mówię o
        sobie że jestem optymista lub pesymistą. Wynika to może ze skrzywienia
        zawodowego jakim są inwestycje kapitałowe.

Czy i kiedy dostanę prace w Instytucjach powoli przestaje mnie interesować. Mam
        swoje prywatne zdanie na temat rekrutacji, ale nie chcę po raz kolejny go
        uzewnętrzniać. Czas pokaże kto ma rację. Chociaż nie ukrywam, że polubiłem to
        forum i od czasu do czasu tutaj zaglądam.

Jak na razie podjąłem decyzję o budowie domu dla swojej rodziny, więc bywam
        również na forum Muratora.
        • Gość: Mirek do Epsotek IP: *.bphpbk.pl 16.02.05, 12:44
          Aha poprzedni pościk to oczywiście od Mirka do Epsotka, a nie odwrotnie
    • Gość: hi,hi,hi Re: DG REGIO- wyniki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:47
      Ja tez bylem na tych rozmowach w Wawce. I tez mi podziekowali. Strasznie dziwne
      to interview bylo.

Pozdrawiam Was!
      Glowa do gory!
      M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka