Dodaj do ulubionych

zmienione nr w O2

IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.02.05, 20:19
od zeszlego tygodnia probuje sie dodzwonic do polski przez tele-discount
2p/min w sieci o2 niestety za kazdym razem slysze ze ten kraj w chwili
obecnej jest nieosigalny,czy tez macie podobny problem,mam dwa nr 08444620620
drugi podobny,czyzby byly nieaktualne,prosze o pomoc bo chcialabym sobie
pogadac z rodzinka:(
Obserwuj wątek
    • Gość: MrBialy Re: zmienione nr w O2 IP: *.server.ntli.net 07.02.05, 10:35
      chyba wszystko gra skoro przegadalem w weekend pare godzin (o2 karta pre-paid);
      inna sprawa, ze czasami dochodzi do omylkowego wybrania nru kierunkowego kraju
      pzdr
      • Gość: nata Re: zmienione nr w O2 IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.02.05, 20:31
        kurcze probowalam okolo 10 razy i nic!wczesniej dzwonilam bez problemu,w takim
        razie nie wiem co jest grane!ale dzieki za odpowiedz.pozdr
    • Gość: mecenas Re: zmienione nr w O2 IP: 217.41.240.* 07.02.05, 15:02
      moj tani numer za 5pi za minute to 08445668668 nara
    • Gość: Valdez Re: zmienione nr w O2 IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.02.05, 22:11
      aktualny nr z O2 to: 08707990990 2p/min na stacjonarne
      dzwonilem nie dalej jak dzis po poludniu, zaplacilem 70p za 35 min rozmowy
      pozdrawiam
      • Gość: nati Re: zmienione nr w O2 IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.02.05, 22:44
        dzieki, u mnie juz tez dziala widocznie w zeszlym tygodniu cos nie gralo z moim
        telefonem moze...
        pozdrawiam
        • Gość: tordek Re: zmienione nr w O2 IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 14.02.05, 22:25
          czy moze ktos podac numer o2 na komorke ? kiedys przez dlugi czas funkcjonowal
          numer o2 na komorke polska sie dzwonilo i placilo 2p/min ( w weekendy i
          wieczoru) numer sie zmienil , czy ktos zna nowy numer ?
        • Gość: Valdez Re: zmienione nr w O2 IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.02.05, 00:00
          yo're welcome, nati

ps. nie znam nr za 2p/min z o2 na pl komorke, ale chetnie poznam ;)
    • Gość: kala Re: zmienione nr w O2 IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 02.04.05, 15:59
      a ja mam taki nr 08444 62 06 20 i wiem ze w weekendy jest 2p/min na stacjonarny
      do polski ale nie wiem czy wieczorem w dni powszednie tez, wie ktos?
      • Gość: dominik Re: zmienione nr w O2 IP: 217.41.240.* 02.04.05, 16:24
        ja uywam te tego numeru i wycodzi 2p/m pozdrawiam z miasta portadown N.ireland
        Dominik
        • Gość: q Re: zmienione nr w O2 IP: *.freedom2surf.net 02.04.05, 22:58
          dzwonilem dzisiaj z tego numeru z komorki O2 pay-as-you-go na numer stacjonarny
          w PL

dokladnie: rozmowa 59 sekundowa kosztowala 5p, generalnie mozna rozmawiac do
          woli :-)
          • Gość: q Re: zmienione nr w O2 IP: *.freedom2surf.net 02.04.05, 23:00
            ale w weekend, w zeszly poniedzialek, bank holiday, easter, zgolilo mi kilka
            funtow za polaczenie..

czy wieczorem i za ile mozna rozmawiac, tego nie wiem..
            • Gość: q Re: zmienione nr w O2 IP: *.freedom2surf.net 03.04.05, 13:43
              a dzisiaj rozmawialem przez 17 minut dokladnie za 35p, wiec jednak wychodzi po
              2p za minute

swoja droga jak to mozliwe ze rozmowa do polski z komorki na karte w anglii
              kosztuje 12 groszy?!?!?! w porownaniu do stawek po 77 gr za minute w granicach
              pl :-)))))
              • Gość: DOMINIK Re: zmienione nr w O2 IP: 217.41.240.* 04.04.05, 19:02
                ANO POLSKA TO HUJOWY KRAJ I DO TEGO EKSTREMALNIE BIEDNY!!!!!!!
                UCIEKAJCIE Z NASZEGO KRAJU

JEZELI NIE CHCESZ/LUB NIE MASZ KOMORKI ZAWSZE MOZESZ KUPIC KARTE POST OFFICE ZA
                MINIMUM 5FUNTOW 5LP====150 DO POLSKI NA STACJONARNE

POZDRAWIAM DOMINIK IRLANDIA POLNOCNA
                • madzia9930 Re: zmienione nr w O2 05.04.05, 11:59
                  Czesc Dominik i inni drodzy internauci! Nie chce wyjsc na kretynke ale
                  wytlumacz mi prosze jak to jest z tymi numerami dostepowymi. Ja teraz pierwszy
                  raz ade do Anglii. Zabieram telefon z tak takiem ale z tego co napisaliscie
                  wnioskujeze urzywanie tak taka w Angli to bylaby glupota i strata pieniedzy.
                  Dominik badz inni drodzy internauci, rozumiem ze na miejcu , na wyspach kupuje
                  poprostu karte pre-paid na takich samych zasadach jak np. karta pop w Polsce
                  i.. wlasnie te numery dostepowe. Jeszcze jedno pytanie czy z takiej karty
                  oplaca sie dzwonic tylko na stacjonarne 2p/min do Polski. Wiem ze dla Was to
                  pewnie proste i oczywiste i myslicie teraz pewnie "o jakas blondynka pisze!" ;-
                  ). Tak czy inaczej prosze bardzo p pomoc , wole pojechac spokojna wiedzac ze
                  bede mogla miec kontakt z bliskimi w Polsce po wyjezdzie. pozdrawiam was, "nie
                  lekajcie sie" !
                  • Gość: Dominik Re: zmienione nr w O2 IP: 217.41.240.* 05.04.05, 12:23
                    z polski zabierasz telefon ze zdjetym simlokiem kupujesz karte (tylko O2)
                    wszyscy polacy maja tutaj o2 ze wzgledu na jak ja to nazywam tania polske(numer
                    dostepu)a wiec wbijasz do pamieci numer tania polska 08444620620 i zapisujesz
                    go jako TANIA POLSKA jezeli chcesz zadzwonic to wybierasz ten numer (polaczenie
                    z tym numerem kosztuje 5p) babeczka cos ci tam gada i po zakonczeniu jej
                    modlitwy wpisujesz kolejno albo 0048 lub + 48 nr kierunkowy (w moim przypadku
                    58 jestem z gdanska) no i dalej nr DOMOWY !!!! zatwierdzasz to tzw haszem
                    znakiem # i dzwonisz
                    jezeli chodzi o karte post office ktora kupujesz na poczcie(moze i w kiosku ale
                    ja zawsze na poczcie kupuje) to nie trzeba wpisywac nic(poza stalym numere,
                    karty oraz kodem karty) za 5 funciakow masz 150 minut do polski
                    ale rada nie dzwon z tej karty na numery w anglii lub irlandii-poprostu
                    wychodzi za drogo lepiej rozmien 2 funtu i wrzucaj monety do aparatu.
                    zeby skorzystac z kawiarenki za darmo(tak jak ja w tej chwili)
                    mozesz zalozyc sobie karte uzytkownika biblioteki lub pozyczyc od kolegi tak
                    jak ja to robie
                    pozdrawiam.dominik
                    • madzia9930 Re: zmienione nr w O2 05.04.05, 17:55
                      Dziekuje tobie Dominik i wam wszystkim pozostalym za te informacje. Trzymajcie
                      sie. pozdrawiam Was.
    • Gość: nrgetic Re: zmienione nr w O2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:18
      Czy kozystal ktos z www.telestunt.co.uk ? Czy zeczywiscie polaczenie z Polskimi
      stacjonarnymi wynosi 1p/min ? Nie wiecie czy o2 pobiera jakies oplaty za ten
      numer dostepowy?
      • Gość: Kate Re: zmienione nr w O2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:00
        Ja mam pytanie: czy O2 w ogole pobiera jakies ukryte oplaty (surcharges)kiedy
        sie dzwoni z pay as you go na stacjonarny w Polsce przez Telediscount badz
        przez inne numery tego typu ? I jakiego rzedu to oplaty, jesli sa takowe ?
        • Gość: dominik Re: zmienione nr w O2 IP: 217.41.240.* 05.04.05, 11:25
          nie nie nie!!!
          ostatnio uslyszalem bzdure tu cyt; jezeli dzwoni ktos z budki karta post offic
          (telediscount) badz z O2 to osoba w polsce placi za polaczenie .....
          bzdura mam zablokowane rozmowy wychadzace w domu juz od 3 tyg i raczej
          niemozliwoscia byloby aby ktos placil dodatkowo tylko madrzy polacy wymyslili
          by cos takiego

mam nadzieje ze zrozumialem pytanie:)

Pozdrawiam z irlandii(north)
          • Gość: MrBialy Koszt polaczen w O2.... IP: *.server.ntli.net 05.04.05, 15:19
            ...w ramach uslugi pay-as-go do numerow 0844... wynosi:
            sobota 0.00am - niedziela 12.00pm -2p/min
            pozostale dni
            7.30am-7.30pm - 35p/min
            7.30pm-7.30am - 10p/min

Powyzsze odnosi sie rowniez do kosztow rozmow za 1p/min deklarowanych przez
            niektorych 'posrednikow telefonicznych'.
            Niestety nie mozna wykorzystac dodatkowych wolnych minut (w ramach O2 Pay & Go
            Bolt Ons) na polaczenia do numerow 0844...
            Zrodlo -infolinia O2 i wlasne doswiadczenie
            • Gość: q Re: Koszt polaczen w O2.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.04.05, 17:17
              O2: jeszze nie sprawdzilem w pay-as-you-go talkalotmore w ramach bezplatnych
              minut czy dodatkowo obciaza rachunek czy nie
              moj kolega ma pay monthly i dopoki ma bezplatne minuty to polaczenia z numerem
              08444... nie sa widoczne w billingu
              • Gość: MrBialy Re: Koszt polaczen w O2.... IP: *.server.ntli.net 05.04.05, 17:49
                Co do Pay & Go opieram sie na danych z infolinii O2 (byloby milo gdyby bylo
                inaczej).
                Odnosnie Pay Monthly, wg infolinii nie ma obecnie takiej mozliwosci (dot.
                nowych umow, stare pozwalaly na to). Wyjatkiem sa niektore taryfy business. Ale
                szczerze mowiac info w O2 wielu rzeczy do konca nie jest pewne (jesli nie
                znajduja tego na ekranie swoich komputerow).
                • Gość: q Re: Koszt polaczen w O2.... IP: *.freedom2surf.net 06.04.05, 12:55
                  wlasnie dzwonilem [w godzinach szczytu] na stacjonarny numer w PL, i z konta
                  zdjélo mi ponad 5 funtow za dwuminutowa rozmowe, to wiecej niz gdybym zadzwonil
                  bezposrednio a nie przez Telediscount. Tak wiéc polaczenia w szczycie po 0.35
                  mozna miedzy bajki wlozyc :-(
                  • Gość: MrBialy Re: Koszt polaczen w O2.... IP: *.server.ntli.net 06.04.05, 19:31
                    Przed chwila 18.15 (czyli w szczycie) zadzwonilem na stacjonarny numer w Polsce
                    przez nr dostepowy 08448615615 i zaplacilem ('zdjelo' mi z konta) 38p za 1 min
                    5 sek, czyli 35p/min. Wiec sie zgadza z tym co podaje infolinia O2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka