Dodaj do ulubionych

Praca na Jersey

IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 18:28
Mam możliwość pracować w hotelu jako kelnerka na wyspie Jersey tylko obawiam
się że sobie nie poradze bo nie mam dośwaidczenia i mój angielski nie jest za
dobry. Pchać się czy nie? Doradzcie mi coś.
Obserwuj wątek
    • krukowa Re: Praca na Jersey 15.02.05, 18:30
      jesli sie obawiasz to nie jedz
      prosze co za pytania spytaj mamy albo babci
    • Gość: wal śmiało! Re: Praca na Jersey IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 15.02.05, 18:44
      pracowałem kiedyś w Anglii w knajpie z taką kelnerką z Polski, która nie znała
      angielskiego W OGÓLE!!!. Na przywitanie do klientów mówiła "Aj dont spik
      inglisz". Klienci to zlewali bo w koncu przyszli zjesc, wiec pokazywali jej w
      menu co chcą i jakoś leciało. Nie wywalił jej nikt z tej pracy a angielskiego
      nie podszlifowała zbytnio przez ponad rok pracy. Była ładna, blondynka,
      uśmiechała się słodko i to starczało.... Więc - wal tam śmiało, o ile cie
      przyjmują. Zawsze się nauczysz. Pamiętaj, że Angole nie lubią pracować za takie
      grosze, a w knajpach pracują niemal sami obcokrajowcy, więc pracodawcy też
      specjalnie nie wybrzydzają.
    • Gość: An Re: Praca na Jersey IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 20:45
      Jedź, Jedź,...
      2 lata temu tez chciałam tam jechac, niestety Pan z tamtejszej organizacji
      zajmującej sie pośrednictwem powiedział, ze nie mam szans bez doświadczenia i w
      dodatku dostał o wiele więcej zgołeń (około 2000 na około 150 miejsc) niż było
      miejsc.
      Nie zastanawiaj sie, tylko jedź. Ja dzisiaj tez dostałam oferte pracy(ale nie
      na Jersey) i bardzo się ciesze bo pól roku szukam pracy na Wyspach. Teraz
      właśnie zaczyna sie sezon rekrutacji w tej branży więc sie nie zastanawiaj, bo
      dostanie ją ktoś inny, a dostac prace na odlegośc jest trudno.
      Angielskim się nie martw, klientom mów żeby wolniej mówili (jesli czegos nie
      zrozumiesz).

Powodzenia.
      ps. Jednak gdybys zrezygnowała, to możesz sprobować z firma ktora się ogłasza
      na forum www.silcock-leisure.co.uk, mi dali odpowiedź (pozytywną)w ciągu paru
      godzin. A angielski sprawdzaja- bo będa do mnie dzwonić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka