charlesbukowski 16.02.05, 18:03 orientuje sie ktos jak to jest z podatkami w irlandii mam nedzne 8 euro a place 50 euro podatku i jakies 17 prs czy to duzo ? slyszalem ze mozna wogule nie placic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja92 Re: irlandia a podatki 16.02.05, 18:10 Sprawdz tutaj: www.revenue.ie o podatkach i innych sprawach w Eire poczytaj sobie tutaj: www.oasis.gov.ie/ Czy dostales juz swoj tax credit form na 2005? tam masz wszystko rozpisane ile Ci beda potracac. Podatku mozna nie placic jezeli zarabiasz do €15000 rocznie i jestes jedynym zywicielem rodziny. Na stronie Revenue jest to rozpisane i jak o to wystapic. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzurna Re: irlandia a podatki IP: *.anteny.biz / 80.85.231.* 15.04.05, 22:00 mam pytanie od 1.01,2004 przez 4 miesiace pracowalam w polsce, od kwietnia do grudnia pracowalam w irlandi (nadal tu jestem) z moich zarobkow wynika z tak zwanego P 60, iz nie zaplacilam zadnego podatku. co w takiej sytuacji powinnam zrobic? rozliczyc sie tylko z tych 4 miesiecy pracy w polsce, juz sama nic z tego nie wiem :( prosze o rade....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafalS... Re: irlandia a podatki IP: 62.77.165.* 16.04.05, 12:24 W takiej sytuacji liczy sie rezydentura - teoretycznie powinnas zglosic utrate statusu rezydenta w Polsce - normalny PIT polski +NIP3 z podaniem adresu w Irlandii. Obowiazuje porozumienie o unikaniu podwojnego opodatkowania. Blizsze szczegoly o podatkach na www.polskidublin.com lub wyslij dokladny opis swojej sytuacji przez formularz kontaktowy na serwisie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafalS.. Re: irlandia a podatki IP: 62.77.165.* 16.04.05, 12:21 uderz na moj portal www.polskidublin.com - tam jest wytlumaczone co i jak z podatkami (zapewne jestes na emergency tax i dlatego placisz bo jakbys mial certyfikat podatkowy to od 8 EUR praktycznie wychodzi 0 podatku Odpowiedz Link Zgłoś