Dodaj do ulubionych

irlandia a podatki

16.02.05, 18:03
orientuje sie ktos jak to jest z podatkami w irlandii mam nedzne 8 euro a
place 50 euro podatku i jakies 17 prs czy to duzo ?
slyszalem ze mozna wogule nie placic ?
Obserwuj wątek
    • maja92 Re: irlandia a podatki 16.02.05, 18:10
      Sprawdz tutaj:
      www.revenue.ie
      o podatkach i innych sprawach w Eire poczytaj sobie tutaj:
      www.oasis.gov.ie/
      Czy dostales juz swoj tax credit form na 2005? tam masz wszystko rozpisane ile
      Ci beda potracac.

Podatku mozna nie placic jezeli zarabiasz do €15000 rocznie i jestes jedynym
      zywicielem rodziny. Na stronie Revenue jest to rozpisane i jak o to wystapic.

Pozdrowienia,
      • Gość: dyzurna Re: irlandia a podatki IP: *.anteny.biz / 80.85.231.* 15.04.05, 22:00
        mam pytanie od 1.01,2004 przez 4 miesiace pracowalam w polsce, od kwietnia do
        grudnia pracowalam w irlandi (nadal tu jestem) z moich zarobkow wynika z tak
        zwanego P 60, iz nie zaplacilam zadnego podatku. co w takiej sytuacji powinnam
        zrobic? rozliczyc sie tylko z tych 4 miesiecy pracy w polsce, juz sama nic z
        tego nie wiem :( prosze o rade.......
        • Gość: RafalS... Re: irlandia a podatki IP: 62.77.165.* 16.04.05, 12:24
          W takiej sytuacji liczy sie rezydentura - teoretycznie powinnas zglosic utrate
          statusu rezydenta w Polsce - normalny PIT polski +NIP3 z podaniem adresu w
          Irlandii. Obowiazuje porozumienie o unikaniu podwojnego opodatkowania. Blizsze
          szczegoly o podatkach na www.polskidublin.com lub wyslij dokladny opis swojej
          sytuacji przez formularz kontaktowy na serwisie
    • Gość: RafalS.. Re: irlandia a podatki IP: 62.77.165.* 16.04.05, 12:21
      uderz na moj portal www.polskidublin.com - tam jest wytlumaczone co i jak z
      podatkami (zapewne jestes na emergency tax i dlatego placisz bo jakbys mial
      certyfikat podatkowy to od 8 EUR praktycznie wychodzi 0 podatku
      • Gość: ja Re: irlandia a podatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:09
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka