Gość: bebe5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 15:28 Kandydat na żeglarza w Holandii bardzo prosi o podanie kontaktu z firmą Contractors . ahoy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nikt gdzie oszołomy z RM? Trzeba protestować! IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 17.02.05, 15:29 No gdzie komentarze oszołomów z RM pt. "jak to Unii strasznie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: 80.55.156.* 17.02.05, 15:49 Ciekawi mnie, jak można co miesiąc wracać do kraju na cztery tygodnie. Co autor miał na myśli? Miesiąc pracy i cztery tygodnie urlopu? Czy co miesiąc cztery dni może? Czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśny dziadek Dziecko, wypij szklankę wody i idź na spacerek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chief Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.crowley.pl 17.02.05, 17:18 To praca dla marynarzy żeglugi śródlądowej, nie dla żeglarzy. Umiejętność czytania ze zrozumieniem to z pwnością jeden z kluczowych warunków przyjęcia do takiej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.elisa-laajakaista.fi 17.02.05, 17:46 nie no... 1300€ miesięcznie to praktykant w Holandii dostaje netto. 1500 miesięcznie brutto to jakieś 1150 na rękę wyjdzie ... żarty czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gang Mlotkarzy ROBOLI IM TRZEBA a c o myslales ze mikolaj? ... IP: *.client.comcast.net 17.02.05, 19:26 Myslales ze UNIA Ci da? Unia sie rozszerzyla, bo potrzebuje tanich roboli do czarnej roboty, czyli nas Polaczkow. co mysleliscie ze bedzie jak wam kwach obiecal, ze unia to mikolaj i wam da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sailor STAWKI W HOLANDII czyli rob robolu i biez grosiki IP: *.client.comcast.net 17.02.05, 19:33 robota nielekka na statku to nie 8 godzin i do domu a zasuw caly czas, weekendy swieta i wigilie. miesiac robisz ale nastepny miesiac lezysz wiec z tego 1200 euro netto zostanie Ci polowa miesiecznie srednio. Dolicz te dojazdy do Polski z Holandii raz w mcu (bus kosztuje cos z 150 euro), dolicz polski zlodziejski ZUS dolicz ubezpieczenie. Holender roboty by takiej nie wzial bo on ma lepiej na zasilku i za to marne 1500 na 2 mce brutto to by sie wogle nie utrzymal. a jeszcze Ci sie walic zachce to dzwika w amesterdamie to wezmie 100 euro za numer. a moze miesiac w celibacie zyc na tym ich statku? A na koniec - Czy wierzysz, ze polaczkom dali te same stawki co swoim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: STAWKI W HOLANDII czyli rob robolu i biez gro IP: *.riz.pl 17.02.05, 19:52 ciagle: 1100 euro na reke + te 700 zl netto za drugi miesiac = to jakies 5100 zl na dwa miesiace, czyli ponad 2500 zl za miesiac. znajdz tym ludziom robote za tyle w Polsce... A co pwiedziec o tych ktorzy jej w ogóle nie mają. Jesteś typowym narzekaczem, ja sie ciesze ze sie otwarla taka mozliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyspiarz Alez ty durny sailor IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.02.05, 21:08 To lepiej siedziec w Polsce na bezrobociu za 415 zl miesiecznie tak? A co do stawek to sie mozesz zdziwic. Ja sam pracuje w jednej z Angielskich firm - jestem tu programista i zgarniam miesiecznie 1660 funtow - necikiem kolego. Swoja droga jestem tu jedynym Polakiem (w tej firmie) i zarabiam najwiecej z posrod wszystkich pracownikow zaraz po glownym kierowniku. Wiec nie pie...ol o tym ze Unia E jest zla. I co mi teraz powiesz krzykaczu narzekaczu? Unia jest zla ale dla takich niedo...bow jak ty ktorzy nic innego nie umieja jak tylko narzekac. A teraz pie....nij sie monitorem w leb. Marynarze pojada - na wstepie dostana 1500 a za rok beda zarabiac juz 2000 a ty dalej bedziesz siedzial i biadolil jaka to Unia jest zla. Daremny jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAILOR Re: Alez ty durny sailor IP: *.client.comcast.net 17.02.05, 22:35 Zarabiasz 1660 miesiecznie i sie cieszysz - twoi koledzy prawdziwi wyspiarze (co sie tam URODZILI, bo ty uwazasz sie za wyspiarza pelna geba a jestes tylko polskim wyrobnikiem w unii) zapytaj, ile zarabiaja. Jak bylem w londynie to bulilem 1100 euro za mieszkanie w srodmiesciu wiec nie rozumiem co to za majatek te 1660 i na co to wystarcza. Przeliczaj sobie na zlotowki i ciesz sie ile zgarniasz ale pytanie brzmi, ile masz na koncie bo to sie tak naprawde liczy. Mozesz za taka pensje zacisnac pasa, zyc w piwnicy i jesc byle co i zaoszczedzic max 10K rocznie. Za 10K to w polsce sobie pozyjesz ale w swojej wyspie to mieszkanie kosztuje 300 wiec zapomnij ze kiedykolwiek bedziesz zyl na poziomie miejscowych. byles i bedziesz wyrobnikiemm tyle tylko ze szczesliwym, ale sie opamietasz za kilka lat. bo niby zarabiasz duzo, ale za pare lat sie okaze ze ile masz? ze nie masz nic. a mlodosc minela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyspiarz Re: Smutny jestes sailor IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.02.05, 10:43 Za pare lat kolego to ja kupie tutaj dom i go wynajme - wynajem pokryje moj kredyt na dom i jeszcze przyniesie dochod. Mieszkac tu na stale nie ma zamiaru bo pochodze z Bielska-Bialej - gory lasy i jeziora. Mlodosc swoja dosyc intensywnie przezylem i w Bielsku i w Krakowie na studiach takze bawic sie do upadlego juz nie musze - choc i to zdaza mi sie od czasu do czasu. Nie wiem jakim cudem ale lunche spedzam w restauracjach - w koncu wydanie 5,5 funtow dziennie na lunch nie jest problemem wiec byle czego nie jadam a w kazdym badz razie nie roznie sie od brytyjczykow w tym co jem. Jesli chodzi o owoce czy warzywa to dobrze wiesz ze jest ich tu mnostwo i tanie jak barszcz - trzeba tylko wiedziec gdzie kupic - np 8 grapefrutow = 1 funt. 1 kg mandarynek = 50 p 2 kg bananow = 1 funt itd wiec to sa smieszne pieniadze. Wynajalem caly dom i podnajmuje go innym ludzia, mieszkam nie w piwnicy a w najladnieszym pokoju w domu a za swoj wynajem place 25 funtow tygodniowo gdzie inni placa 55. Odkladam 12K rocznie. Jak kupie dom to zostane tu jeszcze 5-6 lat a pozniej buduje sie w Polsce - dzialke juz kupilem - kosztowalo mnie to 4 miesiace mojej pracy :) - niektorzy w Polsce odkladaja latami na dzialke. Dom w Londynie sobie zostawie bo wynajem tutaj to doskonaly biznes i wtedy moge pracowac w Polsce za 2000 PLN bo drugie tyle przyniesie mi moj dom w Londynie. Po 25 latach dom stanie sie moja 100% wlasnoscia skoro dzis kosztuje 250 tys to ile za 25 lat? Wtedy tez nie bede musial splacac za niego kredytu wiec za wynajem dostane jakies 1500 funtow miesiecznie (w dzisiejszych pieniadzach) - sam przyzmasz ze to calkiem fanjna emeryturka. I tylko tyle mozliwosci mam na dzien dzisiejszy a to dopiero poczatek - moze za rok lub 2 otworze tu firme. To miasto w odroznienu od innych miast w Polsce doje ogromne mozliwosci jest tutaj ogromny rynek zbytu i wystarczy miec pomysl a sukces murowany. Gdybysmy nie byli w UE siedzialbym w Krakowie czy Bielsku a w najlepszym wypadku Warszawie i zaracharowywal sie tak jak moi koledzy po to zeby uzbierac na mieszkanie albo siedzial bym z rodzicami w domu po to by zaoszczedzic na wynajmie, a jak juz bym wynaja to bylbym w stanie odlozyc 15 kZL rocznie. Tu po dwoch latach pracy - moglbym zabrac pieniadze wrocic do Polski kupic mieszkanie "od tak" i patrzec na moich kolegow jak sie szczypia zeby wyjsc ze mna na piwo bo maja kredyty do spacenia. Dalej uwazasz ze UE jest bee? Pozwol ze Ci odpowiem - jest zla dla tych co nie umieja wykorzystac szansy i dla tych co w oczy kole sukces innych. Na tym jedynie polega zlo uni. Niestety nie wszyscy umieja sobie dac rade, ja widzialem takich wielu. Przyjezdzali i wracali bez pieniedzy bo nie potrafili sie odnalezc, niemalze plakali za Polska. UE nie jest dla nieudacznikow kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:45 a co z mechanikami czy sa potrzebni i czy tylko j niemiecki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly Przemytnik :- Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.access.telenet.be 03.03.05, 16:31 Gość portalu: gosc napisał(a): > a co z mechanikami czy sa potrzebni i czy tylko j niemiecki . W zegludze srodladowej nie ma mechanikow. Male przeglady wykonuje marynarz. Reszte robi Service. Interesujace dla mlodych ludzi. Plusy to ubezpieczenie, sa placeni rowniez za te cztery tygodnie w domu (wydaje mi sie, ze to jest placone jako bezrobocie, w artykule nic nie pisze). Nauka jezyka. Dziwie sie jedynie dlaczego tylko niemiecki, kazdy Holender zna angielski (chyba chodzi o strefe plywania, Niemcy). Minusy: z Holendrami trudno sie pracuje. Brak mozliwosci awansu i wyzszych zarobkow, jedynie roczne dopasowanie indeksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.M.van Dijk Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: 62.45.22.* 04.03.05, 19:19 firma w holandii i Praca w Hollandi www.polen.startkabel.nl www.polen-nederland.nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 11:24 Co wy chrzanicie ,pracuje na barze w holandii od 5 lat i nie znam ani jednego marynarza co by potwierdził wasze bzdury.Osoba pisząca ten materiał powinna przeprowadzić wywiad,bary to pływajace obozy pracy , gdzie przepisy bezpieczeństwa i prawa pracy nie istnieją,polacy,czesi,słowacy bo ich jest najwięcej są traktowani jak niewolnicy.Zarobki nie spotkałem ani 1 marynarza który by zarobił więcej niż 1200e.urlop rzadko bywa płatny ale nie o kasie chcę pisac to jest inna kwiestia .marynarze w holandi przynajmniej ci w rodzinnych firmach a tych jest zdecydowanie najwięcej pracują po 120godz.tygodniwo i więcej, z 1 dziennie przerwa a na burcie najczęściej pracuje 1 marynarz bo 2jest na urlopie powinno być 4 piszę oczywiscie o barach po wyżej 100m.przepisy obchodzą musztrując tylko w papierach żony,dzieci,kochanki kogo tylko mogą.nawet jak są na barze to do śluzy czy ternminali napewno nie pujdą festować w dzień nie mówiąc o nocy .na dodatek traktują nas jak debili,idiotów za wschodniej granicy.prawie rok jak jesteśmy w uni europejskiej ale dla holendra i niemca zawsze będziemy głupimi polaczkami. mój e-mail robertchmielewski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: 213.199.198.* 10.03.05, 10:39 uihuhjio,l;kop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: 213.199.198.* 10.03.05, 10:52 Pracuje w austrii 15 lat i zapewniam wyspiarza eurooptymistycznych durni ze eu to nie klub polskich przyjaciol Oni potrzebuja glupkow ze wshodu a nie partnerow do pracy czy interesow Jesli wygladasz i zachowujesz sie normalnie to jestes podejrzany Tylko bezmozgowe glupki pijaki i obdartusy spelniaja ich pojecie o prawdziwym rpbotniku ze wschodu ktory bedzie tyral na okraglo za 4 euro i o nic nie bedzie sie domagal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARYNARZ Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 20:34 Plywam juz ladnych kilkanascie miesiecy na barkach w Holandi glownie po Renie.Jeszcze nie slyszalem zeby zarobil tam polak czy inny wschodnio europejczyk wiecej niz 1200euro.Firmy rekrutujace zachecaja mozliwosciami podwyrzszania kwalifikacji...hahahahah nic smieszniejszego!!!Bedziesz plywal jako tani parob do usranej smierci i nic sie nie zmieni!No tak jest cos takiego jak wpisy rejsow do ksiazki marynarza,i po kilku latach oficjalnie mozesz zrobic kurs na sternika czy nawet pozniej na kapitana,ALE to jest tylko na papierze!!!Mozesz byc w papierach sternikiem ale i tak bedziesz plywal jako marynarz i tyle samo bedziesz zarabial!Oni nie potrzebuja ani nigdy nie beda potrzebowali sternikow bo Holendrzy ktorzy nas zatrudniaja rodza sie na tych swoich barkach i tam umieraja.Sa to ludzie z ktorymi jest ciezko zyc.Sa oni panami w tych swoich prywatnych wiezieniach zamknieci w stalowej klatce na wodzie i tak naprawde tylko tam sie czuja dobrze.Ludzie tacy jak my jestesmy dla nich parobami bez najmniejszego prawa glosu.Trafic na normalnego kapitana to jak wygrac w totolotka.Na statku spisz srednio 4-5h na dobe.Kazdy kto plywal wie o czym mowie.Lecz jakby na to nie patrzec nazywa sie to praca i ktos to musi robic.Jest okropnie ciezko i jeszcze bardziej niebezpiecznie.Nikt absolutnie nikt nie patrzy na jakies przepisy BHP a jak czegos nie zrobisz bo boisz sie o swoje zycie to poprostu wylatujesz taka jest prawda.Musisz byc czlowiekiem ktory ma w sobie DUUUUUZO pokory,bo nie ujedziesz 2 dni jak nie bedziesz umial zamknac buzi na kludke i przebolec najgorsze upodlenia.Zycze trafienia an dobrego kapitana i zadowolenia z pracy u holendra hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Szymanek Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:04 Chciałbym również się dowiedzieć o tej firmie ponieważ jestem już w wieku 50+ i żadna z naszych polskich agencji niechce ze mną rozmawiać.mam dwa zawody marynarskie jeden to oficer nawigator drugi to inżynier elektronik urządzeń pokładowych, język angielski bardzo dobrze w mowie i pismie jeśli można to proszę o podanie namiarów na ta firmę abym ja również się mógł załapać pozdrowienia i odwrotnie proszę na adres wojciech.szymanek@idea.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Praca dla marynarzy śródlądowych w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:33 Pomogę skompletowac i załatwić wszelkie dokumenty umożliwiające podjęcie pracy w charakterze marynarza. Oczywiście praca w Holandii, pełen legal, ubezpieczenie, itp... sam już tak pracuję. Kontakt: darius.OSL@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś