Gość: daisy26 IP: *.crowley.pl 07.03.05, 16:55 jak to wygląda jeżeli rozmow nie można zorganizować w trakcie jednego wyjazdu? dostaje się oddzielne formularze z BXL i oddzielne z LUX? czy wszystko załatwiają ci z BXL? z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epsiak Re: zwrot kosztów LUX i BXL 08.03.05, 10:56 witaj Daisy mnie przyslali oddzielnie dokumenty z Luxa i Brukseli tak wiec podwojny lot pewnie cie czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: zwrot kosztów LUX i BXL IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 08.03.05, 11:01 Słuchajcie, ale jeśli oba wyjazdy aranżuje DG Admin, to przecież nie ma potrzeby podwójnego słania dokumentów? Przynajmniej tak wynika z logiki... Ja w każdym razie nie zamierzam przesyłać wszystkiego 2 razy. Poprosiłam, żeby Lux skontaktował się z panią z Admin, która mnie "prowadzi" i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
epsiak Re: zwrot kosztów LUX i BXL 08.03.05, 12:59 oczywiscie dokumenty daje sie tylko u ADMINA w jednym miescie - badania tez robi sie tylko raz, ale mnie chodzilo o formularze dot. zwrotu kosztow - zostawia sie je za kazdym razem tak gdzie sie jedzie ja juz n-raz wypelniam ten formularz dot. rachunku w banku (i raz sie zapytali czy te wpływy z zagranicy to stale :) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: zwrot kosztów LUX i BXL IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 08.03.05, 13:35 A, rozumiem. Ale jeśli jadę do Lux i Bxl niejako za jednym razem, to wtedy co? Wydaje mi się, że daję tylko jeden formularz, w którym trzeba zawrzeć też cenę biletu na pociąg Bxl-Lux-Bxl..? Odpowiedz Link Zgłoś
epsiak Re: zwrot kosztów LUX i BXL 08.03.05, 14:36 mialem identyczna sytuacje 1) tak wiec... w Brukseli mialem badania i zostawilem tam wszystkie dokumenty oraz formularze dot. zwrotu kosztow do Brukseli (czyli za samolot) 2) w Luxie zostawilem takze formularz dot. zwrotu kosztow (ale tu zawarlem tylko cene biletu). Wypelniali mi wiec dwukrotnie w banku formularz o rachunku bankowym. tak zrobilem ja- czy slusznie nie wiem ale pieniadze z Luxa juz dostalem, a z brukseli mam dostac za 2 tygodnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: zwrot kosztów LUX i BXL IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 08.03.05, 18:51 Dzięki za info. Z tego wniosek, że warto na wszelki wypadek mieć dwa formularze. A powiedz mi, drogi Epsiaku, jak wracałeś z Luxa do Polski? Przez Bxl? Odpowiedz Link Zgłoś
epsiak Re: zwrot kosztów LUX i BXL 08.03.05, 19:09 tak jest przez Bruksele 1) Bruksela zwracala mi za samolot z Wawy do Brukseli i spowrotem 2) Lux zwracal mi pieniadze za pociag z Brukseli do Luxa i z Luxa do Brukseli Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: zwrot kosztów LUX i BXL IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 08.03.05, 19:38 A ile czasu zajął Ci pobyt w Luxie wraz z rozmową? Nie miałeś problemów ze zdążeniem na samolot (Charleroi czy Zaventem?)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Potrzebne dokumenty IP: 213.121.151.* 08.03.05, 20:34 Witajcie EPSOWICZE, mam prosbe mozecie mi napisac jakie dokumenty moge potrzebowac jakdac na rozmowe do PE? Czekam na zaproszenie, nie mieszkam jednak w Polsce ale w przyszlym tyg. lece do domu wiec moge przywiesc potrzebe papierki. Wiem, ze o siawdectwie o niekaralnosci i jeszcze cos? Wielkie dzieki:-) Katarzyna z Glasgow PS: Moze jeszcze kosc jest z EPSOWICZOW w Szkocji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: Potrzebne dokumenty IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 08.03.05, 21:48 Powinnaś dostać wykaz niezbędnych dokumentów z adminu. Upomnij się o to. Oprócz zaświadczenia o niekaralności będą Ci potrzebne świadectwa pracy, pasek wypłaty z obecnej pracy, akt urodzenia (może być skrócony), ew. akt ślubu, 2 fotografie i dyplomy poświadczające edukację. To chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy26 Re: zwrot kosztów LUX i BXL IP: *.crowley.pl 09.03.05, 08:52 Epsiak, to chyba będę miała podobnie jak Ty :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schaflar Re: zwrot kosztów LUX i BXL IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:48 Witajcie Wlasnie wrocilem z rozmow i badan. Bylem zarowno w Lux. jak i w BRX. Wszystkie sprawy zwiazane ze zwrotem kosztow zalatwilem w Lux, bo tam bylem najpierw. Wystarczylo tylko pokazac oficjalne zaproszenie z Brx. i pani w ADMIN powiedziala ze bez problemu zalatwie wszystko na miejscu w Lux( zwrot za samolot PL-Bruks + pociag Bruks-Lux) Tak wiec nie trzeba dwa razy wypelniac zadnych dokumentow. Gdybyscie mieli pytania to piszcie. Rafal Odpowiedz Link Zgłoś
epsoelka Re: zwrot kosztów LUX i BXL 11.03.05, 13:58 No i jak było, jak było na tych rozmowach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schaflar Re: zwrot kosztów LUX i BXL IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:06 opisalem w sasiednim watku: "Jak sie dostac z Brukseli do Lux.??Mam 2 rozmowy.." Odpowiedz Link Zgłoś
epsoelka Re: zwrot kosztów LUX i BXL 11.03.05, 14:10 znalazłam. Problem za wysokich kwalifikacji był podnoszony na forum prawdopodobnie w trakcie Twoich wojaży. Wbrew pozorom nie jest łatwo wiarygodnie odpowiedzieć na takie "zarzuty" Odpowiedz Link Zgłoś