Dodaj do ulubionych

letter of offer

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:08
Ile czekaliscie na letter of offer od telefonicznego potwierdzenia, że Was
chcą w danym DG (u mnie to czekanie trwa już trzeci tydzień.......)
Obserwuj wątek
    • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 21.04.05, 13:19
      Wydaje mi się, ze to nie jest długo. Ja też czekam niemal 3 tygodnie, dostałam
      maila z potwierdzeniem, że list już idzie. Zapytaj ich mailem o to.
      • Gość: Marek Re: letter of offer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:15
        dzięki, wysyłam
        • stuzia Re: letter of offer 21.04.05, 16:14
          Ja tez tak dlugo czekam, to strasznie stresujace, bo poki nie ma listu to nic
          nie jest pewne na 100%.

Dlaczego to tak dluga trwa?
          Czy moga sie jeszcze wycofac z e-mailowego potwierdzenia? Komus sie to
          przytrafilo?
          A obecna praca? Przeciez nie mozna tak sobie powiedziec z dnia na dzien, ze sie
          odchodzi. Ja mam z DG slownie umowione, ze prace zaczynam 1go czerwca, to juz
          za miesiac. A jeszcze musze wykorzystac zalegly urlop (caly maj) i sie zwolnic
          z pracy i kogos wprowadzic na moje stanowisko. Kiedy?????

Napiszcie jak sobie z tym poradziliscie? Z gory dziekuje!
          • Gość: tomi Re: letter of offer IP: 194.154.219.* 21.04.05, 16:21
            tutaj email to SWIETOSC. jest ok. :)
    • Gość: ,,, Re: letter of offer IP: *.cec.eu.int 21.04.05, 16:27
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=21018684&a=21018684
      • stuzia Re: letter of offer 22.04.05, 00:05
        Faktycznie, bylo duuuzo na ten temat! dzieki za ten watek- nie znalazlam go
        wczesniej. Czyli wyszlo, ze 3 miesiace sie czeka.

W moim przypadku to dosc interesujace, tym bardziej, ze mam zaczac 1go czerwca
        a wyniki medicalu mialam 11 kwietnia (kwiecien, maj, czerwiec)- czyli odbiore
        sobie ten list osobiscie chyba:-))))...

No nic to, czekam. Ale mnie przynajmniej pocieszyliscie.
        • Gość: ansil Re: letter of offer IP: *.cec.eu.int 22.04.05, 09:24
          zadzwon do adminu i popros, zeby faksem przeslali kopie.. i juz po nerwach..
          • stuzia Re: letter of offer 22.04.05, 11:53
            No wlasnie w tym sek, ze list utknal gdzies miedzy HR a dyr. DG, bo HoU juz go
            przez nich do Adminu podobno wyslala...
            Mam takiego stresa, bo musze przeciez juz w pracy powiedziec. Czy Wy
            skladaliscie rezygnacje zanim dostaliscie l. of o.?

• Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 12:07
              Nie, Stuzia, lepiej poczekaj na letter. Cierpliwości;))), ja też czekam jak na
              szpilkach.
              • Gość: daisy26 Re: letter of offer IP: *.crowley.pl 22.04.05, 12:36
                zgadzam się z Sil :) na pocieszenie powiem Wam, ze ja mam 3mies.wypowiedzenie,
                to dopiero męczarnia ;PPP pozdrawiam i trzymam kciuki!
                • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 12:48
                  Złożyła już to wypowiedzenie? Jak to przyjęli Twoi bossowie;)?
                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 12:53
                    Hmm, tez mam 3 miesieczny okres wypowiedzenia... i mamy tyyyyyyle proejktow, ze
                    chyba mnie nie puszcza wzczesniej:( Tematyke momentu wypowiedzenia tez zglebiam
                    od miesiaca i nie wychodzi mi inaczej, jak po dostaniu letter of the offer...
                    CHoc z checia dam sie przekonac, ze tak nie jest: takie 2-miesieczne wakacje,
                    to byloby cos;)
                    • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 12:59
                      Ja mam 1-miesięczne i chcę dzisiaj wybrać się z tym do mojego szefa. Przyznam,
                      ze aż mnie ściska ze stresiku, bo ta wieść spadnie na niego jak grom z jasnego
                      nieba i, podobnie jak u Essere, w kompletnie niewłaściwym momencie.. Chociaż z
                      drugiej strony dla pracodawcy pewnie żaden moment nie jest właćciwy.
                      • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 13:10
                        :):) Za to ja jestem zachwycony perspektywa zlozenia wymowienia:) Nie moge sie
                        wprost doczekac, jak wejde do pokoju szefa i wyrazajac najglebszy smutek oraz
                        zrzucajac wine na okolicznosci, podziekuje za owocna wspolprace, sciskajac jego
                        dlon;) Comeon Sil, w takich sprawach nie ma sentymentu!! (Jak przezyjesz,
                        napisz jak bylo) A moze Cie zjedza??? Nie masz tam takiej parawki w
                        umowie?: "Po zlozeniu wymowienia pracodawca zachowuje sobie opcje na zjedzenie
                        pracobiorcy jako deser"...lepiej sprawdz;)
                        • Gość: adm letter of offer IP: *.cec.eu.int 22.04.05, 13:19
                          ja tylko w sprawie formalnej...letter of offer czasami dociera dopiero w
                          momencie wsiadania do samolotu ;-)
                          tak wiec mozecie spokojnie zaufac wersji mailowej, jezeli jasno zawiera
                          propozycje....najlepeiej poprosic samemu w ADMIN o takiego maila
                        • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 13:21
                          Hehe, sprawdziłam, mój zjada tylko jako danie główne:). A tak na serio, pewnie,
                          że nie ma sntymentów, ale ja bardzo lubię swoją pracę, nie mam na co narzekać i
                          być może dlatego ponoszą mnie babskie emocje. Oczywiście też zamierzam
                          ściemniac jak bardzo mi przykro i jak to nowa praca spadła na mnie
                          znienacka;)), w związku z czym nie miałam jak poinformować o tym wcześniej...
                          Brr...
                          • Gość: daisy26 Re: letter of offer IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:23
                            Sil, może jakaś chusteczka dla szefa na otarcie łez ;)
                            • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 13:27
                              Ja Wam dam się nabijać!;)
                              • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 13:31
                                Ho, ho, od razu nabijac: my tu z daisy z powaga pochylamy sie nad Twoim
                                problemem, a tu od razu, ze my niby ha ha ha....
                                • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 13:34
                                  No dobrze, doceniam Wasze profesjonalne rady:). Jeśli w poniedziałek się nie
                                  odezwę, to znaczy, że szef mnie jednak pożarł;))).
                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 13:37
                                    Profesjonalne i z dobrego serca.
                              • Gość: daisy26 Re: letter of offer IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:48
                                oj, biedny szefuńcio ;)))
                        • Gość: daisy26 Re: letter of offer IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:22
                          essere1, podzielam Twoje odczucia :-))))
                          • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 13:29
                            :)
                            • schaflar Re: letter of offer 22.04.05, 13:51
                              U mnie wszystko poszlo sprawnie: 8 marca interview, 8 kwietnia (czyli rowny
                              miesiac po rozmowie)letter of offer mailem, za pare dni otrzymalem go poczta, a
                              dzis tj. 22 kwietnia dostalem confirmation ze zaczynam 16 maja. Nie ociagaly
                              sie panie w ADMIN.
                              Jezeli chodzi o okres wypowiedzenia to tez mialem 3-miesieczny, ale umowe mozna
                              rozwiazac wczesniej na zasadzie porozumienia stron i tak tez zrobilem.
                              Zwolnilem sie w 3 tygodnie. Wszystko mozna zalatwic!
                              Czekam na propozycje imprezy powitalnej dla nowych "eurokratow": daisy, sil i
                              cala spolka. Musimy to jakos uczcic!!!!!!
                              pzdr
                              Rafal
                              • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 13:57
                                Tylko nie balujcie za duzo, coby Wam jeszcze ochota nie przeszla, jak JA
                                przyjade! Ok?:) Ja tez chce odejsc szybko za porozumieniem stron, ale to juz
                                zalezy od wlasciwej strategii negocjacji... Suma summarum mam dostep
                                do "czerwonego guzika"....:) Wiec pewnie sie dogadamy:]
                                • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 14:03
                                  Impreza- oh yes! Ja zaczynam prawdopodobnie 16 czerwca w Bxl. A Ty Essere masz
                                  l.o.o.? Już mi się trochę miesza, kto ma, a kto nie:). Problemem może być tylko
                                  to, że koleżanka Daisy ma nas gdzieś i wynosi się do Luxa. Najwyżej dojedzie:).
                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 14:08
                                    Ja niestety jestem srednio blyskotliwym EPSEM i nie zrozumialem, co znaczy
                                    |.o.o......
                                    Mala wskazoweczka?? Albo typ od publicznosci?

Aaaaa, a moze to chodzi o letter of the offer???

No odbowiedz jest wiec: nie rozumiem pytania, albo jeszcze nie;)
                                    • Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 14:16
                                      Wygrał pan nagrodę specjalną! Chodziło właśnie o letter of offer. A gdzie
                                      bdziesz pracował? To pewnie już wiesz;)...
                                      • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 14:34
                                        A co jest nagrada specjalna? Butelka koniaku, czy lornetka?

Mialem dwie prpozycje: Lux i Brukslea. Poniewaz co do Lux poprosilem ich, by mi
                                        to pokazali na mapie i po tym sie skrzywilem, jak po zjedzeniu dwoch cytryn,
                                        chyba sie obrazili, wiec zostala Bruksela;)

A tak serio, to w Brukseli!!

• Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 14:39
                                          A jaki DG? Jejka, ale z ciebie to trzeba wyciągać te informacje...;)
                                          • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 14:41
                                            Bo ja wole niespodzianki:) GD Unternehmen:):):):)
                                        • asiunia.lux Re: letter of offer 22.04.05, 15:25
                                          essere1 napisał:

> chyba sie obrazili,

tez sie obrazam!!!
                                          • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 15:37
                                            No co Ty... od obrazania sie jest adm;):)
                                            • asiunia.lux Re: letter of offer 22.04.05, 15:49
                                              ta? a ja to nie moge jak chce?? a wlasnie, ze moge!!:)
                                              • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 15:58
                                                Watpie, watpie... ja bym nie ryzykowal...
                                                ;)
                                                • asiunia.lux Re: letter of offer 22.04.05, 16:01
                                                  a co mam do stracenia?
                                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 16:02
                                                    Co Ty NIC nie wiesz :-O ???????????
                                                  • asiunia.lux Re: letter of offer 22.04.05, 16:04
                                                    wszystko! no moze oprocz tego gdzie sie kosmos konczy:)
                                                    P.S. a tak wogole to o co chodzi?
                                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 16:06
                                                    No wlasnie, ja nie wiem o co chodzi... To nie ja sie przeciez obrazam:)
                                                  • asiunia.lux Re: letter of offer 22.04.05, 16:12
                                                    hmmmmm, jak to bylo z ta mina jak po cytrynie, a nawet dwoch??
                                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 16:14
                                                    Nie, nie, to na pewno nie chodzi o cytryne (albo dwie). Chodzi o to!, co jest
                                                    do stracenia, jak sie obraza!:)
                                                  • asiunia.lux Re: letter of offer 22.04.05, 16:18
                                                    dobra to jeszcze raz:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=23006069&a=23065417
                                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 16:20
                                                    Ok, no to powtorka:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=23006069&a=23065466
                                                  • asiunia.lux Re: letter of offer 22.04.05, 16:22
                                                    i takim to sposobem w ciagu kilka minut mozna strzaskac z setke watkow o tresci
                                                    zerowej:))
                                                    pzdr
                                                    juz mi przeszlo:)
                                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 16:27
                                                    udanego weekendu:)
                                                  • Gość: tomi Re: letter of offer IP: 194.154.219.* 22.04.05, 16:34
                                                    ale sie nudzicie :)))
                                                  • essere1 Re: letter of offer 22.04.05, 16:37
                                                    e tam od razu nudzimy, robimy urzedniczy training on the job:) czyli odsylanie
                                                    papierkow ze stolu na stol:):) (ja wygralem)

Lece do domu, udanego weekendu Tomi!
                                  • Gość: daisy26 Re: letter of offer IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:14
                                    ja mam Was gdzieś?! ;) a wypraszam sobie takie pomówienia ;P ;))))
                              • Gość: daisy26 Re: letter of offer IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:02
                                Rafał, gratulacje!!!!!! to super :)) na imprezkę jak najbardziej się piszę ;)
                                pozdrawiam!
                                • Gość: stuzia Re: letter of offer IP: *.idea.pl 22.04.05, 14:12
                                  No to proponuje zalozyc Klub Swiezych Epsiakow! Na imprezke inauguracyjna
                                  oczywiscie tez sie chetnie pisze!

Dziewczyny, zostawiamy jakis testament w razie pozarcia przez szefcia lub
                                  personalnego naszych firm? Moze ktos dostanie nasze posty w KE, jak l. of o.
                                  przyjdzie oczywiscie.... Ja juz im powiedzialam, ze na 99% odchodze ale, zadnej
                                  rezygnacji z pracy nie podpisze dopoki nie dostane tego A4 pozadania!!!!
                                  good luck!

• Gość: Sil Re: letter of offer IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 14:17
                                    Klub Świeżych Epsiaków? Zapisuję się. ale dopiero jak dojadę do Bxl;).
                                  • Gość: daisy26 Re: i trzymajmy kciuki za czekających :) IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:19
                                    oby ten Klubik w szybkim tępie się powiększał :))
                                    • Gość: daisy26 Re: i trzymajmy kciuki za czekających :) IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:20
                                      tEMpie, oczywiście!!!! ( sorki!!!)
                                      • Gość: stuzia jest cos! IP: *.idea.pl 22.04.05, 15:42
                                        Juhu!!!! Przyszlo mailem piec minut temu z Adminu, ze lada dzien list idzie a
                                        poki co moge sie z pracy zwolnic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                        • essere1 Re: jest cos! 22.04.05, 15:43
                                          :) pysznie!!
                                          • Gość: Sil Re: jest cos! IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 22.04.05, 15:44
                                            No to do dzieła. Ja już drżę...;)))
                                            • Gość: Sil Ogłosiłam odejście z pracy! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.04.05, 22:07
                                              No więc Panie i Panowie, jestem już po rozmoawie z szefem i oświadczam, że mnie
                                              nie zjadł, ani na deser ani na główne danie;). Jestem wręcz mile zaskoczona.
                                              Szefo mi pogratulował i stwierdził, ze jest ze mnie dumny. mogę odejśc za
                                              porozumieniem stron i wtedy kiedy uznam za stosowne. Rewelka. Jednak to prawda,
                                              że faceta poznaje się po tym jak kończy;). Have a nice weekend!
                                              • Gość: essere1 Re: Ogłosiłam odejście z pracy! IP: *.ipt.aol.com 22.04.05, 22:40
                                                :) E tam, prawdziewgo mezczyzne poznaje sie po tym, co je:):)
                                                Gratulacje!!
                                                • Gość: Sil Re: Ogłosiłam odejście z pracy! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 23.04.05, 13:46
                                                  Dziękuję i liczę na to, ze opowiesz mi jak to jest z tymi zwyczajami
                                                  żywieniowymi facetów;).
                                                  • essere1 Re: Ogłosiłam odejście z pracy! 24.04.05, 17:29
                                                    Zwyczjw zywieniowe facetow?? Np. zawsze wymigac sie ze zmywania garkow;)
                                        • Gość: daisy26 Re: jest cos! IP: *.wan.pol.pl 24.04.05, 14:21
                                          szczęściara ;)))) moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka