Dodaj do ulubionych

legia cudzoziemska

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 01:38
szukam osob ktore sa w podobnej styruacji.moj chlopak dwa lata temu wstapil do
legii cudzoziemskiej.ja bardzo to przezywam i nie umiem sobie z tym
poradzic.jesli ktos ma podobna sytuacje prosze o kontakt by wymienic poglady.
Obserwuj wątek
    • Gość: gts Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 10:15
      ja bylem i mam zajeb.....wspomnienia
      • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 28.05.05, 08:43
        ...tylko bez kiczu prosze
        • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 11:34
          byleś tam?mozesz powiedzieć coś więcej?
          • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 28.05.05, 11:41
            co chcesz wiedziec ?
            • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 28.05.05, 11:44
              ...tylko bez banalnych pytan typu , jak tam jest ?
              Legion Etrangere to wojsko zawodowe podobne do innych formacji zawodowych w
              innych krajach .
              • lukas-osw Re: legia cudzoziemska 29.05.05, 19:47
                witam.ile jestes w legii.jakie miales przygotowanie zanim wstapiles?? czy
                trudno nauczyc sie francuskiego bedac tam? sluszalem duzo niepochlebnych opinii
                o legii teraz(podobno to juz nie ta legia!!).moze cos napsizesz zachecisz
                mnie.jestem teraz na zyciowym zakrecie a legia zawsze mnie fascynowala!
                pzodrawiam i dzieki za info!
                • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 29.05.05, 22:32
                  ...krotkie pytania - krotkie odpowiedzi .
                  nie wazne ile jestem ile bylem ile bede .
                  jesli jestes sprwny fizycznie , zdrowy ,logicznie myslisz to masz szanse dostac
                  sie do Legii .
                  nie sluchaj plotek o Legii .
                  nie jest trudno nauczyc sie francuskiego bedac Tam , jesli jestes bystry to
                  sobie poradzisz . nie ty pierwszy i nie ty ostatnio zjawisz sie w LE bez
                  jezyka .
                  co do zachecania - moze powinienem ci odradzic ten pomysl bo przeciez nie znam
                  cie i nie wiem czego oczekujesz .
                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 29.05.05, 22:39
                    adres to punktu werbunkowego w Paryzu

Fort de Nogent
                    94120 Fontenay sous Bois
                    +33 1 4974 5065
                    • Gość: Marcin Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 09:54
                      Jak twój facet jest w legii to się nie martw zaopiekuje się tobą :D
                      • Gość: asik Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 30.05.05, 10:14
                        Chodze obecnie z facetem po pobycie Legii Cudzoziemskiej ,obracam sie w tym
                        srodowisku (we Francji) i moge powiedziec jedno.Kazdy facet wychodzacy z tego
                        wojska ma tzw odchyly.Zaleza one od dlugosci pobytu i przezytych doswiadczen
                        (pobyt na wojnach lub nie)Zadziwia mnie ze wychodzac z Legii nie otrzymuja oni
                        zadnej pomocy psychologicznej.Duzo z nich pozniej topi swe przezycia w alkoholu
                        lub staje sie narkomanami albo skrajna sytuacja-wpadaja w marazm zyciowy lub
                        staja sie kompletnymi pracoholikami.No w kazdym razie nie ma normalnego faceta
                        po Legii(moj tez pije i apija swe pzrezycia w krajach balkanskich ,dlugo z nim
                        juz nie wytrzymam chociaz bardzo sie staralam wyprowadzic go z tej
                        sytuacji,szukalam roznych porad to kazdy specjalista mowi-sam nie zechce
                        zapomniec to nikt mu nie pomoze) Dziewczyny wystrzegajcie sie facetow po
                        Legii !!!Predzej czy pozniej uwodoczniaja oni swe psychiczne pzrezycia,tylko
                        pytanko -w jaki sposob...
                        • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 11:15
                          no wlaśnie jestem ciekawa jak to będzie z moim chlopakiem?on twierdzi, że sie
                          nic nie zmieni i znim bedzie wszystko ok.mi jednak wydaje sie, że tak nie
                          jest.odczuwam, ze jest bardziej skryty w sobie i zachowuje się tak jakby chcial
                          rzadzić światem.czy to normalne??
                          • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 15:34
                            rzadzić światem.czy to normalne ???

....czasem odbija mlodym popapranym ,w koncu 2 lata sluzby to prawie nic .
                            Jezdzi chlopak na szmacie , myje gary w kuchni i ciagle dzwiga Ta dume w
                            sobie , Ta nieprzecietnosc . sam siebie stara sie oszukiwac i gdy wyjdzie taki
                            na zewnatrz czuje sie krolem miasta . sam siebie oszukuje bo Legia to tylko
                            zwykle wojsko....
                            • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 16:50
                              zapomnialam dodac, ze odkad on tam jest stal sie wiekszym patriota.wczesniej
                              oboje kochalismy francje.teraz juz tylko ja. uwaza, ze Polska jest najlepsza.
                              jak przyjechal (niby na urlop, czy cos w tym rodzaju) to dostal szalu.kupowal
                              godla, flagi a nawet ubrania z polskimi symbolami.
                              2 REI mam pytanko - czy ty tez tak miales?
                              • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 17:14
                                ja tak nie mialem , wrecz przeciwnie .
                                Odizolowalem sie totalnie od naszej wspolnej ojczyzny........
                                • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 17:17
                                  ...na urlopy do polski ???
                                  ja na urlopy to na Kube , Polinezje francuska albo do Kenii a na pewno nie do
                                  polski
                                  • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 17:57
                                    tak do Polski. z tego co on mowil to nie wolno mu bylo ale i tak zaryzykowal, a
                                    i tak nikt go nie sprawdza.jego koledzy (polacy z legii)tez tak robili.jeszcze
                                    jedno...
                                    chcialabym sie dowiedziec jak jest w Dżibuti.byles tam?ja niestety nie moge sie
                                    nic dowiedziec.jestem ciekawa dlaczego?co tam sie dzieje?
                                    • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 18:22
                                      Legia bez tabu

pytaj , a ja ci odpowiem ,
                                      -tak to jest na poczatku ze nie mozna do polski ale wszyscy jezdza , wystarczy
                                      zrobic sobie nowy paszport w konsulacie i juz jedziesz gdzie chcesz i nikt sie
                                      nie dowie.
                                      -Dzibuti ? 13eme Demi Brigade de Legion Etrangere -Djibuti , nic tam sie nie
                                      dzieje . Pustynny klimat , warty , warty , warty ,w sumie wielka nuda a po
                                      pracy na piwko i kolorowe dziewczyny (kazdy bez wyjatku) - jedyna rozrywka .
                                      • Gość: asik Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 30.05.05, 18:36
                                        Dzibuti..Ameryka Poludniowa itp itd kolorowe prostytutki w wieku 13-14 lat i
                                        kazdy korzysta z nich,nie łudz sie ze Cie nie zdradza,moj tez udawal
                                        swietojebliwego ale z kumplami wszytsko sie robi.....zarazil mnie jakas cholera
                                        przed ktorą prezerwatywa nawet nie chroni ale na szczescie byla wyleczalna,raz
                                        mu wybaczylam ,tylko raz.....
                                        • Gość: 2 REI w NImes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 18:43
                                          ..Djibuti jest w afryce .
                                          Legia nie jest dla switobliwych i wiernych mezow
                                          • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 18:48
                                            ...daruj sobie tego twojego zolnierza , na pewno nie jest niezastapiony , na
                                            pewno nie jest najlepszy dla ciebie
                                            • Gość: asik Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 30.05.05, 19:53
                                              Wiem gdzie jest Dzibuti,napisalam ogolnie o miejscach przebywania
                                              legionistow...czy moj czy nie moja ,kazdy ma po Legii "odchyły" i zdania nie
                                              zmienie na ten temat
                                              • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 19:59
                                                ...nie staram przekonac ciebie do zmiany twojego wyobrazenia o legionistach .
                                                • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 20:41
                                                  juz nie weim czy mu wierzyc. on mi mowil o tych prostytutkach ale "sam nie mial
                                                  z nimi docZynienia -tak mowi".czy mam mu wierzyc?
                                                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 20:46
                                                    Gość portalu: aguś napisał(a):

> juz nie weim czy mu wierzyc. on mi mowil o tych prostytutkach ale "sam nie
                                                    mial
                                                    > z nimi docZynienia -tak mowi".czy mam mu wierzyc?

przestan byc naiwna , znam zycie legionisty od podszewki .
                                                  • Gość: asik.. Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 30.05.05, 21:10
                                                    Tak tak agus,posluchaj go...ja sie przekonalam na wlasnej skorze,albo udajesz
                                                    ze nie wiesz albo...
                                                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 30.05.05, 21:15
                                                    mowilem juz ze u mnie wszystko bez tabu
                                                  • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 10:45
                                                    a tak poza tematem (do 2REI)musze ci powiedziec, ze Nimes to bardzo ładne
                                                    miasto. byłam tam raz,ale z chcecia bym znow pojechala.wiem, ze tam jest punkt
                                                    werbunkowy. pułk spadochronowy legii cudzoziemskiej (tam byl moj chlopak).teraz
                                                    jest na Corsyce.
                                                  • Gość: asik Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.05.05, 12:11
                                                    Hmmm moj tez tam był ....w Polsce konczyl szkołe w Deblinie:)......
                                                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 31.05.05, 12:21
                                                    twoj ? jeszcze go nie zostawilas ?
                                                  • Gość: 2 REI w NImes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 31.05.05, 12:24
                                                    ....wierny on ci nie jest ale za to z kasa zawsze do kraju przyjezdza .
                                                  • Gość: asik Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.05.05, 12:44
                                                    Nie oceniaj zebys nie byl oceniany,nie byl w Polsce 9 lat i utrzymuje swoich
                                                    rodzicow,ktorzy stracili prace 3 lata przed emerytura.Ogromnej kasy nie ma bo
                                                    pracuje po Legii jak kazdy,normalny i przecietny Francuz i takąż ma pensje.Ja
                                                    pracuje w miedzynarodowej instytucji i mam wiekszą kase i większy majątek od
                                                    niego.Wiec moze zechciej zachowac swoje opinie dla siebie bo nie wszystkie
                                                    dziewczyny sa jednakowo pazerne oki?
                                                  • Gość: ??? Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:50
                                                    każdy robi jak chce, tylko należy ponościć odpowiedzialność za swoje czynny, bo
                                                    potem takie "lale" jak Wy zapychają swoimi wyznaniami talkshowy, że jak to
                                                    zostały skrzywdzone.......... i tyle, więcej nie napiszę
                                                  • Gość: ??? Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:36
                                                    macie porypane we łbach, że z takimi trzymacie, lecicie tylko na kasę i dajecie
                                                    takim półmózgowcą, nawet mi się nie chce pisać epitetów.... bo nie warto
                                                  • Gość: asik Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.05.05, 12:48
                                                    Ktoś kto konczy Wyższą Szkołe Lotniczą nie jest bezmózgowcem,to raczej Twoj
                                                    post swiadczy o tym kim jestes...a że faceci zdradzali,zdradzaja i zdradzac
                                                    będą i mają ku temu większe możliwosci w Legii będąc to już jest inna działka i
                                                    temat oki?
                                                  • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 15:35
                                                    do tego co sie podaje za "???"- sam masz porypane we łbie,jak nie znasz kogoś to
                                                    nie oceniaj!!!własnie tacy ty sa połmózgowcami!!ja napewno bym nie pisala o
                                                    nikim, ze leci na kase jak bym kogoś nie znala.nie musze ci sie tlumaczyc, ale
                                                    prawda jest taka, że jego kasy to ja nawet ni widzialam. poza tym jestem w
                                                    lepszej stutuacji finansowej niz on. zreszta w tej legii to pieniadze nie sa
                                                    wcale duze.
                                                  • kryst12 Re: legia cudzoziemska 31.05.05, 14:39
                                                    ile zarabie sie w legi cudzoziemskiej?
                                                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 31.05.05, 15:26
                                                    ...drobne , dobre dla dwudziestolatka ale jesli nie oplacasz z tego miszkania,
                                                    zywnosci , transportu to na jakies tam rozrywki wystarczy
                                                  • Gość: kostka Re: legia cudzoziemska IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.05, 03:13
                                                    Ej legionisto. A kobiety też mają szanse dostać się do Legii? Gdzie o tym moge
                                                    poczytać? Jesli mozesz napisz mi na kostka1982@op.pl Dzieki!
                                                  • Gość: Sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 11:50
                                                    Nie no nie wytrzymama buahaha
                                      • margo.pf Re: legia cudzoziemska 09.07.05, 06:39
                                        zapomniales podac , ze zold jest o wiele wyzszy niz we Francji
                                  • margo.pf Re: legia cudzoziemska 09.07.05, 06:37
                                    w takim razie zapraszam do Taravao :)) zostajemy tu jeszcze rok, czyli do
                                    sierpnia 2006 :)) Jednoczesnie gratuluje rzeczowego wytlumaczenia tego czym
                                    jest Legia.
                        • Gość: misiek Re: legia cudzoziemska IP: 83.71.136.* 19.07.05, 09:43
                          a moj kumpel jest po Legii i to jeden z najfajniejszych kolezkow, jakich
                          kiedykolwiek poznalem, konie mozna z nim krasc i zero odchylow, a kilka wojen
                          zaliczyl. Nie ma co uogolniac, wszystko zalezy od charakteru.
                          • Gość: Sandra Re: Misiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:08
                            I tutaj ci przyznaje racje "nie ma co uogolniac" każdy człowiek jest
                            inny...Pozdrawiam :)
    • Gość: Kross Re: legia cudzoziemska IP: *.profiline.com.pl 31.05.05, 14:47
      hmmm
      • Gość: asik Re: legia cudzoziemska IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.05.05, 15:00

During your first years as a legionnaire, up to the rank of corporal included
        (that is to say 2 to 4 years), you are equipped, fed and lodged.

Starting wages: 1033 € / month ( 1269 $ ) fed and lodged.

www.br-legion.com/ kliknac z lewej strony na 'salaires"

1° RE 2° REP 3° REI 13° DBLE
        AUBAGNE CALVI GUYANA DJIBOUTI
        RANK SERVICE I.S.A * DOM ** I.R.E ***
        Legionnaire 10 months 1033 € 1289 € 1306 € 3968 €
        Legionnaire 1°cl 03 years 1037 € 1293 € 1311 € 3972 €
        Corporal 03 years 1055 € 1311 € 1334 € 3988 €
        Senior corporal 10 years 1224 € 1494 € 1509 € 4354 €
        Sergeant 07 years 1285 € 1494 € 1570 € 4 354 €
        Staff sergeant 10 years 1556 € 1779 € 1884 € 4587 €
        Adjudant 17 years 1752 € 992 € 2122 € 5188 €
        Regimental sergeant major 21 years 1904 € 2 154 € 2306 €
        • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 31.05.05, 15:48
          ...pamietam jak X lat temu jeszcze za starych pieniedzy przywiozlem cala
          reklamowke frankow francuskich. teraz w Legii nie ma wielkich pieniedzy , byle
          hydraulik ma wieksze zarobki
          • Gość: ja***** Re: legia cudzoziemska IP: *.bella-piaski.net.pl 03.06.05, 19:28
            do REI : czy miałeś jakieś sytuacje kryzysowe?? i czy byłeś zmuszony zabić kogoś??
            • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 04.06.05, 00:13
              -sytuacje kryzysowe zdarzja sie wszedzie i kazdemu (takie jest moje zdanie),
              wiec i mi rowniez sie zdarzaly ale ja potrafie rozwiazywac moje problemy i moje
              wlasne kryzysy .
              -zolnierz w pracy uzywa karabinu ( FAMAS 5.56mm ), zolnierz Legii bierze udzial
              w wielu operacjach na swiecie i czasem tej broni uzywa . Nie kazdy i nie w
              kazdej sytuacji ( pisalem wczesniej ze nie ma u mnie tematow tabu ale nie bede
              opisywal konkretnie mojego przykladu )
              • Gość: hahahahahah Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 00:31
                Twardziele z Legii, śmiechu warte, jak jesteście tacy dobrzy, dlaczego nie
                wstępujecie do odziałów SAS czy nawet naszego GROM'u, zgraja bandytów z całego
                świata tak jak było w Waffen SS i nic więcej. A hasło czy tam się używa broni,
                myślenie tak głupie, jak i naiwne, przecież to nie jest żłobek
                • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 04.06.05, 01:04
                  -nigdy nie pisalem na lamach gazety.pl o twardzielach z Legii .
                  -nigdy nie pisalem jacy to jestesmy dobrzy wrecz przeciwnie (poczytaj
                  poprzednie posty) , pisalem ze Legia to normalne wojsko zawodowe podobne do
                  innych zawodowych formacji na swiecie .
                  -kiedy ja sie werbowalem do Legii nie istnial jeszcze Grom
                  -mam przyjaciol z SAS'u ktorzy przyjechali sluzyc Francji

wymienilem kilka punktow ktore to przedstawiaj Twoja nie kompetencje i
                  niewiedze.
                  chyba Cie ponioslo bracie..........
                  • Gość: Ja*** Re: legia cudzoziemska IP: *.bella-piaski.net.pl 04.06.05, 14:07
                    A powiedz mi jak trzeba się przygotowywać do przystąpienią do Legi??
                    Chodzi mi o trening fizyczny.
                    • borneo_b Re: legia cudzoziemska 04.06.05, 22:22
                      Potwierdzam cale info
                • borneo_b Re: legia cudzoziemska 04.06.05, 22:24
                  Hahahaha cos mi sie wydaje ze oblales egzamin sprawnosciowy i psychologiczny i
                  stąd Twoj sarkazm...
                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 05.06.05, 00:32
                    'borneo_b' - ktory regiment ?
                    • borneo_b Re: legia cudzoziemska 05.06.05, 08:54
                      Ten sam ale juz ponad 6 lat w cywilu.
                    • Gość: junior Perspektywy po Legii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:16
                      mam do Ciebie 2 REI w Nimes pyt jakie są perspektywy wychodzącego z legii
                      gdzie można pracować zwazając na przygotowanie , przeszkolenie.... ??
                      • Gość: asik Re: Perspektywy po Legii IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.06.05, 15:12
                        Odpowiem Ci gdzie pracuje moj mezczyzna i jego koledzy.Przewaznie w tzw
                        ochronie (od ochrony waznych politykow po zwykle puby)lub jako kierowcy tirow z
                        niebezpiecznymi ladunkami.Ci korzy maja inne zawody pokonczyli kursy lub szkoly
                        francuskie ewentualnie nostryfikowali polskie dyplomy
                        • Gość: 2 REI w Nimes Re: Perspektywy po Legii IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 06.06.05, 00:27
                          .......'asik' pewnie dumna jestes ze swojego mezczyzny co ?

-perspektywy po Legii- 'asik' ma racje ale pojawia sie pytanie , jezeli
                          odstukasz np. 15 lat w Legii to czy nadasz sie do zycia w cywilu ?
                          • Gość: junior Re: Perspektywy po Legii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:49
                            ja tu mówie o 5 latach i po pieciu mając już obywatelstwo francuskie .....
                            • Gość: aguś Re: Perspektywy po Legii IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 10:10
                              wiem, że po Legii chetnie biora do straży w Paryzu.
                              • Gość: asik Re: Perspektywy po Legii IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.06.05, 10:50
                                Ja jestem dumna z mego faceta,czemu mam byc nie dumna,najwazniejsze ze on
                                swietnie odnajduje sie w tym co robi(pracuje w ochronie polityka jednego z
                                najwazniejszych w Europie) i jest szczęsliwy,akurat jesli chodzi o niego to
                                podejrzewam ze w calkowicie "cywilnej" pracy nie odnalazlby sie nigdy,wiec
                                musialam go zaakceptowac "w calosci" albo w ogole....no ale to juz kwestia
                                charakteru danego "osobnika"
                                • Gość: Marek Re: Perspektywy po Legii IP: *.range217-44.btcentralplus.com 06.06.05, 11:06
                                  Jest dla mnie ewidentne,ze ten "2REI w Nimes" to po prostu, zafascynowany Legia
                                  malolat.Dziwie sie,ze nie potraficie tego odczytac z jego postow.
                                  • lukas-osw Re: Perspektywy po Legii 06.06.05, 11:27
                                    no ciekawe jak sie ustosunkujesz do tego postu 2 REI w Nimes?? mi zbytnio sie
                                    nie wydaje.twoja wiedza jest zbyt wnikliwa i zbyt chlodno odpowiadasz na
                                    pytania przynajmniej ja odnosze takie wrazenie?? a jak jest??
                                    • gerszu Re: Perspektywy po Legii 06.06.05, 19:35
                                      Ile płacą w takiej Legii cudzoziemskiej
                                      • Gość: asik Re: Perspektywy po Legii IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.06.05, 20:05
                                        Ile placa masz pare pstow wyzej
                                        • Gość: aguś Re: Perspektywy po Legii IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.06.05, 14:26
                                          to zależy gdzie jestes i co robisz.
                                          • Gość: 2 REI w Nimes Re: Perspektywy po Legii IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 07.06.05, 17:32
                                            'wiedza wnikliwa i chlodne odpowiedzi na temat Legii'
                                            'zafascynowany Legia malolat' (cytaty)

czy ja mam komus cos udowadniac ?

czy ja mam siac propagande i wstawiac tu kolorowe opisy przygod Legionisty ?

............ja tylko pisze prawde
                                  • margo.pf Re: Perspektywy po Legii 09.07.05, 06:49
                                    jesli nie znasz tematu, nie wypowiadaj sie. Z tego co on pisze wynika, ze
                                    doskonale wie o czym mowi; z tego co ty piszesz nie wynika nic poza
                                    powtarzaniem wyswiechtanych sloganow.
        • Gość: JA Re: legia cudzoziemska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.05, 20:56
          pozdrwaiam Legionistow.
          • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 07.06.05, 21:07
            ....przy okazji, pozdrowienia dla moich przyjaciol w Kanadzie
            • Gość: Pawson Re: legia cudzoziemska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.05, 22:55
              mam pytanko, mam 19 lat, jestem wysportowany( od 7 lat trenuje judo), ucze sie
              w jednym z najlepszych liceow w miescie...jakie sa moje szanse na dostanie sie
              do legii? poza tym kolejne pytanie brzmi: ile razy w ciagu roku przysluguje mi
              urlop? a jaki masz, 2REI w Nimes, stosunek do opini ludzi ktorzy twierdza, ze w
              legii latwo zginac?
              • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 09.06.05, 13:18
                19 lat to najlepszy wiek , sprawnosc fizyczna to dodatkowy atut , dobre liceum
                w niczym Ci nie pomoze ale mysle ze masz spore szanse.

masz odpowiednie okreslona ilosc dni urlopu ale czesto sie zdarza ze mlody
                zolnierz nie wykorzystuje calego przyslugujacego urlopu .

nie zgadzam sie z opinia ze w Legii latwo mozna zginac , np w pierwszej wojnie
                w Iraku (1991) zginele zaledwie kilku saperow . Francja nie posyla na zolnierzy
                w tak zapalne miejsca jak to robia amerykanie czy brytyjczycy .
                • Gość: Pawson Re: legia cudzoziemska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 17:22
                  dzieki bardzo za odpowiedz, pozostaje tylko stawic sie w biurze werbunkowym...
                  jeszcze sie zastanowie ale mysle, ze chyba sie zaciagne... pozdrawiam!
                • Gość: Pawson Re: legia cudzoziemska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.05, 18:38
                  moglbys mi powiedziec, 2REI w Nimes, co to jest drugi pulk spadochronowy?
                  • Gość: KoDeX Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:50
                    Witam,mam pytanie!
                    Czy jesli chcialbym wstapic do legii.jeste, zdrowy psychicznie,dobrze sprawny
                    fizycznie,ale mam tatuaz to czy przez ten tatuaz na 100% nie mam szans na
                    przyjecie do legii??
                    Do tego dobrze wladam francuzkim i angielskim. Jesli ktos potrafi mi
                    odpowiedziec na to pytanie to bardzo prosze o odpowiedz!!!!
                    • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 10.06.05, 08:04
                      -drugi pulk spadachronowy czyli 2 REP w Calvi na Corsyce , regiment dla
                      najlepszych . samoloty , skoki jesli to Cie pociaga to nie mysl sie 2 razy .
                      -tatuaz w niczy nie utrudni Ci
                      • Gość: Pawson Re: legia cudzoziemska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 01:34
                        mowi sie, ze legia ma " z czego wybierac"...w takim ukladzie, jakie sa moje
                        szanse na dostanie sie? czy bede mogl kilkukrotnie starac sie o przyjecie?
                        teoretycznie Francja nie prowadzi dzialan wojennych ale czytajac artykuly o tej
                        formacji mozna dojsc do glebokich przemyslen czy naprawde warto...dla mnie
                        warto, ale czy dla wszystkich?
                        • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 11.06.05, 01:45
                          Legia ma z czego wybierac bo jest duzo kandydatow .
                          Nie potrafie realnie ocenic jakie sa Twoje szanse , masz duze szanse ale w
                          procentach tego Ci nie wyraze .
                          Osobiscie nie znam przypadkow ze raz odrzucony kandydat staral sie o ponowne
                          przyjecie do Legii .

czesto artykuly o Legii sa przebarwione , czesto ci ktorzy tam byli dodaja nie
                          prawdziwe fakty
                          • Gość: mrpayne Re: legia cudzoziemska IP: *.icpnet.pl 11.06.05, 10:30
                            czy w legii jest fala w rozumieniu tej z wojska polskiego, badz rosyjskiego?
                            • borneo_b Re: legia cudzoziemska 11.06.05, 14:40
                              A jak myslisz?
                              • Gość: mrpayne Re: legia cudzoziemska IP: *.icpnet.pl 11.06.05, 15:13
                                mysle, ze nie. ale wczasow w ciechocinku to chyba tez nie przypomina.
    • cassandrafr Re: legia cudzoziemska 11.06.05, 14:49
      Dla tych co im sie legia marzy link do legii po polsku. 1/3 legionistow wywodzi
      sie aktualnie z krajow europy wschodniej. Osobiscie odradzam, chyba, ze komus
      wojenka sie marzy albo pracuje w polskiej armii za grosze. Brytyjska armia tez
      robi nabor, warunki finansowe idem.
      www.br-legion.com/pl/index.html
      • Gość: mrpayne Re: legia cudzoziemska IP: *.icpnet.pl 11.06.05, 15:25
        brytyjczycy nie biora obcokrajowcow: "Applicants will be eligible if they are a
        bona fide resident of the United Kingdom or the Irish Republic and are one of
        the following:
        A British citizen; a citizen of the British dependent territories; a British
        overseas citizen; a British subject under the British Nationality Act 1981; a
        citizen of an independent Commonwealth country; British Protected Person;
        Citizen of the Irish Republic." (...)"you should normally have resided in the
        UK for a minimum of 5 years immediately prior to making an application."

szansa jest za to w armii australijskiej ale dla ludzi z doswiadczeniem w woju
        www.defencejobs.gov.au
        • Gość: junior Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 09:11
          tylko tu powstaje pyt ile sie tam zarabia ??... jak to jest z wizami
          pracowniczymi do AU bo z tego co wiem co proces dostania wizy jesy bardzo
          długi;/ czy są robione jakieś ustepstwa w st. do chcących zaciągnać sie do ich
          WOJSKA
      • Gość: emerytowany legion Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:17
        link zerzniety z powyzszych postow
        • Gość: Pawson Re: legia cudzoziemska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 18:55
          a czy legia jest jedyna formacja na swiecie o charakterze najemniczym? w sumie
          warunki sluzby sa uczciwe i dobre!
          • borneo_b Re: legia cudzoziemska 11.06.05, 19:53
            Jest o tyle dobra ,ze otwiera potem drzwi do wszelkich innych formacji ...
            • Gość: junior Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 14:05
              2 REI w Nimes powiedz z jakiego kraju masz najwiecej ludzi lub ogolnie z jakich
              krajow oni są czy sa wporzadku i co konkretnie mozna robić po LC:)??a co
              zamierzasz robi po skonczeniu sluzby...
              • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 12.06.05, 14:19
                ...cale zycie bede sluzyl wiec nie mam problemow co dalej a kazdy z osobna musi
                sam wybrac co bedzie robic jesli zdecyduje sie wycofac z LE

najwiecej ochotnikow jest z europy srodkowo-wschodniej i nikt dla Ciebie nie
                bedzie w porzadku jak tam sie pojawisz .
    • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:19
      Ja mam taka sytuacje i chetnie pogadam tez mam faceta e legii
      • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 12.06.05, 21:24

co nam powiesz nowego Sandro ?
        • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:26
          To ze mam chlopaka w legii i juz mam tego dosc szukam kogos kto tez jest lub
          byl tam:)pozdrawiam
        • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:29
          o Ty tez jestes w legii napiszesz mi cos ciekawego? wiem juz prawie wszystko
          ale chetnie zadam jeszcze jakies pytanko;)
          • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 12.06.05, 21:41
            ...wiec wiesz juz prawie wszystko o Legii Sandro ?

nie sadze , wiesz tylko tyle ile powiedzial Ci Twoj chlopak i nic wiecej .
            • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:55
              Dokladnie wiem tyle ile mi powiedzial ale mam pytanie..on jest na Korsyce w
              2rep i powiedzial mi ze na ochotnika moze wyjechac do afryki a mial przyjechac
              na urlop powiedzialam zeby nie jechal to na drugi dzien powiedzial ze wyslali
              go tam sami ciekawe czy nie klamie?
              • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 12.06.05, 22:30
                ...z tego co mi teraz napisalas trudno ocenic ile w tym prawdy ale wiele mozna
                sie dowiedziec majac wiecej parametrow Twego zolnierza np. jego numer , od
                czego w koncu sa komputery .
                • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:37
                  chcialabym sie dowiedziec czy sie sam zglosil na ochotnika bo jesli jedzie tam
                  dla kasy zostawiajac mnie tutaj to jest pazerny a pieniadze to nie
                  wszystko..najlepsze jest to ze mi nie pozwala nigdzie wychodzic bo twierdzi ze
                  sam nie pije nie cpa i nie wychodzi nigdzie co jest rzecza niemozliwa w takim
                  miejscu i irytuje mnie fakt ze obraza moja inteligencje probujac zrobic zemnie
                  idiotke wiem ze jest cos takiego jak psychologia tlumu-za stadem co o tym
                  sadzisz? prawda ze kazdy tam korzysta z tego co moze??Pozdrawiam
                  • Gość: Pawson Re: legia cudzoziemska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.06.05, 23:02
                    jutro zaczynam trening i sprawdze ile mi jeszcze "brakuje" aby dostac sie do
                    legii... jestem zafascynowany, moze bede kiedys zalowal ale nie mysle w tych
                    kategoriach... sadze ze kazdy kto powaznie mysli o tej formacji wojskowej
                    powinien miec takie podejscie jak ja... choc nie chce stawiac siebie za wzor!!
                    • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 12.06.05, 23:47
                      ...prawdwa jest taka jak Ci sie wydaje Sandro, kazdy korzysta z tego co moze i
                      pewnie Twoj zolnierz bylby zly za moja wypowiedz ale moja rada -nie ufaj
                      legioniscie choc przyznam ze podczas mojego pobytu w Afryce byl tylko 1 (jeden)
                      zolnierz ktory ani razu nie wyskoczyl na dziewczyny .

Legia to armia zawodowa dla ochotnikow , jesli jestes w Legii to wykonujesz
                      rozkazy .
                      • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:38
                        ale nie rozumie tego bo przeciez ja jestem bardzo atrakcyjna zadbana kobieta i
                        on wie ile facetow zawiesza na mnie oko jest strasznie zazdrosny wiec po co ma
                        chodzic i placic za cos co ma w domu za darmo on ciagle powtarza ze nie chodzi
                        nigdzie.a jeszcze jedno ile on zarobi jesli pojedzie teraz do cote divoire do
                        afryki?orientujesz sie moze? Pozdrawiam cie serdecznie Sandra czekam na odpo:)
                      • Gość: wilk Re: legia cudzoziemska IP: *.195.108.194.contactel.net 09.08.05, 23:23
                        Pozdrawiam, sam chcialem iść do legii. Uprawialem sporty bojowe, regularnie
                        biegalem po dwadzieścia kilometrów,... bylby ze mnie niezly legionista.
                        Niestety mialem wypadek i teraz mam czesciowo niesprawna lewa reke. Trudno,
                        takie jest zycie. Chcialbym slyszeć jakieś ciekawe przezycia kogoś kto tam
                        jest, albo byl.
                    • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 12.06.05, 23:55
                      PAWSON ,

jak sprawdzisz ile Ci jeszcze brakuje aby dostac sie do Legii ?
                      • Gość: dorka Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:10
                        pytanie w kwestii formalnej: czy mojego 35-letniego męża przyjmą?
                        ps; super się czyta Twoje opinie... pozdrawiam:-)
                        • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 13.06.05, 13:15
                          teoria mowi ze przyjmuje sie mezczyzn w wieku 18-40 ale w praktyce 30 lat to
                          chyba gorna granica . 35 lat to wiek emerytalny w Legii .

Chialabys sie meza pozbyc ?
                          • Gość: junior Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:33
                            2 REI w Nimes jak jest twoim zdaniem ..... czy legioniście po słuzbie np./
                            5 lat kontrakt jest łatwo znaleść prace w w firmach typu
                            BLACKWATER www.blackwaterusa.com/
                            HART SECURITY www.hartsecurity.com/index.asp

i jak jest z zarobkami w takiej firmie ??
                            • Gość: junior Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:33
                              2 REI w Nimes wogole co sadzisz o takiego typu firmach ???
                          • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:19
                            dlaczego jestem na koncu?
                            • Gość: Pawson Re: legia cudzoziemska IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.05, 22:28
                              2Rei w Nimes, moge sprawdzic swoja wydolnosc i, co najwazniejsze, moge zrobic
                              test coopera i ocenic swoja wydolnosc! pozdrawiam
                              • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:13
                                A tam niczego nie sprawdzaj i tak sie zaciagniesz do legii bez problemu wiem
                                cos o tym:)
                                • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 14.06.05, 01:34
                                  ...Sandra ma racje , niczego nie sprawdzaj a juz powinienes tam byc i stukac do
                                  drzwi punktu werbunkowego , tracisz czas na rozmyslania . Ja mialem 18 lat gdy
                                  sie przyjalem - to najlepszy wiek .

A teraz porusze watek Sandry , moze i jestes atrakcyna ale chyba nie rozumiesz
                                  meskiego myslenia . Jest kilka powodow zeby Twoj zolnierz zdradzal Ciebie np bo
                                  Ty jestes daleko , bo w Afryce sa czarne kobiety i jak tanio . Nie wyobrazasz
                                  sobie jak tani jest sex w Afryce
                                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 14.06.05, 01:48
                                    ...co do pytania Junior'a

moje odpowiedzi zawsze poparte sa moimi doswiadczeniami , moja wiedze i nie
                                    potrafie w pelni odpowiedziec na Twoje pytanie .
                                    • Gość: junior Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:40
                                      spoko ale widze ze kumaty z ciebie koleś pozdrawiam :)

a jeszcze jedny pytanko piszesz ze nie masz obaw co po Legii i słuzył bedziesz
                                      dalej to jak wygladają twoje plany na na ten rok począwszy od lipca gdzie
                                      bedziesz sie poruszał gdzie może jakaś misja ??
                                      pozdrawiam :)
                                    • Gość: sandra DO 2REI w Nimes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:14
                                      acha zapomnialam napisac ze moj facet nie cierpi czernych wiadomo co chce
                                      przez to powiedziec(a mowisz ze wszyscy legionisci korzystaja z uslug panienek
                                      z czerwonego domku) wiec co teraz mi napiszesz?Pozdrawiam
                                  • Gość: sandra Re: legia cudzoziemska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:43
                                    Do 2REI- Moze i sex jest tani ale ze tak brzydko napisze cykac takie mutanty to
                                    juz trzeba miec niezle kuku:)A jeszcze pytalam ile on zarobi w tej afryce skoro
                                    mowi ze znacznie wiecej niz na Calvi?Zadaje takie pytania bo wiadomo ze facet o
                                    wszystkim nie powie ale coz mam nadzieje ze Ty (Pan) mi pomoze i zawsze chetnie
                                    odpowie na Moje pytanie.A tak na marginesie to lece na Calvi i sama zobacze jak
                                    sie bawia legionisci Pozdrawiam
                                    • Gość: aguś do Sandry IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 17:34
                                      jak dugo twoj chlopak jest w legii??byc moze jestes dziewczyna jednego z kolegów
                                      mojego chlopaka?
                                      • Gość: Sandra Re: do Agus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:40
                                        Moj jest połtora roku i chetnie bym z Toba pogadala bo czytalalm ze Twoj facet
                                        tez jest na Calvi i moze sie znaja a znam nazwiska jego kolegow moze sobie
                                        pomozemy nawzajem i wymienimy sie pogladami itp itd i bedzie ok czekam na
                                        namiary odpowiedz pozdrawiam Sandra wspólczuje Tobie tak jak i sobie odpisz Pa
                              • cassandrafr Re: legia cudzoziemska 14.06.05, 18:37
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=17780641&a=17780641
                                • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 15.06.05, 01:05
                                  --casandrafr ,
                                  nie wielka Ty masz wiedze na temat Legii , wydaje mi sie ze czysto teoretyczna
                                  wyssana ze stron internetowych .

--junior ,
                                  jest kilka misji w afryce w drugiej polowie tego roku
                                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 15.06.05, 01:07
                                    ..a moje plany , to zasiedziec dluzej w europie , wiec na razie zadne misje a
                                    spokojny job
                                    • Gość: 2 REI w Nimes Re: legia cudzoziemska IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 15.06.05, 01:16
                                      Sandro

..pisalas mi to o 'cykaniu mutantow' i ze ten Twoj to czarnych nie lubi .
                                      ok , wiec moze ten ten Twoj jest inny , nie spotykany . Nie chce sie rozwodzic
                                      nad tym bo i tak ja mam swoja na ten temat teorie i praktyke .
                                      co do zarobkow w afryce , wazne jaki on posiada stopien ale podam Ci sposob
                                      uproszczony na wyliczenie zoldu . jego europejki zold x 2 .
                                      • Gość: sandra do 2 REI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:47
                                        Hej-nie jest inny poprostu nie lubi czrnych innymi slowy jest...wiadomo
                                        kim.Zastanawiam sie tez dlaczego on ma tak duzo wolnego czasu dzwoni co chwilke
                                        do domu jak to jest z tym czasem ,weekendy ma wolne? popoludnia od 17-30 tez?
                                        ach a ludzie pisza takie mity na temat legii...
                                        • Gość: 2 REI w NImes Re: do 2 REI IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 15.06.05, 10:13
                                          weekendy wolne i wieczory rowniez , oczywiscie jak nie ma zadej sluzby czy
                                          jakiegos wyjazdu w teren
                                          • Gość: sandra Re: do 2 REI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:31
                                            No wlasnie jak nie zadzwoni to mi mowi ze cos sprzatal albo myl jakies auto
                                            itp.a co zazwyczaj robi sie w ten wolne dni?
                                            • Gość: 2 REI w Nimes Re: do 2 REI IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 15.06.05, 10:46
                                              --wolne dni

tu moglbym sie rozpisac
                                              znam takich co cpaja , inni siedza w knajpie i pija , niektorzy pakuja sterydy
                                              sobie w zyle i ida na silownie , czesc jedzie do Paryza na rozrywki , niektorzy
                                              robia biznes w wolnych chwilach i robia druga pensje na boku.......

ile ludzi tyle pomyslow
                                              • Gość: 2 REI w Nimes Re: do 2 REI IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 15.06.05, 10:55
                                                ..jeszcze dodam

czesc spedza wolne dni w domu z zona i dzecmi
                                                • laparisienne DO do 2 REI 15.06.05, 13:42
                                                  A czemu, ty piszesz z IP: UK????? Legia nie ma baz w Wielkiej Brytanii!
                                                  • Gość: 2 REI w Nimes Re: IP: *.cable.ubr04.gill.blueyonder.co.uk 15.06.05, 13:47
                                                    ...pokazuje IP tylko w jednym celu , zeby nikt sie nie podszyl pode mnie co nie
                                                    musi byc wcale wyznacznikiem mojego miejsca przebywania
                                                  • soup_nazi Hehehe, chcesz to zaraz moge do ciebie napisac 06.07.05, 23:43
                                                    z jakiejs dziury w Japonii albo z Patagonii. To proste, hehehe, jak pol metra
                                                    drutu w kieszeni.
                                  • laparisienne Re: legia cudzoziemska 15.06.05, 13:38
                                    Gość portalu: 2 REI w Nimes napisał(a):

> --casandrafr ,
                                    > nie wielka Ty masz wiedze na temat Legii , wydaje mi sie ze czysto
                                    teoretyczna
                                    > wyssana ze stron internetowych .
                                    >
                                    > --junior ,

Bie sûr mon légionnaire, penses à ta guise!
                                    Jestem rdzenna Francuzka. Poznalam kiedys przez znajomych Polakow, mlodego
                                    Jugoslawwianina, ktory utopil sie potem podczs misji. Legia zle sie kojarzy we
                                    Francji, z wyjatkiem 14 lipca, naszego swieta narodowego. Wtedy otrzymuja duza
                                    brawa na defiladzie wojskowej na Polach Elizejskich. Czesto legionista jest
                                    synonimem "bylego karanego przez parwo", albo przyszlego mercenera na poczet
                                    republik bananowych w Afryce. Jeden z nich "wielka slawa" Bob Denard, Francuz,
                                    ktorego Francuzi sami sprzedali, siedzi za kratkami we Francji do konca zycia.
                                    Idem historia innego mercenera Carlosa. Siedzi tez na dozywotnim wyroku.
                            • Gość: aguś Re: legia cudzoziemska IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 10:52
                              do Sandry-jak dlugo twój chlopaka jest w legii?moze to jeden z kolegów mojego
                              chlopaka?/
                              • Gość: aguś do sandry IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 10:57
                                moj mail niente09@poczta.fm czekam na jakas wiadomosc od ciebie
                                • Gość: sandra Re: do agus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:26
                                  Napisalam do Ciebie daj znac jak najszybciej Pa
    • bb76 Re: legia cudzoziemska 15.06.05, 12:58
      Przeczytałam cały ten wątek i zastanawiam się nad swoją przyszłością. Otóż...
      Poznałam kogos bardzo wartościowego. Innego niż otaczający mnie mężczyźni.
      Czarującego, czułego, kochającego. Jest tylko jedno małe ale... był przez 7 lat
      w legii. Uczestniczył w różnych akcjach. Nie bardzo lubi wspominać tamto zycie.
      Minęło co prawda kilka lat odkąd jest w cywilu, ale widzę że potrzebuje tamtej
      adrenaliny. Męczy się w Polce. Gna go po świecie, szuka przygód. Mam wrażenie,
      że nie umie ustabilizować swojego życia. Ma teraz 35 lat. Nie był w żadnym
      poważnym związku. W tym wieku to raczej dziwne, nie uważacie?? Znamy się pół
      roku. Szybko się w sobie zakochaliśmy. Chce z nim być, ale to nie jest takie
      proste. Czytając wasze wypowiedzi zaczynam go rozumieć i widzę wpływ jakie
      wojsko na niego wywarło. Teraz dopiero zauważam pewne sprawy, rozumiem
      zachowania. Dziękuję wam za to...
      • Gość: sandra Re: do bb76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:06
        A tam ja uwazam ze juz powinien sobie odpuscic jesli cie kocha to powinniscie
        byc razem tym bardziej ze facet ma juz swoj wiek a milosc na odleglosc jest
        okropna Pozdrawiam
        • bb76 Re: do sandra 15.06.05, 13:15
          Widzisz, on legie sobie odpuścił dawno temu, tylko wewnetrznie go gna. Nie
          potrafi długo siedzieć w jednym miejscu. Teraz jest w Paryżu albo w Brukseli, a
          nawet tego nie jestem pewna. Dla niego spakować się i ruszyć w świat to decyzja
          pięciominutowa. Miłość na odległość jest bardzo ciężka. Obecnie pojechał
          zarobić szybko i dużo. Ma poważny problem z chorą matką, co wiąże się z
          poważnymi finansami. Zobaczymy jak wróci, bo obiecuje ze tak bedzie. Ale czuje
          że wróci na chwile.
          • Gość: sandra Re: do bb76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:45
            No tomasz straszny problem ale ja bym postawila wszystko na jedna karte bo to
            nie zycie z takim czlowiekiem a jesli cie kocha mocno to przyjmie Twoje warunki
            (w pozytywnym tego slowa znaczeniu)
            • bb76 Re: do sandra 16.06.05, 14:49
              Hej, teraz dopiero mogłam ponownie tutaj zaglądnąć.
              Masz całkowitą rację, powinnam i zamierzam postawić wszystko na jedną karte.
              Kochamy się bardzo więc tak czy inaczej zaryzykuje przyszłość przy nim.
              To co napisałam na tym forum nie jest wylaniem moich żalów. To nie wołanie
              o rade, o pomoc. Rozumiem, że musiał wyjechac. Rozumiem, że fascynuje go broń,
              że ma pewne nawyki. Nie walczę o zmiany, bo On poprostu taki jest. Chcę Wam
              tylko pokazać, dziewczyny, ze dorosły facet z taka przeszłością na zawsze
              pozostaje "dzieckiem". Życie z takim człowiekiem napewno nie jest łatwe. Wy
              jesteście młodziutkie więc inaczej patrzycie, w innych kategoriach. Czy to
              naprawdę jest tak istotne co oni robią w wolnym czasie?? Ważna jest wasza
              przyszłość po ich powrocie.
              Przez przeczytane tutaj posty zrozumiałam, przynajmniej częściowo, świat mojego
              mężczyzny. Dla mnie to już dużo ponieważ nie chce opowiadać o sobie. Nie lubi
              wspominać tamtego życia./ Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: sandra Re: bb76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:24
                Kazdy facet jest dzieciakiem czy legionista czy tez nie ja tez rozumie ze
                mojego faceta fascynuje bron i dlatego nie zamierzalalm zabronic jemu pojscia
                do legii ma marzenia niech je spelnia ale jesli chodzi o ten wolny czas to
                bardzo mnie interesuje co moj facet robi !!!bo jesli zrobi zle to koniec!!!!!Ja
                juz mloda nie jestem i on tez
                • bb76 Re: bb76 16.06.05, 17:17
                  To nie jest tak, że mnie nie interesuje co On robi, jak spędza wolny czas. To
                  co mówi przyjmuję jako prawdę. Przecież nie mam podstaw żeby nie wierzyć. Jaki
                  ma sens zadręczanie samej siebie??. Kocha, zalezy mu to nie zrobi nic przeciwko
                  NASZEJ MIŁOŚCI. Jaki jest sens siedzieć w domu i myśleć?? Faktów i tak nie
                  sprawdzimy...
              • Gość: Bea Re: do bb76 IP: *.elpos.net / *.elpos.net 09.07.05, 13:37
                Ja nie jestem mlodziutka i mialam tak samo jak TY i teraz moge powiedziec
                jedno: tak bedzie cale zycie albo sie do tego przyzwyczaisz albo nie,jego
                bedzie gnalo po swiecie do konca zycia i albo to zakceptujesz albo nie.Twoje
                plany ,czy nawet Wasze wspolne plany na nic,jesli potrafi sie spakowac w i
                wyruszyc w 5 minut (tak jak mj) to wszytskie plany tez mu runą w 5 minut i nic
                nie poradzisz.
                Moje zycie to czekanie....
      • margo.pf Re: legia cudzoziemska 09.07.05, 07:06
        Jedyne czego tobie potrzeba by byc razem z nim to CHARAKTERU i cierpliwosci.
        Jesli masz to sobie dasz rade i bedziecie razem. Cos o tym wiem, slub bralam w
        Aubagne we wrzesniu 86 roku, i to 13 :))
    • Gość: junior Re: legia cudzoziemska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:30
      --wolne dni

tu moglbym sie rozpisac
      znam takich co cpaja , inni siedza w knajpie i pija , niektorzy pakuja sterydy
      sobie w zyle i ida na silownie , czesc jedzie do Paryza na rozrywki , niektorzy
      robia biznes w wolnych chwilach i robia druga pensje na boku.......

ile ludzi tyle pomyslow

2 REI piszesz tu o roznego rodzaju dorabiania
      mogłbyś nam przytoczyć niektore z nich ??
      • Gość: 2 REI w Nimes