extens 14.06.05, 12:31 Czy ktoś pracował w angielskim Domu Opieki jako "care assistant"? Jeśli tak, to z czym się trzeba liczyć? Oczekuję najgorszego, ale od czegoś trzeba zacząć. Będę wdzięczny za Wasze głosy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croux Re: DOMY OPIEKI W ANGLII - PRACOWALIŚCIE TAM? 14.06.05, 13:14 witam... ja wlasnie pracuje jako ca. spodziewac sie mozna wszystkiego tzn od banalnych rzeczy jak pomoc przy jedzeniu do mycia po nocy co jest najprzyjemniejsze. Mnie nie pasuje ta praca, ale robie to skladajac jednoczesnie aplikacje gdzie indziej. Pracuje w nocy wiec czasami sie zdaza ze moge pospac :) Generalnie jak ktos nie ma oporow w myciu i nie przeszkadza mu zapach to spoko. Jedyny wielki minus to taki ze malo placa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zig Re: DOMY OPIEKI W ANGLII - PRACOWALIŚCIE TAM? IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 14.06.05, 14:05 Witam! Ja też wybieram się do takiej pracy. Nie obawiam się może zapachów czy zrzędzących staruszków, z tym mam pewne doświadczenie ale jako dziewczyna mogę nie poradzić sobie z osobą leżącą. Stąd moje pytanie - czy może w takich przypadkach ktoś pomaga czy robią to raczej faceci czy jednak trzeba samemu sobie radzić? Daj znać Croux. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: DOMY OPIEKI W ANGLII - PRACOWALIŚCIE TAM? IP: *.server.ntli.net 14.06.05, 17:07 W takich przypadkach(a często się zdarza że masz pod opieką 40 "roślinek"pracuje się zawsze w parach.Do podnoszenia używa się specjalnych podnośników do przesuwania z boku na bok specjalnych mat.Ale radzę wszystkim wybrac taki dom gdzie dziadkowie chodzą bo praca z "roślinkami"to prawdziwa męczarnia.Często nie są zdolni nawet ruszyć ręką a trzeba ich umyć,mężczyzn ogolić,przebrać pieluchę,ubrać,przetransferować na weelchair i z weelchair na fotel do salonu albo gdzieś(zależy od domu)Wyobraż sobie ,że masz takich dziadków 16 a na transfer ich do salonu masz godzinę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: DOMY OPIEKI W ANGLII - PRACOWALIŚCIE TAM? IP: *.mops.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:29 Ja się wybieram w najbliższym czasie do Glasgow, do domu opieki. Może ktoś z Was pracuje w domach firmy Bupa? Tam właśnie jadę. Chętnie nawiążę z kimś kto u nich pracuje kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yod Re: DOMY OPIEKI W ANGLII - PRACOWALIŚCIE TAM? IP: *.kppsp.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:35 Czy ktoś z Was wyjechał za pośrednictwem Mackenzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yod Re: DOMY OPIEKI W ANGLII - PRACOWALIŚCIE TAM? IP: *.kppsp.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:04 Z tych kilku wypowiedzi wnioskuję,że do tej pracy wybierają się osoby nie miały nic wspólnego z tą pracą.Jeśli ktoś chciałby czegoś się dowiedzieć na ten temat/15 lat praktyki/ ,to możemy pogęgać 5225721./Oczywiście pracuję w kraju/. Pozdrawiam-Yod Odpowiedz Link Zgłoś
croux Re: DOMY OPIEKI W ANGLII - PRACOWALIŚCIE TAM? 15.06.05, 13:48 witam...nie wiem za bardzo o czym mowisz i o co Ci chodzi, ale fakty sa takie jak napisalem. Care assistant myje,ubiera, karmi, pomaga wyjsc do toalety. Jak mam osobe lezaca nigdy, ale to nigdy nie dzwigam jej sam, czy nawet nie staram sie jej pomoc. Zawsze dwie osoby, ale zazwyczaj dzwigiem. Tam gdzie ja pracuje nie ma wielu osob lezacych, wiec jest dobrze. Pracuje na nocna zmiane wiec moje obowiazki ograniczaja sie podania herbatki na noc, kontroli co 2godziny czy wszystko ok oraz umyc i ubrac rano. Nie jechalem z agencjii z Polski bo nie chcialem wiazac sie kontraktem, nie wiedzialem czy praca mi sie spodoba i czy bede chcial w niej zostac. Teraz juz wiem, ze nie lubie tej pracy i szukam czegos innego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś