Dodaj do ulubionych

Epsy C-klasse

IP: *.129-200-80.adsl.skynet.be 30.06.05, 00:01
ee nie pytam o auto bo wiadomo VOlvo z niebieskimi numerkami. pytam o kalase
C. dlaczego EPSY a traktuja C klase z taka pogarda? kompensacja wzrostu lub
innych malych wymiarow?

W koncu u merca A klasa to najmniejsze knypki ;P
Obserwuj wątek
    • asiunia.lux Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 00:11
      Gość portalu: paw_dady napisał(a):

> dlaczego EPSY a traktuja C klase z taka pogarda?

bo to tylko benz:)
    • Gość: tomi Re: Epsy C-klasse IP: *.217.134.144.coditel.net 30.06.05, 09:44
      eee, sa tacy co tylko Merc 220 :))) czyli auto dla niemieckich roboli -
      gornikow, smieciarzy i Turkow... :D
    • Gość: хxl Re: Epsy C-klasse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:33
      Jak tu nie pogardzac kims kto pogardza samym soba? Ile jest tych w c-klasse po
      dobrych albo w miare dobrych studiach, jak chocby po. Viadrinie, ktorym
      zabraklo wiary w siebie albo - nie widzac nic poza €€€ - uwierzylo, ze
      eurosekretarka to szczyt ich ambicji?
      • tomi_22 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 11:37
        A od kiedy Viadrina to dobre stuidia???

Nie zabraklo im wiary, tylko niektorzy sa sprytni...zdawali na c i teraz maja
        prace a ci z A marudza. A i nauki bylo mniej. Teraz wystrczy wew egzamin i po
        bolu :) Dobrze to wykombinowali :)
        • Gość: mlodaBXL Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 11:44
          Zgodnie z nowym statutem nie ma juz czegos takiego jak egzaminy wewnetrzne,
          wiec zeby awansowac trzeba zdac konkurs zewnetrzny, tylko i wylacznie!!!Tomi22
          przeczytaj wpierw statut. To ciekawa lektura jesli chce sie udzielac porad!
          • tomi_22 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 11:49
            Hmmm... fakt nie czytalem, opieralem sie na "starym" jak ty to mowisz. Czyli w
            takim razie jak chce sie na wyzszy grade to trzeba zewnetrzny? Troche to bez
            sensu...
            • Gość: mloda BXL Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 11:56
              Skoro nie czytales to przeczytaj, bo opieranie sie na nieaktualnym i jeszcze
              radzenie innym ludziom jest przynajmniej nieodpowiedzialne, zgodnie z
              zasada: "jak nie potrafisz nie pchaj sie na afisz"!Milej lektury
              • tomi_22 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 12:01
                Wiesz, ja akurat nic nikomu nie radzilem. Nasadzasz sie na mnie bezpotrzeby :)

Spok, poprosze moja "z" zeby mi przyniosla :) to sobie poczytam.
        • polla Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 12:47
          Musze wtracic swoje 3 grosze...

Zdawanie na c z wyzswym wyksztalceniem nie bylo w wiekszosci przypadkow ani
          wynikiem takiego sprytu ani chceci dostania za wszelka cena cieplej posadki...

Jak pewnie wszyscy pamietacie zglaszac sie na konkursy trzeba bylo do czerwca
          2003... Zeby zdawac na trzeba bylo miec dyplom... a wiele osob, wtedy jeszcze
          studiowalo... Wiec zdawalo na C, jedyny poziom na jaki mogli...
          I tyle... Zadnych podstepow...
    • ecosse Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 12:14
      jestem na C, znam ludzi z A, B i C i sie z nimi spotykam i nie spotkalam sie
      jeszcze z pogarda z ich strony. to jakas bajka zakompleksionych ludzi.
      • tomi_22 na "c" sa najfajniejsze... 30.06.05, 12:17
        "d" (czytaj: DZIEWCZYNY)
      • Gość: stuzia Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 12:18
        Dzieki, wyjelas mi to z ... klawiatury! I bynajmniej nie z pogarda mnie tu
        przywitali!!!!!!!!!!!!
        • Gość: stuzia Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 12:21
          To bylo w sumie do ecosse ale tomi sie wtrynil, ale coz, z nim tez czesciowo
          musze sie zgodzic...
          • tomi_22 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 12:23
            A czemu czesciowo??? ;))) Wiesz, ja tez "czesciowo" to pisalem, ale 90% jest na
            tak jak mowie...

Sorki za wtrynienie sie. Nuda, nuda i nuda. A w Luxie malo towarzystwa takiego
            jak ja... :(
            • Gość: stuzia Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 12:51
              Czesciowo bu tu, w BXL tez jest sporo atrakcyjnych A i B plci pieknej!
              • tomi_22 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 12:54
                No tak, nie watpie, ale mowimy o "c" - chociaz chyba juz nie... :)

Rozumiem ze "kolezanka" zalicza sie do jednej z 2???
                • Gość: stuzia Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 13:01
                  C. I dlatego zgodzilam sie czesciowo. Bo C sa fajne ale tez chcialam byc
                  sprawiedliwa dla A i B. Taka juz moja natura.
      • Gość: minka Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 13:15
        A kogo to obchodzi? Tutaj NIKOGO!
        • tomi_22 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 13:16
          Oho, a co to ma znaczyc???
        • Gość: stuzia Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 13:18
          ??????????????????
          • minka22 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 13:23
            co sie dziwi?
            moj post pojawil sie z opoznieniem i wyszlo na to, ze przeszkodzilam w
            gruchaniu...
            To byla odp. na wczesniejsze posty dotyczace literek :)
            • tomi_22 O matko!!! 30.06.05, 13:26
              Jakim gruchaniu znowu. Ja napisalem ze wbrew temu co mowia inni - czyatj: PAW -
              ddziewczyny nie sa takie zle, zwlaszcza z "c".

I nie grucham, co to to nie. Nie mam zamiaru "zaliczyc" kanapy... ;)
              • minka22 Tomi, wez juz przestan! 30.06.05, 13:33
                my tu o pogardzie i porazajacej urodzie C, a Ty mi tu z jakas kanapa! ;)
                • tomi_22 Re: Tomi, wez juz przestan! 30.06.05, 13:36
                  A co moze sam sobie ta kanape wymyslilem? ;)

(dobrze ze chocaz wygodna)
            • Gość: stuzia Re: Epsy C-klasse IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 13:30
              Tutaj najwyrazniej komus slonce zaszkodzilo.
              Nikt tu nie "grucha" tylko sobie dyskutuje na temat urody roznych
              literek, "grucham" to sobie z mezem, ok?
              Po drugie, czesc Daisy, co tam u Ciebie? Moze na priva sie skontaktujemy, bo
              strasznie jestem Ciekawa jak ci sie ulozylo!
              • tomi_22 tlumacze 30.06.05, 13:32
                Nie zaszkodzilo, chce mnie "postraszyc" ;)
              • daisy78 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 13:36
                hej stuzia! :)))))) u mnie super, skrobne Ci na priva ;) pozdrówka
              • minka22 slonce mi nie zaszkodzilo 30.06.05, 13:39
                niestety :(
                Gruchanie to niewinna rozmowa miedzy pania i panem. Bez podekstow.
                Pozdrawiam meza.
                Co do urody literek, to zdania sa podzielone... a moje napewno sie rozni od
                wiekszosci...:(
                • Gość: stuzia Re: slonca juz nawet nie ma.... IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 13:44
                  :-)))To jakie ono (to zdanie) w koncu jest, bo sie zagubilam? Chyba takie samo
                  mamy? Jesli chodzi o zle traktowanie A przez C czy C przez A to jakas bzdura a
                  co do urody to roznie z nia bywa niezaleznie od alfabetu :-)))

Pozdrawiam!
                  • Gość: minka no to IP: *.cec.eu.int 30.06.05, 13:57
                    sie dogadalysmy :)
                    Pozdrawiam i spadam, bo wracam kawe parzyc ;)
    • daisy78 Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 13:25
      przepraszam, jaka pogarda? :P
      • sil.bi Re: Epsy C-klasse 30.06.05, 13:32
        Jak gdzie tam wyzej zauwazyla Polla, aplikacje do konkursow skladalismy w
        zasadzie ponad 2 alta temu (czerwiec 2003)- wtedy jeszcze nie kazdy byl
        magistrem i nie mogl zdawac na C. Wiec pisanie o sprycie i takich tam to spora
        przesada. Bo jaki spryt jest w tym, ze miesiac pozniej dostalam dyplom, a potem
        nawet kolejny;) skoro dla EPSO nie mialo to juz znaczenia? Ale u siebie w DG
        bynajmniej nie spotkalam sie z pogarda czy nierownym traktowaniem. Pewnie, ze
        lepiej byloby byc A, pracowac merytorycznie i miec bardziej konkretny wklad w
        dzialanie swojego unitu, ale praca C tez wiaze sie z umiejetnosciami i
        odpowiedzialnoscia. Moze tylko nie wszyscy to dostrzegaja...
    • tomi_22 A JA POWIEM TAK 30.06.05, 13:55
      Paw jak zwykle dal do pieca i znikl = jest w pracy. Potem przyjdzie, poczyta i
      skomentuje: ale matolki... :))) Dobre co nie?

BTW - Volvo nie musi byc na niebieskich numerkach. W Luxie ma sie normalne
      numery - zolte :)))

• Gość: paw_dady a wcale, ze nie ;) IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 01.07.05, 00:51
        bo matolki w pacanowie, a epsy w bxl. niestety pozostalych 19 szczegolow nie
        udalo misie znalezc ;P

• essere1 "W Pacanowie Pawie kuja, wiec... 01.07.05, 07:41
          ..paw_dady madra glowa wybral sie do Pacanowa"
          :):):):))

> bo matolki w pacanowie, a epsy w bxl. niestety pozostalych 19 szczegolow nie
          > udalo misie znalezc ;P
          >
          >
          • essere1 ...aha i sadze, ze to NA PRAWDE wszystko, 01.07.05, 07:46
            co mozna napisac do tego kolejnego tworu nieposkromionego intelektu
            pawia.

>
            >
            > Gość portalu: paw_dady napisał(a):
            >
            > > bo matolki w pacanowie, a epsy w bxl. niestety pozostalych 19 szczegolow
            > nie
            > > udalo misie znalezc ;P
            > >
            > >
            • Gość: paw_dady esserku rymy czestochowskie nadal w cenie IP: *.199-200-80.adsl.skynet.be 01.07.05, 19:08
              u epsow? coz moze nie jest to tworczosc na poziomie Mirona Bialoszewskiego ale
              od czegos trzeba zaczac no nie?
              • essere1 Pudlo. 01.07.05, 19:23
                To jest prawie (poza Twoim nikiem rzecz jasna) orginalny cytat z Makuszynskiego.
                :)

> u epsow? coz moze nie jest to tworczosc na poziomie Mirona Bialoszewskiego ale
                >
                > od czegos trzeba zaczac no nie?
                • Gość: paw_dady jakie pudlo zaraz raszpel sie odezwa IP: *.199-200-80.adsl.skynet.be 01.07.05, 19:43
                  nie mowilem o Makuszynskim tylko o twojej interpretacji. BTW co jeszcze w pracy
                  robisz to lamanie dyrektywy EU ;P
                  • essere1 Hmm, moja interpretacje mozna, jak.... 02.07.05, 13:44

> nie mowilem o Makuszynskim tylko o twojej interpretacji.

..wszystko, roznie zinterpretowac, ale Twoja interpretacja mojej interpretacji
                    jest tylko nadinterpretacja..:):)

>BTW co jeszcze w pracy
                    >
                    > robisz to lamanie dyrektywy EU ;P

Caly czas jeszcze utrzymuje EPSY i niemieckich rencistow oraz bezrobotnych z
                    moich podatkow, wiec normy sie mnie nie imaja. Ale, ale, powoli sie
                    przepoczwarzam i juz niebawem zaczne prowadzic wygodne zycie na koszt
                    EU-podatnika! A TY, drogi (bo z Ciebie bede zyc) Pawiu, bediesz moim ulubionym
                    platnikiem - co trzecia kawa "w pracy" bedzie irish cafe i pil bede Twoje wazne
                    zdrowie (im bedziesz pilniejszy, tym kawa lepsza). Wazne, bo ktos musi
                    zapracowac na moja przyszla pensje :):P Zycze Tobie ( i Epsom) sporej sumki na
                    Twoim zeznaniu podatkowym!
                    :):)
                    • Gość: paw_dady wiedzialem wiedzialem !!! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.07.05, 19:46
                      > Caly czas jeszcze utrzymuje EPSY i niemieckich rencistow oraz bezrobotnych z
                      > moich podatkow, wiec normy sie mnie nie imaja.

jestes takim espotkiem czy juz epsem?

>A TY, drogi (bo z Ciebie bede zyc) Pawiu, bediesz moim ulubionym
                      > platnikiem - co trzecia kawa "w pracy" bedzie irish cafe i pil bede Twoje wazn
                      > e zdrowie (im bedziesz pilniejszy, tym kawa lepsza). Wazne, bo ktos musi
                      > zapracowac na moja przyszla pensje :):P Zycze Tobie ( i Epsom) sporej sumki na
                      > Twoim zeznaniu podatkowym!

wiedzialem wiedzialem czemu poszedles do EU ;o)
                      • essere1 ::)):):): 04.07.05, 22:43

> >A TY, drogi (bo z Ciebie bede zyc) Pawiu, bediesz moim ulubionym
                        > > platnikiem - co trzecia kawa "w pracy" bedzie irish cafe i pil bede Twoje
                        > wazn
                        > > e zdrowie (im bedziesz pilniejszy, tym kawa lepsza). Wazne, bo ktos musi
                        > > zapracowac na moja przyszla pensje :):P Zycze Tobie ( i Epsom) sporej sum
                        > ki na
                        > > Twoim zeznaniu podatkowym!
                        >
                        > wiedzialem wiedzialem czemu poszedles do EU ;o)

ha ha ha:)
                        Ale wiesz, tylko dbaj o siebie i nie przesadzaj z cholesterolem :P
                        • paw_dady Re: ::)):):): 04.07.05, 23:04
                          essere1 napisał:

> > wiedzialem wiedzialem czemu poszedles do EU ;o)
                          >
                          > ha ha ha:)
                          > Ale wiesz, tylko dbaj o siebie i nie przesadzaj z cholesterolem :P
                          > :)

bede dbal jak wyjade z obaszaru EU i bede placil podatki kantonalne ;P
                          • tomi_22 Re: ::)):):): 04.07.05, 23:18
                            Szwajcaria???
                            • paw_dady Re: ::)):):): 04.07.05, 23:29
                              tomi_22 napisał:

> Szwajcaria???

masz cos do emmentalera? czy milki? ;o)
                              • tomi_22 Re: ::)):):): 04.07.05, 23:36
                                Szwajcaria jest ok, milka tez :)))

Mnie sie podoba jak jezdza traktorami po gorach i kosza trawe. Sam bym tak
                                pokosil, za 50 Frankow za godzine ;P
                                • paw_dady Re: ::)):):): 04.07.05, 23:38
                                  tomi_22 napisał:

> Szwajcaria jest ok, milka tez :)))

mowimy o tym samym tj Szwajcarkach? ;o)

> Mnie sie podoba jak jezdza traktorami po gorach i kosza trawe. Sam bym tak
                                  > pokosil, za 50 Frankow za godzine ;P

mowisz o radosci a nie o zarobkach, prawda? ;o)
                                  • tomi_22 Re: ::)):):): 04.07.05, 23:41
                                    No ba... co z przyjemnosc, ale fakt, mniejsza niz w sypialni - znikam ;P

• paw_dady Re: ::)):):): 04.07.05, 23:44
                                      tomi_22 napisał:

> No ba... co z przyjemnosc, ale fakt, mniejsza niz w sypialni - znikam ;P
                                      >
                                      RACZKI NA KOLDRE prosze
                          • essere1 Paw! Szwajcaria... 05.07.05, 18:19
                            paw_dady napisała:

> > Ale wiesz, tylko dbaj o siebie i nie przesadzaj z cholesterolem :P
                            > > :)
                            >
                            > bede dbal jak wyjade z obaszaru EU i bede placil podatki kantonalne ;P

..to jest NA PRAWDE swietny pomysl! Niskie podatki kantonalne, istny raj,
                            ziemia obiecana i co NAJWAZNIEJSZE: nie ma epsow :P
                            ):):)
          • Gość: tomi Re: "W Pacanowie Pawie kuja, wiec... IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 09:55
            Rymuje sie...
        • Gość: mczapl Re: a wcale, ze nie ;) IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 01.07.05, 09:16
          ... a czy Paw nas odwiedzi dzis w Old Oaku?

Jezeli tak, dostaje ode mnie kolejke darmowego piwa.
          • Gość: tomi i Lux IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 09:55
            Jak Paw bedzie w Luxie to ma nawet 2 piwa!!! Ode mnie...
            • Gość: paw_dady Re: i Lux IP: *.199-200-80.adsl.skynet.be 01.07.05, 19:06
              trzymam za slowo bo mzoe bede next weekend w Lux. Wiesz wizyta w banku ;P
              • Gość: tomi Re: i Lux IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 19:44
                JA TEZ!!! - podkujemy cie tu ;)))
                • Gość: paw_dady Re: i Lux IP: *.215-136-217.adsl.skynet.be 01.07.05, 20:30
                  mowisz o konkretnym narabaniu sie? ;o)
                  • Gość: tomi Re: i Lux IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 21:35
                    jak chcesz... a bedziesz pociagiem czy Wozem? Jak wozem to 1 :)))

BTW - u nas jest 0.8 wiec mozna pic ;)))
                    • Gość: paw_dady Re: i Lux IP: *.215-136-217.adsl.skynet.be 02.07.05, 01:57
                      jakim wozem mowisz o moim zajebistym subaru? ;o)

BTW czy zdajesz sobie sprawe z ilosci piwa jesli chcesz mnie napoic do 0,8? he
                      he nie wiem czy wypada cie narazac na takei straty ;o)
                      • Gość: tomi Re: i Lux IP: *.217.134.144.coditel.net 03.07.05, 20:43
                        no wiesz, jak pic to pic...
                        • Gość: paw_dady Re: i Lux IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.07.05, 19:44
                          a bedziemy spiewali na rynku kolo chichis sprosne piosenki?
                          • Gość: tomi Re: i Lux IP: *.217.134.144.coditel.net 04.07.05, 19:45
                            Mozemy tez rozebrac sie do rosolu i dac pokaz na tej scenie ;P jak kolega chce,
                            oczywiscie. Paw, for you... WSZYSTKO!!!

A potem wypijemy "za EPSY" ;P
                            • Gość: paw_dady Re: i Lux IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.07.05, 19:46
                              a z toba za epsy WYPIJE. ale bez sporsnych ulanskich piosenek sie nie
                              obejdzie ;o)
                              • Gość: tomi to kiedy???!!! IP: *.217.134.144.coditel.net 04.07.05, 19:58
                                Tu bedziesz??? Bo gadamy gadamy i niarazie nic nie wynika z tego...

Powaga, przyjedz!
                                • Gość: paw_dady Re: to kiedy???!!! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.07.05, 20:03
                                  Tomi - jest duza szansa, ze w ten piatek bede w Lux. Nie moge potwierdzic do
                                  Srody COB.

well jesli masz odwage podeslij kom na priva gazetowego i godziny kiedy mozesz
                                  rozmawiac ;)
                                  • Gość: tomi Re: to kiedy???!!! IP: *.217.134.144.coditel.net 04.07.05, 20:24
                                    Spoko, podesle. Mam odwage, a gadac moge kiedy chcesz, bo masz nie tylko fana
                                    ale i fanke... :))) ale fanka to EPSO, ale fanka :)
                                    • paw_dady Re: to kiedy???!!! 04.07.05, 20:26
                                      Gość portalu: tomi napisał(a):

> Spoko, podesle. Mam odwage, a gadac moge kiedy chcesz, bo masz nie tylko fana
                                      > ale i fanke... :))) ale fanka to EPSO, ale fanka :)

you're not afraid? you will you will

well moge wlasciwie dzisiaj jesli nie za pozno ;o) wlasnie zajmuje sie
                                      platnosciami inetowymi i mam troszke czasu - czegoz sie nie robi dla slawy.
                                    • essere1 Nieeeeeeeeeeeeeeeeee Tomi, nie spotykaj 04.07.05, 22:50

> Spoko, podesle. Mam odwage, a gadac moge kiedy chcesz, bo masz nie tylko fana
                                      > ale i fanke... :))) ale fanka to EPSO, ale fanka :)

...sie z nim, to pulapka, to troll forumowy i NA PEWNO zrobi z Ciebie grzanke,
                                      potrawke, albo Cie uwedzi:))::)):)::)):):):)::):)
                                      Ty myslisz, ze dlaczego tyle Epsow juz zniknelo z forum?????
                                      :)))::)
                                      Chociaz... jak przemysle sprawe, to spoko, spotykaj sie)):):):):)) Bylo Cie milo
                                      poznac:):):)
                                      • Gość: tomi Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeee Tomi, nie spotykaj IP: *.217.134.144.coditel.net 04.07.05, 23:00
                                        Essere, nie usmazy i nie ogotuje. Dam sobie rade. Zreszta ja nie jestem EPSO,
                                        przynajmniej nie osobiscie, bo jak mowilem ja EPSO jestem w 1/2 :)))

Bedzie dobrze. Nie taki PAW straszny jak go maluja...

A znikneli ci co sa slabi psychicznie :))) Ty jestes... ;)
                                        • Gość: paw_dady Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeee Tomi, nie spotykaj IP: *.240.81.adsl.skynet.be 04.07.05, 23:00
                                          znikneli bo czekaja w kolejce po darmowe dodatki dla mezow ;P
                                          • tomi_22 Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeee Tomi, nie spotykaj 04.07.05, 23:19
                                            No i lookaja na oferty pracy jakie im "przysylaja" dla nich. PRZECIEZ IM SIE
                                            NALEZY!!! ;P
                                            • paw_dady Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeee Tomi, nie spotykaj 04.07.05, 23:21

nie patrz co unia zrobila dla ciebie ale co ty dla unii!

mowiac o EU esserek pobudzil mnie do szukania alternatywy - w Szwajcarii
                                              zalozenie spolki to ok 50k CHF + prawnicy nie duzo jesli zobacze ile
                                              zaoszczedze na taxach na esserka ;o)
                                              • essere1 Paw i Szwajcaria, cd:) 05.07.05, 18:29
                                                paw_dady napisała:

> mowiac o EU esserek pobudzil mnie do szukania alternatywy - w Szwajcarii
                                                > zalozenie spolki to ok 50k CHF + prawnicy nie duzo jesli zobacze ile
                                                > zaoszczedze na taxach na esserka ;o)

W Nowej Zelandii tez jest cool i jeszcze dalej! I tak cos czuje, ze bym marny
                                                interes zrobil, wrzucajac Cie o pieterko nizej w "lancuchu pokarmowym":)
                                                Pozdrow Heidi! Aha i potrenuj jodlowanie:P
                                                Und tschuess:)
                                                • Gość: paw_dady Re: Paw i Szwajcaria, cd:) IP: *.240.81.adsl.skynet.be 05.07.05, 19:03
                                                  widac chlopie ze Szwajcarie znasz z filmow o wilhelmi tellu. tma ie mowie
                                                  tschuess tylko ciao ;o)

co do lancucha pokramowego mam swoje miejsce i nigdzie nie bede spadal ew moge
                                                  pojsc w gore bo nie mam pracy ka koszt podatnikow ;o)
                                                  • essere1 Re: Paw i Szwajcaria, cd:) 06.07.05, 11:38

> widac chlopie ze Szwajcarie znasz z filmow o wilhelmi tellu. tma ie mowie
                                                    > tschuess tylko ciao ;o)
                                                    >

To nie bylo po szwajcarsku.

> co do lancucha pokramowego mam swoje miejsce i nigdzie nie bede spadal ew
                                                    moge
                                                    > pojsc w gore bo nie mam pracy ka koszt podatnikow ;o)

albo w dol :):)

Z innej beczki, zartujesz sobie z inkwizytorskim i ironicznym blyskiem w oku z
                                                    troche zdezorientowanych drugich polowek
                                                    moich zacnych wspolepsow, ze probuja jakos zorganizowac sobie zycie w obcym
                                                    kraju, np. rejstrujac sie jako
                                                    bezrobotni, czy po omacku szukajac innych alternatyw, stad zapytania na forum
                                                    (fakt, czasami niezdarne w formie,
                                                    no a forumowe trolle naturalnie jeszcze podgrzewaja atmosfere).
                                                    Ale, ale przeciez Ty, czy inni drodzy rodacy kiedys pewnie uciekliscie, czy
                                                    wyemigrowaliscie np. 80-tych latach z Polski...
                                                    No a wtedy to nie bylo tak rozowo jak teraz: jakies obozy dla uchodzcow (na
                                                    koszt podatnika), albo jakies zasilki dla emigrantow (na koszt podatnika),
                                                    albo robota na budowie na czarno (oszukujac panstwo), itd.
                                                    Dopiero potem co bystrzejsi i zaradni zaczeli byc "umyslowi" i sie
                                                    naturalizowali i zostali niekoniecznie obywatelami pierwszej kategorii.
                                                    Pomijami chlubne wyjatki.
                                                    Dlatego dziwie sie, ze tak latwo teraz byc zlosliwym. Chociaz pewnie wlasnie
                                                    dlatego.
                                                  • Gość: paw_dady Re: Paw i Szwajcaria, cd:) IP: *.4-136-217.adsl.skynet.be 06.07.05, 21:24
                                                    > To nie bylo po szwajcarsku.

mowisz o jezyku szwajcarskim? czy to rodzina kanadyjskich czy belgijskich
                                                    jezykow? ;o)

a mzoe mowisz o tym jak sie mowi czesc wSzwajcarii? ;o)

> > co do lancucha pokramowego mam swoje miejsce i nigdzie nie bede spadal ew
                                                    >
                                                    > moge
                                                    > > pojsc w gore bo nie mam pracy ka koszt podatnikow ;o)
                                                    >
                                                    > albo w dol :):)

siur kazdy ma szanse i mnie to kiedys dopadnie albo i nie ;o)

> moich zacnych wspolepsow, ze probuja jakos zorganizowac sobie zycie w obcym
                                                    > kraju, np. rejstrujac sie jako
                                                    > bezrobotni, czy po omacku szukajac innych alternatyw, stad zapytania na forum
                                                    > (fakt, czasami niezdarne w formie,

dziwne bo podobno sa to ludzie wyksztalcenie wszechstronnie i berdzo
                                                    inteligentni. spodziewam sie wiec odpowiedniego poziomu zadawania pytan.

> no a forumowe trolle naturalnie jeszcze podgrzewaja atmosfere).
                                                    mowisz o kims konkretnym?

> Ale, ale przeciez Ty, czy inni drodzy rodacy kiedys pewnie uciekliscie, czy
                                                    > wyemigrowaliscie np. 80-tych latach z Polski...

gwoli informacji nie ucieklem ani nie wyemigrowalem. nie bylem w obozie
                                                    przejsciowym. przykro mi. jestem expatem nie emgrantem. jesli PRL by istnial
                                                    zostalbym dobrowolnie. na budowie w Polsce pracowalem w wakacje w szkole
                                                    sredniej - budowalem swoj dom.

> Dlatego dziwie sie, ze tak latwo teraz byc zlosliwym. Chociaz pewnie wlasnie
                                                    > dlatego.

chlopie poczytaj posty na tym forum. toz styl i poziom pisanie wielu osob az
                                                    prowokuje do tego typu zachowania -;o)
                                                  • essere1 Re: Paw i Szwajcaria, cd:) 06.07.05, 22:54

> > To nie bylo po szwajcarsku.
                                                    >
                                                    > mowisz o jezyku szwajcarskim? czy to rodzina kanadyjskich czy belgijskich
                                                    > jezykow? ;o)
                                                    > a mzoe mowisz o tym jak sie mowi czesc wSzwajcarii? ;o)
                                                    >
                                                    :o) Ok.
                                                    Mowie o niemieckim szwajcarskim, skrot myslowy..... no ale niech bedzie,punkt
                                                    dla Ciebie:)

>
                                                    > > > co do lancucha pokramowego mam swoje miejsce i nigdzie nie bede spa
                                                    > dal ew
                                                    > > moge
                                                    > > > pojsc w gore bo nie mam pracy ka koszt podatnikow ;o)
                                                    > > albo w dol :):)
                                                    > siur kazdy ma szanse i mnie to kiedys dopadnie albo i nie ;o)
                                                    >

Yes, kazdy. Nie zaprzecze. Choc lepiej nie.

> > moich zacnych wspolepsow, ze probuja jakos zorganizowac sobie zycie w obc
                                                    > ym
                                                    > > kraju, np. rejstrujac sie jako
                                                    > > bezrobotni, czy po omacku szukajac innych alternatyw, stad zapytania na f
                                                    > orum
                                                    > > (fakt, czasami niezdarne w formie,

> dziwne bo podobno sa to ludzie wyksztalcenie wszechstronnie i berdzo
                                                    > inteligentni.

Niektorzy tak, a inni mniej. Cos sadzic, to nie znaczy jeszcze byc.
                                                    Czasami jednak uchachawszy sie po pachy, mozna dodatkowo to i owo doradzic,
                                                    jak juz sie jest czescia inwentarza, a ma sie insider-knowledge.
                                                    Ale moze ja mam jakies wypatrzone pojecie o zyciu socjalnym i kulturze w takich
                                                    miejscach publicznych, jak forum.

>spodziewam sie wiec odpowiedniego poziomu zadawania pytan.
                                                    >

no comment do tej wypowiedzi...:),
                                                    choc patrzac generalniej z innej plaszczyzny, nie lubie kopania slabszych.

>
                                                    > > no a forumowe trolle naturalnie jeszcze podgrzewaja atmosfere).
                                                    > mowisz o kims konkretnym?
                                                    >

Naturalnie, precyzyjna defincja jest podana chyba w innym watku:]
                                                    Ale, ale, nie jestem trollofobem:)

> chlopie poczytaj posty na tym forum. toz styl i poziom pisanie wielu osob az
                                                    > prowokuje do tego typu zachowania -;o)

Ponownie no comment...:), kazdy ma jednak swoja definicje prowokacji, ale nie
                                                    mam ambicji nikogo zmieniac.
                                                    Choc ja sie np. smieje sie raczej z tych, ktorzy moga oddac::):)

No coz Paw, zawialo powaga.
                                                    Pan popsul zabawe:(

Siemanko:)

P.S. I pewnie nawet z wyjazdem do Szwajcarii to bylo tylko takie gadanie, nie?:)
                                                    CHoc jednak taki eps-free kanton, jest jednak NA PEWNO wart przynajmniej
                                                    przemyslenia....:o)
                                                  • tomi_22 widze, ze... 06.07.05, 23:01
                                                    masz zdrowe podejscie do zycia... :)
                                                  • Gość: paw_dady Re: Paw i Szwajcaria, cd:) IP: *.130-200-80.adsl.skynet.be 06.07.05, 23:13
                                                    ciao mowi sie w kantonach niemieckich tak jak na powitanie gruetzi ;o) mowie co
                                                    widizlaem, w Szwajcarii do 2000 bywam dosc czasto i czasem dlugo ;)

> > siur kazdy ma szanse i mnie to kiedys dopadnie albo i nie ;o)
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Yes, kazdy. Nie zaprzecze. Choc lepiej nie.
                                                    > :)

czego nam 2 zycze ;o)

> dziwne bo podobno sa to ludzie wyksztalcenie wszechstronnie i berdzo
                                                    > > inteligentni.
                                                    >
                                                    > Niektorzy tak, a inni mniej. Cos sadzic, to nie znaczy jeszcze byc.
                                                    > Czasami jednak uchachawszy sie po pachy, mozna dodatkowo to i owo doradzic,

a myslisz ktos bedzie sluchal?

> jak juz sie jest czescia inwentarza, a ma sie insider-knowledge.

jesl ipadna pytanie na ktore moge odpowiedziec chetnie powiem, pzoa tym jest
                                                    forum Belgia-polska gdzie takowe kwestie byly poruszane wielokrotnie - ale tam
                                                    zawsze pytano jak zalatwic papiery zeby pracowac a nei jak zalatwic 'dop'

> no comment do tej wypowiedzi...:),
                                                    > choc patrzac generalniej z innej plaszczyzny, nie lubie kopania slabszych.
                                                    ej tam toz to najwieksza przyjemnosc !

> Choc ja sie np. smieje sie raczej z tych, ktorzy moga oddac::):)
                                                    only the fittest survive

> P.S. I pewnie nawet z wyjazdem do Szwajcarii to bylo tylko takie gadanie,
                                                    nie?:)
                                                    >

wjazd na stale niekoniecznie ale zalozenie firmy lub oddzialu jest jak
                                                    najbardziej w planach ;o)
                                        • essere1 !Psychoanaliza, a kuchnia trolla:) 05.07.05, 18:24

> Essere, nie usmazy i nie ogotuje. Dam sobie rade. Zreszta ja nie jestem EPSO,
                                          > przynajmniej nie osobiscie, bo jak mowilem ja EPSO jestem w 1/2 :)))
                                          > Bedzie dobrze. Nie taki PAW straszny jak go maluja...
                                          >

To nie tak, Paw jeden jedyny raz by zrobil dobry uczynek, no cos pozytecznego:)

> A znikneli ci co sa slabi psychicznie :))) Ty jestes... ;)

Buhahaha, Ty masz faktycznie duzo wolnego czasu :P
                                          • tomi_22 Re: !Psychoanaliza, a kuchnia trolla:) 05.07.05, 19:00
                                            Ano mam, ale juz coraz mniej - na szczescie ;P
          • Gość: paw_dady mmm daft beer ;) IP: *.199-200-80.adsl.skynet.be 01.07.05, 19:06
            darmowe mm kusisz ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka