Dodaj do ulubionych

Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy :((

30.06.05, 21:01
witam moj maz pozdawal egzaminy na unijnego sekretarza ale nie dostal zadnej
oferty pracy czy sam powinien powysylac CV do roznych departamentow
unijnych???jesli tak to skad wziac ich adresy?czy ktos zna jakas dobra strone
internetowa z adresami unijnych departamentow??dzieki!

Obserwuj wątek
    • Gość: asiunia.lux Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: *.pt.lu 30.06.05, 21:28
      Pachnie mi to znowu prowokacja, ale masz:
      europa.eu.int/idea/index.htm
    • Gość: tomi Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: *.217.134.144.coditel.net 30.06.05, 22:39
      Zamiast prowokowac, to lepiej ugotuj mu obiad...

No chyba ze nie prowokujesz, ale jakos nie moge w to uwierzyc... Zwlaszcza w
      pytaniu "czy ma wysylac CV" i twoj nick Dyzurna jest dziwne... skoro dyzurujesz
      to wiesz z forum co i jak ma robic.

To tyle...
      • Gość: Anielka Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: *.cec.eu.int 01.07.05, 09:20
        Wy zawsze cos podejrzewacie. Ja nie pozwole zeby tak traktowac ludzi tu na
        forum!!!!!!!

A moze czlowiek rzeczywiscie siedzi cichutko i czeka i jest na tej zlotej
        liscie i juz liczy te potencjalne EURO a tu NIC. Nie odzywaja sie. A mialy byc
        fanfary. GW opisywala jak to tu bedzie wspaniale polskim kierowcom, kucharkom o
        tych na wyzszych szczeblach juz nie wspominajac.

I prosze nie robic nie przyjemnych komentarzy w stosunku do jego zony. Bo ona
        napewno najbardziej nie moze sie tej chwili docekac kiedy stanie na
        Belgijskiej/Luxemburskiej ziemi. Moze nawet ta ziemie ucaluje bo to zdaje sie
        byla taka moda. Moze juz planuje ktore fitness kluby zaszczycic swoja
        obecnoscia albo wspomoc jakies organizacje harytatywne. No przeciez bedzie zona
        SEKRETARZA po konkursie. To brzmi prawie jak sekretarz stanu, albo sekretarz
        generalny a co za tym idzie to te 2800. Zyc nie umierac.

Takze zamiast sobie tu jaja z czlowieka robic to moze konkretnie byscie
        pomogli.
        • Gość: tomi Pytanie...do Anielki IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 09:53
          A czy ty czytalas to co napisalas? Bo o ile ja i Asia napiaslimy, ze pachnie
          prowokacja, to ty "polecialas" po calosci :)))

BTW - czy myslisz ze to mozliwe zeby facet nie mial ofert, po takim czasie
          mimo, ze nic nie wyslal? I dont think so.

A teraz sobie ktos siedzi i jaja z nas robi :)))
          • Gość: Anielka Do Tomi IP: *.cec.eu.int 01.07.05, 09:56
            Zgadzam sie z Toba w 100%. :):)

Ale tak skrycie czekam na komentarz Pawia.
            • Gość: tomi do Anielka IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 09:59
              Dzieki... PAw jak zwykle, Pawim wyczajem wpadnie kolo polnocy. Ciekawe bo na
              imprezach "pawie" tez sie "pojawiaja" kolo tej godziny :)

Podobalo mi sie: "Sekretarz Stanu" :)
              • Gość: do Tomi Re: do Anielka IP: *.cec.eu.int 01.07.05, 10:16
                A mi sie najbardziej podobalo - sekretarz unijny i wysylac CV do departamentow.
                Super sformuowania.

Ale proponuje nie zawezac horyzontow bo po tym egzaminie mozna tez np poczte
                roznosic, albo odpowiadac na centralce telefonicznej.
                • Gość: tomi Re: do Anielka IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 10:28
                  Ta centralka to porazka - non stop na telefonie. Poczta jest ok, kontakt z
                  ludzmi i wogole... JA bym wolal poczte zdecydownaie.
                • Gość: sekretarka Re: do Anielka IP: *.cec.eu.int 01.07.05, 10:29
                  Alez Panstwo skromne...szkoda, ze dokladnie nie wie co robia ludzie po tym
                  konkursie. Ale ja sie ciesze, ze pracuje z normalnymi administratorami.
                  • Gość: tomi Re: do Anielka IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 10:32
                    Hmmm, a wlasnie ze wie i to nawet bardzo dobrze. Mozna np:

1. Byc zwykla sekretarka;
                    2. Byc "podrasowana" sekretarka;
                    3. Mozna robic to co na "b" - znam przypadek a byc na "c"
                    4. Roznosic listy;
                    5. Byc na centralce;
                    6. Pilnowac Attendance sheet.

Jedna rzecz mnie dziwi, jak ktos mowi o "c" to zaraz sekretarka/rz. A przeciez
                    to nie prawda... Chyba sie tak utarlo.
                    • Gość: podfid Re: do Anielka IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.07.05, 12:54
                      > 3. Mozna robic to co na "b" - znam przypadek a byc na "c":

Ja tak mam i sie ciesze poniewaz:
                      - zdobywa sie doswiadczenie (lepsza sytuacja przy podchodzeniu do wewnetrznych
                      konkursow),
                      - konkurs na A zapewne bym oblal i w ogole by mnie tu nie bylo,
                      - praca jest ciekawsza (w moim oczuciu oczywiscie) niz wykonywanie "zwyklych"
                      czynnosci sekretarskich.

Jedyna sprawa to nizsza kasa, ale:
                      Moj kolega ktory jest B i robil to samo co ja zarabial tyle samo co ja poniewaz
                      jest Belgiem i nie mial expatriation allowance, heh.

Pozdrawiam wszystkich a w szczegolnosci "personel C pracujacy jak B"

• Gość: tomi do podfid IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 19:48
                        Pogadaj z szefem, moze da sie prawdziwe "b" zalatwic. I nie sluchaj ze wg
                        nowego statusu nie da sie bo cos tam trzeba zdawac. Bzdura - zawsze jest
                        obejscie tego - przynajmniej w tym przypadku o jakim ja mowie. Nie daj sie i do
                        boju :)
                        • Gość: podfid Re: do podfid IP: *.241.81.adsl.skynet.be 02.07.05, 10:04
                          Dzieki za rade ale poki co lepiej przed szereg nie wystepowac (przynajmniej
                          przed koncem okresu probnego). Faktem jest, ze kusi mnie by tak zrobic, ale
                          moja szefowa jest narodowosci w ktorej wszelkiego rodzaju kombinowanie nie jest
                          mile widziane i obawiam sie ze moja prosba mogla by zostac zle przyjeta.
                      • Gość: Texas Re: do Anielka IP: *.cec.eu.int 07.07.05, 16:29
                        > - zdobywa sie doswiadczenie (lepsza sytuacja przy podchodzeniu do
                        wewnetrznych
                        > konkursow

Musze Cie rozczarowac, ale nie ma juz "wewnetrznych konkursow", ale
                        doswiadczenie nie zaszkodzi rowniez przy tych "zewnetrznych":)

Pzdr:)
    • kasienka80 Nie rozumiem was... 01.07.05, 11:26
      Dlaczego sie kobiety uczepiliscie?
      Nieladnie z waszej strony.

Kochani, nie czujcie sie ponad innymi...czasami jak was czytam to mam takie
      wrazenie niestety.
      • Gość: tomi zrozum :) IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 11:37
        Kasia, przeciez to prowkatorka...
        • kasienka80 Re: zrozum :) 01.07.05, 11:48
          Juz kiedys prowokowala? Czy tylko tak domniemujecie?
          • Gość: tomi Re: zrozum :) IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 12:00
            Nie ona, ale byly posty o podobnej tematyce. Przeciez to bylo walkowane milion
            razy. Aha, zawsze konczyly sie awantura na forum :)))

Zawsze istnieje szansa ze to nie prowokacja, dlatego Asia dala jej furtke.

Jakos nie odpisala nic. Siedzi i sie cieszy. Aha, zmienic profil i nicka to nie
            problem...
            • Gość: Lezsek Trollofobia IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 01.07.05, 12:51
              Drodzy P.T. A,B,C,D,ITD współforumowicze,

czy niektórzy czasem nie przesadzają z obawami o ewentualne prowokacje na
              forum? Stopniowa ewolucja od forum informacyjnego w kierunku towarzyskich
              pogaduszek jest czymś normalnym i nawet sympatycznym ale...

Przypomnijcie sobie wasze początki, pytania o przebieg rozmowy, daty ofert
              pracy, wcześniej o egzaminy. Większość postów sprzed roku przypomina te, które
              teraz są brane za prowokacje. Spokojnie. Nie każdy posiada fantastyczne
              wyczucie stylistyki języka. To, że post brzmi jakoś tak zgrzebnie, nie znaczy,
              że podszył się pod niego pokemon lub inny troll. Dajmy szansę nowym i nie
              zorientowanym - czy pozostał nam tylko syndrom przepełnionej szalupy?

Osobiście jestem zwolennikiem umiarkowanego i kulturalnego trollowania - ożywia
              forum i zapobiega przekształceniu w kółko adoracji wzajemnej. Po forum kręci
              się od dawna znany wam, oswojony i hołubiony przez niektórych troll pod nickiem
              paw_daddy i jego pawia robota całkiem nam do śmiechu wychodzi.

• kasienka80 Obiema rekami i czym jeszcze moge podpisuje sie... 01.07.05, 12:56
                pod postem Leszka.

Ja tez czasami zadaje pytania tutaj. Sa one banalne. Tak banalne czasami, ze
                jestem ignorowana ;-)
                Ale nic....pamietam jak pierwszy raz weszlam na to forum: panika w moich
                oczach, bo to co czytalam przypominalo mi chinski !!!
                Nie wiedzialam o czym mowicie, co to sa konkursy, epsy, jak wszystko dziala, co
                to znaczy lobbowac itd.
                bylam zieloniutka...teraz troche mnie, ale nadal pojawiaja sie w mojej glowie
                pytania o rzeczy dla was zapewne oczywiste.

Dlatego nie podejrzewacie, ze watki z takimi pytaniami pisza forumowe trolle....
              • Gość: kotos Re: Trollofobia IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 13:06
                A wierzysz w to ze mimo ze nie wyslal CV nie bylo kontaktu z nim od EPSO?

• Gość: paula Re: Trollofobia IP: 150.254.111.* 01.07.05, 13:16
                  O co chodzi?? dlaczego ktoś miałby prowokowac i czemu się tego obawiacie? Czy
                  chodzi o jakieś szpiegostwo????
                • marekggg Re: Trollofobia 01.07.05, 13:39
                  ja w to akurat wierze
                • ciekawa1 Re: Trollofobia 02.07.05, 09:16
                  ja wierzę - zamin weszłam na forum też nie wysyłam CV i też nikt się nie
                  odzywał.
              • Gość: asiunia.lux Re: Trollofobia IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 01.07.05, 13:28
                Wszysko ladnie i pieknie Lezsek, ale zanim napisales pierwszego swojego posta
                to poczytales zapewne wczesniej "conieco". Wystarczyloby wrzucic jedno haslo do
                wyszukiwarki i pojawiaja sie setki postow na dany temat.

A tak wogole to chyba jako jedyna podalam jakas stronke, ktora moze okazac sie
                przydatna osobie, ktora o to pytala, a resta pociagnela temat prowokacji.
                Fajnie:)))
              • epsisko Re: Trollofobia 01.07.05, 18:16
                prawda to wszystko, z jednym wyjatkiem: jakos nie czuje sympatii do klotliwego,
                nadetego, nietolerancyjnego pawia. naprawde was bawia te jego prowokacje?
                • Gość: tomi Re: Trollofobia IP: *.217.134.144.coditel.net 01.07.05, 19:51
                  Paw nie jest zly. Pisze to co pisze - zawsze z sensem i glowa - a "matolki"
                  daja sie na to "zlapac". Potem siedzi po pracy w domu i sie nasmiewa ze EPSY
                  to... i EPSY to tamto.

Czy nikt tego nie zauwazyj jeszcze?

A ze nie jest mile to co pisze... wlasnie takie ma zamierzenie, im bardziej nie
                  mily, tym wiecej zadymy. Kazdy jego post ma minimum 50 odpisow... raz padl
                  nawet rekord... 50 w ciagu godziny, a dodam ze to noc byla... :)
                  • Gość: byly_eurokrata Re: Trollofobia IP: *.netcologne.de 02.07.05, 10:19
                    abstrahujac od Pawa dziwie sie, ze ten zupelnie "bezbarwny" post wywoluje tyle
                    reakcji
                    Jakbym napisal, ze Komisja wydala dyrektywe, wg ktorej to jednak slonce obraca
                    sie wokol ziemi a nie odwrotnie, to pewnie nikt by tego nie zauwazyl ;-)
                    • dyzurna jest mi niezmiernie przykro:(( 02.07.05, 19:03
                      jest mi niezmiernie przykro:(( ze tak potraktowaliscie moj watek, dlaczego
                      myslicie ze jak pozdawal egzaminy to od razy cala bruksela stanela u jego stop??
                      naprawde nikt sie do niego nie odezwal!! jest na licie rezerwowej hungarian
                      citizens/C/4/O3 (pewnie w to tez nie uwiezycie ze mam meza Wegra-prawda)
                      naprawde brak mi slow jak sie teraz czuje....nie mam sensu nic wiecej
                      wyjasniac...:(

dla tych najbardziej chamskich i zazdrosnych dodam ze nie siedzimy w dmomu
                      czekajac na laskawa bruksele wyjechalismy do innego panstwa pracowac....i tu
                      jest rowniez OK :)
                      • marguerite2003 Re: jest mi niezmiernie przykro:(( 02.07.05, 20:18
                        Faktycznie niezbyt to było miłe, takie nabijanie się...problem w tym, że to co
                        napisałaś zabrzmiało bardzo naiwnie. Tutaj wiele osób jest w takiej sytuacji
                        jak Twój mąż - tylko że jeżeli ktoś czeka biernie to może się okazać, że praca
                        w instytucjach przejdzie mu koło nosa. Dlatego trzeba wysyłać swoje CV. To
                        zwiększa szanse... I nie nalezy się dziwić, że jak się tego nie robi to się nie
                        odzywają w sprawie pracy. Praca sama nie przyjdzie!
                        Wiesz ile osób jest na listach rezerwowych C? Z samej Polski było 460 o ile
                        dobrze pamiętam. Dlatego trzeba coś zrobić, zeby zwiększyć swoje szanse.
                        Poczytajcie forum - wiele przydatnych informacji tu znajdziecie. I lobbujcie!
                        Życzę Wam powodzenia!
                      • essere1 Re: jest mi niezmiernie przykro:(( 02.07.05, 20:33
                        dyzurna napisała:

> jest mi niezmiernie przykro:((

Nie przejmuj sie, tu czasami latwo dostac po lapkach za nic. Wiesz, po prostu
                        tak jest, ze wysylajac CV zwieksza sie szanse dostania pracy. Poprzegladaj sobie
                        stare watki i tam jest duzo ciekawych wskazowek, ktore posprawdzaly sie w
                        praktyce. Tu juz na ten temat zostalo prawie wszystko powiedzaniane...

> naprawde brak mi slow jak sie teraz czuje....nie mam sensu nic wiecej
                        > wyjasniac...:(
                        >
                        > dla tych najbardziej chamskich i zazdrosnych dodam ze nie siedzimy w dmomu

No bez przesady, bez forumowych trolli (swietne haslo!!) nie byloby tak
                        zabawnie! Ale szkoda, ze troche Ci sie oberwalo.

Powodzenia:):)!!!
                      • asdfg Re: jest mi niezmiernie przykro:(( 03.07.05, 00:31
                        dyzurna napisała:

> jest mi niezmiernie przykro:(( ze tak potraktowaliscie moj watek,
                        a czym ty sie martwisz? Ja tez raz zadalem niewinne pytanie i zostalem tak samo
                        potraktowany. Co ciekawe to ta sama osoba zachowala sie tak samo chamsko
                        zarowno w twoim watku jak i moim poscie. Nie martw sie, olej tak jak ja to
                        robie!

> dla tych najbardziej chamskich i zazdrosnych dodam ze nie siedzimy w dmomu
                        > czekajac na laskawa bruksele wyjechalismy do innego panstwa pracowac....i tu
                        > jest rowniez OK :)
                        mi tez jest dobrze, nawet bedac w Polsce. Moja dziewczyna pracuje w Strasburgu
                        i dzieki pracy jaka mam mozemy sie czesto widywac, wiec tez jest OK.

Jedna osoba podala ci ciekawy adres. Wykorzystajcie to , to moze znajdzie twoj
                        wybranek jakas prace w Unii.
                      • Gość: Polecam Re: jest mi niezmiernie przykro:(( IP: *.217.134.144.coditel.net 03.07.05, 20:38
                        Dziwne to jest, bo WEgrowie maja SWIETNE forum dotycznace egzamonow EPSO. Ba,
                        kiedys nawet byly NA TYM forum CYTATY zamieszczone z tamtego forum. Wiec
                        polcecam google i pisac... do forum EPSO Wegrow. Naprawde!

Ci ci tu sa dluuuuugo to wiedza o czym mowie.
                        • sil.bi Do Tomiego 03.07.05, 20:45
                          Tomi, czemu nagle przestałeś podpisywać się swoim nickiem? Czyżby mały wstyd po
                          uprzednim zdołowaniu koleżanki Dyżurnej?
                          • Gość: tomi Re: Do Tomiego IP: *.217.134.144.coditel.net 03.07.05, 23:00
                            Nie, wstydu nie mam, ba po przeczytaniu jej odpowiedzi jestem przekonany ze to
                            prowokatorka. Przeciez to co pisze nie ma sensu. Panna drwi sobie i tyle. Ale
                            zeby nie bylo ze jestem na NIE to podalem info o Forum EPSO Wegrow. Tyle ze nie
                            znam linka do strony tej... ale w google znajdzie jak zechce.
                            • Gość: Alicja Re: Do Tomiego IP: *.cec.eu.int 04.07.05, 09:38
                              Tomi a moglbys podac link na to forum Wegrow?
                              • Gość: tomi Re: Do Tomiego IP: *.217.134.144.coditel.net 04.07.05, 09:42
                                No wlasnie nie znam tego linka. Wiem ze maja i ze na tym forum (jego poczatki)
                                bylo tamto forum cytowane. Jedno co moge zrobic to polecic google lub moge
                                spytac sie ajkiegos znajomego Wegra tu o adres tego forum.
                                • dyzurna Re: Do Tomiego 06.07.05, 12:16
                                  Maz kozysta z forum tak zwanego smiesznie "dla Wegrow" ;)) ale i ja
                                  postanowilam po raz pierwszy zabrac glos i na polskim forum, chyba zostaniemy
                                  przy tym "dla Wegrow"
                                  Powodzenia!
                                  info dla tomiego
                                  jestem 1 raz na tym forum i pierwsze slysze o jakims trolowaniu i prowokowaniu..
                                  • Gość: tomi Re: Do Tomiego IP: *.217.134.144.coditel.net 06.07.05, 12:24
                                    Luzik, ja tez o trolach 1 raz slysze. A forum dla Wegrow godne polecenia jest.

A skoro tam masz info to po co zadajesz to samo tu? Przeciez warunki sa trakie
                                    same...
                                  • Gość: mczapl Re: Do Tomiego IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 06.07.05, 12:28
                                    W imieniu nie-troli i nie-tomich serdecznie przepraszamy za cala nagonke.
                                    Uwazam, ze Polacy powinni sobie pomagac i dlatego zle sie stalo, ze czujesz sie
                                    lepiej na forum dla Wegrow niz dla Polakow. I to pomimo faktu, iz Polak Wegier
                                    dwa bratanki.
                                    • Gość: tomi ej no... IP: *.217.134.144.coditel.net 06.07.05, 12:44
                                      przeciez ja tez jestem za tym zeby byla przyjazn!!!
                                      • Gość: mczapl Re: ej no... IP: 5.6.2D* / *.europarl.eu.int 06.07.05, 12:51
                                        Niemniej dziewczyna poczula sie urazona.

Pamietaj, ze dobrymi checiami jest takie jedno cieple miejsce (lezace poza
                                        terytorium UE) wybrukowane.

PS Niemniej, moze jak jedno z piw zarezerwowanych dla Pawia przekazesz
                                        Dyzurnej, to ci przebaczy.
                                    • tomi_22 i jeszcze jedno... 06.07.05, 12:46
                                      dlaczego na forum Lux - mimo ze nowe - jest spokoj i koleznskosc??? Moze
                                      dlatego ze trzeba sie logowac i nie mozna plesc glupot 3 po 3...
                  • paw_dady alez tobi ;) 06.12.05, 19:24
                    Gość portalu: tomi napisał(a):

> Czy nikt tego nie zauwazyj jeszcze?
                    czego chcesz chlopie od epsuff ;P

> mily, tym wiecej zadymy. Kazdy jego post ma minimum 50 odpisow... raz padl
                    > nawet rekord... 50 w ciagu godziny, a dodam ze to noc byla... :)

OH PAN KOLEGA SIE NIE DOCENIA ;)
                • paw_dady espsie mnie bawia 06.12.05, 19:23
                  epsisko napisał:

> prawda to wszystko, z jednym wyjatkiem: jakos nie czuje sympatii do
                  klotliwego,
                  > nadetego, nietolerancyjnego pawia. naprawde was bawia te jego prowokacje?

ciebie powinny uczyc jesli nie gorzej dla ciebie
    • Gość: Iwona Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: 217.11.152.* 07.07.05, 11:49
      A kiedy zdal te egzaminy? I czy mila juz jakies rozmowy na konkretne
      stanowiska, czy tylko te egzaminy?
      Nie musi nigdzie wysylac swojego CV, poniewaz, jesli przeszedl wszystkie etapy,
      to powinnien zamiescic swoje CV na stronie EPSO, dostepnej dla wszystkich
      instytucje, ale robi sie dopiera na ich prosbe.
      A jesli mial juz rozmowy kw. to niech cierpliwie czeka bo im sie wyjatkowo nie
      spieszy i ja dostalam odpowiedz po 2 miesiacach.
      • dyzurna Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 07.07.05, 13:54
        ostatni egzamin mial 5go pazdziernika w brukseli i na tym sie skonczylo zadnych
        telefonow ofert,rozmow kwalifikacyjnych etc...za wszelkie rady bardzo dziekuje
        tym co sa mi przyjazni i nie widza we mnie prowokatorki.
        a odezwalam sie na tym forum bo maz juz dal za wygrana, juz powoli traci
        cierpliwosc, jak dlugo mozna czekac... pierwszy egzamin byl prawie trzy lata
        temu :(( wielu z jego kolegow/kolezanek pracuje a on tymczasem czeka....
        • essere1 Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 07.07.05, 14:22
          Witaj ponownie:)

Jak napomknalem, trzeba wysylac, wysylac, wysylac:) Ja i inni tak zrobili i
          poskutkowalo.
          Ale dobrze jest tez miec "projekt rownolegly", niezalezny od Unii, bo to jest
          dosc "pstry kon"...Inaczej mozna wlasnie tracic cierpliwosc... Moj projekt
          rownolegle alternatywny to byl Londyn...... fajnie, co? Zwlaszcza po
          dzisiejszych wydarzeniach:/
          Dyzurna: optymizm, to 3/4 sukcesu w tym unijnym "interesie":)):)

• Gość: stuzia Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: *.cec.eu.int 07.07.05, 15:38
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=21830867&a=21854799
            A moze niech wysle do np. bankow EIB, ECB, agencji takich jak OHIM, EASA itp?
            Tam nie trzeba zdawac konkursow, mozna wysylac CV na konkretne stanowiska.

Jesli nie zaoferuja pracy to moze chociaz znajdzie sie na liscie rezerwowej? Mi
            2 tygodnie przed przeprowadzka do BXL wyslali letter of offer z Alicante...
            (chlip, chlip)
            Powodzenia!
            • Gość: dyzurna Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: 86.43.65.* 22.11.05, 14:38
              Wyobrazcie sobie koledzy i kolezanki iz moj maz wegier dostal pierwsza rozmowe
              po 3 latach od zdania 1 egzaminu.
              tak wiec sprzeczki jakie tu mialy miejsce w wakacje byly na marne. ma sie
              stawic 29 listopada na jakies badania lekarskie, i jakies 2 rozmowy. nie wiem
              co to znaczy ale sie ciesze.
              • Gość: XXXAAA Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: *.cec.eu.int 22.11.05, 14:53
                Akkor Jol Napot Kivanunk, es sok szerencset.

Van itt hely mindenkire.

Pozdrawiam.

• amikino Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 23.11.05, 23:24
                Gratukuje i mam pytanie. Czy twoj maz wysylal jednak cv, czy sami sie odezwali?
                Ja wysylam i nic...
                Pozdrowienia
                • dyzurna Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 24.11.05, 14:10
                  nic nie wysylal wrecz przeciwnie dal za wygrana .
                  • amikino Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 24.11.05, 23:24
                    To pocieszające...trzymam kciuki!
                    • dyzurna Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 06.12.05, 15:07
                      dostal prace w antykorupcyjnym departamencie -mysle ze bedzie ok
                      • stuzia Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 06.12.05, 18:46
                        europa.eu.int/comm/dgs/olaf/index_en.html
                        OLAF. Mysle, ze tak bedzie prosciej, to poprawna i potoczna nazwa tego dosc
                        specyficznego (w pozytywnym znaczeniu)"DG". Gratulacje!!!!!!!
                        Jesli masz jakies pytania dot. zycia w BXL to pisz, ja tu jestem dopiero od
                        czerwca ale pamietam swoje zakrecone poczatki. Z dobrymi znajomymi (dzieki
                        forum) moze byc lzej!

Natomiast jesli chodzi o towarzystwo forumowe to przy blizszym poznaniu
                        znacznie zyskuje, jest tez sporo mam wiec beda dodatkowo wspolne tematy,
                        niedawno urodzilo sie male epsiatko jak juz napisala adm w innym watku,
                        takze "sie dzieje"! Poznalam tez tu mnostwo Wegrow (przesympatycznych) wiec
                        macie dodatkowa pule potencjalnych znajomych :-D

Tylko sie cieszyc!!!!

Si U wiec i powodzenia!
                        • adm-adm Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy 06.12.05, 18:50
                          epsiatka!
                          a sliczna jak sloneczko!
                        • dyzurna gdzie zamieszkac ? 14.12.05, 16:12
                          Stuziu bardzo ci dziekuje, prosze napisz mi czy sa moze jakies strony www z
                          mieszkaniami ,pokojami dla takich poczatkujacych jak moj maz. ja sie chyba nie
                          przeprowadze teraz bo jestem w ciazy i rodzic nie bardzo chce w brukseli. tylko
                          tu gdzie mieszkam w irlandii. pozdrawiam i wielkie dzieki za info.
    • Gość: kiedy indziej Re: Brak oferty pracy z EPSO a pozdawane egzaminy IP: 80.246.106.* 16.12.05, 10:18
      jezeli maz zna francuski to niech szuka w Trybunale w Luksemburgu. Wiem ze beda
      szukali w przyszlym roku lauretow konkursy sekretarskiego ze znajomoscia
      francuskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka