ata.k1 15.07.05, 20:44 Interesuje mnie ile mi zostanie po odjeciu wszystkich ubezpieczen i podatkow np. ze 100£bez VAT??? Z gory dzieki za odpowiedzi poniewaz mam metlik w glowie. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiubleep Re: Self employ.......... 18.07.05, 18:04 Z gory przepraszam za odpowiedz nie na temat. Ale czy na pewno chcesz pracowac, jako self employed? Mozesz znalezc 'umbrella company'. Beda ci placic pensje minimalna a reszte (nieopodatkowane) w dywidendach. Bedziez mial pelen status UK employed bez koniecznosci invoicovanoa klientow, robienia self assessment itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Self employ.......... IP: *.server.ntli.net 18.07.05, 20:02 mozesz napisac cos wiecej na ten temat? Mozesz znalezc 'umbrella company'. Beda ci placic pensje > minimalna a reszte (nieopodatkowane) w dywidendach. Bedziez mial pelen status > UK employed bez koniecznosci invoicovanoa klientow, robienia self assessment > itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Self employ.......... 19.07.05, 11:15 Zalaczam link: www.thecontractorcompany.com jest wyjasnienie i przyklady. Zanim przeszedlem na stala umowe, bylem na kontrakcie i 'odkrylem' te mozliwosc. Wszystko pracowalo w porzadku przez rok. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Self employ.......... 19.07.05, 11:20 Przepraszam, ale zopomnialem jeszcze o tym drugim (bardziej przydatnym) linku (jest tam tez kalkulator i mozna sobie przeliczyc: www.1stcontact.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś