Dodaj do ulubionych

Money Transfer

IP: 81.171.165.* 06.08.05, 16:56
Npiszcie jakie kwoty placicie zlecajac transfer pieniedzy z UK do Polski w
waszych bankach, kompletne kwoty, oplaty w banku i wszystkie dodatki.
Obserwuj wątek
    • Gość: koniecznie Re: Money Transfer IP: *.bulldogdsl.com 06.08.05, 17:39
      koniecznie napiszcie, bo mi sie nie chce przejsc do tych pieciu banków!
    • Gość: taksobie Re: Money Transfer IP: 81.171.165.* 06.08.05, 18:02
      Problem w tym ze np. w HSBC przelew kosztuje 28 funtow i to sa cale koszty
      razem z oplatami konta walutowego w Plsce, a np w NATWEST niby kosztuje 18 -
      jezeli zwykly, a 23 jezeli urgen, a dodatkowo zaplacilem 15 za oplaty jakiejs
      agnecji. W banku poinformowano mnie tylko o tym ze zaplace 18 lub 23 w
      zalwznosci od tego ktory przelew wybiore. Z tad to pytanie na forum. Jak ktos
      ma konto w konkretnym banku i wykonywal te przelewy to wie ile tak na prawde
      one kosztuja, informacja podawana przez banki podczas zakladania konta jest
      niepelna i o wielu rzeczach uzytkownik dowiaduje sie po fakcie. UK to dobrze
      zorganizowane panstwo, ale banki tutaj to wrzod na tylku. Szkoda ze zadajesz
      sobie trud zeby napidac cos uszczypliwego a nie udzielic informacji
    • Gość: gość Re: Money Transfer IP: 80.51.233.* 06.08.05, 20:36
      Słyszałam coś o City banku.Ale placówki ma chyba tylko w Londynie. Sprawdź.
      Powodzenia.
    • formaprzetrwalnikowa Re: Money Transfer 06.08.05, 21:17
      cóz.. generalnie ledwie się wykaraskałam z awantury z moneybookers i
      powiedziałam sobie, ze będe ludziom odradzac kozystanie z ich usług, ale nie da
      się ukryć, ze za ich posrednictwem mozna przelac kase do polski w miare tanio
      (biorą 1% od kwoty, która pobierają z twojego angielskiego/ zagranicznego konta
      a przy przelewie na polskie pobierają niecałe 8zł , chyba niezaleznie od kwoty;
      trwa to kilka-kilkanascie dni. jak ma się pecha, tak jak ja - 3 tygodnie. poza
      tym trzeba cholernie uwazac, bo mają jakies bzdurne limity na kwoty, które
      mozna przelac. i potem okazauje sie, ze przelewasz ze swojego angielskiefgo
      konta np 300 GBP (na posredniczące konto, które jest twoim kontem w ich
      wirtualnym banku) a pobrac z tego na polskie mozesz... 205 PLN. a limit jest
      ustanowiony na.. 90 dni. Oczywiscie, jest mozliwosc zwiększenia kwoty poprzez
      weryfikacje konta polskiego (trwa kilka dni i moze sie nie udac- jak było to w
      moim przypadku), albo kartą kredytowa (pobierają z towjego brytyjskiego konta
      kwotę miedzy 1.02 a 2.02 EURO a ty masz zgadnąc, ile w euro pobrali - i ta
      cyfra jest twoim kodem. pisze zgadnąc, bo przeciez na wyciagu masz kwotę w GBP,
      bo konto masz w GBP).
      jesli nie zraziły was te przeszkody, podaję adres: www.moneybookers.com
      tzreba sie zarejestrowac na dwa konta wyjsciowe i 'wejsciowe', na dwa adresy
      i.. czekac.
      Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka