Dodaj do ulubionych

Praca w Brukseli

10.08.05, 13:42
Witam
Jestem Piekarzem i otrzymałem ofertę pracy w Brukseli.
Czy ktoś może mi przesłać kilka informacji na temat pracy w brukseli
czyli zarobki, zakwaterowanie, ewentualne koszty oraz kilka praktycznych rad.

Mój Angielski jest bardzo słaby.

Pozdrawiam
Andrzej.
Obserwuj wątek
    • Gość: loofka Re: Praca w Brukseli IP: *.unknown.be.uu.net 10.08.05, 14:16
      w belgii to raczej po francusku sie gada
      • Gość: Emilka Re: Praca w Brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:42
        W brukseli z angielskim daleko nie zajedziesz, trzeba znac francuski lub
        flamandzki, w Brukseli z ustawy wszyscy zatrudnieni powinni znac oba jezyki,
        wiec mozna sie wylgac niemieckim, ktory jest o wiele latwiejszy od francuskiego
        i wielu Polakow go zna. Drozyzna w Brukseli okropna, bo tez i zarobki duze,
        ceny podbijaja jakby pracownicy Unijni, nakrecaja koniunkture, chetnie kupuja
        drogie artykuly w drogich sklepach. Miasto przepiekne, swietna atmosfera, ale
        stwarzana raczej przez obcokrajowcow, a nie Belgow, nieco nudnych, mrukowatych
        pracoholikow. Stopa zyciowa bardzo wysoka. Piekarnie wspaniale, pieczywo
        rowniez, szczegolnie slodkie. Zycze milej pracy i powodzenia.
        • Gość: loofka Re: Praca w Brukseli IP: *.unknown.be.uu.net 10.08.05, 18:25
          jak bruksela wydawala ci sie strasznie droga to zapraszam do dublina :)))
          • Gość: Voske Re: Praca w Brukseli IP: *.access.telenet.be 11.08.05, 19:59
            Belgowie sa mrukami?hmm...moze trzeba bylo wytknac nos poza Bruksele.
            Zarobki w Belgii wcale nie sa takie wysokie,przecietna placa to 1000 - 1500 Euro (do kieszeni).
            Ceny sa bardzo zroznicowane,zalezy co i gdzie sie kupuje.Dla ludzi mniej zamoznych istnieje wiele
            dyskontow spozywczych ,etc;
            Angielski moze nie jest specjalnie uzywany,ale bez problemu mozna sie porozumiec przynajmniej we
            Flandrii(wiekszosc Flamandow mowi lepiej lub gorzej po angielsku).
            pozdrowienia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka