Dodaj do ulubionych

Lekarze - praca

IP: *.consilium.eu.int 01.09.05, 14:00
Czy ktos sie orientuje gdzie mozna znalezc ogloszenia o pracy dla lekarzy?
Chodzi glownie o kraje anglojezyczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: chyba lekarz Re: Lekarze - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:15
      www.nil.finn.pl/xml/nil/gazeta/ogloszenia/zatrudnie
    • jasiubleep Re: Lekarze - praca 01.09.05, 15:22
      Ale ja chyba na to odpowiadalem?

Najwiecej ogloszen (oraz namiarow na lowcow glow) w UK jest na stronie BMA,
      dotyczy glownie UK, ale sa tez
      ogloszenia z Oz i NZ:
      www.bmjcareers.com

Jeszcze ta strona. Nie jestem pewny, czy trzeba sie zarejestrowac, zeby
      przegladac ogloszenia (bo sam jestem zarejestrowany). Jesli tak, to trzeba znac
      swoj numer GMC, ktory i tak musisz miec, jesli myslisz o pracy w UK):
      www.doctors.net.uk

Pytania, sluze pomoca.
      • Gość: P.S. Re: Lekarze - praca IP: *.consilium.eu.int 02.09.05, 09:06
        Wielkie dzieki. Jakby cos to bede jeszcze pytac
        • jasiubleep Re: Lekarze - praca 02.09.05, 09:40
          OK. W przypadku UK, nie ma problemu. Oz i Kiwis --musze popytac w pracy.
          Zalatwienie calej papierologii (GMC registration, znalezienie pracy,
          indemnification itp.) zajmuje troche czasu, ale jest proste.
          • Gość: P.S. Re: Lekarze - praca IP: *.consilium.eu.int 05.09.05, 13:13
            Chodzi glownie o UK. Co to jest OS i KIWIS?
            • Gość: ccc Re: Lekarze - praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:15
              Australia i Nowa Zelandia :)
            • jasiubleep Re: Lekarze - praca 05.09.05, 17:33
              OK. To polecal British Medical Journal, bo tam jest najwiecej informacji.
              Zapomnialem o Lancet. Te dwie strony maja chyba najwiecej ogloszen dot. pracy.
              Mozna jeszcze szukac na stronie NHS. Kiedy zamierzasz sie przymierzyc do
              przeprowadzki?
              Szukanie pracy bez GMC registration w zasadzie nie ma sensu (chyba, ze ktos na
              forum ma inne doswiadczenie). A zalatwienie rejestracji zajmuje okolo 6 tygodni
              (niedawno wprowadzili nowe wymaganie, taki 'identity check' czyli moze potrwac
              troche dluzej). Zalatwienie dokumentow z Izby Lekarskiej i ich przetlumaczenie
              tez zajmuje troche czasu.
              • formaprzetrwalnikowa Re: Lekarze - praca 05.09.05, 20:12
                tez polecam BMJ, NHS, lancet i oczywscie gazete lekarską - tam mnóstwo ogłoszen
                a agencje wprost wyryają sobie 'tych niewiernych' lekarzy z rąk ;)
                szukanie pracy a rejestracja - mysle, ze mozna zacząc obie rzeczy jednoczesnie -
                mnie np tak dołowało wypełnianie papierów dla gmc, gromadzenie kasy na
                rejestrację i wysyłke, ze przegladałam sobie ogłoszenia i odpowiadałam na nie-
                to podnosiło mnie na duchu :)
                teraz jest trochę wiecej zamieszania z rejestracją w gmc, bo trzeba się
                osobiscie objawic w siedzibie gmc w londynie - mała wyprawa za kilkaset złotych.
                dokumenty z izby lekarskiej + tłumaczenia załatwiłam w 1-2 tygodnie.
                powodzenia :)
                w razie pytan - chętnie odpwoeim na privie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka