Dodaj do ulubionych

jakis fajny fitness?:)

IP: *.autocom.pl 01.09.05, 14:38
Moze znacie jakies fajne miejsce z fitnesem dla pan i silownia dla panow?
Licza sie warunki, dobry sprzet, latwy dojazd i przystepna cena:)
Polecicie mi cos?:)
Obserwuj wątek
    • tomi_22 JA cie nie rozumiem!!! 01.09.05, 14:53
      Tu pytasz o silownie dla chlopa a chlop na RENCIE!!!

No chyba jak ma rente, to wypadalo by nie "PAKOWAC" tylko sie oszczedzac, np
      basen...

Smierdzi mi to cwaniactwem!
      • Gość: a Re: JA cie nie rozumiem!!! IP: *.cec.eu.int 01.09.05, 15:11
        tomi, widac ze nie masz w rodzinie nikogo chorego i bardzo dobrze, ciesz sie
        tym. wiedz, ze rozne sa choroby, ktore upowazniaja do renty, nie zawsze
        czlowiek lezy w lozku, bywaja np okresy remisji i wtedy jest sie 'pelnym' sil i
        mozna gory przenosic, a za chwile moze byc zaostrzenie i laduje sie w szpitalu
        na dwa miesiace. troche wyrozumialosci.. plis
      • Gość: zed Czy ty nie odpuscisz sobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:11
        A moze porusza sie na wozku inwalidzkim i potrzebuje poprawic sile miesni rak?
        • sil.bi Re: Czy ty nie odpuscisz sobie? 01.09.05, 15:17
          Chcialabym skromnie wtracic, ze mozna tez miec rente po kims i komentarz
          Tomiego jest tu kompletnie nie na miejscu.
          • tomi_22 Re: Czy ty nie odpuscisz sobie? 01.09.05, 15:20
            No wiecie... roznie bywa to fakt, ale nie przystoi brac kase od biednego
            panstwa jak sie trzepie kilka kilo euro... no nie???
            • Gość: zed Swolocz zwykla i tyle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:23
              A kto niedawno sie chwalil temu zza oceanu, ze ma taki socjal o jakim w Ameryce
              nikomu sie nie snilo?
              • tomi_22 jestes niesamowity 01.09.05, 15:27
                Bo mam, to proste. A twoja wypowiedz tu nijak nie pasuje do niczego. Sluchaj
                koles, przestan mnie prowokowac. Jak Cie podnieca prowokowanie to idz na mecz,
                Liga w PL ruszyla, tam sie mozesz wyzyc... plisss.
                • Gość: zed Re: jestes niesamowity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:37
                  Liga mnie nie interesuje-nie lubie pospolitych sportow. Prowokowac przestane bo
                  mam wrazenie, ze mam przyjemnosc z osoba niepelnosprawna, a nad takimi sie
                  lituje, ale jezeli udowodnisz, ze to przejsciowe psychozy to zapraszam na maly
                  mecz miedzy nami. ;)
                  • tomi_22 Re: jestes niesamowity 01.09.05, 15:41
                    Jeszcze troche a "dojdziesz" uwazaj!

A swoja droga to nie wiem co chcesz udowodnic? No chyba ze te twoje gadki to
                    takie dowartosciowanie sie. Jesli tak, to ok. Bywaj zdrow.
          • Gość: paw_dady nie tylk orenat po kims pasmo tez mozna IP: *.152-201-80.adsl.skynet.be 01.09.05, 20:35
            sobie wziasc

BTW niezle wygladaja epsy w dresach czypaski ;P
      • Gość: BabyDoll Hahhahah IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:49
        Moj maz ma cukrzyce - co nie przekszkadza w dbaniu o siebie:))))
        • tomi_22 Re: Hahhahah 01.09.05, 15:52
          1. Sorry za to ze ma cukrzyce, nie mam zamaru sie nasmiewac z tego.
          2. Pytanie i tak dziwne, bo przy cukrzycy nie wolno pakowac - dobrze o tym
          wiesz. Wogole cwiczenia silowe nie sa wskazane - cos o tym wiem :)
          • Gość: BabyDoll tomi:) IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:57
            Tomi, moza, uwierz:) sa rozne typu cukrzycy, ale przeciez nie bedziemy o tym tu
            rozprawiac:) Dla mnie to nic strasznego, musi pilnowac poziom cukru, robic
            zastrzyczki i tyle:) A zyje normalnie:)
            • tomi_22 Re: tomi:) 01.09.05, 16:04
              A czy ja mowie ze to cos strasznego??? Gdybym nie mial kogos w rodzinie z
              cukrzyca to bym sie na ten temat nie wypowadal. Insulina to normalka, ale
              pakowac nie wolno! I tyle. Kazdy lekaz Ci to powie. Wolno natomiast:
              1. Jogging - spokojny;
              2. Rower;
              3. Basen.

Wszytsko musi byc zachowane w stosunku bardzo delikatnym.

Natomiast pakernia odpada, no chyba ze lubicie ryzyko!
        • Gość: paw_dady powiklania cukrzycowe a silownia i IP: *.152-201-80.adsl.skynet.be 01.09.05, 20:40
          cukrzyca nie jest powodem do swiadczen ze skarbu panstwa. Jesli zle prowadzona
          to powiklania owszem.

ale wtedy silownia JEST ZABRONIONA - kruche naczynka + nadcisnienie +
          uszkodzenia nerwow i do tego 150kg na sztandze?

coz albo mezus ZDROWO naciaga ZUS (epso way) albo chcesz szybciej poszukac
          nowego kandydata co tez mozliwe
    • Gość: ania Re: jakis fajny fitness?:) IP: *.cec.eu.int 01.09.05, 15:33
      to ja sprobuje na temat:
      polecam "passage" na stronie jest 8 lokalizacji, takze kazdy znajdzie cos dla
      siebie
      passage.cap47.be/site/fr/clubs.asp
      znizki dla epsow.. zajecia grupowe- spinning, yoga z tai-chi, body atack i inne
      i calkiem dobrze wyposazona silownia, przynajmniej tam, gdzie ja bylam ;)
      jest jeszcze Winners, to juz mniejsze kluby, ale tez ich kilka w Brukseli
      www.winnersclub.be/en/index.htm
      cena troche nizsza, ale standard raczej tez..

z niepozdrowieniami dla wszystkich utrudniajacych uzyskanie odpowiedzi..
      psujecie calkiem fajne forum..
      • Gość: BabyDoll Dzieki Ania! IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:52
        Dziekuje Ania! Wreszcie na temat! Na pewno sprawdze:)
        Nie widze nic zlego w dbaniu o zdrowie:) Nie rozumie calej tej dyskusji:)
      • Gość: BabyDoll Moje hahah bylo do tomiego:) IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:54
        Na prawde rozbawila mnie Twoja wypowiedz!
        Czy jest cos zlego w dbaniu o forme? Dla mnie wazny jest i rozwoj duchowy (o
        bibliotekach i ksiegarniach juz czytalam:)) jak i fizyczny:))
        Jak juz Ci ktos pisal - sa rozne choroby, a cukrzyca nie wyklucza aktywnosci
        fizycznej:)

p.s. no nie moge przestac sie smiac:))))))))))))))
        • tomi_22 Re: Moje hahah bylo do tomiego:) 01.09.05, 15:56
          Dobra, dobra niech pakuje... a zaloze sie ze pracy podja juz nie moze bo go ta
          cukrzyca wyklucza, dlatego pobiera rente... Aha, na zdrowie jeszcze!
          • Gość: BabyDoll Ej no, przeciez nie pakuje do upadlego:) IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:58
            :))))
          • sil.bi Re: Moje hahah bylo do tomiego:) 01.09.05, 16:01
            Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze zaczynasz byc bezczelny?
            • tomi_22 Re: Moje hahah bylo do tomiego:) 01.09.05, 16:04
              Czemu?
          • Gość: mczapl Re: Moje hahah bylo do tomiego:) IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:04
            Tomi wyluzuj!

Znow wracasz do swych dawnych nawykow, a tak sie zarzekales, ze odwyk masz juz
            za soba...
            • tomi_22 Re: Moje hahah bylo do tomiego:) 01.09.05, 16:05
              Bo mam :) nie naskakuje, a spokojnie przytaczam kolejne arumenty... ktore
              ciezko jest "zbic" :) i tyle!
              • Gość: mczapl Re: Moje hahah bylo do tomiego:) IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:15
                Nie widziales tego czlowieka na oczy, a wyrokujesz jak konsylium lekarskie.

Skad wiesz jaka rente dostal? Czy zostal uznany za calkowicie niezdolengo do
                pracy, czy tylko czesciowo? Jak gleboka jest twoja wiedza na temat cukrzycy?
                Skad wiesz, czy chodzenie na silownie nie powoduje pozytywnych zmian w
                organizmie i nie pomaga w rehabilitacji chorego?
                • Gość: rudy Re: Moje hahah bylo do tomiego:) IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:23
                  Tomi jak kogos nie "przeczolga" na forum przynajmniej raz dziennie to wieczorem
                  lapie dola....
                  Bez urazy Tomi, to rzecz jasna zart, lubie Twoje teksty, bo wnosza troche zycia
                  w to (czasem) ospale forum. Zreszta niektore osoby az sie prosza, zeby je
                  porzadnie przeczolgac (nie mam tu oczywiscie na mysli autorki niniejszego
                  watku).
                  • tomi_22 mczapl--->rudy 01.09.05, 16:29
                    1. Sluchajcie, ja nie mam zamiaru nikogo strofowac ani upokarzac etc...
                    2. Jak napisalem, mam pewna wiedze na ten temat, poniewaz mialem (niestety)
                    przypadek w rodzinie cukrzycy. Tak, zaczela sie ona delikatnie a potem nabrala
                    na sile (czesciowo wina samego poszkodowanego). Chodzilem na rozmowy z
                    lekarzem, fakt nie sam, ale w towarzystwie jeszcze kogos - duzo bardziej wtedy
                    odpowiedzialnego - i wiem na ten temat bardzo duzo. Wiem, bo postawilem sobie
                    za cel, pomoc tej osobie w dbaniu o siebie (niestety nie udalo sie).

Co wiecej, jakis czas temu, bylo podejzenie o to, ze ja sam mam cukrzyce
                    (mialem pewne objawy). W tym czasie chodzilem wlasnie na silownie oraz gralem
                    ostro w Squasha. Pierwsza rzecza jaka mi lekarz zakomunikowal to: KONIEC z
                    silownia i innymi sportami gdzie sie organizm nadwyrezal.

OT tyle po krotce w temacie. Nic juz wiecej nie dodam.
                    • Gość: anty-tomi Re: mczapl--->rudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:34
                      Oj nie badz taki. Dodaj cos jeszcze.
                      • tomi_22 Re: mczapl--->rudy 01.09.05, 16:35
                        Ok, szkoda mi ciebie. Widze, ze frustracja cie zabija. Naparz ziolek, pomagaja!
                    • Gość: Forty4 tomi...ale bajki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:07
                      Źródła informacji: Przeglądnięto dane z MEDLINE od 1985 do 1996 r. posługując
                      się słowami kluczowymi: cukrzyca, wysiłek fizyczny, cukrzyca typu 1, sport.

"Cukrzyca jest przewlekłą chorobą metaboliczną, charakteryzującą się
                      podwyższonym poziomem glukozy we krwi. Choroba ta ma długotrwały i różnorodny
                      wpływ na układy i narządy człowieka. Podstawową rzeczą w postępowaniu z chorymi
                      na cukrzycę jest normalizacja poziomu cukru we krwi. Wysiłek fizyczny z
                      uwzględnieniem modyfikacji diety i dawek insuliny jest ważnym elementem w
                      prowadzeniu tych chorych. Wprawdzie wysiłek fizyczny nie jest bezpośrednio
                      związany z długotrwałym wyrównaniem poziomu cukru we krwi, ale prowadzi do
                      innego korzystnego działania, które może zmniejszać nasilenie i liczbę powikłań
                      cukrzycowych"....ten Twój lekarz Tomi...chyba powinieneś go zmienić, to nie
                      sport Cie zabije tylko on...

• Gość: mczapl rudy IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:33
                    Ja tez mam pewna slabosc do Tomiego i interweniuje dopiero wtedy, gdy Tomi
                    nieco przecholuje...

Czasami nieco zlosliwosci na tym forum sie przydaje, ale tak jak z kazda
                    przyprawa, nie moze byc jej zbyt duzo, gdyz potrawa (czyt. forum) staje sie
                    niesmaczna(e).
                    • tomi_22 Re: rudy 01.09.05, 16:35
                      Dajcie spokoj do diabla, przeciez nie mam zamiaru nikomu dowalac. Zreszta
                      popatrz... im jestem bardziej mily, tym bardziej po mnie "jada"!
                      • Gość: anty-tomi (zed) Jak niewyzyta stara panna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:39
                        • tomi_22 onanista 02.09.05, 10:18
                          Internetowy. Wspolczuje.
    • Gość: mczapl Odpowiedz wyjatkowo na temat IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:40
      Lista silowni w Brukseli dajacych znizki dla pracownikow instytucji
      europejskich:

1. Physical Golden Center
      Place du Châtelain, 33
      1050 BXL
      Ixelles
      02/5381906

2. Club Med - Gym
      Av. de la Toison d’Or, 56,
      1060 BXL
      Saint-Gilles
      02/5341462

3. International Fitness Club
      Chemin des 2 maisons, 71
      1200 BXL
      Woluwe-St-Lambert
      02/7759484

4. Sippelberg Stadium
      Av. Du Sippelberg, 1
      1080 BXL
      Molenbeek-St-Jean
      02/4144041

5. World Class
      Rue du Parnasse 19
      1050 BXL
      Ixelles
      02/5515990

6. Center Gym
      Rue des Champs, 69-71
      1040 BXL
      Etterbeek
      02/6496078

7.Semalu Winners
      Rue Bonneels, 11-13
      1210 BXL
      Saint-Josse
      and
      Ixelles (Winners 2)
      02/2800270

8. Passage Fitness First
      Rue St Michel, 29
      1000 BXL1
      Bruxelles (Rue Neuve et Rogier,
      Avenue des Arts et Rue Antoine
      Dansaert), Evere and Uccle
      Belgique (20 clubs)
      Luxembourg (2 clubs)
      World (320 clubs), especially in
      Netherlands, France, United
      Kingdom, Germany, Spain, Italy,
      en Asia, etc.
      02/2295210

9. Woluwe Physical Center
      Av. Emile Vandervelde, 155
      1200 BXL
      Woluwe-St-Lambert
      02/7629180

10. Da Vinci fitness center S.A.
      Chaussée de Haecht 1133
      1140 Evere
      Evere
      02/245.0.245
      • Gość: BabyDoll Re: Odpowiedz wyjatkowo na temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:41
        Wreszcie konkrety i to w takiej ilosci!! Bardzo Ci dziekuje!:)))
        Mam juz dosc tej glupiej dyskusji! Nie bede sie tlumaczyc z mojego prywatnego
        zycia komus, kto nie ma o nim bladego pojecia:)
      • Gość: paw_dady nie wspomiales IP: *.152-201-80.adsl.skynet.be 01.09.05, 20:42
        o american gym - tam gdzie zacyznal j-c vandamme jego fotki kiedys nawet
        wisialy ;P
        • Gość: mczapl Uwazne czytanie IP: 212.190.72.* 02.09.05, 09:47
          Widac Panie Pawiu, ze uwazne czytanie nie jest twoja mocna strona - podawalem
          adresy silowni, ktore posiadaja oferty specjalne dla epsow. American Gym
          widocznie nie ma zadnej specjalnej oferty dla pracownikow UE.
          A poza tym wiem, ze tam cwiczyl van Damme - oni sie tym wszedzie chwala, choc
          ostatnio jak IQ van Damme´a spadlo (ach te uzywki), chwala sie tym juz coraz
          mniej...
          • Gość: paw_dady pytanieoryginalne bylo IP: *.21-136-217.adsl.skynet.be 05.09.05, 01:21
            o silownie dla rencisty ;P cukrzyka ;P tania ;P

ale niekoniecznie z upustami dla tylko epsow (wiadomo fortis package VIP to po
            co 50EUR upust). Wiec czytanie calkiem mi dobrze idzie ;o)

do ameruican gym sam chadzalem, hardcore dosc industrialnei tam bylo ;P ale co
            do mosci vandame - ho ho od kiedyy IQ okresla wartosc czlowieka?
    • Gość: pakerka ;) moze w koncu jakies konstruktywne porady?? IP: 212.35.106.* 01.09.05, 17:14
      Szczerze polecam Passage Fitness First - chodze tam juz ponad rok i jestem
      bardzo zadowolona! Zajecia roznorodne, kilka klubow w miescie.
    • kasiagret fitnes z basenem ?? 01.09.05, 17:31
      moze ktos zna ??
      • sil.bi Re: fitnes z basenem ?? 01.09.05, 17:52
        Na basenie na Etterbeeku jest fitness (Rue Des Champs 69). Poza tym Aspria.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka