Gość: BabyDoll IP: *.autocom.pl 01.09.05, 14:38 Moze znacie jakies fajne miejsce z fitnesem dla pan i silownia dla panow? Licza sie warunki, dobry sprzet, latwy dojazd i przystepna cena:) Polecicie mi cos?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomi_22 JA cie nie rozumiem!!! 01.09.05, 14:53 Tu pytasz o silownie dla chlopa a chlop na RENCIE!!! No chyba jak ma rente, to wypadalo by nie "PAKOWAC" tylko sie oszczedzac, np basen... Smierdzi mi to cwaniactwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: JA cie nie rozumiem!!! IP: *.cec.eu.int 01.09.05, 15:11 tomi, widac ze nie masz w rodzinie nikogo chorego i bardzo dobrze, ciesz sie tym. wiedz, ze rozne sa choroby, ktore upowazniaja do renty, nie zawsze czlowiek lezy w lozku, bywaja np okresy remisji i wtedy jest sie 'pelnym' sil i mozna gory przenosic, a za chwile moze byc zaostrzenie i laduje sie w szpitalu na dwa miesiace. troche wyrozumialosci.. plis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Czy ty nie odpuscisz sobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:11 A moze porusza sie na wozku inwalidzkim i potrzebuje poprawic sile miesni rak? Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Czy ty nie odpuscisz sobie? 01.09.05, 15:17 Chcialabym skromnie wtracic, ze mozna tez miec rente po kims i komentarz Tomiego jest tu kompletnie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Czy ty nie odpuscisz sobie? 01.09.05, 15:20 No wiecie... roznie bywa to fakt, ale nie przystoi brac kase od biednego panstwa jak sie trzepie kilka kilo euro... no nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Swolocz zwykla i tyle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:23 A kto niedawno sie chwalil temu zza oceanu, ze ma taki socjal o jakim w Ameryce nikomu sie nie snilo? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 jestes niesamowity 01.09.05, 15:27 Bo mam, to proste. A twoja wypowiedz tu nijak nie pasuje do niczego. Sluchaj koles, przestan mnie prowokowac. Jak Cie podnieca prowokowanie to idz na mecz, Liga w PL ruszyla, tam sie mozesz wyzyc... plisss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: jestes niesamowity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:37 Liga mnie nie interesuje-nie lubie pospolitych sportow. Prowokowac przestane bo mam wrazenie, ze mam przyjemnosc z osoba niepelnosprawna, a nad takimi sie lituje, ale jezeli udowodnisz, ze to przejsciowe psychozy to zapraszam na maly mecz miedzy nami. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: jestes niesamowity 01.09.05, 15:41 Jeszcze troche a "dojdziesz" uwazaj! A swoja droga to nie wiem co chcesz udowodnic? No chyba ze te twoje gadki to takie dowartosciowanie sie. Jesli tak, to ok. Bywaj zdrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady nie tylk orenat po kims pasmo tez mozna IP: *.152-201-80.adsl.skynet.be 01.09.05, 20:35 sobie wziasc BTW niezle wygladaja epsy w dresach czypaski ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Hahhahah IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:49 Moj maz ma cukrzyce - co nie przekszkadza w dbaniu o siebie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Hahhahah 01.09.05, 15:52 1. Sorry za to ze ma cukrzyce, nie mam zamaru sie nasmiewac z tego. 2. Pytanie i tak dziwne, bo przy cukrzycy nie wolno pakowac - dobrze o tym wiesz. Wogole cwiczenia silowe nie sa wskazane - cos o tym wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll tomi:) IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:57 Tomi, moza, uwierz:) sa rozne typu cukrzycy, ale przeciez nie bedziemy o tym tu rozprawiac:) Dla mnie to nic strasznego, musi pilnowac poziom cukru, robic zastrzyczki i tyle:) A zyje normalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: tomi:) 01.09.05, 16:04 A czy ja mowie ze to cos strasznego??? Gdybym nie mial kogos w rodzinie z cukrzyca to bym sie na ten temat nie wypowadal. Insulina to normalka, ale pakowac nie wolno! I tyle. Kazdy lekaz Ci to powie. Wolno natomiast: 1. Jogging - spokojny; 2. Rower; 3. Basen. Wszytsko musi byc zachowane w stosunku bardzo delikatnym. Natomiast pakernia odpada, no chyba ze lubicie ryzyko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady powiklania cukrzycowe a silownia i IP: *.152-201-80.adsl.skynet.be 01.09.05, 20:40 cukrzyca nie jest powodem do swiadczen ze skarbu panstwa. Jesli zle prowadzona to powiklania owszem. ale wtedy silownia JEST ZABRONIONA - kruche naczynka + nadcisnienie + uszkodzenia nerwow i do tego 150kg na sztandze? coz albo mezus ZDROWO naciaga ZUS (epso way) albo chcesz szybciej poszukac nowego kandydata co tez mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: jakis fajny fitness?:) IP: *.cec.eu.int 01.09.05, 15:33 to ja sprobuje na temat: polecam "passage" na stronie jest 8 lokalizacji, takze kazdy znajdzie cos dla siebie passage.cap47.be/site/fr/clubs.asp znizki dla epsow.. zajecia grupowe- spinning, yoga z tai-chi, body atack i inne i calkiem dobrze wyposazona silownia, przynajmniej tam, gdzie ja bylam ;) jest jeszcze Winners, to juz mniejsze kluby, ale tez ich kilka w Brukseli www.winnersclub.be/en/index.htm cena troche nizsza, ale standard raczej tez.. z niepozdrowieniami dla wszystkich utrudniajacych uzyskanie odpowiedzi.. psujecie calkiem fajne forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Dzieki Ania! IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:52 Dziekuje Ania! Wreszcie na temat! Na pewno sprawdze:) Nie widze nic zlego w dbaniu o zdrowie:) Nie rozumie calej tej dyskusji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Moje hahah bylo do tomiego:) IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:54 Na prawde rozbawila mnie Twoja wypowiedz! Czy jest cos zlego w dbaniu o forme? Dla mnie wazny jest i rozwoj duchowy (o bibliotekach i ksiegarniach juz czytalam:)) jak i fizyczny:)) Jak juz Ci ktos pisal - sa rozne choroby, a cukrzyca nie wyklucza aktywnosci fizycznej:) p.s. no nie moge przestac sie smiac:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Moje hahah bylo do tomiego:) 01.09.05, 15:56 Dobra, dobra niech pakuje... a zaloze sie ze pracy podja juz nie moze bo go ta cukrzyca wyklucza, dlatego pobiera rente... Aha, na zdrowie jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Ej no, przeciez nie pakuje do upadlego:) IP: *.autocom.pl 01.09.05, 15:58 :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: Moje hahah bylo do tomiego:) 01.09.05, 16:01 Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze zaczynasz byc bezczelny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Re: Moje hahah bylo do tomiego:) IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:04 Tomi wyluzuj! Znow wracasz do swych dawnych nawykow, a tak sie zarzekales, ze odwyk masz juz za soba... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Moje hahah bylo do tomiego:) 01.09.05, 16:05 Bo mam :) nie naskakuje, a spokojnie przytaczam kolejne arumenty... ktore ciezko jest "zbic" :) i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Re: Moje hahah bylo do tomiego:) IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:15 Nie widziales tego czlowieka na oczy, a wyrokujesz jak konsylium lekarskie. Skad wiesz jaka rente dostal? Czy zostal uznany za calkowicie niezdolengo do pracy, czy tylko czesciowo? Jak gleboka jest twoja wiedza na temat cukrzycy? Skad wiesz, czy chodzenie na silownie nie powoduje pozytywnych zmian w organizmie i nie pomaga w rehabilitacji chorego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Moje hahah bylo do tomiego:) IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:23 Tomi jak kogos nie "przeczolga" na forum przynajmniej raz dziennie to wieczorem lapie dola.... Bez urazy Tomi, to rzecz jasna zart, lubie Twoje teksty, bo wnosza troche zycia w to (czasem) ospale forum. Zreszta niektore osoby az sie prosza, zeby je porzadnie przeczolgac (nie mam tu oczywiscie na mysli autorki niniejszego watku). Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 mczapl--->rudy 01.09.05, 16:29 1. Sluchajcie, ja nie mam zamiaru nikogo strofowac ani upokarzac etc... 2. Jak napisalem, mam pewna wiedze na ten temat, poniewaz mialem (niestety) przypadek w rodzinie cukrzycy. Tak, zaczela sie ona delikatnie a potem nabrala na sile (czesciowo wina samego poszkodowanego). Chodzilem na rozmowy z lekarzem, fakt nie sam, ale w towarzystwie jeszcze kogos - duzo bardziej wtedy odpowiedzialnego - i wiem na ten temat bardzo duzo. Wiem, bo postawilem sobie za cel, pomoc tej osobie w dbaniu o siebie (niestety nie udalo sie). Co wiecej, jakis czas temu, bylo podejzenie o to, ze ja sam mam cukrzyce (mialem pewne objawy). W tym czasie chodzilem wlasnie na silownie oraz gralem ostro w Squasha. Pierwsza rzecza jaka mi lekarz zakomunikowal to: KONIEC z silownia i innymi sportami gdzie sie organizm nadwyrezal. OT tyle po krotce w temacie. Nic juz wiecej nie dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-tomi Re: mczapl--->rudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:34 Oj nie badz taki. Dodaj cos jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: mczapl--->rudy 01.09.05, 16:35 Ok, szkoda mi ciebie. Widze, ze frustracja cie zabija. Naparz ziolek, pomagaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forty4 tomi...ale bajki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:07 Źródła informacji: Przeglądnięto dane z MEDLINE od 1985 do 1996 r. posługując się słowami kluczowymi: cukrzyca, wysiłek fizyczny, cukrzyca typu 1, sport. "Cukrzyca jest przewlekłą chorobą metaboliczną, charakteryzującą się podwyższonym poziomem glukozy we krwi. Choroba ta ma długotrwały i różnorodny wpływ na układy i narządy człowieka. Podstawową rzeczą w postępowaniu z chorymi na cukrzycę jest normalizacja poziomu cukru we krwi. Wysiłek fizyczny z uwzględnieniem modyfikacji diety i dawek insuliny jest ważnym elementem w prowadzeniu tych chorych. Wprawdzie wysiłek fizyczny nie jest bezpośrednio związany z długotrwałym wyrównaniem poziomu cukru we krwi, ale prowadzi do innego korzystnego działania, które może zmniejszać nasilenie i liczbę powikłań cukrzycowych"....ten Twój lekarz Tomi...chyba powinieneś go zmienić, to nie sport Cie zabije tylko on... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl rudy IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:33 Ja tez mam pewna slabosc do Tomiego i interweniuje dopiero wtedy, gdy Tomi nieco przecholuje... Czasami nieco zlosliwosci na tym forum sie przydaje, ale tak jak z kazda przyprawa, nie moze byc jej zbyt duzo, gdyz potrawa (czyt. forum) staje sie niesmaczna(e). Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: rudy 01.09.05, 16:35 Dajcie spokoj do diabla, przeciez nie mam zamiaru nikomu dowalac. Zreszta popatrz... im jestem bardziej mily, tym bardziej po mnie "jada"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-tomi (zed) Jak niewyzyta stara panna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Odpowiedz wyjatkowo na temat IP: 212.190.72.* 01.09.05, 16:40 Lista silowni w Brukseli dajacych znizki dla pracownikow instytucji europejskich: 1. Physical Golden Center Place du Châtelain, 33 1050 BXL Ixelles 02/5381906 2. Club Med - Gym Av. de la Toison d’Or, 56, 1060 BXL Saint-Gilles 02/5341462 3. International Fitness Club Chemin des 2 maisons, 71 1200 BXL Woluwe-St-Lambert 02/7759484 4. Sippelberg Stadium Av. Du Sippelberg, 1 1080 BXL Molenbeek-St-Jean 02/4144041 5. World Class Rue du Parnasse 19 1050 BXL Ixelles 02/5515990 6. Center Gym Rue des Champs, 69-71 1040 BXL Etterbeek 02/6496078 7.Semalu Winners Rue Bonneels, 11-13 1210 BXL Saint-Josse and Ixelles (Winners 2) 02/2800270 8. Passage Fitness First Rue St Michel, 29 1000 BXL1 Bruxelles (Rue Neuve et Rogier, Avenue des Arts et Rue Antoine Dansaert), Evere and Uccle Belgique (20 clubs) Luxembourg (2 clubs) World (320 clubs), especially in Netherlands, France, United Kingdom, Germany, Spain, Italy, en Asia, etc. 02/2295210 9. Woluwe Physical Center Av. Emile Vandervelde, 155 1200 BXL Woluwe-St-Lambert 02/7629180 10. Da Vinci fitness center S.A. Chaussée de Haecht 1133 1140 Evere Evere 02/245.0.245 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabyDoll Re: Odpowiedz wyjatkowo na temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:41 Wreszcie konkrety i to w takiej ilosci!! Bardzo Ci dziekuje!:))) Mam juz dosc tej glupiej dyskusji! Nie bede sie tlumaczyc z mojego prywatnego zycia komus, kto nie ma o nim bladego pojecia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady nie wspomiales IP: *.152-201-80.adsl.skynet.be 01.09.05, 20:42 o american gym - tam gdzie zacyznal j-c vandamme jego fotki kiedys nawet wisialy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mczapl Uwazne czytanie IP: 212.190.72.* 02.09.05, 09:47 Widac Panie Pawiu, ze uwazne czytanie nie jest twoja mocna strona - podawalem adresy silowni, ktore posiadaja oferty specjalne dla epsow. American Gym widocznie nie ma zadnej specjalnej oferty dla pracownikow UE. A poza tym wiem, ze tam cwiczyl van Damme - oni sie tym wszedzie chwala, choc ostatnio jak IQ van Damme´a spadlo (ach te uzywki), chwala sie tym juz coraz mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady pytanieoryginalne bylo IP: *.21-136-217.adsl.skynet.be 05.09.05, 01:21 o silownie dla rencisty ;P cukrzyka ;P tania ;P ale niekoniecznie z upustami dla tylko epsow (wiadomo fortis package VIP to po co 50EUR upust). Wiec czytanie calkiem mi dobrze idzie ;o) do ameruican gym sam chadzalem, hardcore dosc industrialnei tam bylo ;P ale co do mosci vandame - ho ho od kiedyy IQ okresla wartosc czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakerka ;) moze w koncu jakies konstruktywne porady?? IP: 212.35.106.* 01.09.05, 17:14 Szczerze polecam Passage Fitness First - chodze tam juz ponad rok i jestem bardzo zadowolona! Zajecia roznorodne, kilka klubow w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: fitnes z basenem ?? 01.09.05, 17:52 Na basenie na Etterbeeku jest fitness (Rue Des Champs 69). Poza tym Aspria. Odpowiedz Link Zgłoś