Gość: Doki Re: jaki kupic dobry, maly samochod oprocz Volvo IP: *.169-201-80.adsl.skynet.be 09.09.05, 16:06 W wielu punktach miasta znajduja sie salony samochodowe. Zajmuja sie one rozmaitymi markami. To takie jakby sklepiki z samochodami. Przychodzisz, zamawiasz, placisz... W czym problem? Istotniejsze pytanie: co to jest dobry maly samochod? Albo: jaki samochod na rynku jest dobry i maly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania SMART IP: *.cec.eu.int 09.09.05, 16:14 prosta odpowiedz! i jaki oszczedny! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 e tam. 09.09.05, 16:24 Ale za cene SMARTA mozna miec calkiem nizla fure sporych rozmiarow. Tak naprawde to kazde auto ma jakies za i jakies przeciw. Tak jak Doki powiedzial, idz do takiego "sklepu" samochodowego, zobacz co ci sie podoba i w droge... i szerokiej drogi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzuki Swift IP: *.217.132.216.coditel.net 09.09.05, 22:11 Tez dobre autko, nawet bardzo, zwlaszcza, ze nowy model wszedl na rynek. No i masz Japonska jakosc. Pojezdzi 10 lat napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo/mazda Re: jaki kupic dobry, maly samochod oprocz Volvo IP: *.cec.eu.int 09.09.05, 16:34 Tak a propos Volvo, faktycznie daja calkiem przyjemne znizki "dyplomatyczne" ale czy ktos sie z Was orientuje jak jest z usterkowoscia tego auta? Mam na mysli model S40. Ostatni (chyba) raport DEKRY umiscil S40 na 60 miejscu, na 120 (chyba) a wiec niezbyt wysoko. Czy ktos mial jakies doswiadczenia z tym autkiem, lub moze zna kogos kto nim jezdzi(l). Wiem, ze jest gwarancja i td, ale nie chce jezdzic co chwila do serwisu, a waham sie pomiedzy volviakiem a Mazda 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jaki kupic dobry, maly samochod oprocz Volvo IP: *.2-136-217.adsl.skynet.be 09.09.05, 20:11 Mazda 3 na pewno jest trwalsza, ale S40 jest dynamiczniejsze. Zalezy wiec na czym bardziej Ci zalezy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo/mazda Re: jaki kupic dobry, maly samochod oprocz Volvo IP: *.241.81.adsl.skynet.be 09.09.05, 20:42 Chmmmm, zarowno volvo s40 1,6D jak i mazda 3 1,6D maja po okolo 110 koni, wie czy faktycznie moga byc takie roznice w dynamice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi a propos volvo IP: *.217.132.216.coditel.net 09.09.05, 21:59 1.6D jest do bani. Biorac 2.0D masz 6 biegow, a co za tym idzie sporo mniejsze spalanie w trasie i wiecej mocy za bodajze 500 euro wiecej. Co do trwalosci. Ogolnie to auta japonskie oraz wlasnie skandynawskie maja podobna trwalosc. Jakosc przemawia jednak za Volvo, Mazda jest zbyt plastikowa, ale to moje zdanie. Popatrz na ulice. Jest tak samo duzo "starych" Volviakow jaki i "japonczykow". Kolejne pytnie mam. Czy kupujesz to w BXL??? Bo jak tak, to moze kup Mazde, bo mozesz kupic auto raz bez VATu, a jak w Luxie to spokojnie Volvo - i tak wymienisz na "nowe" po 18 mies :) I tak w kolo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo/mazda Re: a propos volvo IP: *.241.81.adsl.skynet.be 09.09.05, 22:44 Niestety, roznica w cenie to jakies 1100 euro, plus wyzsze cv (9 a chyba 11) a to oznacza wyzszy podatek na start. W ogole ten "podatek za wprowadzenie do ruchu" to totalny skandal.... Kupuje w Bruks, wiec niestety wybor jest trudniejszy. Ciezka sprawa, bo zalozylem sobie pewien maksymalny budzet zwiazany z zakupem samochodu i kupujac polecane przez Ciebie 2.0D musialbym zrezygnowac z czesci dodatkowego ekwipunku, ktory wydaje mi sie mi bardziej przydatny niz kilka dodatkowych koni.... ALe dzieki za sugestie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: a propos volvo IP: *.7-200-80.adsl.skynet.be 09.09.05, 23:16 Gość portalu: volvo/mazda napisał(a): > Niestety, roznica w cenie to jakies 1100 euro, plus wyzsze cv (9 a chyba 11) a > to oznacza wyzszy podatek na start. No to sprawdz jaka to roznica- gora 100 euro rocznie. Czy to w ogole sa pieniadze, o ktorych warto rozmawiac? A z japonczykow: ja tam pozostane wierny Hondzie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau Re: jaki kupic dobry, maly samochod oprocz Volvo IP: *.dsl.scarlet.be 12.09.05, 00:25 Dynamika to moment,a moc to trochę inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: jaki kupic dobry, maly samochod oprocz Volvo IP: *.240.81.adsl.skynet.be 12.09.05, 07:52 mihau, nie bredz. Polecam forum auto-moto, tam jest to temat dyzurny. Moc jest iloczynem momentu obrotowego i predkosci obrotowej, wiec mowic, ze dynamika zalezy od jednego, ale juz nie od drugiego to, ehm, dowod niezrozumienia tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Mazda 3 ??? No to moja zabawka w okolicy MX5 sie m IP: *.247.81.adsl.skynet.be 11.09.05, 17:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly_eurokrata Re: jaki kupic dobry, maly samochod oprocz Volvo IP: *.netcologne.de 09.09.05, 20:17 Poniewaz juz na mojej przedunijnej "placowce" wszyscy znajomi kupowali Volvo powiem tylko jedna rzecz, jaka mi sie rzucila w oczy podczas jazdy jak pasazer: VOLVO ma beznadziejny skret (nie wiem czy to sie tak fachowo po polsku nazywa=, tzn. jak jest malo miejsca i musisz wyjechac/wykrecic z ciasnej luki, to sie niezle napracujesz. Ale psuc to raczej te auta sie nikomu nie psuly i moi znajomi byli zadoloweni. Ja mimo wszystko uwazam ze to zbyt duza kolubryna i niewygodna do jazdy po miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha A tak w ogóle to najlepiej kupować w Holandii IP: 85.27.12.* 10.09.05, 00:23 Podobno całe 3 tys. taniej (np. Toyota), i też nie robią z wystawieniem odpowiedniej fakturki na zwrot vat-u. pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: A tak w ogóle to najlepiej kupować w Holandii IP: *.consilium.eu.int 10.09.05, 11:02 a ja zawsze obstawiam Honde Jazz!!! jest wspaniala , po prostu Odpowiedz Link Zgłoś