Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie samochodu - cena

IP: *.cec.eu.int 10.10.05, 14:12
Czy mozecie polecic taniego ubezpieczyciela w Belgii? Chce ubezpieczyc
uzywany samochod. Ktora firma ma dobre warunki? Ile placicie rocznie za maly
samochod (1,4 - 1,6). Wiadomo, ze to indywidualne, ale chce sie zorientowac.
Dzieki z gory!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mczapl Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: 212.190.72.* 10.10.05, 14:33
      Wpadnij do swojego banku i popros o takie wyliczenie. Wowczas bedziesz miala
      pojecie co do wysokosci ubezpieczenia.

W bardzo duzym przyblizeniu:
      OC kosztuje mniej wiecej 700-800 euro rocznie (Belgia jest jednym z drozszych
      krajow w Europie jezeli chodzi o ubezpieczenia).
      Do tego dochodzi AC i NW, ktore tutaj nazywa sie razem Omnium. W twoim
      przypadku to moze byc wydatek rzedu 300-400 euro.
      • Gość: m. Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: *.consilium.eu.int 10.10.05, 18:07
        jeszcze lepiej zrobisz jeśli poszukasz sobie brokera specjalizującego się w
        urzędnikach UE. Jeśli nie miałaś większych szkód przez ostatnie 5 lat możesz
        dostać Bonus/malus 00 co oznacza pełny pakiet ubezpieczen za niecałe 4%
        wartości samochodu.
        • Gość: lolek Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: *.243.81.adsl.skynet.be 12.10.05, 01:27
          Czy mogl(a)bys podac jakies namiary albo przyklad takiego "brokera
          specjalizującego się w urzędnikach UE"?
    • Gość: Doki Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: *.240.81.adsl.skynet.be 10.10.05, 20:06
      www.ethias.be
      www.actel.be

Te firmy mialy dla mnie najkorzystniejsze oferty.
      • Gość: Uwaga ! Actel ! Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: 32.106.94.* 10.10.05, 21:59
        Actel nie pozwala dziecom (od 18 do 23 lat) prowadzic samochod od piatku do
        poniedzalku. Za duzo wypatkow !
        • Gość: Doki Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: *.240.81.adsl.skynet.be 10.10.05, 22:06
          Gość portalu: Uwaga ! Actel ! napisał(a):

> Actel nie pozwala dziecom (od 18 do 23 lat) prowadzic samochod od piatku do
          > poniedzalku. Za duzo wypatkow !

I bardzo slusznie.
          • Gość: anbxl Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: *.243.81.adsl.skynet.be 11.10.05, 22:24
            A ja polecam ubezpieczenia na poczcie-oni nie maja swoich osobnych biur dlatego
            sa najtansi ale i dokladni czego nie mozna powiedziec o turing club-
            nieeeeeeee i mozna placic co 3 miesiace
            • Gość: mk Re: ubezpieczenie samochodu - cena IP: *.upc.chello.be 14.10.05, 15:08
              ja mam w fortis banku, male auto jak Twoje ,placilam jakies 730E za all
              ubezpieczenia - przewko kradzizy, bla bla bla +159 Assistance na cala Europe
              + w przypadku kradziezy mam prawie 300& tego co placilam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka