Dodaj do ulubionych

rejestracja ue

IP: .1P3D* / *.europarl.eu.int 21.11.05, 11:07
mam lokalne belgijskie blachy, od stycznia zaczynam prace w komisji, co mi
daje mozliwosc zmiany rejestracji samochodu na niebieskie blachy...?
czy to skomplikowana procedura i czy jest sens?
thanks za wszystkie sensowne informacje na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: mczapl Re: rejestracja ue IP: .1P3D* / *.europarl.eu.int 21.11.05, 11:24
      Jezeli masz lokalne belgijskie blachy, to cala operacja nie ma najmniejszego
      sensu.
      • Gość: nowa Re: rejestracja ue IP: .1P3D* / *.europarl.eu.int 21.11.05, 11:29
        a podatek ?
        • Gość: mczapl podatki.... IP: .1P3D* / 212.190.72.* 21.11.05, 14:55
          To zalezy jaki podatek. Vatu za przerejestrowanie samochodu nie odzyskasz.
          Podatek drogowy jest taki sam. Podatek za postawienie na droge (ekologiczny)
          tez taki sam. Roznia sie tylko oplaty za rejestracje - 10 euro za normalne
          blachy, 35 euro za unijne.
          • Gość: Sofi a mnie wychodzi ze sa IP: *.243.81.adsl.skynet.be 21.11.05, 15:36
            jeszcze blachy niebieskie miedzynarodowe (nie mylic z EUR niebieskie) i wtedy
            placi sie podatek roczny ale nie placi sie mise en circulation (czy jak to
            ladnie mczapl powiedzial "postawienia na szyny").

Nie sprawdzalam tej informacji, ale zarowno mnie jak i kolezance wyszlo to z
            autopsji.
            • sil.bi Mise en circulation 28.11.05, 19:47
              Niestety, muszę zdementować informację, że mając międzynarodowe blachy, nie
              płaci się jednorazowego mise en circulation. Z autopsji wyszło mi, że się
              płaci:/.
      • paw_dady Re: rejestracja ue 21.11.05, 12:45
        Gość portalu: mczapl napisał(a):

> Jezeli masz lokalne belgijskie blachy, to cala operacja nie ma najmniejszego
        > sensu.

alez ma sens - tylko z VOLVO wtedy smosiady padnom z zazdrosci ;P
        • tomi_22 glupoty pleciesz 21.11.05, 14:58
          sasiad w B to moze go jedynie porysowac, ALE JAKI SZPAN w Polsce. Hohoho, zmien
          te blachy, ludziska PADNA z zazdrosci :)
          • Gość: stuzia Re: glupoty pleciesz IP: *.cec.eu.int 21.11.05, 15:18
            Serio?!
            W Polsce to raczej malo kto kuma co oznacza EUR 1234 na tablicach....

• tomi_22 Re: glupoty pleciesz 21.11.05, 15:21
              Swiat idzie do przodu i czasy sie zmieniaja i postep i do PL dochodzi :)))

Stuzia, tu chodzi bardziej o element WYROZNIENIA z tlumu. Powiedz mi, ile osob
              znajdziesz w PL z taka rejestracja? MALO, i o to tu chodzi, taki element
              psychologicznej zabawy, ja mam a ty nie... ;P
              • Gość: stuzia mhmmm..... IP: *.cec.eu.int 21.11.05, 15:24
                No tak, beda w szoku bo nie beda wiedziec o co chodzi...
                A jak nie za bardzo wiadomo o co chodzi to chodzi o... PIENIADZE!!!!
                ;-DDD
                • epsotek Re: mhmmm..... 21.11.05, 15:26
                  No i może Policjanci i straż miejska nie odważą się mandatów wystawiać (bo to
                  może jakiś ważny dyplomata). :)
                • tomi_22 Re: mhmmm..... 21.11.05, 15:27
                  Pieniadze to etap numer 1. A dalej to juz idzie lawinowo a sasiadki gadaja:

"powiadam ja pani, przewraca im sie w glowie od tego bogactwa, przewraca..."

;)))
                  • Gość: Ada Nie udawajcie wiochy. IP: *.cec.eu.int 21.11.05, 16:07
                    Ja radze nie zmieniac bo w Polsce to moze kilku policjantow sie na to nabierze
                    i moze jakas durna sasiadka sie podnieci ALE w Brukseli te rejestracje dzialaja
                    jak plachta na byka i w moim przypadku weterani ze starych panstw zdecydowanie
                    odradzali mi te numery, no chyba ze lubie placic podwojne mandaty.
                    • Gość: stuzia Re: Nie udawajcie wiochy. IP: *.cec.eu.int 21.11.05, 16:17
                      Tak na serio, to Ada ma racje.
                      Tez juz sie z tego wyleczylam!
                    • Gość: machol Re: Nie udawajcie wiochy. IP: 83.222.38.* 21.11.05, 16:22
                      tomi_22 napisał:

> Stuzia, tu chodzi bardziej o element WYROZNIENIA z tlumu. Powiedz mi, ile osob
                      > znajdziesz w PL z taka rejestracja?

Na pewno wiecej niz z rejestracja typu W0 MACHO albo W0 PUSSY ;-P

A tak w ogole to tez uwazam, ze to obciach nie lada. Ludzie roznie kompleksy
                      lecza, ale zeby tak za pomoca "blachy"??
                      • paw_dady Re: Nie udawajcie wiochy. 21.11.05, 21:54
                        Gość portalu: machol napisał(a):

> Na pewno wiecej niz z rejestracja typu W0 MACHO albo W0 PUSSY ;-P

ja ostanio widzialem E-Darek, facet mail merola 300 chcial sie scigac no i sie
                        nadzial ;P

jak wku..ony zajechal pod swoja fabryczke z kumple darlismy sie eeee Darek ;P
                        ciekawe czy kogos zwolnl tego dnia?

> A tak w ogole to tez uwazam, ze to obciach nie lada. Ludzie roznie kompleksy
                        > lecza, ale zeby tak za pomoca "blachy"??

a jak nic innego nie maja tylko blachy?
                        • Gość: machol Re: Nie udawajcie wiochy. IP: 83.222.38.* 21.11.05, 23:00
                          > ja ostanio widzialem E-Darek, facet mail merola 300 chcial sie scigac no i sie
                          > nadzial ;P

No, to sie rzeczywiscie facet troche z poczuciem rzeczywistosci. Merole nie sa
                          po to, zeby sie nimi scigac. A juz "trzysetki" z pewnoscia nie. :-/

> a jak nic innego nie maja tylko blachy?

To maja obciachu po pachy ;-P
                          • paw_dady Re: Nie udawajcie wiochy. 21.11.05, 23:03

> > ja ostanio widzialem E-Darek, facet mail merola 300 chcial sie scigac no
                            > i sie
                            > > nadzial ;P
                            >
                            > No, to sie rzeczywiscie facet troche z poczuciem rzeczywistosci. Merole nie sa
                            > po to, zeby sie nimi scigac. A juz "trzysetki" z pewnoscia nie. :-/

320E

> > a jak nic innego nie maja tylko blachy?
                            >
                            > To maja obciachu po pachy ;-P

eee mine sasiadow nie kupisz zakase i o to chodzi ;P
                            • Gość: machol Re: Nie udawajcie wiochy. IP: 83.222.38.* 21.11.05, 23:31
                              > 320E

Tym gorzej dla darusia
                              • paw_dady Re: Nie udawajcie wiochy. 21.11.05, 23:34

> > 320E
                                >
                                > Tym gorzej dla darusia
            • jakubsky Re: glupoty pleciesz 30.11.05, 09:35
              jeszcze kto pomysli, ze tyle zarabiasz...
          • paw_dady ale jak milo plesc ;P 21.11.05, 21:51
            tomi_22 napisał:

> sasiad w B to moze go jedynie porysowac, ALE JAKI SZPAN w Polsce. Hohoho,
            zmien
            >
            > te blachy, ludziska PADNA z zazdrosci :)

fuckt tak w niedziele wystrojony jak wozny (akak janitor ;o) na swieto. w
            blyszczacym volviaku i ten wezork somsiauff. to jest BEZCENNE. reszta mzoe byc
            zaplacona mastercardem o ile to nie jodza bo ona nie lubi cc ;P
    • Gość: Do nowy na forum Re: rejestracja ue IP: .1P3D* / 212.190.72.* 22.11.05, 08:57
      Taka EUR-blacha, to jest prestyzowe. Problem jest ze kazdy w garazu wezmie Ci
      wiecej pieniedzy. A B-blacha, to jest anonymowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka