Dodaj do ulubionych

Do EPSow-RODZICOW

14.12.05, 11:23
Kochani, mam pytanie. Chcialabym od wrzesnia 2006 wyslac moja corcie do
belgijskiego przedszkola (bedzie miala 4 lata). W archiwum forum znalazlam
mnostwo rodzicow-epsow, ktorzy na poczatku roku wypowiadali sie na temat
przedszkoli w BXL. Licze, ze sie znowu odezwa!

Czy mozecie polecic mi jakies konkretne przedszkole do ktorego uczeszcza-/lo
Wasze dziecie lub Waszych znajomych?
Mam tu liste ale potrzebuje Waszych wlasnych opini i doswiadczen z
konkretnymi miejscami.

Aby sie nie powtarzac co do szczegolow to:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10432&w=33464507
Dzieki!
Obserwuj wątek
    • ella111 Re: Do EPSow-RODZICOW 14.12.05, 14:19
      odpisalam Ci na priv
      • Gość: mama Re: Do EPSow-RODZICOW IP: *.cec.eu.int 14.12.05, 14:25
        jesli chodzi o przedszkola panstwowe, to jest regionalizacja, wiec mozesz
        wybierac wsrod przedszkoli w Twojej komunie. My jestesmy bardzo zadowoleni z
        naszego, ale to jest Rhode...
        • slonce3 Re: Do EPSow-RODZICOW 14.12.05, 15:04
          Moje dzieci chodzily/chodza do przedszkola w szkole katolickiej. Jestem bardzo
          zadowolona, ale i sama szkola ma dobra reputacje. Problem jeden, ze ciezko
          znalezc miejsce w takim przedszkolu.
          • Gość: anbxl Re: MIEJSCA W PRZEDSZKOLACH IP: *.66-136-217.adsl.skynet.be 18.12.05, 00:05
            Dlaczego ciezko?????????Od tamtego roku jest zarzadzenie panstwowe,ze kazdy ma
            prawo chodzic gdzie chce i jezeli jest wiecej chetnych niz miejsc to dyrektora
            sprawa jak to zorganizuje,ale musi przyjac twoje dziecko jak ty masz ochote
            wlasnie tam go poslac.Inna sprawa jest ze zlobkami.Wiem,bo sama przez to
            przechodzilam jak chcialam zapisac moja corke dopiero w maju do dobrej szkoly
            sredniej,jednak po jednym telefonie meza sekretarki miejsce i dla niej i jej
            obcej kolezanki (Syryjka)znalazlo sie i tego trzeba sie trzymac-ustawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka