Gość: gość IP: 62.233.185.* 26.01.06, 08:01 czy ktoś był w niemczech na zbiorach truskawek proszę o poradę co mam ze sobą zabrać .jadę tam pierwszy raz.bardzo proszę może ktoś był rok temu albo dwa lata temu.proszę napisać jak tam jest . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dawid Re: PRACA W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:13 witam tez mam zamiar wyjechadz do niemiec do pracy przyz zbiorach jesli mozesz podaj nr np. gg albo jakiś inny kontaktowy..chciałbym porównac nasze ofert bioje sie że to jest jakis wąłek z góry dziękuje za odpowioedz mójh nr gg 4842398 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: PRACA W NIEMCZECH IP: 212.106.169.* 30.01.06, 16:20 moj e mail berrtylka77@interia.pl chetnie doradze.bylam rok temu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu Re: PRACA W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:25 hej ja bylem na truskawkach i nie zycze tego nikomu.jest po prostu strasznie .zimno i zle warunki mieszkan.zmieniajaca sie pogoda czeto leje deszcz tak ze trzeba shcodzic z pola i jak przestanie padac isc na nowo i tak dziesiatki razy w ciagu dnia.poza tym praca tylko dla wytrzymalych fizycznie i najlepiej jechac z kims bo samemu nie radze. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy1 Re: PRACA W NIEMCZECH 03.02.06, 20:15 Witam. Ja akurat obecnie staram się o jakąś pracę choćby sezonową w D, ale jak narazie bez rezultatu. Czy moglibyście mi coś polecić,poradzić,jakiegoś np. pracodawcę? Z góry bardzo dziękuję za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woka Re: PRACA W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:27 Byłem w tamtym roku nie jest to praca bynajmniej dla mężczyzn .No chyba że mają zdrowe kręgosłupy.Nie wiem w jaki rejon jedziesz, ale generalnie jest ciężko.Kobiety z tą formą pracy radzą sobie zdecydowanie lepiej. Wyjątkiem są truskawki zbierane w szklarniach , gdyby nie upały nawet można wytrzymać.Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej napisz woka18@o2.pl jeżeli będę miał chwilę czasu odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś