Dodaj do ulubionych

uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem

20.02.06, 20:02
a cieszem sie, ze przyszlo mieszkac mi w jednym miejscu z tyloma
arystorkatami !

no bo kazdy jeden to po sgh i KONIECZNEI z centrum Wawy. Jeno tomi przyznaje
sie z Grochowa ale on nie eps ;D

Wszyscy ja kwidze w Polsce mieli ISDN + ADSL w TPSA gdzie byly super milo i
kompetentnie obslugiwani w odroznieniu do Belgacomu gdzie ruja i porobstwo. W
dodatku o odroznieniu od TPSA nie posluguja sie Polskim . A fe. No no bo
przeca nikt z malej wiochy nie przyjechal i w domu to dial-up tpsa mial za
20gr/min a wypas ADSL no niee?

Jakosc uslug generalnei jest super niska dziek iogromnej skali porownwczej
ktora szlachetnie urodzenie maja we krwi. No bo np sluzba zdrowia do dupy w
odroznieniu od NHS UK. Jak wiadomo 90% EPSOW mialo porownaie a nie gada
glodne kawalki bo to wstyd. Oczywiscie jako ze wszyscy pochodza w wielkich
lub jeszcze wiekszych aglomeracji gdzie chodniki sa czyste i rowne to Brux
jest straszna nudna dziura. Wiadomo dla swiatowcow.

Pzoa tym jako ludzie naprawde ciezko i widajnei rpacujacy macie racje ze ta
belgijska administracja w odrozniu d polskiej malo uprzejma jest boscie
zalatwial ite same sprawy tu i tu. Uff jaka ulga.

Ah no i stroje jak oznawcy arystorkacji teakie "old money" wiecei ze nei
wypada nosic nowch ciuchow uff jaka ulga.

jestem z Was drodzy arysto-espowie dumny ! wasza wiedza mnie powala ! TAK
DALEJ !
Obserwuj wątek
    • Gość: Bruxa Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem IP: *.217.157.124.coditel.net 20.02.06, 20:10
      Dobrze wychowani autorzy wypisują podziękowania dla źródeł inspiracji :-)))
      • paw_dady Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem 20.02.06, 20:13
        Gość portalu: Bruxa napisał(a):

> Dobrze wychowani autorzy wypisują podziękowania dla źródeł inspiracji :-)))

Bruxa jestes moim natchnieniem choc lekko zmarznietym ;)
        • Gość: Bruxa Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem IP: *.217.157.124.coditel.net 20.02.06, 20:17
          No, o to chodziło :D
          Choć w jednym się mylisz, ja po prostu na zimę hibernuję, ale że muszę
          jednocześnie chodzić do biura, to efekty są, jakie są...
          • Gość: paw@night jak to IP: *.22-136-217.adsl.skynet.be 20.02.06, 20:25
            a w biurze w zasadzie masz warunki do hibernacji - zimno ciemno mal okto sie
            rusza czy cos mowi - tylk ozwisnac glowka w dol i czekac an wiosenne
            sloneczko ;D
            • Gość: Bruxa Re: jak to IP: *.217.157.124.coditel.net 20.02.06, 20:49
              Nie znęcaj sie nade mna, bo sie rozpłaczę... Taka wizja, a nie mogę skorzystać
              • paw_dady Re: jak to 20.02.06, 20:55
                Gość portalu: Bruxa napisał(a):

> Nie znęcaj sie nade mna, bo sie rozpłaczę... Taka wizja, a nie mogę skorzystać

a lzy beda zamieniac sie w krysztalki lodu spadajac na biurko...
    • paw_dady EPSO Mythbusters auta 20.02.06, 20:12
      bardzo drogie epsy

tas sobie siedze i mysle i za cholere nie lapie. Bo z jednej strony slysze z
      EPSA stac na kazdy wozek a ptoem czytam ze albo nie macie wozkow albo
      meisiecznie "paliwo 80 EUR + rada za wozek 300EUR"

potem ze domu ponizej 500.000Eur nie warto kupowac a to znow ze macie probem z
      uzbieraniem kaucji na maiesznie ale ktory bank jest najtanszy. Pojac tego nijak
      nie moge wiec prosze o pomoc w oboalanie nieslusznie was szkalujacych mitow.

Prosze odwaznych o pdoacnie prawdzywych odpowiedzi na pytanie:
      1) kategoria epsa, miejsce; wozek, miesiczny TOC (ubezp+paliwo+opony)

np A,Brux, A8 4.2, 2400 Eur+Vat
      albo
      B,Lux, AstonMartin Vintage, 5000Euro

Dziek iza odpowiedzi ktore nas przyblizaja do prawdy !
      • Gość: linka Re: EPSO Mythbusters auta IP: *.217.157.124.coditel.net 20.02.06, 20:18
        C1*1, STIB, 360€ za roczny abonament :-)))
        • Gość: pawioski Re: EPSO Mythbusters auta IP: *.22-136-217.adsl.skynet.be 20.02.06, 20:24
          no jak cie epsy znajda to masz przerabane ;D
      • tomi_22 Re: EPSO Mythbusters auta 20.02.06, 20:52
        Wlasnie Paw, chyba trzeba by wrocic to rozmowy nt EPSOW i tego co i jak moga.
        Ale dyskusja powinna byc taka jak zesmy to robili rok temu dokladnie :))) Tylko
        czy Mczapl sie na to zgodzi??? ;)))
        • paw_dady Re: EPSO Mythbusters auta 20.02.06, 20:54
          tomi_22 napisał:

> Wlasnie Paw, chyba trzeba by wrocic to rozmowy nt EPSOW i tego co i jak moga.
          > Ale dyskusja powinna byc taka jak zesmy to robili rok temu dokladnie :)))
          Tylko
          >
          > czy Mczapl sie na to zgodzi??? ;)))

Tomi to nie dyskusja tylko ankieta ;) jzu jedna ochotniczka podala prawdzie
          dane czekamy na reszte ;)
          • tomi_22 Re: EPSO Mythbusters auta 20.02.06, 20:59
            No moje dane znasz, opony sa (lato/zima), na paliwo idzie jakies 80 eur, czeste
            wycieczki krajoznawcze, tyle ze jest jedno ale, ja mam prace a praca = pensja.
            Hyhyhy...
            • Gość: paw@night tomi na cyce mnie powaliles ;) IP: *.22-136-217.adsl.skynet.be 20.02.06, 22:27
              nie pytma gdzie i jak czesto jezdzisz bo to anonimowa ankieda dot tylko i
              wylacznie asmochodow ;)

pzoa tym nie podales zadncyh danych do ankiety - czyzbys byl epsem? ;D
              • tomi_22 Re: tomi na cyce mnie powaliles ;) 20.02.06, 23:14
                Ale co mam ci podac? Samochod? Ile mnie kosztuje? Sprecyzuj...
      • Gość: m@rio Re: EPSO Mythbusters auta - wieje nuda IP: *.brutele.be 20.02.06, 22:13
        jak dla mnie jałowa dyskusja (następna)
        o samochodach lepsiejszych to gada cały czas tomi_22 (czy jakoś tak, nie
        spotkałem nikogo innego na forum ostatnio, co by reklamował tyle volvo/bmw). Co
        złego jest w benzynie za 80euro? starcza mi to na 500km, więcej nie wyjeżdżam
        tutaj miesięcznie.
        o kupowaniu domu za x00.000 wychyliła też się tylko jedna osoba(góra dwie),
        przy okazji nazywając kat. C jako głodową.
        Od kiedy wyjątki stanowią normę???? Dlaczego za ich POSTAWY, szufladkowana jest
        reszta? myśle, że większość normalnych ludzi/EPS'ów ma w dupi. czy skończyłeś
        SGH/SGPiS, czy mieszkałeś w Wawie, czy miałeś praktyki w Pcimiu Dolnym, ile
        zarabiasz (rozwala mnie odpowiedź na proste pytanie "Co robisz?" "Jestem A" i
        pokazanie całego uzębienia, taka osoba przestaje być interesująca do dalszej
        konwersacji).

A-6E Intruder, niebo, 126p, 0.5Eurusa
        i co to zmienia? no tak, wszystko o mnie mówi, kim jestem
        • Gość: Bruxa Re: EPSO Mythbusters auta - wieje nuda IP: *.217.157.124.coditel.net 20.02.06, 22:21
          No nareszcie normalna wypowiedź !!! :-)
          Mam nadzieję, że szczera, a nie znów arystokrata, który ma fantazję zmieszać
          się z pospólstwem i bratać z motłochem. Tym co kupuję domy poniżej 500.000.
          A Pawia popieram, że po tych niechlubnych wyjątkach się przejechał. Tak trzeba,
          może normalniej się zrobi?
          • Gość: paw@night Re: EPSO Mythbusters auta - wieje nuda IP: *.22-136-217.adsl.skynet.be 20.02.06, 22:25
            mzoe in roamlan ale jak ot u epsuff nie na temat bo to nie dyskusja tylko
            anonimowa ankieta ale epsy maje we problemy interpretacyjne ;)

BTW jak ktos wdaje 80 Eur na paliwo mies to taxi wyjdzie taniej ;D
            • Gość: Kalina Re: EPSO Mythbusters auta - wieje nuda IP: *.214.56.125.coditel.net 20.02.06, 22:34
              Znowu sie rozbawilam. Gratuluje Pawiu.
              A dalej nie dyskutuje bo tu widze sredniactwo panuje a ja tak nie lubie.:)
              • Gość: paw@night Kalinka Kalinka + Maja IP: *.22-136-217.adsl.skynet.be 20.02.06, 22:39
                lepiej wpisz sie do anonimowej ankiety bo ianczej znajdziesz sie w Zenobii
                nastepnej ;D
                • tomi_22 Paw 20.02.06, 23:17
                  Z tymi taksowkami to zes przysral i spudlowal...
                  • Gość: pawioski wcele ze nie;D IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 21.02.06, 12:48
                    500km meisiecznie to zadne przebieg jesli do 80 Eur na benzyne dodasz podatek +
                    koszty ubezp + koszty amortyzacji mniej nie 500 Eur pewno nei wyjdzie no i co
                    wiesz ze za taka kase caly miesica sie rownie dobrze taksowakmi bedziesz
                    rozbijal ;D

ale EPSY nie umieja liczyc ;D
                    • tomi_22 Re: wcele ze nie;D 21.02.06, 12:55
                      Ale nie wycierasz dupy o jakies ubrudzone siedzenia, na ktorch KAZDY moze
                      siadac i... juz nie bede nawet wspominal.
                      • Gość: paw tomi tomi tomi IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 21.02.06, 13:11
                        ja pisalem ze kasowo to sie nie oplaca auto przy takich przebiegach.

Jesli wolisz komfort mania wlasnego auta to nie tylko proste liczenie kosztow
                        prawda?

a z punktu widzenia kasy nie widze zalet mania auta przy przebiegach 500km
                        mies ;)
                        • tomi_22 Re: tomi tomi tomi 21.02.06, 14:25
                          Paw, auto to NIE inwestycja, nie mozna go tak traktowac!
                          • Gość: paw@night tom ijestes epsem? IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 00:44
                            bo zaczynsz odpowiedac jak eps - ja nigdy nei pisalem ze aut to inwestycja
                            tylko zawsze ze wydatek ;)

poza tym pytanie w nakiecie yblo prsete jedna osoba dobrze odpowiedziala jak
                            widac tylko jedna zrozumiala pytanie ;D

pzodruffka ;)
                • Gość: Kalinka Maja Re: Kalinka Kalinka + Maja IP: *.214.56.125.coditel.net 20.02.06, 23:27
                  Paw super tylko co do walentynkowego mojego wystapienia na korytarzu to to bylo
                  troche inaczej.
                  Najpierw lecialo mi Dire Straits - Money for Nothing
                  potem jakis kabaret lecial - For money makes the world go around
                  potem lecialo cos z Monty Pathina i tak szlo:

There is nothing quite as wonderful as money,There is nothing quite as
                  beautiful as cash.Some people say it's folly,But I'd rather have the lolly,With
                  money you can make a splash.

A na koniec bylo:
                  Money, money, money
                  Must be funny
                  In the rich man's world
                  Money, money, money
                  Always sunny
                  In the rich man's world
                  Aha-ahaaa
                  All the things I could do
                  If I had a little money
                  It's a rich man's world

Ale w zasadzie to jest takie bardzo madre angielskie powiedzenie Money isnt
                  everything. Ja sie zgadzam. Money isnt everything, money is the ONLY thing.

Produktywnego wieczorku zycze panstwu.
        • tomi_22 Re: EPSO Mythbusters auta - wieje nuda 20.02.06, 23:16
          Zara zara, ja niczego nie reklamuje. Etykieta Volvo przylepila sie do mnie jak
          kiedys napisalem ze prace w epso mozna dostac za... Volvo.

A to BMW to jakas pomylka chyba, ja tylko napisalem ze bedac na C mozna sobie
          BMW kupic. I tyle.

Sam jestem fanem Toyoty. Fajne auto. Mi sie podoba, nie narzekam.
    • jakubsky Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem 21.02.06, 09:04
      to i ja sie dopisze, choc nie EPS jestem

robotny bezrobotny z ambicjami i widokami (chocby na Atomium z balkonu), STIB, autostop, czasem jakis EUROLINES, Deutche Bahn (Banncard 25 +Interrail, SNCB, NL, PKP rzadko, na autostopie samochody rozne, od ciezarowek po Porsche.

• Gość: EPS 007 Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 09:52
      1. Zarobki 3900€
      2. Samochod - 7 letni Skoada Oktavia (koszta okolo 350€ z amortyzacja)
      3. Mieszkanie 1450€ (ze slata kredytu)
      4. Wydatki stale 500€
      5. Przesylka dla rodzicow - 300€
      6. Komunikacja z domem, np loty - okolo 200€
      7. Jakies wakacje - srdenio 300€ miesiecznie
      8. Datki na schronisko dla psow z mojego malego miasteczka na prowincji okolo
      100€
      9. Badania zwiazane z resocjalizacja i przywroceniem spoleczenstwu forumowych
      troli - DUZO ZA NISKIE;-) Ale bedzie swietny material na doktorat dla
      psychoanalityka:)
    • greentea2 Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem 21.02.06, 10:31
      Paw, powiedz prosze kto twierdzi, ze NHS UK jest lepszy od belgijskiej sluzby zdrowia. Musze to na
      wlasne oczy zobaczyc, bo moze czegos nie nigdy nie dostrzegalam:)))

Co do Belgacomu, jak na razie same plusy, super cierpliwy serwis po angielsku:), technik przyslany
      nastepnego dnia, zadnych problemow.

Co do innych uslug mam bardzo mieszne uczucia, ale trafilismy na sklep z zaslonami ze znakomita
      obsluga:)

A kefir, ktory polecales z Delhaize calkiem, calkiem:)))

Pozdrawiam
      • Gość: Kalina Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 11:25
        No ja jakos nie moge sie polapac z tym belgijskim systemem.

W UK jak ci NHS nie pasuje to idziesz do prywatnego konsultanta czy kliniki i
        jest szybko i sprawnie i bez kolzjki. Ubezpieczenie prywatne to pokrywa.

A tu niby sie ma ubezpieczenie prywatne albo dodatkowe, idziesz do kliniki albo
        szpitala i nadal musisz stac z plebsem to znaczy z normalnym obywatelem w tej
        samej kolejce:)

Alb o moze ja jeszcze tego tu systemu nierozeznalam.
        • Gość: Gribouille Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem IP: *.cor.eu.int 21.02.06, 11:57
          A tu niby sie ma ubezpieczenie prywatne albo dodatkowe, idziesz do kliniki albo
          >
          > szpitala i nadal musisz stac z plebsem to znaczy z normalnym obywatelem w tej
          > samej kolejce:)

Ot klasyczny przyklad epso-arystokratki co to z tutejszym plebsem nie bedzie
          sie spoufalac i jako nie-normalny, tzn. nadzwyczajny obywatel stac w kolejce
          nie bedzie.

Nic dodac, nic ujac;)
          • Gość: Kalina Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 12:01
            A ty sarkazmu albo ironii albo zartu nie potrafisz wyczytac?
            Na luz na luz.
            Zycie jest zbyt krotkie.
            • Gość: essere1 Ironia, nie ironia, IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 12:25
              ..bardzo sobie cenilem prywatne ubezpieczenie zdrowotne w Niemczech, bo
              wlasnie moglem uniknac kolejek, wybierac sobie specjaliste, ktory mi odpowiada
              i rozne takie roznosci, ktore nie pokrywa ubezpiecznie "spoleczne". I tu nie ma
              nic do rzeczy, z kim stoje w kolejce, a z kim nie, tylko czy dostaje, za co
              chce zaplacic. I kazdy, kto tylko mogl, uciekal z "solidaryzmu spolecznego".
              Jak tak nie ma w Belgii, to szkoda.
              • Gość: paw@large oczywiscie ze to JEST w Belgii IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 21.02.06, 12:46
                tylko jakos niby intelygenty i eyta a jeszcze nei wiedzom?

umawiac sie prywatnie nie mozna? musicie czekac w poczekalni? <lol> ludzie
                jestescie moim zrodlem dobrego nastroju nic nie rozumeicie z otaczajacej was
                rzeczywistosci ;D
                • Gość: essere1 Nie wiem, jak jest w Belgii, odstukac nie mialem IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 13:00
                  powodu testowac, co i jak. Jesli jest tak super, to super;-)
                  • Gość: paw@large Re: Nie wiem, jak jest w Belgii, odstukac nie mia IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 21.02.06, 13:09
                    "I kazdy, kto tylko mogl, uciekal z "solidaryzmu spolecznego".
                    Jak tak nie ma w Belgii, to szkoda"

skoro nie wiesz zastanow sie co piszesz ;D
                    • Gość: essere1 Uff. To jest tablodaizacja. IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 13:54
                      No wiec, skoro dziecko juz wylalo sie z kapiela, to niech przynajmniej cos bede
                      mial z tej rozmowy. Oswiec mnie wiec prosze, co mnie czeka jak skoncze w
                      szpitalu w Brukseli jak eps (odstukac) i co mnie zdziwi po Niemczech (w czym
                      akurat sie orientujesz, prawda?)
                      • Gość: paw@night nie boj sie IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 00:34
                        nastepnym razem zwolnie jak bede cie wysadzal przed domem ;D

co do opisu zobacz drugi post gdzie twoja WYBITNIE inteligentna (wiadomo jest
                        LAUREATKA) pytal o co co wydaje mi sie dosc proste ;D ale mzoe pytanie bylo
                        tak inteligentne ze nei zrozumialem?!
                        • jakubsky Re: nie boj sie 22.02.06, 08:53
                          slynna torpeda inteligencji ??;D
                          • Gość: paw@daytime drJ IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 12:33
                            wysta sie za duzo filmow typu U96 naogladali to i wam sie torpedy ciagle snia ;)
                        • essere1 Za inteligentne pytanie dla Ciebie nie 22.02.06, 10:44
                          Gość portalu: paw@night napisał(a):

> nastepnym razem zwolnie jak bede cie wysadzal przed domem ;D
                          >
                          > co do opisu zobacz drugi post gdzie twoja WYBITNIE inteligentna (wiadomo jest
                          > LAUREATKA) pytal o co co wydaje mi sie dosc proste ;D ale mzoe pytanie bylo
                          > tak inteligentne ze nei zrozumialem?!

istnieje..... ;-) Po prostu Twoj niepokornie nieprzecietny umysl szuka sensu
                          tam gdzie go nie ma i wyluskuje ukryte znaczenia pelne kabalistycznego
                          zaciecia, probujac to uproscic do poziomu zwyklego, prostego epsa, co jest
                          syzyfowa praca rolnika uprawiajacoge ugor beznadziejny.

Ale TY, jak prawdziwy pozytywista, przecieracz utrudzone lico husteczka,
                          wahlujesz sie slomkowym kapeluszem i myslisz, "nic to, nie tracmy nadzieji,
                          moze kiedys cos bedzie z tej uprawy...". Jakiz to piekny, idylliczny obrazek,
                          ktory by mozna zatytulowac: "Pozytywistyczna beznadzieja uprawy epsow"
                          ;-)
                          • Gość: paw@desk ja nie jestem inteligentny IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 12:32
                            ja jestem tutejszy ;D

> Ale TY, jak prawdziwy pozytywista, przecieracz utrudzone lico husteczka,
                            > wahlujesz sie slomkowym kapeluszem i myslisz, "nic to, nie tracmy nadzieji,
                            > moze kiedys cos bedzie z tej uprawy...". Jakiz to piekny, idylliczny obrazek,
                            > ktory by mozna zatytulowac: "Pozytywistyczna beznadzieja uprawy epsow"
                            > ;-)

esserku przeca jak bede uprawial epsy wystapie o doplaty ;) jak zocha na
                            hodowle ptastwa ;D
                    • Gość: epska Re: Nie wiem, jak jest w Belgii, odstukac nie mia IP: *.cec.eu.int 21.02.06, 14:26
                      dobra, przstancie pieprzyc, tylko paw jak takis madry to daj instrukcje jak sie
                      TO TU robi... ja mam IQ powyzej sredniej, kilkuletni epsowko/brukselski staz, i
                      dobre rozeznanie w otaczajacej mnie rzezcywistosci, ale TEGO jeszcze nie
                      wyczailam: prosze o szczegoly, jak sie te prywate TU uprawia,
                      • Gość: paw@night masz ponadprzecietne IQ? smiala teza IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 00:32
                        prosto
                        na czym ta smiala teze o wysokim IQ opierasz? ze jestes w EPSO? to ze tam
                        jestes to swiadczy tylko o tym, ze wypadkowa pytan o EU i totka testwoego
                        podeszla w tym dniu tobie ale nic absolutnie nic nie mowi o inteligencji.

przypomne bos eps wiec nie czaisz eserek pisal
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=37174125&a=37210477
                        odpowidam:
                        w Belgii sam wybierasz spcejaliste i to jest LEPSZE niz w RFN gdzie bywales
                        przypisany ;) Pwoeim wiecej skeirowanie do specjalisty NIE jest koeniczne zeby
                        sie do tej osoby dostac. Tylk otrzba sie umowic.

Ale tez ZAWSZE palcisz lekarzowi po wizycie stawke ktora on/ona sobie zazyczy a
                        ile dosteniesz od ubezpieczenia zalezy co masz wykupione. Sa lekarze
                        przyjmujacy po cenach 'oficjalnych' czyli internista np 20 EUr czyli jak za
                        darmo.

Ale jesli mierzi cie czekanie w poczekalni umawiasz sie na wizyte wieczorem
                        (dla pracujacych) lub do poludnia (dla epsow i innych trutni)
                        wersja prosta dls epsa dziesz do lekarza domowego on kieruje cie do specjalisty
                        ten moze cie przyjac do poludnia albo o dowolnej porze dani lub wieczora ale
                        to kosztuje. spotkanie na godzine nie czekasz wchodzisz, dobra kompetentna
                        obsluga.

a jeszcze lepiej od lekarza ktorego znasz i wiesz ze dobry zapytac o
                        specjalistow ktorych on zna i ceni w ten psosob siatka komeptentnych lekarzy
                        rosnie. I w zasadzie KAZDY ma prywatny gabinet.

aha to co co mowials o IQ powyzej sredniej? nie doslyszalem?

• greentea2 Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem 21.02.06, 12:06
          Z tego co wiem ubezpieczenie prywatne nie pokrywa lekarza rodzinnego tylko specjalistow wiec za to
          musisz placic. Taka Bupa np wcale nie ma swietnych lekarzy, trzeba miec naprawde dobre
          ubezpieczenie zeby korzystac z czegos lepszego. Zadne nie pokrywa ortodonty, a tutaj tak. Do
          specjalistow wysylaja niechetnie, bo to koszty i lecza wszystko paracetamolem. Kolejki do szpitala
          kilkumiesieczne. Temat rzeka. Ogolnie wiadomo, ze UK ma bardzo kiepska opieke zdrowotna i jest
          bardzo niziutko w swiatowych rankingach.
          Tutaj chodze do bardzo dobrego lekarza prywatnie na umowiona godzine, place grosze, ze az mi
          glupio w porownaniu z UK. W szpitalu bylam raz na badaniu, na okreslona godzine i nie czekalam w
          zadnych kolejkach. I nie trzeba czekac na wyniki tygodniami.
          Mam nadzieje, ze moje zadowolenie potrwa dlugo, ale kazdy mi to obiecuje:)
          • Gość: paw@daytime herbatko IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 21.02.06, 12:53
            alez wiemy ze ty to znasz z doswiadczenia ale nie mzoesz porownac sie z
            blekitna krwia epsow oni tyel lat spedzil iw UK i nawet slyszeli co to bupa ;D

Wiesz kazden jeden mial prywatne kliniki nie to co z lumpenproletariatem w
            Belgii ;) No a swoja droga ciekawe ile czasu byli no w UK skoro bedac iles lat
            w Belgii nei rozgryzli calkiem prostego systemu opieki zdrowotnje jaki tu
            jest ;D no ale rozgryza z pewnoscia jak znajda kefir ;D
    • jakubsky Re: uslugi kefir i epsy -> a ja siem cieszem OT 21.02.06, 13:25
      sadzac z aktywnosci Pawia, chyba ma wlasnie przerwe i rzucil sie na pozarcie EPSow.

A moze cebulka i sardynki ??
      • Gość: byly_eurokrata uslugi zdrowotne IP: *.netcologne.de 21.02.06, 19:28
        Troche sie tu nerwowa atmosfera zrobila i jak zwykle jest to widok percepcji
        przez swoje doswiadczenia. Ubezpieczenia zdrowotne w belgii, w polsce i w
        niemczech sie diametralnie od siebie roznia, wiec kazdy ma cos innego na mysli.
        Dla polaka "prywatne ubezpieczenie" to znaczy, ze firma wykupila mu pakiet
        zdrowotny w jakies przychodni, dla pawia (begla) oznacza to, ze moze isc do
        prywatnego lekarza, do ktorego chce, bo ma prawo wyboru, ale dla niemca to jest
        calkiem cos innego, a mianowicie dlatego, ze niemiecki lekarz dostaje od
        prywatnego pacjenta WIECEJ kasy za ta sama usluge niz od pacjentwa
        ubezpieczonego w kasie chorych. Dlatego prywatny pacjent w niemczech ma prawo
        isc z katarem do profesora kliniki uniwersytecjkiej, jak sie uprze, bez zadnego
        skierowania. Zostanie przyjety w OSOBNEJ poczekalni (stad ta ironiczna uwaga o
        kolejkach i plebsie) i bedzie sie nim osobiscie opiekowac sekretarka pana
        profesora. Podobnie jest z pobytem w szpitalu (pokoj jednoosobowy z wlasna
        lazienka i z telewizorem), gdzie pacjent taki jest leczony TYLKO przez
        ordynatora albo jego zastepce.
        Ubezpieczenie unijne nie jest wiec ubezpieczeniem prywatnym w sensie
        niemieckim, jest po prostu swego rodzaju branzowa kasa chorych.

Paw, co do kolejek w belgii to nie zawsze mozna ich uniknac. Ja musialem dac
        sobie wyciac znamie (pieprzyk) na nodze w klinice uniwerstyteckiej Jette.
        Czekalem na ten zabieg 2 tygodni, wyznaczyli mi godzine i i tak musialem czekac
        na ten 15-min. zabieg ponad 2 godziny i nie mialem nic do gadania.
        • Gość: paw@night do lysego ;) IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 00:40
          ee bylego - prawie racja najrozsadnieszy glos w dyskusji - poza moim wlasnym ;)

czasem zdarza sie zaczekac ale
          a) w Moanchium u prywatnego prefesura mailem poslizg 2h w Be nigdy tak dlugo
          nei czekalem wie 1:1 ;D

b) w Belgi i ZAWSZE mzoesz isc do najbardziej utytlanego specjalisty i on
          chetnie cie przyjem nawet nei w szpitalu ale w prywatnej pcozekalni o i owszem
          tyel ze nia zaplacisz 20 ale 250Eur a iel ubezp ci zworci nei wie m- zalezy co
          wykupiles

c) sa w Belgii takze przychodnie i szpitale prywatne jedne uice obo eserka
          np ;) i ta mw zaszdzie nei czekasz ale palcisz odpowiednie wiecej ;)
        • Gość: Kalina Re: uslugi zdrowotne IP: *.cec.eu.int 22.02.06, 09:18
          Byly,
          Ty jestes jedyna osoba na tym forum ktora gada z sensem conajmniej 80procent
          czasu.
          Kiss Kiss :)
          • epska_zenobia Re: uslugi zdrowotne 22.02.06, 10:01
            dziekuje za uznanie
          • Gość: K.A Ale jest tez ktos kto gada z sensem przez 100% IP: *.cec.eu.int 22.02.06, 10:08
            czasu.... jak Ty Kalina, nie? ;-)
            • Gość: Kalina Re: Ale jest tez ktos kto gada z sensem przez 100 IP: *.cec.eu.int 22.02.06, 10:23
              K.A.
              Cholerka K.A. ale mi teraz to dalo do myslenia. Doszukuje sie spisku:)
              Samooceniajac sie to ja chyba 50% dla siebie stawiam po wielu latach
              samoulepszania sie ale nadal nad soba pracuje.

• Gość: K.A. 50%, to i tak sporo...:) IP: *.cec.eu.int 22.02.06, 10:32
                Ja kiedys slyszalem, ze najrozsadniej mowie, kiedy milcze;-)
    • Gość: paw@night MIT 1 pryska zamiast BRYK STIB IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 00:51
      jak dotad 100% respondentow odpowiedzialo, ze epsy jezdza STIBEM. Odpwowiadzie
      bylo mnsotwo neistety z powodu niskiego poziomu rozuminia textu tylko jednej
      osobie udalo sie zrozumiec proste pytania z ankiety. Badana reprezentatywna
      grupek osob ktore o sobie nieskromnie pisza
      "
      ja mam IQ powyzej sredniej, kilkuletni epsowko/brukselski staz, i
      dobre rozeznanie w otaczajacej mnie rzezcywistosci
      "

Wynik badania mitow o epsach: ZADEN z repsondentow nie ma samochodu o
      superbryce nei wspomne. TO tyle o wozkach

Dobranoc Dzieci
      • Gość: mczapl Re: MIT 1 pryska zamiast BRYK STIB IP: 212.190.72.* 22.02.06, 09:30
        Czy twoja probka byla reprezentatywna?
        • Gość: Sofi a ty co ? Patent IP: *.cec.eu.int 22.02.06, 09:43
          na nieomylnosc z powodu 5,5 ze statystyki u takiego ciekawego oldskula na SGH
          10 lat temu ?

A swoja droga, ciekawe ktora spolke oldskul wylosuje ?
          • Gość: mczapl Re: a ty co ? Patent IP: 212.190.72.* 22.02.06, 10:24
            jo sie ino pytom...
            • Gość: paw@large oczywiscie ze reprezentatywna IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 12:30
              przeca ankieta byla dla tych najlepszych co

a) umieja czytac ze zrozumieniem
              b) czytuja szacowne forum gdzie ow mit powstal wiec takowym epsom jak
              najbardziej zalezy na podtrzyamniu mitu ;D
    • Gość: PaVue no iszacuneczek dla Tomiego22 IP: *.27-136-217.adsl.skynet.be 22.02.06, 12:35
      bo on jeden broni honoru epsuff choc nie eps ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka