Gość: Art IP: *.autocom.pl 15.03.06, 18:57 Witam serdecznie, Czy ktoś może wie ile osób z 270 zostało dopuszczonych do konkursu (ilu osobom poprawią pisemne) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oditor Re: Junior Auditors AD23/05 IP: 195.234.32.* 16.03.06, 15:10 Ja przeszedlem, ale moje zapytania ECA o status mojej aplikacji pozostaja bez odpowiedzi... Mam nadzieje, ze niedlugo rusza tylkami. pozdrawiam wdszystkich wannabe audytoruff :) Odpowiedz Link Zgłoś
poire-belle-helene Re: Junior Auditors AD23/05 16.03.06, 16:14 możecie napisać jakie były tematy w cz. D tego egzaminu? czyli do rozprawki? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Junior Auditors AD23/05 IP: *.cec.eu.int 16.03.06, 16:24 glowna czesc pyt. 2 byla o reaktorach jadrowych pytania pierwszego (do wyboru) nie czytalam, bo bylo za dlugie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oditor Re: Junior Auditors AD23/05 IP: 195.234.32.* 16.03.06, 16:26 Jak chcesz, to w przyszlym tygodniu moge Ci podeslac skan wszystkich pytan. Po FR bedzie OK? Odpowiedz Link Zgłoś
poire-belle-helene Re: Junior Auditors AD23/05 16.03.06, 16:34 tak, po francusku b. chętnie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Ja nie pisalam ale wiem z przeciekow, ze pyt.1 IP: *.cec.eu.int 16.03.06, 17:01 bylo bardzo powiezane z cyklem finansowym funduszy strukturalnych, czyli oscydowalo wokol tematow: decision - committment - payment - closure - recovery (optional). Jak dla mnie, jesli ktos nie siedzi w srodku w Komisji, to nie ma szans tego napisac, nawet jesli jest audytorem. Za bardzo zawezone i za duzo insider knowledge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oditor Re: Ja nie pisalam ale wiem z przeciekow, ze pyt. IP: 195.234.32.* 16.03.06, 17:35 prawda. obydwa pytania mialy tyle wspolnego z audytem postrzeganym oczyma sektora prywatnego, co kura z pieprzem. wszyscy CIA, CISA i CPA tylko by sie usmiali z takich pytan. nie sadze jednak, zeby przy sprawdzaniu brana byla pod uwage insider knowledge, no chyba, ze konkurs przede wszystkim do insiderow byl skierowany. powinno sie liczyc pragmatyczne podejscie do zagadnienie i tzw. "esprit critique". Jak by nie bylo, byl to konkurs skierowany do ludzi bez doswiadczenia, wiec czego sie tu spodziewac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BC Re: Ja nie pisalam ale wiem z przeciekow, ze pyt. IP: *.cec.eu.int 17.03.06, 12:52 Masz racje Sofi. To napewno nie byl test dla normalnych audytorow. Poszlam na to z ciekawosci mimo ze z audytem nie mam wiele wspolnego i poszla ze mna tez kolezanka ktora od 5 lat jest w Ernst and Young jako audytor. Dla mnie pisemny byl bardzo prosty bo w obecnej pracy robie financing proposals, primary commitments potem kontrakty, closures i recovery wiec to wszystko bylo bardzo proste i logiczne. Kolezanka nie dala rady prawie nic napisac na pisemnym. Z takimi egzaminami to oni g.... nie audytorow dostana. Odpowiedz Link Zgłoś
agent077 Re: Ja nie pisalam ale wiem z przeciekow, ze pyt. 17.03.06, 13:25 Moim zdaniem konkurs mial duzo wspolnego z audytem, ale niekoniecznie takim jakim zajmuje sie Ernst. I instytucjom raczej nie chodzi o audytorow ktorzy bezblednie potrafia sprawdzic wycene zapasow. > Z takimi egzaminami to oni g.... nie audytorow dostana. A to stwierdzenie dowodzi nieznajomosci tematu. Audyt w sektorze publicznym jednak sie troche rozni. Odpowiedz Link Zgłoś
artu11 Re: Ja nie pisalam ale wiem z przeciekow, ze pyt. 18.03.06, 09:58 A nie orientujecie się ile osób zostało w konkursie? Odpowiedz Link Zgłoś